COMUNICAT DE PRESĂ
Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995.
Situaţia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă, emise în anii 2011 şi 2012, şi care nu îndeplinesc condiţiile legale, este:
persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011: 316
persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011: 426 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012: 77
persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012: 16
Situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro.
Totodată, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor.
Biroul de Presă
Nota autorului :
Iată listele pe ani şi categorii de … ilegalităţi. Unele se numesc Avansări iar altele Acordări de grade. Pentru militari e clar, cei care nu au avut tangenta cu armata trebuie să înţeleagă că avansările se referă la cei care aveau grade militare primite ca activi şi au fost apoi avansaţi la un grad superior fiind în rezervă. Cei care apar pe liste cu acordări de grade, sunt cei care nu au urmat nici un curs sau şcoală militară, mulţi dintre ei probabil nici nu au făcut armata, dar au primit grade militare deşi pregătirea lor militară era ZERO sau prin zona zero.
"Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor."
NOTA: Decizia de publicare a mesajelor dvs. apartine administratorului siteului In Cuiul Catarii. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor postate va revine in totalitate. Va rugam sa folositi un limbaj civilizat.
Sectiunea de comentarii din site este moderata. Mesajul dvs va fi afisat in site doar daca va fi activat de catre un moderator.
Nu-mi vine să cred ceea ce-mi văd ochii! Cum e posibil, ca eu să-mi pierd cariera, să-mi schimb cursul vieţii, practic, să fiu obligat să ies din armată, singura instiţie care m-a pregătit, pentru că mi-a tot sărit rândul la avansare, nu la promovare şi văd aceste bazaconii, căci nu ştiu cum să le numesc. În ce an suntem? În ce an au fost făcute? Cei care sunt responsabili, mai candidează? Au acest tupeu?
Ruşine! Din cap, până-n tălpi!
ONOARE ŞI PATRIE! Col.(r) Ifim Trofimov
in sfarsit s-a facut dreptate.am trcut prin momente dificile in armata,am indurat privatiunile serviciului militar,neglijandu-mi deseori familia,si toate astea pt.a m-i serecunoaste statutul.i-mi erea rusine de de mine in momentul cand ma intalneam cu diferite cadre militare inaintate in grad,cand stiam ca nu aveau nici o contributie in domeniul armelor.
Sau cu bucatari ajunsi colonei nu e asa domnule colonel Giubega ?Macar atata s-a putut face pentru a arata lumii ca totusi armata nu este locul tuturor neavenitilor iar gradele si haina militara nu sunt de vanzare .
Care e treaba cu „bucătarii ajunşi colonei”? Nu sunt familiarizat cu personajele din zonă (abia din 2001 am lucrat acolo, pe ăia îi ştiu) şi prefer să nu-mi dau cu presupusul….
Pai cum sa fie, este ca unii care au iesit la pensie maistri bucatari au ajuns in rezerva lt.col. Dar sa nu ne mai mire, de vreme ce unii au ajuns colonei si nu erau nici soldati.
nu pot vedea listele 2010,2011,2012,cum le pot accesa?