Hai la circ!

Categoria Opinii

 

 

 

 

M-am convins. Teoria lui Daniel Roxin şi  a celor ce susţin că nu ne tragem din romani este greşită. Nu numai că suntem romani, dar suntem mai romani decât romanii, pentru că nici ei nu au cerut şi nu au avut atâta circ cât se poate vedea în politica românească de astăzi. Cât circ se vede azi în România  nu au avut romanii în toată existenţa marelui imperiu.

Nu mai e mult şi se dă semnalul, se deschid arenele şi marele public îşi ocupă locurile în tribune. Până atunci se înfometează fiarele, se aud răgetele leilor şi tigrilor întărâtaţi, iar cei mai aproape de arenă mai văd din când în când jocurile circarilor dar şi antrenamentele gladiatorilor. Se fac perechile, se stabileşte locul fiecărui circar, momentul intrării în arenă, se repară armurile, scuturile, se pregătesc săbiile.

USL se uită la adversari  şi încearcă să stabilească cine cu cine va lupta. Lui DD i-a fost desemnat Becali. Saltimbanc la saltimbanc. Nici unul din granzii USL nu a vrut să “se coboare“ la nivelul Oltchimistului, pentru că nu era de demnitatea lor. Cum adică să se lupte ei, vulturii cu un papagal ? Şi atunci, zic în cercul interior gurile celor ce se dedulcesc la banii ciobanului, a fost adus un alt papagal pe măsura caracaleanului. De acuma încolo, orice va spune reprezentantul PP-DD, va fi transformat în behăit de baciul Becali. Socoteală simplă, simplistă, pentru astuparea gurilor celor din USL care mai ţin la onoarea lor de familişti. Dar cu toată socoteala, cu toţi banii cu miros de brânză, Becali nu va prinde cheag nici dacă va candida în stadionul Ghencea cu galeria Stelei  nu va reuşi să câştige locul de parlamentar. Deci aici USL-ul a pariat pe un cal mort. Singurul câştig vor fi milioanele pompate de oile lui Becali. Până şi oile oferă mai multe variante. De la oaie poţi folos carnea, laptele, brânza, blana, pe când de la Becali nu poţi mulge decât banii, în rest e sec.

Partenerul său de arenă, nu e nici el mai breaz chiar dacă e în stare să vorbească fără virgulă din primăvară până în toamnă. Subiectele sale sunt deja cunoscute, nici Condurăţeanu cu ochelarii lui nu ar putea da o notă de culoare discursurilor DD-iste, subiectul privatizare s-a fumat deja, trimiterile sale la Ponta (de parcă Băsescu  cel care l-a trimis la mititica nici nu ar exista) nu mai au nici haz, nici obiect, aşa că cei doi se vor umple de ridicol unul pe altul şi fiecare pe sine ajungând să piardă şi bruma de simpatizanţi pe care îi au. Şi aşa DD a pierdut foarte mult prin privatizarea minune, ocazie cu care a reuşit să probeze imensitatea nimicului.

Tot USL reinventează roata şi lubeniţa. Lubeniţa de Dăbuleni se rebrenduieşte sub sigla PSD pentru că luptele sunt grele  iar un alt candidat pe zona dăbuleanului ar fi putut provoca o candidatură independentă cu şanse mari de câştig din partea lui Geoană. Şi atunci ca să nu piardă un colegiu, mister Ponta a decis să îl reprimească şi să dea voie lui Geoană să se dăbulănească din nou. Socoteala nu e greşită, mai ales că Geoană  s-a abţinut cât a fost ejaculat- ca să folosim un termen pesedist consacrat- să facă declaraţii belicoase aşa că bunul său simţ l-a făcut să fie repede reprimit, mai ales că aduce şi oarece notorietate, experienţă politică atât de deficitară şi unele relaţii externe. Lângă el, sau la pachet este reprimit  şi finul său, reinventata roată care după ce a schimbat 4 partide în 6 luni, negăsind locuri eligibile pe nicăieri, după ce a încercat să facă “o altă politică” căreia îi spunea modernă, s-a întors profitând de Wild Cardul Geoană cerând un loc pe liste. Şi uite aşa s-a închis roata plimbărilor prin partide în căutare de “principii”.Ca şi în cazul Becali, Gust practic  nu aduce nimic bun, nici măcar oile lui Becali şi atunci ce mare brânză speră să facă partidul de pe urma lui ? A fost un deputat care s-a remarcat numai prin viteza cu care schimba partidele şi poate Ponta când l-a reprimit s-a gândit să îl ia în echipa de curse, la schimbat roţile la masină. Dacă le schimbă la fel de repede cum a schimbat şi partidele, are şanse să intre în formula 1.

Tot pentru Şcoala de gladiatori USL întră în luptă şi familia cea mai Prigonită,  e adevărat concurând la categoria paralimpici, dar cu şanse mari să piardă pentru că pe de o parte alegătorii nu sunt orbi, la acest gen de întreceri, numai participanţii au handicap, nu şi spectatorii, ori spectatorii, cei care vor da premiile, văd şi nu uită  nici faptele nici foamea de bani şi nici declaraţiile date de Prigonitul cel Mare care numai că nu a cerut reinstalarea sclaviei. Pe de altă parte, chiar dacă ar părea favorit, în rândul PDL nefiiind handicapaţi declaraţi, sunt destui mascaţi cărora le joacă neuronul în cap precum un bob de cafea în râşniţă. Ori în acest caz, mister Prigoană nu are cum să fie declarat învingător.

La rândul lor PDL iştii au introdus Codul lui Macovei şi au decis să nu mai scoată în arenă gladiatori cu urme de răni din bătăliile precedente pentru că au un public sensibil la cicatrici şi dosare. Aşa se face că o serie de suferinzi, ba de stomac, ba de antipatie depresivă, ba de guralită, au fost scoşi din team. Aşa se face că aceştia, bolnavi rău de tot, unii cu sistemul imunitar grav afectat, dacă sunt lăsaţi de izbelişte întră în spitalele peniteciarelor cu prima înrolare. Unii deja “au tras şorţul”, cum se spune în termeni populari, că tot avem congresul popularilor europei  la noi. Unii dintre ei au trecut repede în barca de salvare a PP-DD, remorcată la distanţă de siguranţă pentru a fi gata să preia toţi răsturnaţii de moment  care nu mai pot sta pe bordul navei amiral a piratului pentru a nu-i strica imaginea. După amarare, aceştia vor fi reevaluaţi şi fie se vor întoarce în patria mumă, dacă au fost aleşi iar voturile lor vor fi necesare la formarea unei majorităţi necesare guvernării, fie vor rămâne în PP-DD  pentru ca de acolo să poată manevra în orice alianţă s-ar face şi să poată aplica tactica Rus – Aspasia la momentul potrivit.

Unul dintre ei este violatorul Vişan, cel care alături de ceilalţi “sanitari” cum le spuneam mai de mult, colegii  Canacheu, Popoviciu, Toader, umplea ecranele tv ori de câte ori partidul o cerea şi trăgea în tot ce mişca fără să se uite  că îşi poate omorâ propria mamă. Dacă partidul o cerea, lacheii de serviciu ai partidului ieşeau la tv şi combăteau sau susţineau orice  le cerea partidul. Acuma, unul din ei, mister Vişan, fostul om de casă şi pedagog al profesorului Berceanu, este scos pe uşa din dos şi aruncat peste bord, pentru că imaginea sa a avut de suferit în urma intervenţiilor sale televizate şi imaginea sa plină de dejecţiile pe care le-a scos pe posturi, nu dă bine inimioarei neprihănite a noii formaţiuni. Conducerea Emo a Alianţei “puritanilor” nu mai are nevoie acuma de Vişan, cum Băsescu nu a mai avut nevoie de Stolo aşa că  Vişan face pe revoltatul şi se grăbeşte către barca PP-DD până nu intră la apă de tot. Promisele documente cu care să probeze ceea ce susţinea la tv  nu vor apărea sau vor fi documente fără acoperire juridică, fără a dovedi nimic ilegal. Pedagogul de şcoală nouă Vişan se va aşeza pe listele lui DD şi speră să prindă un loc dătător de imunitate. Oricum, după alegeri tot cu PDL va vota pentru că dosarul său este păstrat încă în biroul virgin, neatins de Antonescu iar piratul, să nu uităm l-a graţiat. Nu cred eu că vrea pedagogul ca după graţiere să primească şi lovitura de graţie.

Casele de gladiatori se pregătesc de spectacol. Marii patroni de şcoală deocamdată nu se implică.Piratul a devenit tăcut şi se face că nu vede ce se spune pe ici pe colo, de fapt nimic important pentru el. Îi lasă pe toţi să se hăcuiască, să se dea în spectacol, atâta vreme cât poziţia sa nu este ameninţată, se poate întâmpla orice.

Glumeţul Ponta face din nou pe elegantul şi reuşeşte să îşi dea cu stângul în dreptul cu o frecvenţă incredibilă. Dacă nu te uiţi atent nici nu realizezi dacă şi-a dat cu stângul în dreptul sau cu dreptul în stângul, atât este de rapid şi de abil. Declară pe post că “regimul de tristă amintire” nu i-a asigurat fonduri pentru plata salariilor şi pensiilor în ultimele luni ale anului, lasă timp de reacţie, urmăreşte satisfăcut cum oamenii încep să se revolte, televiziunile fierb, apoi când efectul scontat a fost atins apare pe un cal alb şi spune în aceeaşi zi că  nu este nici o problemă, guvernul Ponta a asigurat fondurile şi oamenii îşi vor primi banii. Poate unii s-au enervate pe PDL, poate unii s-au liniştit  dar poate domnul Ponta să spună câţi bugetari au făcut infarct între cele două declaraţii ?

Şi ca să arate că este maestrul declaraţiilor contradictorii, anunţă că participarea lui Traian Băsescu la Congresul PPE  “este în afara Constituţiei “ dar în acelaşi timp întrebat dacă trebuie suspendat pe acest motiv, cu ochii la Barroso abia sosit în ţară, simţind încă morcovul pe care l-a primit cu ocazia referendumului, declară senin : “Pentru ce să-l suspendăm pentru asta ?” Frunzele se mai văd şi acuma.

Acesta este numai începutul, Circul este abia la început, circarii se încălzesc. Biletele s-au epiuzat, dar se mai pot găsi la negru. Întrebarea este ce vor face românii? Vor fi simpli spectator sau vor sări în arenă?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Hai la circ!

  1. Argenna

    Hai si noi , d-le Neacsu!:)

  2. In randul 4, banca de la geam

  3. Pingback: Hai la circ! | Reviste Romania

Statistici T5