Epava Băsescu vrea din nou să ne ciuruiască

Categoria Opinii

 

 

 

 

 

 

Pe 27 seara  am avut ocazia să urmăresc unul din cele mai interesante interviuri ale anului. Un interviu luat de Ciutacu lui Aliodor Manolea, cel care a fost să zicem omul din umbra la două campanii ale lui Băsescu, cele de la prezidenţiale câştigate la mustaţă. Nu ştiu cât la sută din „vină” este a acestui domn la cele două victorii, şi cât la sută a serviciilor secrete sau ambasadelor, dar degeaba nu a fost ţinut. Aş putea spune că aproape nici nu mai contează cât la sută din povestea flăcării violet este real şi cât nu, interesant este din tot interviul, modul în care acest om , psihoterapeut,  om cu pregătire în investigarea psihicului uman , deci calificat pe acest domeniu, l-a cunoscut , văzut, perceput şi catalogat pe Băsescu.

Ceea ce spune acest om despre Băsescu este pur şi simplu mai înspăimântător decât orice ne-am fi putut închipui, nu pentru că ar fi o surpriză, ci pentru că vine din partea unui specialist, din partea unui om care a stat adânc înfipt în psihicul lui Băsescu , încercând să îl ajute să răzbească, să îşi înfrângă pornirile agresive.

Acest om, care spre norocul lui nu a prestat serviciile în urma unui contract, care ar fi prevăzut probabil şi clauze de confidenţialitate, spune la tv şi în cadrul unui interviu în Jurnalui Naţional  cum este Băsescu. Cuvintele lui Manolea atârnă ca pietrele de moară la zestrea şi aşa criminală a lui Băsescu . De data asta se aud unele date care până acum nu păreau decât simple bârfe dar acum se confirmă pentru că vin din partea cuiva care a stat lângă el şi nu se teme să spună ce a văzut, deşi-conform propriei declaraţii şi-a văzut moartea cu ochii, pentru că s-a trezit cu 4 prezoane lipsă la o roată la maşină după ce a întrerupt relaţiile cu Băsescu .

Prima declaraţie   şocantă este cea conform căreia când l-a preluat pe matroz acesta era o epavă din punct de vedere psihic. Poate părea o simplă apreciere,  dar dacă ne gândim că această epavă a devenit preşedintele României şi a condus o ţară conducând după toane şi mofturi sau după crizele sale de personalitate este foarte grav.

A doua declaraţie şocantă este cea legată de relaţia sa cu Udrea, sau mai bine zis  a Elenei Udrea cu el, de  modul în care aceasta îl manevra, expunându-i sânii ori de câte ori se întâlneau  chiar şi de faţă cu doamna Băsescu, făcând să sticlească ochiul marinarului. Domnul Manolea declară că i-a cerut acestuia să se îndepărteze de Udrea dar matrozul era atât de prins încât a renunţat la el, dar nu la Udrea. Se mai întrebă cineva acum ce căuta madam Udrea pe la orele 23 la Cotroceni ? Păi să îşi fâlfâie anatomia prin faţa ochiului prezidenţial, după cum declară chiar domnul Manolea.

O altă mărturisire şoc este incapacitatea lui Băsescu de a iubi poporul care l-a ales, ura sa viscerală împotriva cetăţenilor României, mergând până la incapacitatea de a face un clip în care adresându-se oamenilor  să spună „vă iubesc” . După spusele psihoterapeutului, Băsescu e incapabil să iubească. Şi atunci toate declaraţiile lui în care spune că se gândeşte la ţărişoara sa, la poporul său, la…la ..sunt simple vorbe, fără nici cea mai mică urmă de adevăr. Nu că l-aş fi crezut în stare sau aş fi crezut în vorbele lui, dar măcar acum avem drept dovadă cuvintele unui specialist.

Deosebit de şocante sunt afirmaţiile vizavi de relaţiile lui Băsescu cu propriile fete şi Maria Băsescu, pe care le teroriza,înjura , le brusca, aşa cum reiese din declaraţiile lui Manolea. Bineînţeles că acestea vor nega, toată familia va nega fie dintr-un spirit  de autoprotejare, fie din teamă, dar faptul a fost deconspirat.

Dacă la toate aceste declaraţii adăugăm şi episodul cu directoraşul care îl deranja şi  ordinul de a fi destituit, avem imaginea modului în care conducea Băsescu, instinctual, fără dragoste, incapabil să iubească sau să aprecieze pe cineva ,  altcineva în afară de propria persoană.

Şi tot acest om,Băsescu, ne spune acum, că atunci când a spus „ să trăiţi bine„  nu a fost o urare, o dorinţă, sau o promisiune, a fost doar un salut. Aşa că nu înţelege  de ce  oamenii îi reproşează acum că nu trăiesc bine el nu a promis nimic, el doar i-a salutat… din mers cu scurte opriri.

Din interviul luat în Jurnalul Naţional mai apare şi o declaraţie privind modul în care era informat despre votul în CCR, informaţie primită prin telefoanele pe care le dorea instalate în sediul de campanie. Apropo de asta , dacă întoarcem timpul înapoi, vedem că poziţia  domnului Băsescu vizavi de participarea la referendum s-a schimbat după ce i s-au luat telefoanele, deci după ce pierdut posibilitatea să manevreze şi să conducă prin TO procesul de votare.

Acesta este Băsescu, acesta este omul care acuma se adresează iarăşi oamenilor, aceloraşi oameni pe care i-a salutat  acesta este cel care doreşte să fie în continuare preşedintele nostru, acesta este omul care acum ne recomandă să stăm acasă ca să nu legitimăm o lovitură de stat, dar el o legitimează. Atenţie  către amatori, în situaţia în care va reveni pe scaunul prezidenţial, a se contabiliza şi ţine cont de acest fapt, de „participarea domnul Băsescu la această lovitură de stat „Dacă un preşedinte  este părtaş la un astfel de act, ce altceva mai trebuie pentru a se propune din nou suspendarea. Dacă nu pentru asta ,şi lovitura de stat nu e dovedită, atunci să fie suspendat din nou, pentru că a instigat lumea să nu voteze minţindu-i că e lovitură de stat. Guvernul trebuie să îi ceară să dovedească în instanţă că participarea la referendum este o legitimare a unei lovituri de stat. Indiferent care va fi rezultatul, BĂSESCU FIE A PARTICIPAT LA O LOVITURĂ DE STAT, FIE A INSTIGAT ŞI MINŢIT POPULAŢIA ÎNDEMNÂNDU-I SĂ NU PARTICIPE , SPERIINDU-I  CU SPECTRUL UNEI LOVITURI DE STAT. Ce face avocatul poporului se sesizează?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5