1. Scapati de durere de dinti fara sa deschideti gura!
Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele „fara sa deschideti gura”? Va dam un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa etc. Va spun numai atat: s-a gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia.
Este de ajuns sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si aratator. Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de „V” a mainii stimuleaza o regiune din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini. Un studiu canadian arata ca puteti incerca aceasta metoda si fara gheata, insa ar avea o eficienta cu 50% mai scazuta.
2. Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche!
Cum nu puteti sa va scarpinati direct in gat, incercati sa rezolvati problema altfel – prin ureche. Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii care se afla in ureche, se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului. Acest spasm face ca gadilatura sa dispara.
3. S-a descoperit leac contra fricii de injectii.
Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura. De ce? Pentru ca acest truc produce o crestere brusca si temporara a tensiunii in piept si in canalul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.
4. Cum sa stingeti arsurile la stomac.
Dormiti pe partea stanga, va sfatuiesc medicii gastroenterologi.
Explicatia este simpla: cand dormiti pe dreapta, stomacul se afla mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului sa alunece spre gat. Cand stati intinsi pe stanga, stomacul este mai jos decat esofagul si gravitatia lucreaza in favoarea dumneavoastra.
5. Cum sa nu va mai curga sange din nas.
Cand eram mici si ne curgea sange din nas, eram pusi sa ne tinem cu 2 degete de nas si sa ne intindem pe spate pana se oprea sangerarea. Cum altfel se mai poate rezolva aceasta problema fara sa atrageti privirile indiscrete? Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, sub varful buzei, si apasati cu putere pe bucata de material.
„Sangele provine in special din partea anterioara a septului. Apasand aici, veti opri sangerarea”, apreciaza medicii.
6. Cum sa scapati de ameteala.
Ati baut cateva pahare si v-ati ametit? Tineti-va cu mana de ceva stabil.
Mecanismul responsabil cu echilibrul se afla in urechea interna si pluteste intr-un fluid care are aceeasi densitate ca si sangele. Cum alcoolul dilueaza sangele, se modifica si structura lichidului, fapt care afecteaza echilibrul.
Asadar, creierul este dezorientat si are nevoie de o confirmare, care, in cazul de fata, este data de simtul tactil. In felul acesta, punand mana pe un obiect stabil, va veti recapata echilibrul.
7. Cum sa tineti inima in frau.
Nu o lasati sa o ia la galop! Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu va stiti suferind de inima, puteti incerca sa apasati usor carotida imediat sub mandibula. Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.
8. Preveniti miopia!
Miopia are rareori o cauza genetica, sustin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauza prea mult timp petrecut in fata computerului. Asadar, ca sa nu aveti probleme, ar fi bine ca de cateva ori pe zi sa inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va.
Intinzandu-va si relaxandu-va bicepsii si glutealii puteti pacali muschii involuntari, precum cei ai ochilor, sa se relaxeze.
9. Invatati sa va folositi urechile!
Daca stati de vorba cu cineva la o petrecre, unde este foarte mult zgomot, este bine sa-l ascultati cu urechea dreapta. De ce nu cu stanga?
Cercetatorii americani sunt de parere ca dreapta va ajuta sa descifrati mai rapid un discurs. Daca veti incerca sa va dati seama ce melodie se aude intr-o camera indepartata, folositi-o pe stanga. Este mai buna cand vine vorba sa capteze tonurile muzicale.
10. Cum sa nu obositi repede cand alergati.
Daca sunteti asemeni majoritatii oamenilor, cand alergati, obisnuiti sa
expirati atunci cand puneti in pamant piciorul drept. In felul acesta nu faceti decat sa exercitati presiune asupra ficatului (care se afla in partea dreapta), care apoi incepe sa va intepe. Cum sa scapati de aceasta neplacuta senzatie? Simplu. Expirati atunci cand puneti in pamant piciorul stang.
La un curs de pregatire pentru pompieri, acestia au fost invatati ca, atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pâna cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.
O femeie a pus la fiert un vas cu apa; când a luat oala care fierbea, i-a sarit apa fierbinte pe mâna si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mâna imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era ingrozitoare. Apoi, a spart doua oua, a separat albusul, l-a batut putin si l-a pus pe mâna. Mâna ei era atat de arsa, ca pe masura ce punea albusul pe piele, pielea se usca si ramânea o pelicula care apoi se intarea si care era de fapt colagen natural.A durat cel putin o ora aplicând strat dupa strat albusul pe mâna. Mai târziu, nu a mai simtit durerea si în ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese. De unde crezuse initial ca va ramâne cu o cicatrice oribila, spre surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nici o urma!!! Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa s-a recuperat total, datorita colagenului existent în albusul de ou, care în realitate, este o placenta si este plina de vitamine.
MEREU POATE FI CINEVA CARE SA AIBA NEVOIE DE ACEST MESAJ. TRANSMITE-L SI ALTORA!!!
SPER SA NU FIE NEVOE SA FOLOSITI acest sfat!
"Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor."
NOTA: Decizia de publicare a mesajelor dvs. apartine administratorului siteului In Cuiul Catarii. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor postate va revine in totalitate. Va rugam sa folositi un limbaj civilizat.
Sectiunea de comentarii din site este moderata. Mesajul dvs va fi afisat in site doar daca va fi activat de catre un moderator.
Referitor la punctul 10. Cum sa nu obositi repede cand alergati.
Iertare sa-mi fie, dar explicatia pe care o dati nu este tocmai corecta.
In primul rand, oboseala intervine datorita panicarii celui care alearga. De ce? Pentru ca nu este obisnuit cu miscarea fizica si foarte curand de la inceperea alergarii NU mai poate respira si intra imediat in panica. La fel ca inecatul.
In al doilea rand, cea mai buna alergare – v-o spun din proprie experienta – este „alergarea cu respiratie/inspiratie in 3 pasi”. Respectiv 3 pasi se inspira in mod ritmic si egal, astfel incat la al treilea pas sa se faca „plinul plamanilor” si urmatorii 3 pasi se expira tot in mod ritmic si egal, astfel incat la al treilea pas „se golesc” plamanii.
Aceasta metoda am descoperit-o in experienta mea si poate fi folosita atat la alergarile medii, cat si de maraton.
Cei care nu sunt obisnuiti cu alergarea, sa isi faca o grila de alergare cu timpi si distante. Cu 2-3 antrenamente pe saptamana constante (nu sarite :)) si respectarea grilei, dispare si „panica”. O panica care de altfel este falsa.
PS – dupa mai multi ani de alergari, ajungi la performanta sa se regleze atat de bine bataile inimii si functionarea organismului, incat ai putea sa si dormi in timp ce alergi. Credeti-ma, este posibil. 🙂 Mult succes!