Circul Eloltchim continuă – apare regizorul ?

Categoria Politica


Luni un nou episod Elo-ltchim. Cât de plecat de acasă să fii, ca să vii cu saci cu bani ca să te faci că vrei să îi plăteşti pe muncitorii din Vâlcea? Cât de venit cu pluta să fii să nu vezi că tot acest circ face parte dintr-un serial bine regizat? Toate această mascaradă a lui DD cu privatizarea, cu salvarea naţiunii, cu lupul cel rău Ponta, sau guvernul USL este atât de slab însăilată încât e suficient să ai toate ţiglele pe casă ca să nu te copleşească.

Parcă îl văd pe DD cu căruţele cu coviltir cu câini legaţi de şuşlete, pline cu saci cu bani.

E adevărat şi Ponta sau guvernul său şi domnii de la privatizare fac tot posibilul să se compromită şi să se facă de râs începând de la ameninţările cu puşcăria, până la audiţiile muzicale forţate.
Privind rece de pe margine nu se poate să nu îţi sară în ochi tot circul şi mai că îţi vine să spui că toţi, dar absolut toţi se întrec în a face circul cât mai penibil sau mai absurd jucându-se cu nervii şi vieţile salariaţilor combinatului cu o indiferenţă criminală. Se fac atâtea greşeli apar atât de multe stângăcii, se spun atâtea poveşti fără a fi confirmate sau infirmate de partea adversă încât nu poţi să nu te întrebi cine e regizorul piesei. Ponta îl ameninţă pe DD că dacă nu aduce banii îl bagă în puşcărie  şi spune că acesta nu a putut face dovada solvabilităţii, DD se plânge că Guvernul nu îi acceptă banii şi îi dă termene imposibile dar mai ales că nu vrea să negocieze contractul, punând muzică la negocieri. Pe de altă parte, Ponta îl bârfeşte pe DD la Bruxelles la fel cum Macovei l-a bârfit pe el. Nu a învăţat nimic. Nici unul nu răspunde la învinuirile aduse de celălalt, toţi se mulţumesc să vorbească despre partea adversă şi nimic despre sine. Piesa e veche şi se aplică la toate campaniile electorale cu acelaşi succes : mereu se găsesc gugustruţi care să îi creadă ori pe unii ori pe alţii, dar şi spectatori neutri care privesc , pun pariu şi se bucură când câştigă calul pe care au pariat.
Între timp, se scriu scenarii pentru serialele următoare. Se spune că DD ar fi afirmat că va face din Oltchim un serial mai de succes decât Elodia. Nu ştiu cât e de adevărat dar este posibil .
Probabil din scenariul respectiv face parte şi un document apărut pe net care circulă pe mail şi care dacă e adevărat face cât Fat-Boy lansat de americani . A apărut pe stradă o scrisorică găsită probabil de un cetăţean turmentat care neştiind unde să o ducă pentru că nu a găsit andrisantul, a dat-o unui Caţavencu care fără să mai negocieze cu coana Zoiţica, a dat-o direct la Războiu. Scrisorica, după cum se va vedea, este un fel de scenariu despre cum trebuie să joace în piesa ELOLTCHIM unii actori care par să fie figuranţi, dar nu sunt. Dacă scrisorica este originală, atunci se poate bănui cine este şi regizorul. Dacă nu este reală, atunci regizorul se schimbă, dar tot poate fi dedus cu uşurinţă. Este scenariul trimis de PDL supuşilor săi despre rolul pe care trebuie să îl joace în piesă.
Hai să vedem scrisorica. Nu o mai comentez, las pe fiecare să tragă concluziile care i se par cele mai plauzibile. În ultimă instanţă se pare că Românii şi-a ales rolul de spectator în piesa care pune în rol viaţa lor şi viitorul copiilor.

Serialul Elotchim conrinuă dar nimeni nu pomeneşte nimic despre producător, cel care a investit banii, plăteşte actorii, scenaristul, alege locul unde se turnează filmul plăteşte figuranţii şi scoate profitul, deşi scrie cu litere de o şchioapă: FMI PRODUCTION. După atâta circ cu Oltchimul când o sa maia uzim despre privatizare o să dăm din mana a lehamite şi uite aşa vom rămâne fără  cale ferată, fără energie,fără munţi, fără apă, fără soare, fără ţară.

O scrisoare pierdută

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Circul Eloltchim continuă – apare regizorul ?

  1. Onofrievici Marian

    Bunicul meu nu a avut carte, dar avea extrem de mult bun simt si pildele si pvestioarele lui simple mi-au marcat traiectoria. In una dintre ele imi povestea despre un barbat care nu avea capacitatea de a-si face ordine in propria lui gospodarie si atunci vecinii binevoitori, profitand de slabiciunea barbatului i-au organizat ei gospodaria: l-au sfatuit sa-si vanda caprele, i-au explicat de ce nu e nevie sa-si trimita copiii la scoala, i-au aranjat sa-si vanda terenul, l-au determinat sa renunte la car si la plug pe motiv ca este costisitor sa intretii asemenea acareturi, l-au invatat ca viata poate fi frumoasa si mult mai vesela in fata unei sticle de bere pe care o poti bea cu noii prieteni, iar virilitatea sa in exces poate fi potolita la vreo cumatra prin sat. Zis si facut!
    Care este diferenta intre personajul bunicului si autoritatile acestui stat ce guverneaza Romania! Oamenii (guvernele) slabi, fara directie vor fi vesnic dusi de nas de tipii (guvernele) smecheri ce isi vor urmari doar propriile interese.
    Atat de neputinciosi?

  2. Pai este. Ca personalul suntem noi, iar vecinii”binevoitori” sunt FMI si guvernantii.