SUPERKOMBAT WGP 2012, FINAL ELIMINATION

Categoria Actualitate

Ionuţ Iftimoaie : “Tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul celor 40 de meciuri în care am luptat în cariera mea de profesionist, s-a întâmplat în ring. A fost o luptă, nu o bătaie. Lupta a început în ring şi s-a oprit tot a acolo. Politica este altceva, nu înseamnă nici dreptate, nici fair-play şi tocmai de aceea oamenii, politicienii, din dorinţa de a-şi atinge scopul,  îşi schimbă ideile îşi schimbă cuvântul, principiile şi din această cauză din păcate lucrurile nu funcţionează în România.”

 

Vineri după amiază la Sala Polivalentă  a avut loc prezentarea şi cântarul oficial al celor 18  sportivi  care vor lupta sâmbătă seară în  SUPERKOMBAT WGP 2012 FINAL ELIMINATION. Această luptă va inaugura practic noua sală de 5000 de locuri care după ani de zile va vedea din nou sportivi şi spectatori. Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a întâmpinat sportivii la prezentarea oficială, după ce se întâlnise cu ei şi la Conferinţa de Presă organizată la Primărie. Organizatorul galei este Eduard Eremia care a participat şi el la Conferinţa de presă. În cadrul galei vor lupta 18 sportivi din 10 ţări printre care vor fi campionii Sergey Lascenko, Freddy Kemayo, Alexey Ignashov,  Carter Williams. Două evenimente vor constitui noutatea zilei de mâine, şi anume  inaugurarea sălii şi revenirea lui Ionuţ Iftimoaie care a decis să se reîntoarcă în ring după ce îşi anunţase retragerea. După cântar, faimosul luptător a avut amabilitarea să dea un scurt interviu exclusiv cititorilor Radicalului de Dolj.

–          Domnule Iftimoaie, bine aţi venit în Craiova! Prima oară aici ?

–          Prima oară pentru luptă, dar am mai fost aici în Craiova.

–          Cum vi se pare oraşul acum ?

–          Oraşul îl văd din ce în ce mai nou, din ce în ce mai frumos, văd că se lucrează şi asta mă bucură mult de tot.Văd că a prins bine schimbarea care a avut loc.

–          Aveţi ocazia să inauguraţi noua Sală Polivalentă. Să sperăm că vă va purta noroc şi îi veţi purta noroc.

–          Sper din tot sufletul să îmi poarte noroc. Pot să vă spun că am fost şi la Piatra Neamţ tot cu ocazia inaugurării unei săli de sport şi acolo am câştigat. Sper ca acest lucru să se întâmple şi aici. Aici această sală are o arhitectură deosebită, m-a impresionat, este frumoasă, îi felicit pe constructori şi arhitecţi. Sincer aveţi o sală polivalentă de invidiat.

–          Să discutăm şi despre lupta de mâine . V-am văzut adversarul, are un fizic impresionant. Îl cunoaşteţi ca luptător ?

–          Sigur, este un adversar redutabil, vine din luptele din „cuşcă” din MMA, are mai puţine meciuri de Kick-Boxing, o să fie un meci foarte dur, un meci în care se vor schimba lovituri foarte foarte dure şi îmi doresc să câştig.

–          Aţi avut în toată cariera dumneavoastră vreun adversar faţă de care să aveţi resentimente înainte sau după meci ?

–          Tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul celor 40 de meciuri în care am luptat în cariera mea de profesionist, s-a întâmplat în ring. A fost o luptă, nu o bătaie. Lupta a început în ring şi s-a oprit tot a acolo, apoi am fost împreună la petreceri, la mese comune. Poate pe unii dintre  foştii adversari nu mi-i mai amintesc, sau nu am mai ţinut legătura cu ei, dar aşa cum am avut plăcerea să mă întâlnesc acum aici cu Freddy Kemayo, cu care am luptat, a câştigat şi el am câştigat şi eu, şi la fel şi cu alţii, ne-am dat mâna, nu a fost nici un pic de ură între noi, in afară de victorie, nu am avut nimic de împărţit.

–          Da, este un bun exemplu pentru cei care de azi au intrat în altă luptă, cea electorală cu ocazia alegerilor şi ar avea ce învăţa de la dumneavoastră.

–          Politica este altceva, nu înseamnă nici dreptate, nici fair play şi tocmai de aceea oamenii, politicienii, din dorinţa de a-şi atinge scopul,  îşi schimbă ideile îşi schimbă cuvântul, principiile şi din această cauză din păcate lucrurile nu funcţionează în România. Îi vedem făcând uniuni ba stânga cu dreapta, ba dreapta cu stânga, ba sunt uniţi, ba se ceartă,nu ştie nimeni ce se întâmplă. Din păcate noi, oamenii de rând suntem cei care avem cel mai mult de pierdut din lupta lor.

–          Măcar în sport a mai rămas un pic  de demnitate şi respect faţă de adversar.

–          Acesta este principalul lucru pe care îl înveţi în artele marţiale, respectul: respect faţă de tine, faţă de sport, faţă de natură, faţă de cel de lângă tine. Asta am învăţat de la profesorii şi antrenorii mei.

–          Având în vedere cariera dumneavoastră sportivă, aţi recomanda tinerilor din ziua de azi să îmbrăţişeze acest sport ?

–          În primul rând vreau să vă spun că eu sunt un băiat foarte norocos. Am, reuşit prin muncă să scot capul în acest sport, să mă bucur şi de faimă, să obţin şi unele contracte şi sportive şi publicitare. Nu sunt însă toţi la fel de norocoşi, tocmai de aceea le recomand celor care vor să se apuce de acest sport să îl considere ca un al doilea job cum am făcut şi eu, să nu mizeze totul pe această carte, nu te poţi lăsa doar pe acest sport, aici se pot întâmpla accidente, rupturi, fracturi care te pot scoate din branşă poate chiar înainte de a atinge apogeul. Atunci trebuie să ai o altă opţiune în care să te desfăşori din punct de vedere social.

–          Vă mulţumesc foarte mult, vă urez să câştigaţi mâine, craiovenii vor fi lângă dumneavoastră.

–          Vă mulţumesc şi eu şi sper să fie mâine sală plină, ştiu că oltenii sunt foarte înflăcăraţi şi de aceea am acceptat să revin în ring  aici la Craiova. Doamne ajută, toate cele bune !

Iată meciurile care vor avea loc Sâmbătă seara:

Super-fight (+96 kg)

1Dimitry Bezus (Russia) vs Tomas Hron (Czech Republic)

Super-fight (+96 kg)
2. Ibrahim Aarab (Marocco) vs Dzevad Poturak (Bosnia Herzegovina)

Final Elimination (+96 kg)
3. Sergey Lascenko (Ukraine) vs Ismael Londt (Suriname)

Final Elimination (+96 kg)
4. Pavel Zhuravlev (Ukraine) vs Freddy Kemayo (France)

Final Elimination (+96 kg)
5. Roman Kleibl (Czech Republic) vs Sebastian Ciobanu (Romania)

Final Elimination (+96 kg)
6. Benjamin Adegbuyi (Romania) vs Alexey Ignashov (Belarus)

Super-fight (+96 kg)
7. Petr Vondracek (Czech Republic) vs Radu Spinghel

Super-fight (+96 kg)
8. James Wilson (USA) vs Ionuţ Iftimoaie (Romania)

Super-fight (+96 kg)
9. Carter Williams (USA) vs Catalin Morosanu (Romania)

Neacşu Marin

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS