Ich bin Switzer

Categoria Opinii

Ce mai fac preşedinţii noştri?

Preşedintele interimar Crin Antonescu cel care imediat ce devenise preşedinte a evitat să mai participe la o emisiune televizată datorită noii poziţii care îi interzicea să mai intervină în discuţii de partizanat politic, uimind astfel toata lumea prin maturitate şi promptitudine , a uitat  după câteva zile ce l-a împiedicat atunci să vină  la emisiune.

Duminică 15.07. preşedintele uituc Antonescu a uitat că în calitatea pe care o are nu are voie să participe la mitinguri politice de susţinere sau protest pro sau contra unui om sau partid politic, şi a participat  la mitingul anti-Băsescu de la Timişoara unde a luat cuvântul. Indiferent de mesajul pe care l-a transmis, indiferent de modul mai mult sau mai puţin imparţial în care s-a exprimat, funcţia pe care o deţine nu îi dădea voie să participe la o manifestare politică organizată de un anumit partid sau alianţă politică. Îmi pare rău că a făcut-o, a făcut o mare greşeală, dar a făcut-o. Poate face oricine interpretări şi spune că nu a spus nimic rău –deşi a spus şi l-a atacat pe preşedintele suspendat şi fostul guvern- este absolut lipsit de orice importanţă ce a spus, el NU TREBUIA SĂ FIE ACOLO. Dacă vreţi o comparaţie este aceeaşi greşeală care i s-a imputat locotenentului  Alexandru Gheorghe, motiv pentru care a fost scos din armată, cu diferenţa că adunarea de la  Universitate nu fusese revendicată de nici un partid şi nu era o întrunire politică, dar cea de la Timişoara a fost în mod clar organizată politic  împotriva unui om politic. Nu există îndoială asupra acestui aspect deci Antonescu a comis o greşeală. Poate spune dânsul oricui că s-a adresat poporului şi mesajul său a fost cutare sau cutare. Nu pentru ce a spus îl învinuiesc eu –  deşi pot să îi spun că are dreptul să se adreseze poporului de oriunde vrea, dar nu de pe scena unei manifestaţii politice în campanie – ci pentru că a fost acolo şi a luat parte la acea manifestaţie politică. Să fi uitat aşa de repede că este preşedintele interimar sau dorea o baie de mulţime neapărat ? Mare greşeală. Între participarea sa la acest eveniment şi cea a lui Băsescu la tabăra de vară a tineretului liberal, nu e nici o deosebire, este tot un amestec în activităţile unor partide politice  şi partizanat politic.

Ce măsuri se pot lua şi ce prevede constituţia este treaba CCR să stabilească. Ar fi culmea să ne trezim cu un alt preşedinte suspendat, înlocuitorul  unui alt preşedinte suspendat. Timpul pentru a se judeca această greşeală este acum, până la referendum şi aceasta poate fi scăparea lui Antonescu. Departe de a fi Pro Băsescu, nu fac decât să constat că noul preşedinte face aceleaşi greşeli, ca şi fostul preşedinte. Să fie ceva pe scaunul de la Cotroceni ? Domnule Antonescu, schimbaţi scaunul, puneţi altul că cel pe care staţi acum face greşeli

         La rândul său,  preşedintele suspendat face ce a făcut toată viaţa, comite abuzuri.  A abuzat  de un fost subordonat cât a fost comandant de navă şi l-a pus să îl care în spinare, a abuzat de o  jurnalistă şi i-a luat telefonul, a abuzat de un copil lovindu-l,  a abuzat de invalizi , mame, pensionari, copii luându-le mijloacele de subzistenţă, aducându-i în pragul asomării naturale, a abuzat de încrederea celor care i-au dat votul sperând că o să trăiască bine.  Preşedintele suspendat în calitatea sa de suspendat , de om politic aflat în campanie electorală, dă ordin sau cere , sau pretinde, nu contează cum spui, să i se pună la dispoziţie în sediul de campanie,  tehnică de secretizare şi interceptare poate, la sediul de campanie pentru a se apăra de eventualele interceptări ale telefoanelor proprii, sau poate chiar a intercepta telefoanele altora. Nu se ştie la această oră  ce fel de tehnică s-a instalat sau ce anume se putea executa cu această tehnică, dar este cert că Traian Băsescu a cerut şi şeful STT şi-a încălcat atribuţiunile funcţionale în primul rând că nu a înştiinţat preşedintele în  funcţie, că a executat ordinul lui Băsescu şi că a minţit prin purtătorul de cuvânt că a fost informat preşedintele Antonescu. Întrebarea este dacă nu mai este preşedinte şi nu mai are practic discuţii la nivel înalt pentru că nu mai are dreptul şi nici cu instituţiile statului din acelaşi motiv şi şi pentru că este în campanie, DE CE AVEA NEVOIE DE SECRETIZARE? CE DISCUŢII AVEA ŞI CU CINE ÎNCÂT SĂ AIBĂ NEVOIE DE SECRETIZARE ? Orice motivaţie ar aduce , nu se susţine pentru că nu mai este om de stat şi pentru că se află în campanie. Aşa trebuie pusă problema, asta este prima întrebare la care trebuie să se răspundă.

Media a luat foc, toată lumea comentează, se cere destituirea şefului  SST sesizarea procuraturii, a DNA ,  a CSAT,a comunităţii europene, şi pedepsirea exemplară a celor ce se fac vinovaţi dar curios, nici unul nu menţionează că primul vinovat , cel care doarme cu Constituţia sub cap, cel care o minte pe madam Merkel că în Constituţie nu există articolul 95, este cel care a ordonat , a cerut, a convins , a şantajat sau a obligat pe şeful unui serviciu special subordonat preşedinţiei, să îi acorde drepturi şi servituţi de care nu mai are dreptul să beneficieze cu atât mai puţin la sediul de campanie electorală,pentru  că astfel   a implicat STS în campania electorală a unui om politic.

             Dacă şeful STS poate fi judecat şi condamnat pentru încălcarea atribuţiunilor funcţionale şi abuz, nerespectarea propriilor regulamente şi chiar a Constituţiei, DOMNUL BĂSESCU POATE FI JUDECAT ŞI CONDAMNAT PENTRU INSTIGARE ŞI CA BENEFICIAR  AL TUTUROR   ACTELELOR  DE CARE SE FACE VINOVAT ŞEFUL STS. Îmi este greu să cred că acest abuz s-a produs la iniţiativa şefului STS şi nu la cererea verbală sau scrisă a lui Băsescu şi atunci Băsescu trebuie judecat şi condamnat primul. Din acest moment USL nu mai are nevoie de nici un alt motiv pentru suspendarea lui Băsescu, Europa nu trebuie să mai aibă nici un dubiu cine anume încalcă legile în România şi cine abuzează de putere implicând instituţiile apolitice ale statului în activităţi politice. Unde este doamna Merkel  acuma? Pe cine sună acum să se intereseze de încălcarea gravă a statului de drept? Dacă cineva mai avea vreun dubiu asupra a ceea ce se va întâmpla cu românii dacă Băsescu va rămâne preşedinte, acum are dovada cea mai clară: ABUZ, ILEGALITATE , CONTROL, SUBORDONAREA TUTUROR INSTITUŢIILOR STATULUI INTERESELOR SALE PERSONALE. Acesta este Băsescu!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5