Antonie Solomon:eu ştiu că sumele care se dădeau pentru accederea pe poziţii eligibile pe liste de alegători ale partidelor, erau mult mai mari.

Categoria Electorale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am trei obiective mari şi tari: Legea protecţiei animalelor, realizarea autostrăzii, a drumului expres Craiova-Piteşti, deziderat solicitat şi de Ford când au investit în Craiova, şi al treilea lucru, o descentralizare totală, o dezvoltare care să se stabilească la nivel de zonă, oraş, comună.

Voiculescu a venit în urmă cu ceva timp la Craiova să mă convingă să trec la PC . Doamna Câmpeanu merită oprobiul craiovenilor, iar eu ca om politic nu o să îmi cer scuze niciodată pentru ce am spus, pentru că am luat apărarea concetăţenilor mei.Cu această doamnă „primărelă” am făcut o greşeală mare pentru că eu ştiam totul despre ea şi nu am spus nimic. Se fac promovări pe bandă rulantă, nu din partid ci din familie, numai fini fini fini şi şoferi, fini-şoferi în toate punctele  cheie.Să schimbe şi denumirea ansamblului din „Maria Tănase” în Lia Ciocârlanu, sau Lia Ciocârlia.În ce ţară trăim noi dacă cheltuim 100 de euro pe lună pentru un câine comunitar dar o pensie socială este de 350 lei.Eu ştiu că sumele care se dădeau pentru accederea pe poziţii eligibile pe liste de alegători ale partidelor, erau mult mai mari.

Eu m-aş bucura ca locul UDMR să fie luat de PPDD şi cred că mulţi români s-ar bucura că în sfârşit mai conduc şi românii ţara asta, nu să se conducă prin compromisuri.

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei şi actual candidat la o pozişie de senator  la alegerile din Decembrie, a acceptat să  acorde un interviu. Iată-l aşa cum a fost realizat fără intervenţii.

Neacşu Marin : Domnule Antonie Solomon peste o săptămâna începe oficial campania electorală. Candidaţi la postul de Senator în colegiul 1 Dolj. Cum veţi aborda această campanie ?

Antonie Solomon : Ca şi până acuma, cu eleganţă, cu rezerve faţă de atacurile care o să vină din partea adversarilor. Eu sunt obişnuit cu acest gen de lupte, cu campaniile, este a patra parcă, pe toate le-am câştigat, mai puţin ultima, pentru primăria Craiovei. Am pierdut datorită unor trădători, şi a unei strategii greşite  dar şi furtului calificat am pierdut pe mâna mea practic. Nu ştiam că trebuia să plec din PDL şi să intru în acest UNPR care a fost un trădător de când am pus piciorul acolo, totul era fals, atmosfera de acolo era ca pe vremea comuniştilor. Am crezut într-un om care m-a trădat apoi stătea bine pitit. Cred că a fost un plan bine pus la punct, un plan diavolesc. Îmi pare rău pentru Craioveni că acest oraş este condus acum de oameni fără experienţă care nu fac decât rău acestui municipiu.

 

Neacşu Marin : Coincidenţă sau nu, USL-ul are acum drept candidat tot o femei, aţi auzit probabil, este vorba de doamna Cristiana Anghel, o femeie fără experienţă politică sau electorală.

Antonie Solomon : Ei, când vorbim despre domnul Voiculescu, nu trebuie să aibă dânsa experienţă politică. Acest domn Voiculescu a venit în urmă cu ceva timp la Craiova să mă convingă să trec la PC . A venit împreună cu o armată întreagă de body-guarzi, am discutat câteva ore şi nu a reuşit să mă convingă. Aşa că e dreptul dânsului să aleagă un adversar pe măsură. Nu comentez despre femei în general.

 

Neacşu Marin : Ar fi un pas înainte,  pentru că la ultima campanie aţi avut o atitudine puţin diferită, dacă ne amintim afirmaţiile vizavi de  doamna Mariana Câmpeanu şi doamna Olguţa Vasilescu  

Antonie Solomon : Eu nu le-am atacat, eu am răspuns unor atacuri. Pe doamna Câmpeanu trebuia să o fac zob, pentru ce a afirmat. Toţi craiovenii au fost jigniţi de afirmaţia acestei doamne care a spus că oraşul Craiova este un oraş interlop. Doamna Câmpeanu merită oprobiul craiovenilor, iar eu ca om politic nu o să îmi cer scuze niciodată pentru ce am spus, pentru că am luat apărarea concetăţenilor mei. Trebuia să vorbească despre oraşul ei, Găieşti sau Bucureşti nu despre Craiova. Pentru expresia folosită pot să îmi cer scuze, ca femeie poate nu ar fi meritat,  nu am găsit cuvintele potrivite dar eu am vorbit despre ea ca om politic, nu ca femeie. Iar ce a spus ea despre craioveni a fost mult mai grav. Iar despre această Olguţă nu am spus niciodată nimic şi aveam atâtea de spus încât trebuia să fugă din Craiova. Nu am făcut afirmaţii vizavi de ea, luaţi arhiva, şi vă veţi convinge. Eu nu ştiu ce scrieţi dumneavoastră presa în general şi nici nu mă interesează. Cu această doamnă „primărelă” am făcut o greşeală mare pentru că eu ştiam totul despre ea şi nu am spus nimic. Am spus „spuneţi adevărul despre mine, ca să nu spun eu tot ce ştiu despre voi”, dar nu am spus nimic, am lăsat-o în pace pentru că eram sigur că o să câştig. Această doamnă primar este o turistă şi acum era şi atunci. A venit cu stafful să o susţină. A fost o strategie urâtă, dar a dat roade. Au promis că vor face ei mai mult, dar ce vor face o să vedem. Or să continue proiectele mele, asta cu siguranţă, dar ei nu vor face nimic în plus. Ce a făcut este praf în ochi, că a dărâmat două barăci în prag de iarnă, care nu deranjau pe nimeni. Putea să aştepte măcar până la primăvară. Dacă ştiam de exemplu că Sala polivalentă va încăpea pe mâna „bătăioşilor” ăstora de la  Local Kombat  nu mă mai apucam de ea să aducem atâtea fonduri să o construiesc. Pentru mine este un capitol încheiat primăria, mă doare că oraşul se prăbuşeşte, că nu are viaţă, că nu sunt evenimente,  că se fac promovări pe bandă rulantă, nu din partid ci din familie, numai fini fini fini şi şoferi, fini-şoferi în toate punctele  cheie, lumea e disperată, dovadă că a fost huiduită la zilele Craiovei.

 

Neacşu Marin : Vizavi de schimbări, cum comentaţi schimbarea domnului Enceanu?

Antonie Solomon : Răutatea se vede clar în măsurile pe care le-a luat, dacă a ajuns să schimbe până la femeia de serviciu pentru că este omul lui Solomon. Păi atunci să schimbe toată Craiova, ca toţi sunt oamenii lui Solomon nu ? Iar Constantin Enceanu este o excepţie. Trebuia să îl facă cetăţean de onoare al Craiovei, nu să-l dea afară de la ansamblu. Eu ştiu cât s-a zbătut omul acela să facă un sediu, să facă condiţii pentru ansamblu, a dat şi bani de la el din buzunar şi a făcut săli de repetiţii, birouri pentru administraţie. Este numai meritul lui. Şi dacă nici Enceanu nu a promovat folclorul oltenesc şi ansamblul atunci cine a făcut-o?Acuma probabil o să schimbe şi denumirea ansamblului din „Maria Tănase” în Lia Ciocârlanu, sau Lia Ciocârlia, eu aşa aş cere public să schimbe denumirea ansamblului. Amintiţi-vă ce însemnau pe vremuri Zilele Craiovei, spectacolele de folclor în Craioviţa, cu invitaţi care veneau din toată ţara de la Furdui Iancu la  Veta Biriş şi se comenta în toată ţara despre aceste spectacole. Despre mine spuneau că sunt lăutar, dar era cel mai frumos compliment pe care mi-l puteau face adversarii politici, ei nici măcar lăutari nu sunt. Au distrus tot, pe unde au călcat s-a uscat iarba.

 

Neacşu Marin :Revenind la campanie,  aveţi în echipa dumneavoastră şi colegi care nu sunt chiar iubiţi în Craiova şi o să fiu tranşant, este vorba de domnul Neţoiu care nu este chiar atât de iubit de o parte  din Craioveni reproşându-i-se vânzarea şi distrugerea echipei Universitatea Craiova.  Cum veţi contracara acest dezavantaj ?

Antonie Solomon: Eu zic că cetăţenii nu ar trebui să fie ranchiunoşi şi să se gândească la ce a fost, ci să vadă ce este, că acum de fapt Universitatea nu mai este. Atunci era pe locurile 3-4, dar acum unde e ? De ce a plecat Staicu cu fotbaliştii? Pentru că Staicu, şi cei care mai erau cu el nu au vrut să îi mai ţină pe fotbalişti, a spus că are el pe cine să aducă. Dar asta o să spună Neţoiu, să explice la oameni toate aspectele să spună de ce a vândut fotbaliştii la Dinamo.

 

Neacşu Marin: Care din adversari vi se pare cel mai de temut?

Antonie Solomon:Antonie Solomon. El trebuie să aibă o conduită perfectă el trebuie să fie respectat. Am fost aseară la o întâlnire în Craioviţa cu aproximativ 140 de oameni şi mulţi dintre ei mă cunoşteau numai de la televizor şi din presă. Tremurau, aveau emoţii, unii lacrimi în ochi şi atunci mi-am dat seama ce am însemnat pentru această comunitate. Cine mă urăşte înseamnă că nu s-a vindecat de dragoste şi totuşi mai au un loc în inima lor pentru mine. Unii din cei care nu m-au votat, nu m-au votat pentru că au fost minţiţi şi amăgiţi. Acuma adversarii au început să vorbească şi ei despre  spital municipal şi stadion ceea ce eu spuneam de mult, atunci vorbeau de 20000 de locuri de muncă pe care nici Ceauşescu dacă s-ar întoarce nu ar avea de unde să le dea, vorbeau de anveloparea blocurilor, dar nu vor rezolva mai mult de 100 în patru ani, ţara asta nu are bani nici să iasă din iarnă. Mai promit unii adăposturi pentru câini, încât câinii o să trăiască mai bine ca oamenii. O să vedeţi că oamenii, homeless-ii o să vină să stea în locul câinilor, iar câinii de la tomberoane o să ajungă să spună „asta nu e viaţă de câine, e viaţă de om.”Aşa spunea Ion Desideriu Sîrbu, marele nostru filozof, care a locuit în surghiun la Craiova. Eu dacă voi ajunge în Parlament mă voi bate pentru Legea privind protecţia animalelor, mai bine o lege bună decât un adăpost prost. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce câinii sunt numiţi comunitari, iar copii sunt copii străzii. În ce ţară trăim noi dacă cheltuim 100 de euro pe lună pentru un câine comunitar dar o pensie socială este de 350 lei. Dacă trăim în Europa, să aplicăm legile europene.

 

Neacşu Marin: Aveţi încredere în şansele dumneavoastră de câştig? Dacă da, aţi putea face pentru Craiova mai multe ca senator decât ca primar?

Antonie Solomon : Totul este posibil şi să câştig şi să pierd. Dacă în Craiova primarul se numeşte şi parlamentarii se pot numi. Eu nu mai am încredere în cinste şi corectitudine. Fără îndoială că am să fac foarte multe pentru Craioveni ca senator, o să fiu o voce foarte puternică, un senator adevărat nu unul care se trezeşte odată la două trei luni. Cei de acum sunt foştii comunişti care ne conduc de când mă ştiu, a venit timpul să se ducă, să ne lase. Totul se schimbă după val. Ţara asta niciodată nu a fost consecventă. A luptat alături de nemţi. După 23 August nici un român nu mai ţinea cu nemţii, nu mai găseai un filogerman. Ce fel de oameni suntem ? Acuma după ce Brucan a decretat că nu mai există partidul comunist, au dispărut brusc toţi comuniştii, nu mai există nici unul. Eu nu cred în această clasă politică. Din cauza asta m-am decis să merg în parlament, să fac altă politică să transmit un alt mesaj.

 

Neacşu Marin: Vizavi de întoarcerea armelor, dumneavoastră personal aveţi vreun partid din cele ce vor  intra în parlament alături de care nu aţi accepta să fiţi la o eventuală guvernare?

Antonie Solomon : Sincer nu am astfel de restricţii sau rezerve  şi am să vă spun de ce : eu nu ştiu cine mai e de stânga şi cine de dreapta în ţara asta, nu mai există o stângă adevărată. Eu sunt construit de felul meu de centru-stânga. Stânga nu mai există, stânga înseamnă muncitori şi ţărani, clase care au dispărut. Actuala stângă este bună numai în campanie electorală şi în opoziţie. Cum ajung la putere, uitaţi-vă ce fac, vând tot, dacă se poate să dea Oltchimul pe gratis şi toate regiile, trans-gaz, electricitatea, transporturi, tot, ca nişte liberali. Liberalii vin cu măsuri populiste. Aşa că se va stabili atunci, la momentul potrivit cu cine ne vom alia şi ce vom face. Eu merg să ajut Craiova, să vorbesc despre Craiova să votez pentru Craiova. Am trei obiective mari şi tari: Legea protecţiei animalelor, realizarea autostrăzii, a drumului expres Craiova-Piteşti, deziderat solicitat şi de Ford când au investit în Craiova, şi al treilea lucru, o descentralizare totală, o dezvoltare care să se stabilească la nivel de zonă, oraş, comună.

 

Neacşu Marin: Acum, chiar dacă e mai neplăcut nu putem evita ultimul eveniment, cel legat de scandalul cu banii pentru locuri eligibile, caz apărut ieri şi care îl vizează pe Dan Diaconescu. E adevărat, acum 2 ani au fost unele dezvăluiri ale unui parlamentar PDL de prin Piteşti parcă, pe acelaşi subiect.  Cum comentaţi?

 

Antonie Solomon: Da, eu ştiu că sumele care se dădeau pentru accederea pe poziţii eligibile pe liste de alegători ale partidelor, erau mult mai mari. Acum e mai greu să fii ales după sistemul acesta uninominal. Dar sumele erau mult mai mari. În cazul acesta acum cred că a fost o glumă proastă, din câte am înţeles şi eu de la tv, listele erau deja făcute când omul negocia, deci este o farsă. Ştiu cazuri concrete aici în Craiova de oameni care făceau parte dintr-un anumit partid şi sperau că dând bani să ajungă pe locuri eligibile. Se poartă asta. Dan Diaconescu încurcă multă lume cu cele 15%.

 

Neacşu Marin : Dacă PP-DD va obţine acest procent la alegeri, ar putea lua locul UDMR în parlament şi practic le-ar face prezenţa simbolică.

Antonie Solomon: Şi credeţi că ar fi o tragedie pentru ţară că UDMR nu mai e la Guvernare? De 20 de ani stau la guvernare, nişte şantajişti, să se ducă, au stat prea mult. Eu m-aş bucura ca locul UDMR să fie luat de PPDD şi cred că mulţi români s-ar bucura că în sfârşit mai conduc şi românii ţara asta, nu să se conducă prin compromisuri.

 

Neacşu Marin: Ca o concluzie să ne aşteptăm la o campanie curată din partea dumneavoastră ?

Antonie Solomon : Eu înţeleg să fiu un om, nu om politic ci om în această campanie. Poţi îmbrăca pe cineva în Armani, dacă nu e om degeaba. Îi poţi spune domnul Cutare, dar nu om. Eu am să fiu acelaşi, curat deschis şi am să spun lucrurilor pe nume, nu să dau din gură toată ziua şi să complimentez pe mai ştiu eu cine nu voi face compromisuri, gen „îmi dai tu la o comună şi eu ţie la alta” şi alte din astea.

Neacşu Marin: Vă mulţumesc pentru timpul acordat, vă promit că o să prezint fidel discuţia cu dumneavoastră.

Antonie Solomon: Chiar vă rog! La revedere!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5