Decorarea “la mişto”

Categoria Despre Armata

Decoraţiile, medaliile, gradele militare date pe sub mână, uneori- dacă e să ne luăm după declaraţiile unor beneficiari- chiar „fără ca beneficiarii să ştie”, au devenit acte cotidiene. Care cum ajunge să stea pe câte un scaun de partid îşi roagă colegul de la cancelaria prezidenţială sau ministerul apărării  să îl bage şi pe el pe o listă acolo, să aibă ce să îi pună pe pernuţă când s-o duce în lumea fără întristare. Unii au pretenţii, la decoraţii cu scutiri de impozit sau ceva bănuţi dacă se poate. Bineînţeles, foştii demnitari, preşedinţii, prim miniştrii primesc ceva cu frunze de aur, dar nu morcovi, sau cu cruci şi denumiri care fac să salte inima junelor, adică ceva gen „cavaler” „căpitan” care sună aşa de macho.

Astăzi, ministrul Dobriţoiu îi decorează pe foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Mihai Constantinescu, cu „Onoarea Armatei Române” medalie instituită din câte ştiu de Gabriel Oprea, pentru a pupa tălpile care l-au promovat şi înaintat în grad, respectiv Boc şi Băsescu. Iniţial am vrut să critic acest gest al domnului ministru Dobriţoiu, pentru că este o ruşine să decorezi cu cea mai onorantă distincţie a armatei, pe unul care la revoluţie a manipulat masele şi armata, făcându-i să tragă unul împotriva celuilalt, armata împotriva poliţiei, gărzile patriotice împotriva securităţii, provocând atâtea victime, drame, măceluri cum au fost cele de la Timişoara, Sibiu, Otopeni, Bucureşti. La fel de dezonorant mi se pare să dai aceeaşi distincţie unui fost preşedinte care a folosit aeroportul militar, tehnica militară, obiectivele militare, cadrele militare în traficul de ţigări al fiului sau consilierului prezidenţial şi apoi să îi mai şi bagi la puşcărie pe cei pe care i-ai pus să îţi sprijine traficul. Operaţiune Ţigareta cuprinde detalii care nu fac cinste fostului preşedinte, iar armata acum îl răsplăteşte pentru mânjirea instituţiei  cu acele zboruri prezidenţiale. Frumos! Aud că mâine va fi decorat şi cetăţeanul Mihai, fostul suveran care şi el la rândul lui, -nu ştiu în ce calitate,pentru că oficial nu are nici o calitate în statul român, dar are dreptul să bată medalii şi însemna ale STATULUI ROMÂN – va decora mâine pe cei dragi. Cu ce drept? De pe ce poziţie? Oficial domnul Mihai este doar fostul rege şi atât. Poate să îi spună fiecare cum îi place, dar nu are dreptul să se folosească de însemnele româneşti, nici măcar ale Casei Regale, casa regală ca instituţie nu există, regele României a abdicat, există familia fostei Case Regale şi atât. Şi atunci în numele cui dă Mihai medalii ?

Dar nu numai că dă, dar va primi şi el şi probabil aceeaşi distincţie ca şi foştii preşedinţi dezonoratori ai armatei, el, cel care l-a trădat şi l-a ucis practic pe Marele Patriot, MAREŞALUL, UNICUL ION ANTONESCU.Trădare! Antonescu este trădat din nou, prin decorarea lui Mihai  de către reprezentantul armatei.

Spuneam că iniţial voiam să mă revolt, dar dacă mă uit cine a mai primit această distincţie şi cine o va mai primi, realizez că de fapt această bucată de metal este un semn distinctiv care delimitează armata română de călăii ei. Cei proaspăt decoraţi intră astfel în compania celor cu care se aseamănă şi se adună  iar această decoraţie „la mişto” le-a fost dată pentru a şti toată armata că cei care au primit-o sunt la fel cu cei care au primit-o de la Oprea. Aşa da, acum înţeleg gestul ministrului Dobriţoiu şi îl aplaud.

Update: Am fost informat că distincţia acordată foştilor preşedinţi şi lui Mihai, nu a fost instituită de domnul Oprea, a fost schimbată ca denumire de fostul ministru al apărării, iar acuma aceasta a redevenit „EMBLEMA DE ONOARE A ARMATEI ROMÂNE ” după ce pe timpul lui Oprea devenise „Onoarea Armatei Române” . Însemnele şi baretele sunt însă aceleaşi. Fac menţiunea respectivă spre respectarea adevărului.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Decorarea “la mişto”

  1. Vladimir Dumitru

    Pe Constantinescu il cheama EMIL nu Mihai ! :)))

  2. neacsu marin

    Da , astaeste viteza, dar poate ar fi meritat mai multMiha decat Emil.

  3. neacsu marin

    Da , astaeste viteza, dar poate ar fi meritat mai multMiha decat Emil.

Statistici T5