Din jurnalul unui prefect Maghiar peste Olteni

Categoria Electorale 5.215 afisari

 

Puţini ştiu că Mehedinţiul, judeţ aflat în sudul ţării, a avut începând cu Ianuarie 2005 un prefect maghiar. Ce cautau maghiarii în Mehedinţi?

Nem Tudom!  Nu au ştiut nici cei de la UDMR, dar cum ei au cerut un post de prefect ca să sprijine numirea guvernului Tăriceanu şi Alianţa DA, dar au uitat să specifice şi care prefectură o vor, au primit prefectura din …Mehedinţi. Frumos jucat! Prin ce a trecut prefectul maghiar în Mehedinţi, nu ştie nimeni, dar au apărut apoi copii după jurnalul beietului prefect. Iată ce a scris acesta timp de un an în jurnalul propriu :

  „Ziua1. Cred ca azi fost zi liber la ei. Nu venit nici una angajat. Plimbat prin birou meu lung şi lat. Deschis fişet acte oficial dar plin de o băutur tulbure. Oare unde ţinut la ei dosare?

 Ziua 2. Nu a fost ieri zi liber. Verificat în calendar fost miercur. Poate nu lucrez  miercur la ei? …dar nici azi nu venit. Am vrut dau telefon dar nu găsit agenda. Toate sertarele plin cu băutur acel tulbur (…)

 Ziua 10. Azi fost un secretara care zis ceva care nu înţeles la mine şi plecat nervos. Oi, oi! Gustat o pahar din acel băutur găsit la seif. Puţin acrişor (…).

 Ziua 20 Aici nimeni nu vorbesc ungureşte. Toţi nervos că nu pricep la ei. Oare e politic corect să învăţ eu românesc? Hm, băuturul acela tulbur nu e chiar rea (…).

 Ziua 30. Descoperit întâmplare un caset cu muzica folcloric şi prinde bine să învăţ vorbeşte. Azi putut spune unei director apa-canal-investiţii europene !”Dunăre dacă n-avem / Jiul Dunăre il face la noi”. Simpatica băiat. Am băut cu el puţin din acel băutur tulbur excepţional (…).

 Zoua 100 La ce dracu munceşti în fiecare zi? M-am dat lovit şi am glojdit nişte zaibăr cu nea Stelică, subprefectu (…).

 Ziua 200 Fata lică, treaba merge unsă. Fură toţi în prefectură. Puserăm un CD cu Ciobănica şi ne făcurăm muci. L-am trimis pe Stelică la Segarcea, după două vedre de molan, să nu rămânem pe uscat (…).

 Ziua 300 Nenică, aştia din UDMR chiar mă enervează. M-au sunat de la partid, să mă’ntrebe cum stăm cu  nu’s ce investiţii. O să-l intreb pă Stelică, când s-o întoarce cu cisterna de la Segarcea.

 Ziua 350  Mimişor , secretara , zice că  mă tot caută unii din UDMR. Cine îs ăia muică ? Am pus-o să le zică că -s într-o şedinţă. Sanchi, bătuse Craiova acasă şi ne facurăm prastie. Ce treabă au unguri cu Mehedinţu ?”

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Din jurnalul unui prefect Maghiar peste Olteni

  1. Argenna

    Superba! M-am delectat! Tot timpul cu un mic zambet in coltul gurii . Un umor … de nota 10 ! Felicitari , d-le Neacsu !

  2. Doamna scumpa, multumesc , textul nu imi apartine, il am primit mai de mult, nu cunosc autorul este primit de acuma un an si ceva prin mail.. Dar sunt de acord, este excelent.

Statistici T5