ARSURI

Categoria Sanatate
Am primit pe mail o scurtă informare, pe care o prezint mai jos:

Odată, c
ând am fiert porumb, am încercat să verific cu o furculiță, dacă este deja fiert, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită.
Încă urlam de durere, când a apărut în u
șă un prieten, fost soldat în Vietnam .  M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făina, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam , unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.  

După zece minute, cănd mi/am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. Odată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă a robinetului, ci folosește punga cu făină !! Este mult mai eficientă !!”

Nu ştiu dacă este adevărată metoda. Nu m-ar mira să fie adevărată. Eu însă, personal am păţit ceva asemănător:făceam ţuica şi  m-am lipit cu pieptul din greşeală de ţeava de la cazanul cu ţuică. Imediat am simţit arsura . Aveam la îndemână un borcan cu tinctură de rostopască. Am dat imediat pe arsură cu vată înmuiată în tinctură şi am ţinut pe locul ars tamponul udat din belşug în tinctură. Senzaţia de arsură, usturimea au dispărut imediat, locul s-a înroşit, dar nu s-a format băşică, usturimea a dispărut şi după două zile nu se mai cunoştea nimic, nici pata roşie. Acesta este un fapt real verificat personal, deci garantez pentru el.

Ceea ce pot să vă mai spun tot verificat este că tinctura de rostopască acţionează asupra rănilor de orice fel atât ca dezinfectant cât şi ca analgezic şi antiinflamator. De asemenea urgentează vindecarea rănilor , închiderea acestora produce „uscarea” suprafeţei supulente.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5