În țara chiorului orbii îl acoperă

Categoria Opinii

Mister Barroso țipa ca din gură de șarpe,acum o lună, că guvernul Ponta pune în pericol justiția română și amenință statul de drept încercând să ” pună presiune ” pe bieții judecători și procurori care nu își mai pot face concediile prin Monaco, pentru că Ponta sau Antonescu, sau mai știu eu ce senator îi întreabă cum judecă.

Mister Gitenstein botoșăneanul ne învăța transparent și dezinteresat pe cine să alegem în locul doamnei Kovesi și se declara mulțumit de mersul justiției române. Din ce țară vine domnul Ghiță, Etiopia, Sudan?

În Statele Unite ale SUA, sau ale UE,nici un procuror  sau polițist nu are voie să pună sub urmărire un cetățean, să-i percheziționeze locuința, să îi intercepteze convorbirile sau să îl urmărească fără ordin judecătoresc care însă va fi dat în urma unor dovezi irefutabile că persoana în cauză prezintă pericol și se dovedește că desfășoară activități împotriva statului sau cetățenilor. Dacă un procuror vine în fața judecătorului cu probe obținute fără ordin judecătoresc, înainte ca omul să fie pus sub urmărire oficial, oricât de evidente ar fi probele, nu sunt luate în considerare și criminalul scapă nepedepsit pentru viciu de procedură.  Dar asta se întâmplă în Statele Unite ale SUA sau UE, nu în țările din care vin domnii Barroso și Ghiță-nstein așa că ei nu au de unde să știe chestiile astea.

În România lui Băsescu  procurorii mai întâi trec la interceptarea telefoanelor și urmărirea clientului care îl supără pe domnul președinte, până când acesta într-o convorbire cu cineva spune ceva ce ar însemna în mintea lor că  a făcut o faptă gravă sau a mărturisit că a furat pere de la vecinul de peste drum când avea 6 ani. Apoi apar prin presă stenogramele din care rezultă că persoana vizată este un mare criminal, un hoț recidivist. În urma acestor dovezi, procuratura intră în casa și biroul cetățeanului, îi găsește prin computer niște discuții pe mess sau facebook cu ”cineva” vorbind despre ”ceva” și uite așa s-a făcut dosarul pe care îl înaintează judecătorului pentru arestare direct și în direct, cu mascați, cătușe, presă, toate agențiile de știri văd cum luptă justiția română cu corupția și îl laudă pe președinte.

Și uite așa, urmând același scenariu, abia demisionatul Paul Dobre se trezește cercetat de procurorii lui Băsescu și apare pe piață ca din întâmplare o stenogramă a unei discuții dintre el și ministrul Rus încă dinainte de a demisiona înainte de a se pune în discuție documentul trimis către CCR, înainte de a pune în discuție cea mai mică învinuire sau bănuială la adresa lui Dobre, înainte chiar de a demisiona. Ei bine , în baza acestei stenograme, Dobre este cercetat și învinuit. Domnule Barroso, domnule Ghiță, cum vedeți domniile voastre acest fapt comis de procurorii lui Morar și ai doamnei Kovesi? Vi se pare coșer? Cum vine asta, doi miniștri ai unui guvern sunt urmăriți, li se interceptează convorbirile înainte de a comite vre-o infracțiune fără ordin judecătoresc, fără a li se întocmi dosar de cercetare penală, fără a fi înștiințat ministrul că are în curte doi infractori ? Ce procurori, ce legi, ce justiție susțineți domnilor mari justițiari și protectori ai drepturilor cetățenești, în special ai statului de drept din România? De ce nu săriți acum în sus să spuneți că statul de drept este grav încălcat și ca un demnitar este abuzat în ceea ce privește drepturile sale de cetățean fiind ascultat mai abitir decât pe vremea asasinatului? Domnilor apărători Ghiță și Barosso, nu vă sună a abuz,nu vă sună a atac la instituțiile statului, nu vă sună a lovitură de stat dată de un cetățean privat cu ajutorul unor acoliți  din serviciile secrete sau speciale, a unor procurori corupți care după ce comit infracțiunea, o mai și difuzează pe posturi deși ar fi trebuit să o țină pentru ei ?Cât o să vă mai faceți că nu vedeți sau acum veți pretinde că sunteți echidistanți și nu aveți dreptul să vă amestecați în treburile interne ale unui stat ? Nu vedeți ce se întâmplă acum ? Sau nu puteți pentru că în țara chiorului, orbii îl acoperă?

Cum justifică justiția română interceptarea telefoanelor celor doi miniștri ?Ce judecător a dat acceptul și pentru care fapte?Ce face ministrul justiției? Nu se bagă pentru că i-a promis lui Barroso că îl lasă pe Băsescu să facă ce vrea ?

Cine va iniția o anchetă pe acest subiect, de ce Ponta, primul ministru tace, de ce președintele în funcție nu intervine pentru repunerea legii în drepturile ei ? Este unul din ei în stare să își asume rolul pe care îl clamează dar nu îl probează ?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5