Indecenţe electorale

Categoria Opinii

Disperarea, dorinţa de câştig, teama de a pierde alegerile, spectrul unei perioade de 4 ani de seceta de putere şi abonament la culoarele judecătoriilor soate din unii cele mai aberante metode şi încercări de a câştiga “inima” electoratului, cele mai ciudate sloganuri, cele mai penibile minciuni atât de penibile încât nici nu realizează că acestea se pot întoarce chiar împotriva lor.

De la schimbarea culorii şi trecerea partidului prin tot spectru solar, doar doar or orbi pe bieţii alegători şi nu vor mai şti pe cine votează,(de la portocaliu, verde, alb la rozul bombon, culoarea vântului turbat) la  îndemnuri de toată jena, slogane de copii de grădiniţă şi însemne electorale ca cele scrijelite de copii de 12 ani pe bănci sau scoarţă de copac, nimic nu scapă unor minţi bolnave în disperarea cauzată de atingerea unor scoruri în sondaje care îi apropie de procentajul celor care nu cuvântă. Am mai auzit ceva la fel de penibil şi de neinspirit doar la un post de radio, unde un medic ginecolog, face una din cele mai tâmpite reclame pe care am auziţ-o la viaţa mea” sunt medical ginecolog Dan … şi eu când operez, ascult numai muzică romînească! “ Nu ştiu a cui a fost această idée creaţă, dar să arunci pe piaţă o astfel de reclamă cu o astfel de imagine, a unui doctor cu căştile pe cap sau muzica dată la maxim şi cu nasul vârât în intimităţile unei femei, mi se pare atât de neispirat, de un atât de mult prost gust încât nu ştiu cine e mai blamabil, postul de radio sau doctorul ? Eu nu aş fi acceptat această reclamă nici dacă mi s-ar dat tot bugetul României şi nu sunt un pudibond, dar toate au o limită.

ARD-ul, prin sigla, motto-ul, culoarea, prezervativul şi tupeul lor sunt la fel de penibili, de neinspiraţi, penibili şi indecenţi, pentru că mi se pare pur şi simplu indecent, oribil, să pretinzi că esti medicul care salvează o inimă, după ce 8 ani de zile ai fost cancerul care a tocat-o mărunt şi a necrozat toate arterele care o alimentau. Să vii acuma cu o mască de ginecolog pe faţă cu un prezervativ pe deget  şi să spui că esti cardiologul inimii pe care ai călcat cu cruzime provocându-i infarct mi se pare o mare nesimţire. Cât de jos a ajuns politicianul român dacă foloseşte sintagme gen “ARDe-i în cabină”, făcând apel astfel la expresii de golan  de cartier? Ce electorat ar vota un astfel de partid care îşi pune un prezervaţiv pe faţă şi se recomandă drept medic cardiolog? Jos a ajuns naţiunea care acceptă şi nu sancţionează astfel de mojicii scabroase. CNA-ul bineînţeles nu se sesizează nu i se pare nimic indecent în expresia “Arde-i la cabină “ însoţită de prezervativ. Este ceva normal, ceva ce toată lumea ar trebui să dorească şi să gândească, în concepţia distinşilor membri ai CNA. Nici comisia de etică  nu vede nimic. Mâine poimâine să nu ne mire dacă o să vedem în şcoli îndemnuri de genul “ Arde-o pe catedră!”

Şi asta nu e totul. Faptul că acest PDL ars, cu miros de putreziciune îşi tot schimbă culorile şi denumirea crezând că alegătorul este atât de prost încât să nu vadă că e o altă moarte cu altă pălărie, arată nu numai disperarea ci şi preţul pe care îl pun pe alegători, aprecierea pe care o dau intelectului românilor. Cam cât de proşti consideră ei că ar fi românul încât să se uite la culoarea steagului fără să vadă ce armată îl poartă în luptă ? Şi se mai pune o întrebare logică: de unde atâţia bani să schimbe în câteva luni zeci de mii se steaguri, bannere, cămăşi, tricouri, şepci, pixuri, pelerine, geci, afişe cu culori trecând de la portocaliu, la verde , apoi la alb iar acuma la roz- bombon? Mare trebuie să fie visteria acestor disperaţi şi  câştigul firmelor care le-au fabricat materialele de propagandă.

Mai nou însă au trecut la activităţi subversive, la îndemnuri parşive, vechi, dar mascate sau făcând apel tot la prostia sau tembelismul unui alegător atât de dezorientat încăt să nu mai gândească, doar să execute cu ochii închişi ordinele transmise de făcătorii de fum. A apărut pe forumurile de socializare, pe facebook, un apel al unui grup sau ale unor personae fără personalitate, cu diverse nume “independente” care sub pielea cetăţeanului nemulţumit de toată clasa politică, îşi îndeamnă colegii de suferinţă, adunând sub flamura sa toţi frustraţii şi nemulţumiţii, ba de proastele guvernări, ba de imperiile asupritoare  din istoria omenirii, ba de puterea ocultă, creştină, arabă sau evreiască, ce mai, tot ce are o nemulţumire chiar şi cei asupriţi de soacre, de şefi, de neveste, de bărbaţi, de copii,  de şoareci, de câinii comunitari, să caute salvarea în .. neprezentarea la vot. Deci soluţia ar fi ca oamenii să nu se prezinte la vot :

“NU VOTATI ! . Daca votati legitimati CASTA POLITICA.,Casta subordonata Ocultei GlobalistoSioniste NU NEAMULUI GETO-DAC. CASTA POLITICA DUPA CE REAJUNGE LA PUTERE LEGITIMATA PRIN VOT VA V-A FACE VIATA SI MAI GREA CU LEGI ASPRE SI BIRURI INROBITOARE MAI MARI DECAT IN VESTUL UE PE CARE LE PLATIM DIN SALARII CU MULT MAI MICI DECAT IN AFRICA.”

 Îndemnul se leagă de tot, de la bănci la Dumnezei de toate culorile, dar bătaia principală este pe alegerile din Decembrie, pentru că a apărut numai acuma  în preajma alegerilor. Ca să fie credibil, apelul poartă numele unui individ dar la câţi Popeşti are România  acesta poate intra liniştit în categoria John Doe. De unde poate veni acest mesaj ? Ce partid este atât de prost încât să îşi îndemne proprii alegători să nu vină la vot ? Păi unul singur: cel care crede românul suficient de prost să dea curs acestui îndemn şi să nu vadă că sub inima bolnavă stă un partid şi mai bolnav, numai un partid care crede că dacă îşi schimbă culoarea  maieului, nu i se mai vede culoarea maro din pantaloni.  Numai că îndemnul de data asta nu se adresează propriilor alegători căci asta ar însemna sinucidere curată, îndemnul se adresează celor dezamăgiţi de toată clasa politică, şi în primul rând de hoţiile celor care schimbă gecile elctorale din lună în lună, oamenilor care dacă ar veni la vot în primul rând nu ar vota ARD iar în al doilea rând le-ar diminua lor şansele de a manevra şi frauda alegerile. Aşa că s-au gândit ei să trimită pe internet mesaje care să ţină lumea acasă, dar numai pe cei care ar putea sa le încurce socotelile, nu proprii alegători. Iar acest gen de apeluri arată cât preţ pun ei pe inteligenţa românilor. Dacă îndemul ar fi fost pur şi simplu “nu mergeţi la vot” poate aş fi crezut că e venit din neant, dar un anumit termen, legat de “legitimizarea” cuiva arată garajul din care pleacă mesajul. Aşa că lăsaţi-i pe suporterii ARD să stea acasă dacă aşa cere garajul, dar oamenii, cei la care face de fapt apel mesajul, să nu dea dovadă de prostia cu care îi creditează cameleonii cu miros de cauciuc ars.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5