Gitenstein se crede preşedintele Americii

Categoria Opinii

Ambasadorul Gitenstein începe să dea tot mai multe dovezi că se crede altceva decât este. Uitând că nu este preşedinte ci doar ambasador şi nu este în SUA ci în România domnul ambasador se trezeşte din nou adresându-se românilor şi dând indicaţii preţioase vizavi de alegeri fie ele parlamentare sau a şefului parchetelor şi DNA. Omul acesta nu mai are nici o limită, a uitat de atribuţiunile pe care le are un ambasador, a uitat din ce ţară face parte şi a uitat de bun simţ. Vine la mine în casă şi îmi spune cum să pun mobila, pe ce scaun să stau, ce să gătească nevasta, când să vorbească copilul, când să scot căţelul la plimbare de parcă eu sunt sclavul iar el stăpânul. Cât de nesimţit să fii să faci asta ? Şi cât de laş şi lipsit de mândrie să fie stăpânul casei care acceptă aşa ceva ?

New York ul se află sub ape, mor oameni, Obama decretează stare de urgenţă, americanii se uită la cer cu deznădejde, iar pe Ghiţă îl doare de Kovesi şi Morar. Cum se poate califica gestul acestui ambasador altfel decât nesimţire? Nesimţire faţă de drama poporului american şi nesimţire faţă de drepturile poporului român structurile statului, a legislaţiei româneşti şi mai ales dreptul de a decide singuri fără  intervenţii sau chiar măcar „sugestii barrosane” pe cine să aleagă sau să numească în funcţii românii. Păi domnilor americani nu le-a căzut bine când nişte indivizi au venit la ei în ţară şi le-au „arătat” cum să-şi demoleze turnurile gemene şi au făcut din asta o problemă a întregii omeniri. De ce mi-ar conveni mie acum când un individ vine la mine în ţară ca invitat şi îşi arogă drepturi de preşedinte sau premier? O să mai mire pe cineva dacă de Revelion, în loc de preşedinte sau premier o să apară la tv  Ghiţă să transmită mesajul de Anul Nou românilor ? Probabil pe nimeni iar cei doi vor fi chiar bucuroşi că au scăpat de o corvoadă şi nu trebuie să se mai adreseze „proştilor” ălora care nu ştiu decât să ceară.

De fapt dacă stau să mă gândesc asta este o boală dâmboviţeană, asta cu crezutul. Nu ar trebui să mă mire că Ghiţă se crede preşedinte, s-au mai văzut cazuri. Şi Antonescu Crin s-a crezut preşedinte o lună jumătate, dar de fapt nu era el era Băsescu, şi Băsescu se crede preşedinte dar nu este,  el este doar un biet preş pe care se şterg cei care vin să ne viziteze sau să semneze diferite acte  de înrobire a României. Unii spun că ar fi guvernator, dar nici guvernator nu cred că este. Am văzut şi eu filmul cu Zorro şi era acolo unul guvernator, dar acela avea antigel în sistemul de răcire nene, nu ca Băse care suplineşte cu whisky lipsa de antigel. Domnul Băse care nici nu mai ştiu ce funcţie îndeplineşte prin statul român, se face preş oricărui individ care îi promite că îl ajută să se ţină pe scaun la Cotroceni, dând la schimb orice, inclusiv datorii pe care statul român trebuia să le primească, sau sânge românesc în misiuni americane.

Dacă ar fi totuşi să judecăm la rece, pretenţiile lui Ghiţă se justifică, la această oră România nu are  preşedinte, nu are premier, are două preşuri care fac orice, acceptă orice umilinţă, numai să îşi păstreze scaunele. Dar atunci măcar să organizeze mister Ghiţă alegeri anticipate şi să îşi depună candidatura. Cine ştie, poate cu ajutorul neamurilor din Moldova va câştiga ceva voturi sau cu ajutorul sistemelor de comunicaţii CIA chiar toate voturile. Dar mai întâi să obţină cetăţenie română. Până atunci ciocu mic, noi suntem români, nu el.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Gitenstein se crede preşedintele Americii

  1. ONOFRIEVICI

    Corecta observatia, oare mamele romance nu mai nasc barbati? Ce facem, umblam la mame sau cautam barbati cu sange-n ei? Neamul asta a avut candva! Multumesc pentru articol! M.

  2. Multumesc pentru consecventa.

  3. rebeca

    Mamele romance inca nasc baietii care ar trebui sa devina barbati. Doar ca barbat te invata tata sa fii, nu mama! mama te poate invata ce inseamna bunul simt, dar, dupa o varsta, alegi singur daca sa il ai sau nu! Valorile morale nu le mai stabileste societatea. Nu-ti ramane decat sa ti le stabilesti singur. De asta am ajuns unde am ajuns! Datorita alegerilor noastre: trecute, prezente si… viitoare! In ceea ce priveste ambasadorul american, el face o greseala majora: se ia pe sine ca unitate de masura , judecandu-ne pe noi! Cand traiesti intr-o democratie autentica si ajungi in Romania care se da democratica, normal ca te revolti si-ii spui unde sa isi puna mobila! Dar e si vina noastra: pentru ca ne dam ceea ce suntem, iar camd altii vad ca mintim cu tupeu, ii trimitem acasa, in loc sa plecam noi! Acasa, acolo unde ne e locul: in randul statelor unde democratia a ramas un vis!

  4. Rebecam
    De acord cu ce ai spus vizavi de mame si educatie. In ceea ce priveste insa amestecul celui ce ma invata unde sa punwem mobila, nu mi se pare normal. El, ca ambasador are dreptul sa prezinte in fata presedintelui, a ministrului de externe punctul de vedere al presedintelui si departamentului de stat american, in cel mai fericit caz, nu sa vina in fata natiunii si sa spuna ce crede el. Iar modul in care o face si a facut-o nu arata un simplu punct de vedere ci o impunere . Cu ce drept? Nici presedintele americii nu are voie sa spuna pe cine crede el ca trebuie sa alegem noi si nici sa intervina pentru al;egerea celor care i se par lui potriviti. Despre asta este vorba. Si-a depasit atributiiunile, ar trebui expulzat.

Statistici T5