Diferența dintre CCR și Antonescu

Categoria Opinii

CCR în sfârșit și-a prezentat punctul de vedere vizavi de referendum. Mai bine mai târziu decât niciodată, mai bine o soluție proastă decât nici una. Personal nu mă miră decizia, era previzibilă, am anticipat-o și chiar am fost admonestat și învinuit că asta doresc. Dacă mai adăugăm și obediența față de Băsescu a majorității judecătorilor, sau dosarele care stau încă ascunse în biroul oval, decizia era aproape obligatorie. Nu am dorit asta, dar orice om cu un fir de logică ar fi ajuns la aceeași concluzie încă de la prima încercare de soluționare, atunci când CCR pregătită să dea aceeași decizie la prima strigare, s-a încurcat în notița trimisă de ministerul de interne cu privire la incertitudinea datelor.

Atunci au avut o ”tresărire de conștiință” și au cerut lămuriri suplimentare de la stăpân. Nu de la guvern. De la guvern au cerut așa în bășcălie niște liste actualizate cu care s-au tot jucat și le-au amendat și interpretat până nu mai știa Ponta care e deosebirea dintre listele permanente și cele speciale. CCR a cerut de fapt lămuriri de la Băsescu, neștiind cum să trateze problema, iar Băsescu le-a spus că aranjează el cu internele. Și a rezolvat. L-a pus pe Rus să își dea demisia și să arunce cu noroi în colegii de partid,și să îl compromită și pe cel care a trimis hârtia buclucașă la CCR. Zis și făcut. CCR a amânat, dând un alt termen guvernului pentru actualizarea datelor. Numai că apoi a primit pumni în cap de la Băsescu, care dăduse ordin nu să dea timp pentru actualizare, ci doar așa sa amâne până pune el ordine în interne. Așa că CR s-a conformat și a scurtat termenul. Apoi a primit ordin să modifice și cererea, pentru că așa cum era formulată, îi obliga să ia în considerare listele actualizate și așa a apărut erata.

Pentru mine era clar de la început că CCR nu va valida referendumul, pentru ca juridic vorbind era obligata să ia în considerare listele de alegători prezentate oficial de guvern și declarate ca fiind corecte pe data de 10 iulie.Deci legal, CCR se putea sprijini pe aceste liste fără a încălca legea. Și aceasta este și încercarea de justificare a defectării doamnei Aspasia, justificare în fața căreia ”nu poate nimeni” să o învinuiască. Dar această găselniță este pentru novici, pentru că doamna judecătoare suferă de inamovibilitate, deci nu poate fi nici măcar învinuită dar condamnată pentru deciziile pe care le ia ca judecător și e imposibil ca tocmai ea să nu fi știut asta.  Putem trage concluzia că de fapt cand a spus că nu vrea să facă  pușcărie se referea la faptul  că a fost amenințată cu pușcăria pentru alte chestii dacă nu face ce spune Băsescu, ceea ce este cu totul altceva. Eu cred că și pe doamna Aspasia a durut-o stomacul, ca și pe doamna Plăcintă, ca și pe domnul Rus. Doamne, ce boală grea prin high-life ul dâmbovițean.

Pentru CCR se pune atunci întrebarea de ce au mai cerut listele actualizate ? Păi oficial, pentru că primiseră o adresă prin care li se spunea că listele nu sunt sigure. Și atunci au mai cerut odată listele valabile la data referendumului. Neoficial, este posibil ca să fie vorba și de o bătaie de joc la adresa USL și a amărâților care au votat. Poate fi o manevră a lui Băsescu, care trebuie să se fi distrat teribil văzând cum caută antenele noi date și interpretări care să salveze speranțele oamenilor. Cinic, criminal, josnic. Una peste alta, CCR a luat o decizie care are susținere juridică, dar nu are una morală și nici corectă, pentru că inclusiv membrii CCR știu că practic s-a depășit cu mult jumătatea reală a românilor de pe listele permanente reale, nu cele raportate de un guvern iresponsabil, condus de un premier convins că oamenii vor ieși la vot în proporție de 80% și va trece de cvorum. Abia după referendum și-a dat seama Ponta seama ce greșeală a făcut și i-a dat verde lui Șova să dea detalii vizavi de numărul real al românilor dar era prea târziu. CCR a judecat în litera, nu în spiritul legii.

Nu la fel a făcut și Antonescu, cel care promisese că dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni el iese din viața politică. Cu ceva timp înainte, cam prin mai domnul Antonescu spunea : „În ce scenariu aş demisiona de la conducerea PNL? Păi în scenariul în care USL nu câştigă alegerile parlamentare. Înţelegând prin câştigarea alegerilor parlamentare formarea următorului Guvern. 2014 este foarte departe şi mie mi-e greu să ştiu şi dacă eu voi candida (la alegerile prezidenţiale – n.red.), darămite dacă domnul Ungureanu va candida sau altcineva” Apoi după alegerile locale, îmbătat de scorul obținut s-a gândit să supraliciteze ca la Poker, și a promis că demisionează dacă Băsescu nu este demis în urma referendumului. Ce să faci, obicei de cartofor, obișnuit cu cacealmalele și plin de el, cu noroc la dame, uitând că mai sunt și Popi în cărți. Și ca lumea să nu creadă că pe el îl cheamă Ponta care una spune în străinătate și alta în țară, a declarat a și întărit pe data de 7 Iunie:” „Vă rog sa nu mă mai întrebați, ce am promis aia fac. Am avut în minte și încă am un verdict corect, nu prin deducție. Este posibil, așa cum vad ca doresc foarte tare și alții în afara țării, ca Traian Băsescu sa rămână președinte cu 10.000 de voturi sau cu 0 voturi. Nu asta am avut în vedere, dar eu sunt dispus și în acest caz .Nu numai că îmi țin promisiunea, nu am de gând sa o negociez. Plec, pentru ca nu mai are rost să continui”. Asta spunea Antonescu atunci când credea că toți cei care îl vor pe Băsescu jos îl vor și pe el sus și lumea va ieși la vot ca să îi salveze lui pielea. Proastă socoteală.

Acuma domnul Antonescu ca și domnul Zegrean, se bucură că trăiește în România țara în care nu numai legile, dar și declarațiile și promisiunile sunt interpretabile și își reinterpretează declarațiile spunând plin de patos că el consideră că Băsescu a fost demis, pentru că real, sau moral, Băsescu a fost demis. Poate domnule Antonescu, poate moral Băsescu a fost demis, dar legal și cinstit, domnia voastră nu mai aveți cuvânt, cum nu mai are nici Băsescu, cum nu mai are nici Ponta, adică toți cei care ați promis că demisionați dar apoi v-ați reevaluat propriile promisiuni. Poate în sinea dumneavoastră vă simțiți curați și plăcut uscați, dar în fața mea și a tuturor celor care știu ce înseamnă o promisiune, aveți toți pantalonii la fel de udați. Dacă aș fi fost în locul dumneavoastră, eu aș fi demisionat așa cum am promis, apoi dacă voiam să fiu alături de cei 7,4 milioane care au votat, aș fi ieșit lângă ei pe stradă, ca persoană particulară cetățeanul Antonescu, și aș fi încasat bastoane de la jandarmi. Asta înseamnă pentru mine să fiu alături de oamenii cărora dumneavoastră le cereți acum să ”manifeste” legal , dar dureros. Apoi la alegerile din 2014 sau când or fi fost, aș fi candidat la președinție ca persoană privată, fără partid în spinare, dar cu 7,4 milioane de oameni care m-ar fi votat cu ochii închiși și ar fi venit pentru mine la vot, pentru că eu am cuvânt, am onoare și am fost lângă ei în stradă doi ani de zile. Și vă rog să mă credeți domnule Antonescu, nu aș mai fi avut nevoie nici de carte verde de la Casa Albă nici de certificat de bună purtare de la UE. Dar dumneavoastră nu gândiți așa departe, dumneavoastră interpretați propriile declarații și promisiuni, așa cum Zegrean interpretează legile. Diferența este că el judecă după litera legii iar domnia voastră după spiritul propriu. Eu sincer sunt mai dezamăgit de Antonescu pe care eram gata să îl votez la prezidențiale decât de CCR de la care nu aveam nici o pretenție, știam că este compus din oameni bolnavi de stomac. Domnule Antonescu, poate ați rămas președinte PNL dar nu veți fi niciodată președinte al României pentru că nimeni nu va vota un președinte fără cuvânt. Vedeți, Băsescu a promis dar și-a călcat promisiunea după ce a fost ales, domnia voastră ați făcut-o înainte. Ce șanse vă acordați ? Eu nu vă acord nici una.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5