Comunicate de presa

Categoria Comunicate-declaratii de presa

 

Comunicat nr. 134
Data: 17.07.2012
INFORMAŢIE DE PRESĂ
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, va participa miercuri, 18 iulie, începând cu ora 9.00, la ceremonia militară prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a militarilor din compunerea Batalionului 2 Manevră, care va avea loc la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş.

Cei aproximativ 620 de militari, care vor acţiona în Provincia Zabul, în perioada iulie 2012 – februarie 2013, provin, în principal, din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

La eveniment vor participa familiile militarilor care pleacă în misiune, alte personalităţi civile şi militare, reprezentanţii autorităţilor publice locale.

Accesul jurnaliştilor se va face miercuri, 18 iulie, între orele 8.15 – 8.45, la sediul batalionului, din str. Victoriei, nr. 12, Curtea de Argeş.
Comunicat nr. 133
Data: 17.07.2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Prin ordine ale ministrului Apărării Naţionale, următoarele cadre militare au fost numite în funcţii, astfel:

-generalul-locotenent Sorin Ioan, din funcţia de consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale, în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre;

-generalul-locotenent Cătălin-Ştefăniţă Zisu, din funcţia de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit, în funcţia de consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naţionale;

-generalul-maior Ariton Ioniţă, din funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre, în funcţia de comandant al Comandamentului Logistic Întrunit;

-generalul de brigadă Maricel Popa, din funcţia de şef al Direcţiei pregătirii teritoriului pentru apărare şi rechiziţii la Direcţia Generală Probleme Speciale din Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Problemelor Speciale, în funcţia de şef al Direcţiei audit intern;

-colonelul inginer Teodor Incicaş, din funcţia de şef al Direcţiei audit intern, în funcţia de şef serviciu capabilităţi şi legături cu organizaţii internaţionale la Direcţia planificare strategică a Statului Major General;

-generalul de flotilă aeriană Alexandru-Petru Găluşcă, din funcţia de şef instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forţelor Aeriene, în funcţia de locţiitor pentru NATO şi UE la Reprezentanţa Militară a României la NATO şi UE, Bruxellles-Belgia, din structura Posturi permanente în străinătate a Statului Major General.
Biroul de presă

 

Comunicat nr. 132
Data: 16.07.2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Ministerul Apărării Naţionale participă, în calitate de partener oficial al Federaţiei Române de Tenis şi al Media Production Group, la Turneul internaţional feminin de tenis BCR Open Romania, desfăşurat în perioada 16-22 iulie, la Arenele BNR.

Pe parcursul competiţiei, militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta momente artistice susţinute de muzica militară şi exerciţii de măiestrie în mânuirea armamentului, oferite de drill-team-ul regimentului, în zilele de sâmbătă, 21 iulie, între orele 15.00-15.30 şi duminică, 22 iulie, începând cu ora 12.00.
Pe întreaga durată a competiţiei, Ministerul Apărării Naţionale va avea un stand în spaţiul comercial din incinta Arenelor BNR, unde vor fi expuse publicului realizări ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, echipamente specifice militarilor Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi oferta educaţională a ministerului.

Comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, colonelul Virgil-Ovidiu Pop, prezent la conferinţa de presă prilejuită de deschiderea competiţiei, a declarat că militarii şi sportivii reprezintă cei mai buni ambasadori ai României în lume, fie prin îndeplinirea misiunilor în teatrele de operaţii, fie prin cucerirea celor mai înalte poziţii de pe podiumul marilor competiţii internaţionale.
„Între militari şi sportivi există foarte multe asemănări pornind de la aptitudinile fizice şi psihice necesare şi continuând cu pregătirea riguroasă şi disciplina de fier de care trebuie să dea dovadă pentru a face performanţă. Ei sunt cei care promovează imaginea ţării şi merită respectul tuturor românilor”, a mai spus colonelul Pop.

nformaţii despre Turneul internaţional feminin de tenis BCR Open Romania 2012 pot fi accesate la http://www.bcropen.ro/ro/.
Biroul de Presă
COMUNICAT DE PRESĂ
În temeiul atribuţiilor stabilite prin lege, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a emis un ordin privind măsurile care se întreprind în Armată pentru desfăşurarea în bune condiţii a referendumului naţional din data de 29 iulie 2012.

Pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului electoral în secţiile de votare organizate în teatrele de operaţii, la nivelul Statului Major General s-a constituit o grupă de coordonare, care va funcţiona în perioada 16 iulie – 3 august.

Statul Major General a propus pentru militarii care desfăşoară misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Kosovo organizarea a opt secţii de votare în data de 29 iulie 2012, după cum urmează: în Afganistan la Kandahar, Kabul, F.O.B. Messkal, Almassak, Apache, Lagman, Bullard, iar în Kosovo la Pristina.

Ministrul Apărării Naţionale a declarat, cu acest prilej: „Cele opt secţii de votare din Afganistan şi Balcanii de Vest au fost dimensionate în funcţie de necesităţile operaţionale, de numărul de militari dislocaţi în teatrele de operaţii, precum şi de situaţia concretă de securitate, având în vedere riscurile majore pe care le presupun deplasările de efective numeroase într-un mediu insurgenţional cum este cel din Provincia Zabul, în care acţionează militarii noştri.
Spre deosebire de alegerile din 2009, când au fost organizate patru secţii de votare, configuraţia dispunerii unităţilor militare române în bazele de dislocare este alta, în conformitate cu necesităţile aliate, iar numărul batalioanelor de manevră a crescut.
Securitatea militarilor români din Afganistan, şi din oricare alt teatru de operaţii, reprezintă prioritate zero pentru mine, ca ministru al Apărării. În consecinţă, la nivelul ministerului au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura dreptul constituţional al cetăţenilor români în uniformă, care îşi riscă viaţa sub drapelul ţării pentru a-şi exercita dreptul de vot.
Reiterez apelul către toţi factorii implicaţi în campania electorală pentru acest referendum să lase Armata în afara jocului politic”.

* * *

Potrivit ordinul emis, cadrele militare, cursanţii, elevii şi studenţii instituţiilor militare de învăţământ, soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi personalul civil îşi vor putea exercita dreptul de vot, în condiţiile legii, în localitatea de reşedinţă. Cei angrenaţi în misiuni de pază sau în alte activităţi operative îşi vor putea exercita dreptul de vot conform art. 21 din Legea nr. 3/2000.

Ataşaţii apărării, membrii Secţiunii de Apărare a misiunii permanente NATO şi UE, precum şi personalul militar şi civil trimis în misiuni permanente sau temporare în străinătate, votează la secţiile organizate pe lângă misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, în localităţile în care îşi desfăşoară activitatea.
Emisiunile militare de radio şi de televiziune, publicaţiile militare centrale şi teritoriale nu vor difuza sau publica informaţii furnizate de către formaţiunile politice de orice rang, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, materiale de publicitate politică, editoriale sau comentarii care au legătură cu campania electorală desfăşurată cu ocazia referendumului, ori rezultatele sondajelor de opinie pe această temă.

În perioada 23-31 iulie 2012 nu se execută şedinţe de tragere cu nicio categorie de armament, exerciţii tactice cu trageri de luptă şi lucru cu material explozibil real, nici aplicaţii cu trageri de luptă. În situaţii deosebite, care ar putea genera disfuncţii majore în îndeplinirea obiectivelor stabilite, comandanţii vor solicita aprobarea şefului Statului Major General pentru desfăşurarea activităţilor planificate anterior.

Se interzice personalului armatei să facă orice fel de declaraţii publice sau de presă pe teme legate de referendum, să participe la acţiuni de campanie electorală de orice tip, precum şi organizarea de adunări, întruniri, discursuri, conferinţe de presă, sărbători pre sau post referendum etc., în unităţile militare sau în alte spaţii aparţinând armatei. Cu prilejul acţiunilor specifice care se organizează şi se desfăşoară înainte şi pe timpul referendumului, personalul din Ministerul Apărării Naţionale nu poate desfăşura activităţi de partizanat politic.

Personalul Ministerului Apărării Naţionale nu va participa la distribuirea materialelor necesare campaniei pentru referendum. Comandanţii unităţilor militare nu vor permite distribuirea sau afişarea acestora în unităţile subordonate.

Comandanţii care au în subordine muzici militare nu vor aproba participarea acestor formaţiuni la activităţi legate de pregătirea referendumului. Toate ceremoniile militare, organizate până la data referendumului, se vor desfăşura cu respectarea strictă a regulamentelor interne.
Biroul de Presă

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5