Otrăvire să fie, dar cu aprobarea USL

Categoria Actualitate

Ziarul Cotidianul prezintă un blat pe faţă al consilierilor USL din Alba vizavi de exploatările miniere din judeţ.Iată ce spune Cotidianul ro:

„USL cu liberalii în frunte fac în judeţul Alba jocurile PDL şi ale lui Traian Băsescu şi dau semnalul începerii exploatării cu cianuri la Roşia Montana. Ce n-a reuşit compania „Roşia Montana Gold Corporatioan” în timpul guvenării PDL se pare că este pe cale să obţină sub guvernarea USL.

Referendum pro cianuri” pe…9 decembrie

Consiliul Judeţean Alba a aprobat vineri, organizarea în 9 decembrie (deci în paralel cu alegerile parlamentare), a unui referendum în 35 de localităţi din judeţ, electoratul urmând să spună DA sau NU la următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zona munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?”. Hotărârea CJ a fost aprobată cu 21 de voturi „pentru” şi 6 „împotrivă” şi 5 abţineri”. Ceea ce este interesant este faptul că în CJ Alba s-a realizat un blat de zile mari. Componenţa CJ este următoarea: PDL – 15 consilieri, USL – 14 şi PPDD – 3. Din start trebuie precizat că PDL este de ani de zile interesat ca RMGC să înceapă exploatări la Roşia Montana, chiar dacă exploatarea cu cianuri este prohibitivă din punct de vedere al ocrotirii mediului. Numnai că PDL nu putea obţine câştig de cauză vineri, fără sprijin de la alte partide. Care sprijin a venit. Deşi nu există informaţii oficiale, am reuşit să aflăm că 7 din cei 8 consilieri judeţeni ai PNL au votat alături de PDL. Culmea, printre cei care au votat negativ – „contra” şi abţineri – s-au aflat şi doi sau trei consilieri judeţeni PDL.

Marea şmecherie PDL-istă

Ideea de a organiza un refernedum a aparţinut primarilor (din întreg spectrul politic) din 35 de localităţi din judeţul Alba. Iniţial, jucând un teatru de zile mari, preşedintele CJ, Ion Dumitrel susţinea că nu este oportună organizarea în paralel a referendumului cu alegerile parlamentare. Ulterior s-a răzgândit. Proiectul de hotărâre privind referendumul din 9 decembrie a fost iniţiat de 11 consilieri judeţeni: 3 PSD, 3 PNL, 3 PDL şi 2 PPDD. Numai că întrebarea din proiectul celor 11 suna astfel: „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zonele miniere din Munţii Apuseni: Zlatna, Bucium, Abrud, Roşia Montană, Baia de Arieş?”. În comisia juridică a CJ, PDL a venit cu o altă propunere de întrebare, care a fost respinsă. În mod „excepţional” preşedintele CJ a cerut să se voteze ceea ce s-a respins în comisia juridică şi astfel s-a ajuns la întrebarea personalizată în favoarea Roşiei Montane.”

Continuarea aici :

http://www.cotidianul.ro/blat-al-usl-in-judetul-alba-199919/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5