Precizări ale Ministerului Apărării Naţionale

Categoria Comunicate-declaratii de presa

Data: 15.11.2012

PRECIZĂRI REFERITOARE LA PENSIILE MILITARE

Referitor la informaţiile potrivit cărora una dintre condiţiile FMI ar fi ca pensiile speciale ale militarilor să nu depăşească 350 de lei, Biroul de presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

La discuţiile cu reprezentanţii FMI şi ai CE, la care a participat şi ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, nu a fost niciodată luată în discuţie condiţia ca pensiile militare să nu depăşească 350 de lei. Mai mult, oficialii celor două organisme internaţionale au precizat că trebuie îndreptate lucrurile în cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit.

Ministrul apărării naţionale consideră că pensionarii militari care şi-au slujit ţara cu onestitate, cu credinţă şi cu onoare şi, independent de voinţa lor, s-au văzut puşi peste noapte în situaţia reducerii veniturilor ce li se cuveneau pe drept, nu trebuie să fie manipulaţi sau să devină victime ale dezinformării.

„Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptăţi şi în loc să aducă economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la sută”, a apreciat ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Revenirea pensiilor diminuate la cuantumurile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de măsuri nu pot fi adoptate decât după luarea în calcul a tuturor posibilelor implicaţii şi, mai ales, fără să afecteze în vreun fel angajamentele asumate de ţară în domeniul fiscal-bugetar.

Biroul de Presă

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Precizări ale Ministerului Apărării Naţionale

 1. TERENTE

  “Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptăţi şi în loc să aducă economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la sută”, a apreciat ministrul apărării naţionale, Corneliu Dob
  1 Cum au bulversat..blabla
  2 Ce nedreptati a creat
  3 grija bugetului o duceti voi n???
  IPOCRITILOR

 2. TPM

  FMI a zis realitatea..“După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale”, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discuţiilor.

 3. Gerula

  Intrebati-l pe Neacsu – asta care scrie pe aici si aiurea : ce pensie avea cum a obtinut-o ,cat a pierdut si cat mai are !!

 4. TPM , iti e rusine sa semnezi cu numele propriu, am inteles, nu vrei sa stie cei care te cunosc, cat de infect poti sa fii. Dar sa te ascunzi si de propria masca si sa semnezi sub un alt id, al altuia, dupa ce ai semnat cu id-ul TPM este chiar culmea fatarniciei. Josnica creatura au scos pe lume parintii tai.

 5. cezar

  Chiar don Neacsu , ia raspunde la intrebarea lui Gerula!! Sau nu ai ….aer??!!

 6. Cezar, alias TPM, alias Gerula, fa-ti un pustiu de bine si potoleste-te!

 7. Am uitat, alias TERENTE. Lasa-te de prostul obicei, fa-ti jocurile in alta parte si incearca sa ma ocolesti. Iti recomand sa vzi filmul” Nu treziti un politist care doarme”, e un film mai vechi, cu Alain Delon. Daca dupa ce il vezi, nu ai inteles nimic, roaga pe cineva sa ti-l explice.Daca nu ai inteles ce spun eu, incearca nu mai incerca nimic, stai acasa.

 8. Marine, nu înțeleg de ce ții comentariile deschise pentru nickname-uri așa de transparente. Dacă nu știi comanda ”delete”, lasă-mă pe mine să fac curățenie.

 9. Hari, cunosc persoana e una si aceeasi, i-am trimis un mesaj pe facebook, sper sa se potoleasca, daca nu , am ac de cojocul lui. Sper sa nu fie nevoie. Am dar deja delete la comentariile insalubre. Nu faptul ca se ia de unul sau altul ma deranjeaza ci limbajul. Dar obieciul pe care il are de a posta sub 4 nume pe acelasi articol, arata dereglari puternice la mansarda.

 10. Poate mai apare pe blogul tau, e acelasi personaj despre care scriam candva pe blogul tau ca nu merita bagat in seama. Daca ai nevoie de date si mai apare pe acolo, sa spui.

 11. Lucas

  Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!
  Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie si sa o semneze, le puteti trimite
  urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146

 12. eci

  SUNT DE ACORD CU DANSII, DAR, SA VINA SA PLATEASCA DANSII, APA,GAZUL ,MEDICAMENTELE SI DACA SE POATE SI CANTINA DE LA COT UNDE MENIUL E DESTUL DE BUN SI IEFTIN . NU LE ESTE RUSINE……, UNDE AM AJUNS???? MAI RAU CA O TARA AFRICANA!!!???

 13. stefan caraeni

  in viziunea mea lelgea 119/2010,si OUG 1/2011au fost principial corecte afost ca un numitor comunsi aplicata corect dadea fiecacui pensionar militar o pensie in raport cu activitatea depusa pe parcursul intregii activitati .Areparat unele nedreptati fata de pensionarii cu state vechi care mai au norocul sa mai traiasca.domnilor care nu ati fost tot timpul vietii general de ce nu acccptati ca odata ati fost si elev de scoala militara ,locotenent ,s.a.m.d .

Statistici T5