Dogaru- Cea mai mare “Victorie “de la înfiinţare până azi

Categoria De pe bloguri militare

 

 

 

 

 

 

Ce a dorit domnul Dogaru de când a înfiinţat sindicatul şi până azi ? Să apere drepturile militarilor ? Nuuuuuuuuuuuuu!Să iasă în lume, să îl vadă lumea , să fie pe prima pagină a ziarelor. Ei bine, azi a devenit subiectul cel mai fierbinte al unor posturi TV aservite lui Băsescu. Modul în care este însă rostit numele său nu prea este de fală. Şi aşa cum, spuneam din păcate, numele său rostit cu dispreţ este legat de al SCMD  şi mai ales este legat de toţi militarii rezervişti, pentru că domnia sa întotdeauna s-a erijat drept reprezentantul tuturor pensionarilor militari, apoi al tuturor militarilor, apoi al NATO şi apoi al întregii societăţi româneşti fără a fi mandatat de cineva să vorbească în numele lor, luându-şi acest drept aşa cum şi-a luat şi funcţia de preşedinte al sindicatului, fără a fi ales sau măcar confirmat de către CNR vreodată. Domnul Dogaru cel care în orgoliul său nemăsurat a trecut peste voinţa sau dorinţa celor în fruntea cărora s-a urcat singur, neales de cei mulţi ci  doar autopropus şi acceptat de 20 de oameni, face în continuare doar ce îl taie capul fără a întreba pe nimeni, fără a se consulta cu nimeni într-un stil pe care şi Băsescu l-ar invidia.  

Ei bine, domnul Dogaru a reuşit să transforme numele sindicatului în bătaie de joc, a reuşit să pună cu 3 zile înainte de referendum  un mare semn de întrebare vizavi de intenţiile premierului Ponta şi a lui Antonescu. Aceştia sunt acum în gura presei Băsiste, învinuiţi că vor să desfiinţeze CCR, DNA, ANI, CNA şi mai ştiu eu ce organisme interne şi internaţionale. De ce ? Pentru că domnul Dogaru, în dorinţa sa de a se vedea pe sticlă, a mers la B1.TV ( post tv Băsist 1000%, să se laude că USL a semnat un mare contract cu el. Le-a fluturat prin studio la toţi cei care voiau să vadă o hârtie cu un acord de principiu pentru demararea unor discuţii pe marginea Obiectivelor CNSC şi ca să supraliciteze, să se laude cum face de obicei, a declarat că domnul Ponta a fost de acord cu documentul propriu-zis, dar trebuie să mai negocieze cu fiecare membru al CNSC. Domnul Dogaru, ca de obicei, s-a lăudat fără să gândească crezând că are în faţă nişte cipolino  care vor cădea în extazul din fundul grădinii auzind ce a făcut el, pupându-i mâinile şi transformându-l în sfânt. Ei bine, de data asta nu a mai fost aşa.

 Cei de la B-1 i-au luat cuvintele şi documentele la puricat şi aşa au constatat că printre  doleanţele  menţionate în hârtiile lui Dogaru,(menţionând aici că sunt ale lui Dogaru personale, ele nu au fost niciodată dezbătute pe puncte de preşedinţii de filiale, s-a discutat doar de principiu, foarte puţin la CNR, dar nu s-a votat şi nu s-au discutat acele     obiective  cu membrii CNR  aşa cum nu au fost discutate nici cu USL) se află şi desfiinţarea unor instituţii ale statului iar  Ponta este acum învinuit de toată presa că a semnat şi a acceptat asemenea aberaţii. Iată ce declară Ponta:

„Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva”.

Adevărul este că domnul Dogaru a făcut presiuni extraordinare să îi fie semnat acest acord şi toţi sindicaliştii militari cunosc şantajele, presiunile şi insistenţa cu care Dogaru a cerut să i se semneze o hârtie cât de mică. Pe atunci credeam că insista atâta numai datorită dorinţei sale de a fi băgat în seamă şi am spus asta de nenumnărate ori. De fapt chiar în cadrul intervenţiei telefonice de la B1, a recunoscut singur că se simţea frustrat de faptul că nu îl băga în seamă nici o televiziune, decât Antena 3.Acuma, după ce a fost cu documentul pe la televiziuni cunoscute drept pro Băsescu ca să îşi prezinte documentul, mă întreb dacă nu cumva insistenţa lui avea alt scop decât o simplă ambiţie de om nebăgat în seamă. Dar insistenţa sa de a i se semna o hârtie, fie ea şi de principiu  cu care apoi ataşată la cerinţele sale aberante (nediscutate cu filialele şi neaprobate de majoritatea sindicaliştilor,) să se prezinte la o televiziune pupătoare de fund prezidenţial ridică un mare semn de întrebare vizavi fie de inteligenţa domnului Dogaru fie de intenţiile sale.

Că hârtia semnată reprezintă doar un acord de a se trece la discuţii, scrie chiar în documentul respectiv  şi numai o minte bolnavă poate interpreta altfel acel acord. Dar declaraţiile, înfumurarea şi minciunile cu care domnul Dogaru ne-a obişnuit au făcut ca cei interesaţi să speculeze şi tragă concluzii departe de adevăr. De altfel ascultând intervenţia telefonică a lui Dogaru se poate observa insistenţa cu care moderatoarea B1 tot încerca să scoată de la el  declaraţia că Ponta a semnat acordul în cunoştinţă de cauză asupra cerinţelor din celălalt document  şi în acord cu acele cerinţe şi deşi Dogaru a spus “NU” de mai multe ori şi în mai multe limbi, aceasta tot insista şi îi reproşa că nu răspunde la întrebare. De fapt nu răspundea cum ar fi vrut ea.

 Dar conform Gândul, domnul Dogaru ar fi declarat că  „Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA dublează Parchetul General, nu se justifică. Sunt instituţii bugetivore, care nu se justifică şi care dublează instituţii ale statului şi arme politice în mâna unora şi altora. Le-a făcut Năstase pentru el şi au încăput pe mâna altora, dar asta e altă problemă. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispoziţie patru luni”,

De aici s-ar putea trage concluzia că Ponta cunoştea conţinutul obiectivelor CNSC şi a fost de acord, de vreme ce nu a avut obiecţii. Deci declaraţia lui Dogaru îl incriminează pe Ponta. Eu cred, cred că Dogaru a făcut această afirmaţie, deşi nu am altă dovadă decât ce scrie în Gândul, şi cred pentru că îl cunosc şi ştiu cât îi place să exagereze. Ultimul meu material despre Dogaru ( VIZUALIZARE AICI)se referea exact la acest obicei al său. De fapt Ponta şi ceilalţi cosemnatari USL au semnat doar hârtia prin care se declarau de acord să treacă la discuţii, fără a se angaja cu nimic altceva, iar Dogaru a supralicitat când a spus că aceştia au semnat sau au fost de acord şi cu propunerile sau obiectivele celuilalt document.

 De fapt, în stilu-i caracteristic, domnul Dogaru mai afirmă într-un loc că s-a semnat acordul pe obiectivele documentului care prevede cererile CNSC chiar pe blogul sindicatului, în comunicatul din data de  20.07, document la care m-am mai referit odată :

” Atragem atentia ca acordul dat de USL este nu numai pe obiectivele SCMD si ale altor asociatii militare aliate ci pe obiectivele a 53 de entitati sindicale si ONG-uri care apartin: profesorilor, pensionarilor civili, personalului din justitie, sanatate, agricultura, minerilor, revolutionarilor, functionarilor publici, etc. adica tuturor domeniilor socio-profesionale.”

Dar cred de asemenea şi că, copreşedinţii USL nu luau în calcul această variantă şi că de fapt declaraţia lui Ponta este realistă. Dacă ei au semnat un document prin care se angajau să treacă la discuţii, negocieri şi atâta tot. Că Dogaru dorea să prezinte asta ca o mare realizare şi ca un acord scris cu USL privind cerinţele SCMD este o altă poveste şi face parte din minciunile şi laudele marca Dogaru. Numai că de data asta minciunile lui Dogaru au provocat o mare problemă primului ministru şi dacă doamna Macovei se va duce iară cu pâra şi cu cele două documente, cel semnat şi cel pe care cu care s-a lăudat Dogaru la UE, la domnul Barroso, va exploda din nou Europa , pentru că cele două documente puse cap la cap duc la idea că actuala guvernare vrea să desfiinţeze CCR deci prima acuzaţie privind lovitura de stat la adresa instituţiilor democratice ale statului, a fost întemeiată. Iată ce a reuşit să facă domnul Dogaru cel care se prezintă singur drept reprezentantul societăţii civile  reprezentantul tuturor pensionarilor militari, reprezentantul Armatei. Eu nu m-am simţit şi nu mă simt reprezentat de acest om şi de trei ani tot încerc să arăt colegilor de sindicat pe cine au în faţă. Poate acuma s-au convins.

Pun o întrebare: dacă toată această insistenţă cu semnarea acordului  a fost urmărită pentru alte interese decât dorinţa lui Dogaru de a ieşi în faţă ? Atunci avem de a face cu o mare victorie a lui Dogaru. Apropo, ce aţi căutat la B1 domnule Dogaru? Notorietate? Aveţi acuma să vă iasă pe nas. Se cere o întrunire de urgenţă a CNR al sindicatului şi discutarea domnului Dogaru la modul cel mai serios. Dacă militarii rezervişti mai doresc să fie reprezentaţi în acest mod de domnul Dogaru atunci sindicatul are o mare problemă.

Ca o curiozitate, ca să înteţeagă toată lumea cum lucrează domnul Dogaru, am fost anunţat de doamna Cristiana Anghel, care figurează ca membră a CNSC că habar nu are de conţinutul documentului incriminat, că nu a semnat nici un astfel de document, că NU ESTE DE ACORD CU PUNCTELE PRINVIND DESFIINŢAREA CCR şi mai mult, se va retrage din CNSC pentru că nu doreşte să mai facă parte dintr-o asociaţie care se foloseşte de numele ei fără a fi consultată.

Şi a mai declarat doamna că nu este singura membră a CNSC care nu a semnat acel document şi nu se regăseşte în obiectivele domnului Dogaru. Neavând acordul celuilalt membru, nu îi fac public numele, dar este liderul unui sindicat membru al CNSC. Şi atunci întreb eu, dacă chiar membrii CNSC nu au habar de pretenţiile pe care Dogaru susţine că le-au semnat, cum ar putea şti Ponta  care nu a semnat decât un accept de a discuta ?

Ce a urmat la B1 după intervenţia lui Dogaru, nu a fost deloc plăcut pentru sindicalişti.

O altă întrebare care se pune, este daca mai doreşte cineva de acuma încolo să mai negocieze ceva  cu Dogaru şi daca USL va mai semna ceva cu el.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5