Femeile din viaţa lui Solomon

Categoria Opinii

 

USL-ul şi-a prezentat armada.

Duminică, 28.10 2012 Uniunea Social Liberală a prezentat presei gladiatorii pentru lupta pe care o vor da începând cu 9 Noiembrie în bătălia pentru Parlamentul României. Echipa este cam aceeaşi ca şi la precedentele alegeri, nu am reţinut schimbări de marcă. Nici reapariţia lui Geoană pe listele USL nu poate fi considerată o surpriză de vreme ce este totuşi, cel puţin pe teren propriu, aproape imbatabil. Deşi se zgonea că nu va mai prinde Dăbuleniul şi i se va da alt colegiu, se pare că până la urmă şefilor USL sau mai bine zis PSD le-a revenit mintea la cap şi au înţeles că e mai bine să-l lase să  candideze acolo unde are cele mai multe şanse de a câştiga, lăsând la o parte ambiţiile personale ale unuia sau altuia. În aceeaşi notă se înscrie şi revenirea lui Gust la PSD, după câteva plimbări prin diferite partide. Să fi fost oare Gust trimis “ în recunoaştere” prin partidele adverse? Nu prea e plauzibil  dar cert este că de data asta măcar el s-a convins că nicăieri nu e mai bine ca acasă şi nici  nu e creştineşte să lupţi împotriva naşului.

Noutatea acestor alegeri, cel puţin faţă de precedentele, o reprezintă fără îndoială doamna Cristiana Anghel deja cunoscută pentru grevele declanşate în ultimii ani, mai ales cea în care fără îndoială şi-a pus viaţa în pericol prin cele 70 de zile  demne de performanţele unui fachir.    Deşi de atâtea ori a declarat că nu o interesează viaţa politică, chiar în urmă cu o săptămână nici nu avea în vedere această posibilitate, se pare că  domnul Voiculescu a reuşit să o convingă. Va candida deci în Dolj, în Colegiul 1, care reprezintă unul din colegiile fidele domnului Solomon. De fapt aici doamna Anghel se va întâlni cu Solomon şi Dincă, practic cele mai grele piese ale adversarilor. La o primă vedere, candidatura sa este sortită eşecului. Când am auzit în ce colegiu a fost repartizată de “urnă” m-am întrebat dacă nu cumva toţi candidaţii USL au evitat întâlnirea cu Dincă şi Solomom şi au trimis-o la sacrificiu pe doamna Anghel. Tactica are mai multe dedesupturi, se împuşcă mai mulţi iepuri şi practic USL s-a gândit că îşi poate permite să piardă un loc de senator fără a se face de râs ca alianţă, dând vina în caz de eşec pe lipsa de experianţă a candidatului. Pe de altă parte, dacă avem în vedere lipsa de scrupule a lui Solomon, fiind binecunoscute atacurile sale la adresa Olguţei Vasilescu şi Marianei Câmpeanu cu ocazia alegerilor locale, nu ştiu cine ar fi făcut faţă unei lupte cu garda jos. Fără îndoială că Solomon va fi într-o mare dilemă, dacă nu chiar trilemă. Dacă bătaia luată de la Olguţa nu l-a vindecat de bădărănisme, o nouă încercare de a-şi demonstra “bărbăţia” în faţa unei alte doamne, căreia nu are ce să îi reproşeze oricât ar scormoni prin dosare, l-ar face nu numai ridicol ci şi perdant sigur şi atunci viaţa sa politică ar deveni istorie. Deocamdată, stă pe cai mari la prima strigare, nici Dincă, cu sprijinul primarilor din comunele din colegiu nu ar sta rău, dar bătălia se dă în oraş totuşi. O altă dovadă de bădărănie l-ar scoate pe Solomon din cursă şi din inimile craiovenilor care mai calcă pe străzile asfaltate în ajun de alegeri locale. Strategic, PC a găsit singura soluţie  în faţa lui Solomon, un candidat în care nu are cum să lovească fără să se lovească singur. Solomon, fără o campanile murdară nu prea are cum să câştige, iar cu doamna Anghel o asftel de campanie nu are nici o şansă.

 

La fel de adevărat însă este că doamna învăţătoare din Caracal nu are experienţa necesară unei astfel de bătălii, mai ales cu astfel de contracandidaţi, dar când te-ai bătut cu moartea şi ai câştigat, îţi mai poate fi frică de un muritor de rând ? Dumnezeu a arătat că are cel puţin un înger care veghează asupra doamnei Anghel, ar fi ilogic să o părăsească acuma. În plus, asupra doamnei învăţătoare mai zăboveşte şi aripa celeilalte femei care i-a înfruntat atât  pe Solomon cât şi pe Dincă în alegerile locale, Olguţa Vasilescu. Ce ciudată este viaţa. Să fie oare femeile cele care îl vor pierde definitiv pe Solomon ? După Elena Udrea, a urmat Olguţa Vasilescu, iar acuma Cristiana Anghel. Dacă şi acuma pierde, domnul Solomon se poate întoarce în puşcărie, doar acolo se mai poate ascunde  de ruşinea de a fi fost înfrânt de femei.

Ce se mai poate spune decât că practic în Craiova tot intereseul presei şi al populaţiei va fi concentrat pe Colegiul 1, practic va fi o bătălie a orgoliilor  lui Solomon şi Dincă. Nu ştiu ce gândesc  ei  la această oră, dar această mutare a USL nu le vine de loc bine. Dacă doamna Anghel va fi ajutată de un staff de campanie inteligent, cu un sprijin financiar  suficient şi o tactică adecvată, nimic nu este exclus iar o eventuală victorie ar semna ieşirea lui Solomon din politică. Dincă este tânăr, el mai poate spera la un viitor mandat, dar de Solomon dacă va pierde nici râia nu se va mai prinde.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Femeile din viaţa lui Solomon

  1. domna anghel trebuia sa ramana in afara politicii.si deci pe 9 sunt alegerile?! ce rupt de realitate sunt

  2. Sa fiu sincer, decizia mi-a adus aminte de reclama la biscuiti Oleo.

  3. Intr-o lume dominata de barbati, femeile nu au fost si nu vor fi niciodata egale, in sensul identificarii, cu acestia (ceea ce e corect, din punctul meu de vedere). Dar acord intreaga mea admiratie celor care lupta pentru echivalenta.

Statistici T5