O nouă întrunire a CNR al SCMD

Categoria De pe bloguri militare, Despre Armata

Cerută de luni de zile, aş spune de la începutul anului de către unele filiale ale SCMD, în Octombrie va avea loc o nouă întâlnire a conducerilor filialelor şi membrilor CD ai SCMD, în cadrul Consiliului Naţional al Reprezentanţilor.

Dacă e să te iei după numărul punctelor aflate pe ordinea de zi a întrunirii, ai spune că aceasta va ţine cel puţin o săptămână. Bănuiesc că adunarea va avea din nou loc la Alba Iulia, unde domnul Dogaru  are o mare pasiune  şi unde deconturile se fac la mica înţelegere. Nu contează că deplasează trei sferturi de ţară într-o zonă cu puţine posibilităţi de cazare, contează că face dever şi venit unei vechi prietene care deţine localul unde au loc întâlnirile. Deci interesele prietenilor se pun înaintea intereselor sindicale. Este curios că nu se fac şi marile proteste tot acolo. De ce cheamă domnul Dogaru oamenii la Bucureşti când are nevoie să iasă pe sticlă cu un nou protest şi nu îi adună tot la Alba-Iulia, în „centrul ţării”. Atunci de ce nu aplică acelaşi principiu şi pune pe drumuri sute de oameni cu autobuze şa Bucureşti ? Pentru că la Alba Iulia nu pot veni marile televiziuni şi pentru ca vechea prietenă nu câştigă nimic de la un protest în care oamenii vin şi pleacă şi nu se cazează, nu consumă nimic.

Revenind la ordinea de zi, nu ştiu câte zile va ţine întrunirea, dar se va termina ca şi celelalte fără nimic concret, cu atât mai mult cu cât pe lângă vechile probleme ale statutului şi ROF ului, au mai apărut şi alte probleme legate de strategia în ceea ce priveşte procesele şi atitudinea faţă de  guvern, parlament, alegeri. Având aproape 3 pagini de puncte pe ordinea de zi, mă întreb când va fi timp să fie citite măcar. Dar este şi aici o strategie: cu cât mai multe probleme, cu atât mai puţin timp pentru fiecare şi uite aşa a mai trecut un an, a mai trecut un CNR nu s-a rezolvat nimic, domnul Dogaru va propune iarăşi mandatarea CD cu întocmirea şi aprobarea bugetului pe noul an, buget care nu va fi nici întocmit şi nici dat spre aprobare CNR aşa cum scrie statutul. Din nou statutul şi ROF-ul vor fi completate de către CD după cum doreşte domnul Dogaru dând puteri nelimitate unui BOC format dintr-o singură persoană, respectiv domnul Dogaru, sau unui CD în care predomină linguşitorii sau sporind atribuţiunile membrilor fondatori care practic s-au întâlnit o singură dată şi nici atunci toţi. Practic în numele lor decide domnul Dogaru, susţinut  de Rînciog, Apostol, Bălan şi Pricină. Dacă şi la acest CNR şefii de filiale vor accepta această hegemonie, mă întreb de ce se mai împotrivesc dictaturii lui Băsescu, că doar sunt obişnuiţi cu a lui Dogaru.

Filiala Craiova a cerut domnului Dogaru să introducă pe ordinea de zi confirmarea şi la nevoie completarea sau schimbarea membrilor Comitetului Director, în funcţie de activitatea desfăşurată de fiecare membru în parte. Ce a făcut domnul Dogaru ? A „preluat” ideea şi a cerut preşedinţilor de filială să ţină adunări generale care să confirme conducerile filialelor, dar nu spune nimic despre aplicarea acestei propuneri asupra CD la CNR. Oare cum acceptă preşedinţii de filială ? Amintesc că membrii Comitetului Director nu au fost nici până astăzi  confirmaţi de CNR la 3 ani de la înfiinţare. De ce oare ? Ca să nu mai vorbesc de atâtea schimbări care au avut loc, cu oameni suspendaţi, introduşi, scoşi, iarăşi introduşi. Ce se întâmplă cu acest CD este de domeniul actelor lui Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu wa Za Banga.

Nu ştiu cu ce raport se va prezenta domnul Dogaru la Consiliu, dar dacă va veni cu actele şi declaraţiile apărute prin presă, sau cu “marile acţiuni” desfăşurate în cursul anului 2012 în care abia a reuşut să adune 1000 de oameni în 3 proteste organizate, nu prea are cu ce se lăuda iar raportul este cam subţire. Nu mai amintesc de contraperformanţele realizate prin declaraţiile privind demonstraţiile din Ungaria unde SCMD “a sprijinit” acţiunile armatei ungare, nici de “prorocolul” semnat cu USL prin care a băgat USL, respectiv guvernul Ponta în gura presei  a duşmanilor SCMD, dâand apă la moară celor ce susţineau că în România s+a dat o lovitură de stat şi structurile statului se află în pericol, aducând grave prejudicii de imagine sindicatului. Am fost comparaţi şi numiţi “ minerii guvernului Ponta”. Ce să mai spun despre ameninţarea cu haosul, lansată aş spune nu inconştient pur şi simplu dezastruos pentru sindicat?Mi-am pus la acel moment întrebarea dacă domnul Dogaru nu cumva face în mod intenţionat jocul lui Băsescu şi nici acuma nu pot exclude această variant.  Acestea sunt realizările cu care se prezintă domnul Dogaru şi conducerea sindicatului în faţa reprezentanţilor filialelor. Oare ce răspuns vor  primi?

Cum la capitolul realizări stăm cum am mai spus, la capitolul declaraţii şi împăunări pretenţii aberante şi „indicaţii preţioase”  stăm excepţional. Într-o directivă dată pe 28.08 2012, CD cerea filialelor care au încheiat protocoale de colaborare cu USL să convoace o şedinţă comună în care să analizeze modul în care fiecare parte s-a achitat de obligaţiile ce le-au revenit formulând şi un”Ghid de abordare a problemelor”. Trecând peste imposibilitatea acestui demers mai ales în termenul cerut de domnul Dogaru, adică maxim o săptămână, ca şi cum conducerile USL la nivel judeţ, formate din parlamentari şi senatori nu aveau altceva în program decât să se pună la dispoziţia domnului Dogaru în termenul impus, întreb şi eu, dacă domnia sa a făcut acelaşi lucru la nivel central adică dacă a semnal un acord de colaborare cu USL altul decât foaia de hârtie semnată pe genunchi cu domnul Ponta  prin care a băgat USL în gura PDL şi a Monicăi Macovei. Domnia sa şi atotputernicul Comitet Director, s-au întâlnit cu conducerea USL pentru a face această analiză? Sau nu mai are uşile deschise în urma celor declarate  pe perioada crizei ?

Tot la capitolul declaraţii se aşează şi informarea din data de 04.09.2012 prin care domnul Dogaru, preşedintele SCMD şi vectorul CNSC ne înştiinţa că domnul Senator Ghişe a raportat cu supuşenie domnului Dogaru aflat în post de pază la statuia Leul că totul se află conform graficului şi l-a rugat cu umilinţă să îi semneze două documente, ca să îi dea greutate în lupta sa cu parlamentarii şi Băsescu. Domnul Dogaru s-a milostivit şi a semnat documentele, acolo, pe spatele Leului, confirmând încă odată că este expert în semnatul documentelor la botul calului încă de când a semnat actul de naştere al sindicatului. Dar domnul Dogaru nu a dorit să se plimbe alături de domnul Ghişe zilnic pe lângă Cotroceni, pentru că nu îl ţineau telescoapele şi nici nu a cerut sindicaliştilor să i se alăture domnului Senator, pentru că nu e aşa, era o acţiune iniţiată de domnul Senator, nu de domnul Dogaru şi atâta vreme cât nu era domnia sa vioara întâi, nu se amesteca.

Mai aflăm noi aşa din declaraţiile  Întemeietorului, dintr-un document postat pe 06.09.2012, numit „Preşedintele copy-paste”, că americanii nu au vrut să ne lase să îl dăm jos pe Băsescu, pentru că le era teamă că poporul american ne-ar urma exemplul. Ei bine , trecând peste hazliul situaţiei, aflăm cu plăcere că articolul nu este semnat de orişicine, un neica nimeni ci de  un  „Expert al Uniunii Camerelor Experţilor Europeni” nimeni altul decât domnul Mircea Dogaru. Păi dacă camera respectivă are numai astfel de experţi în componenţă, nu mă miră sunt curios unde va ajunge. Apropo s-o plăti şi acolo cotizaţie?  Dacă da, cine o strange şi cum se plăteşte, tot în avans pe un an ?Legat  însă de această titulatură nouă cu care domnul Dogaru se afişează, pentru cine e curios să afle ce reprezintă această comisie , vă recomand să intraţi pe adresa http://www.scrigroup.com/istorie-politica/stiinte-politice/Camera-de-Comert-si-Industrie-94534.php. Aşa veţi afla că această comisie nu are nici o legătură cu Uniuna Europeană, fiind o organizaţie non profit, un ONG cu nume frumos care dă bine pe cartea de vizită. La una din întrunirile acestei comisii a participat şi domnul Băsescu. Oare de la dânsul o fi aflat domnul Dogaru de acest organism ?

Dar să ne întoarcem la CNR. Spuneam că în Octombrie se va întruni din nou, că ordinea de zi este foarte bogată şi cu certitudine nu se va realiza nici măcar un punct din cele ce sunt propuse, în stilul deja confirmat de conducerea SCMD,curios este însă cum vor decurge discuţiile pentru că sunt tot mai multe voci care cer tragerea la răspundere a actualei conduceri. Nu am să intru în detalii privind ceea ce ar trebui dezbătut,rămân încă valabile punctele pe care le-am trimis spre analiză preşedinţilor de filiale încă de la CNR de anul trecut, plus problemele apărute pe parcurs. În primul rând însă trebuie rezolvată problema conducerii sindicatului, prezentarea unui raport de activitate al fiecărui membru al CD, confirmarea sau modificarea componenţei CD. Modificarea statutului. După modificarea statutului, într-o şedinţă extraordinară, discutarea şi aprobarea ROF pentru că cel întocmit anul trecut de către CD este antistatutar şi antidemocratic. Nu e posibil ca un număr de 9 membri ai CD  să aibă puteri depline să  decidă totul in numele membrilor sindicatului, trecând chiar peste cele discutate la CNR. Practic, CD se comportă cu sindicatul cum s-a comportat CCR cu votul la referendum. Nici o deosebire, chiar şi numărul este predestinat. Apropo de numărul de membri ai CD, observ pe manşeta blogului CD că numărul de membri este de 7, dar se pare că domnul Tudor Mariana revenit în CD ca şef al Departamentului Organizare dar nu este trecut în manşetă. Din nou domnul Dogaru, sau domnul Rînciog, fac după cum îi taie capul fără să ţină cont de statut sau ROF. Curat Băsescian.

Un alt comunicat „cu cântec” este cel din data de 31.08.2012, în care domnul Dogaru ba îndeamnă oamenii să picheteze Leul, ba să stea acasă, să nu cadă pradă „antirevoluţionarilor”. Sub pretextul „împănării” protestanţilor cu elemente pro-băsiste, domnul Dogaru sistează pichetarea şi recomandă oamenilor să stea departe de acţiunile lui Ghişe, pentru a nu se lăsa provocaţi. „NIMENI NU STATIONEAZA ASTAZI IN ZONA COTROCENI SI IN MOD DEOSEBIT IN PIATA LEU. MAI MULT, RECOMANDAM TUTUROR SA PLECE IN MOMENTUL PLECARII SENATORULUI IOAN GHISE. DERBEDEII DE PORT VOR SANGE. NU-L VOR AVEA! PRIN URMARE, INDIFERENT CE SE INTAMPLA, NIMENI NU VA INSULTA SAU AGRESA JANDARMI SI POLITISTI, BA, DIMPOTRIVA! DACA ASTFEL DE GESTURI SE VOR PRODUCE, RECOMANDAM PARTICIPANTILOR LA PLIMBARE SA IZOLEZE IMEDIAT PE PROVOCATORI, SA-I FOTOGRAFIEZE, SA-I FILMEZE SI SA-I PREDEA JANDARMILOR.”

Întreb aşa din curiozitate pe domnul Dogaru dacă a existat vre-o acţiune anti-Băsescu nesupravegheată de oamenii piratului şi dacă nu, de ce tocmai acum, când senatorul Ghişe are nevoie de sprijin, domnia sa recomanda sindicaliştilor să fie mai precauţi ? Pentru a nu căpăta cumva acţiunea acestuia un sprijin mai mare? Fără să vreau mă întreb din nou, al cui joc îl face sau cui îi cântă în strună domnul Dogaru? Apropo de cântec, este pur şi simplu incredibil cât de uşor se poate „ însuşi” un bun intelectual. In ceea ce priveste pichetarile SCMD, ne vom pune de acord cu senatorii Ioan Ghise si Victor Socaciu, carora le vom oferi posibilitatea, ca invitati, sa se adreseze cetatenilor, pe spatiul nostru, la statia noastra de amplificare, in cazul primului, si sa lanseze noul cantec compus pentru societatea civila, care va fi preluat de noi ca imn, in cazul celui de-al doilea.”

Este pur şi simplu înduioşător cât de bun este domnul Dogaru cu cei doi senatori, punându-le la dispoziţie staţia de amplificare fără ca aceştia să îşi manifeste dorinţa. Este mai mult o invitaţie să fie şi el băgat în seamă şi să se oprească domnii senatori din plimbarea lor  şi pe la domnul Dogaru, să îl mai vadă şi pe el familia la tv. Ce să mai spun de „confiscarea” unui cântec al domnului Socaciu, pe care domnul Dogaru se oferă să îl transforme în imnul CNSC. Atât tupeu nici primul ministru Unghieră nu a avut când şi-a cumpărat pamperşi din bugetul de stat.

Nu mai scriu, că mă apucă noaptea şi nu mai termin. Urez succes deplin lucrărilor CNR al SCMD.

P.S. Oare o veni cineva cu raportul privind bugetul pe 2012 şi proiectul de buget pe 2013, sau CD va primi iarăşi împuternicire să se ocupe de toate prin cei 9 membri ai „CCR”?

Dedic participanţilor la CNR o melodie dragă multor oameni:

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5