Ponta îi ia locul lui Băsescu

Categoria Opinii

Nici nu se număraseră voturile, nici nu cântase cocoşul de trei ori şi Ponta deja trădase. Imediat după închiderea urnelor, când conform exit- polurilor  se configura victoria clară şi confortabilă a alegerilor, Până să se numere voturile, neforţat de nimeni, neîntrebat de nimeni, fără să se consulte cu Antonescu, Ponta s-a grăbit să anunţe pe cei care au votat USL că au votat degeaba, că degeaba au dat o majoritate confortabilă USL pentru a nu mai sta la mâna altora, el a decis cu de la sine putere, împotriva voinţei majorităţii, că intenţionează să trădeze votul românilor aşa cum l-a trădat şi la referendum şi poartă discuţii cu UDMR pentru a forma împreună guvernul şi majoritatea pe care oricum o avea. Pentru asta scoate la bătaie necesitatea schimbării Constituţiei, ca şi cum românii îl mandataseră să schimbe Constituţia şi numai aşa o putea face pentru a-i mulţumi.

Ţin minte că în urmă cu o săptămână Antonescu făcea apel la români să iasă la vot pentru a nu mai fi nevoiţi să suporte şantajul UDMR. Românii l-au ascultat şi au adus UDMR în pragul neintrării în parlament. Ascultând însă mesajul domnului Ponta imediat după închiderea urnelor, vizavi de intenţia de a forma o „majoritate constituţională „ cu ajutorul UDMR, mă întreb dacă nu cumva acesta a fost un mesaj pentru pesediştii care numărau voturile, că UDMR va trebui să aibă obligatoriu minim 5% . Şi mă întreb ale cui interese le urmăreşte domnul Ponta, dacă Antonescu a cerut sprijin şi participare masivă la vot pentru a scoate UDMR în afara pragului electoral ? Tare îmi e teamă că Ponta urmăreşte scoaterea PNL de la guvernare şi o coabitare cu UDMR. Practic ar fi imposibil, dar dacă bate palma cu Băsescu o viitoare guvernare UDMR ARD, PSD, UNPR nu este exclusă. Întâmplător, cu o zi înainte de alegeri, Băse iese şi el în faţa maghiarilor şi le cere să participe la vot. De ce oare ? Ale cui interese le apără Băsescu  prin acest mesaj?

Întrebările sunt retorice, este ordin de la împărăţie ca România să se federalizeze, a spus-o Ponta la Craiova în ziua încheierii campaniei electorale, dar a folosit alt termen, un eufemism, „regionalizare”. Mai contează ce cred, ce doresc sau ce votează românii ? Bineînţeles că nu. Ponta se crede acum viitorul călău al românilor, el decide cu de la sine putere cine sa facă legile în Parlament, el schimbă Constituţia îşi asigură majoritatea parlamentară pentru a tăia şi spânzura, aşa cum a făcut şi Băse  după ce a devenit preşedinte. Şi asta o face când încă nu a fost numit prim ministru şi în condiţiile în care Dragnea anunţă că USL are asigurate două treimi din locurile în Parlament, chiar şi fără UDMR.  Antonescu-le, trezeşte-te băiatu, că nici nu ştii când deschizi ochii şi nu mai eşti la guvernare. Şi nu mai pleca la Viena, că s-ar putea să pierzi avionul de întoarcere. Români, vi se pregăteşte o poantă. Ponta deja i-a luat locul lui Băsescu în comportament. Ce vă faceţi când cei doi vor bate palma ? Amândoi vor binele UDMR-ului, nici unul pe  al românilor. Cei doi patrioţi vor conduce România braţ la braţ.

La asta, aşa ca bonus se adaugă ştirea trecută cu vederea şi aproape neglijată, că 78 la sută din românii din Alba sunt de acord cu otrăvirea solului, apelor şi sufletului românilor, de dragul unor bani şi a unei campanii feroce desfăşurată de compania canadiană pentru folosirea cianurilor la Roşia Montana. Până şi Antena 3, sau Voiculescu a pus botul la reclamele lacrimogene ale celor care „vor să lucreze” şi alţii cum lucrează ei. E plină ţara de oameni care vor binele altora  cu forţa. Este malefic, mizerabil, să pretinzi că aperi interesele românilor, dar în acelaşi timp să umpli emisiunile  postului cu reclame la otrăvirea pământului. „Îţi doreşti un viitor sigur pentru tine şi copii tăi!!!”Aşa se laudă Antena 3 între două reclame cu Roşia Montana. Cu un cioban ca Becali în parlament, vom merge ca oile la tăiere.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Ponta îi ia locul lui Băsescu

  1. Cezar

    Ai INCEPUT DEJA……macar de ai intelege si ai avea dreptate!!

  2. Cezar

    Mai vezi ce zic si alti ..analisti!!
    Discutia USL-UDMR e necesara
    Posted by Radu Tudor on December 9th, 2012
    Consider, din multe ratiuni interne si externe, ca discutia deschisa cu UDMR anuntata de co-presedintele USL Victor Ponta e importanta si necesara.

    Din perspectiva de a scapa definitiv de Basescu.

    Hai, injurati-ma….

  3. Cezare, eu nu te-am injurat niciodata , asa ca nu mai insinua prostii. Tie iti sta in pbicei sa injuri sub diferite pseudonime. Asa ca abtine/te. Iar daca domnul Tuidor saluta tradarea e treaba lui, eu consider ca e tradare si ca nu are nevoie de UDMR la guvernare. Vei vedea si tu si te vei convinge ca aceste discutii vor duce la ceea ce doresc maghiarii si ceea ce UE a stabilit vizavi de romania. Spuneam intr-un articol anterior ca se face troc cu teritorii romanesti. Asta se intampla .

  4. Domnule Cezar, nu are nimeni de ce să vă înjure.

    Este dreptul dumneavoastră să credeți că domnul Radu Tudor este mai analist decât alții și să îl citiți cu credință.

    Ceea ce spune Marin Neacșu în articolul său este că, atunci când ai argumentul cel mai solid al votului popular majoritar, nu mai ai nevoie nici de „aranjamente” plăcute ochiului și sufletului „Ieuropei”, nici de „largă uniune națională”, nici de „aprobarea” Americii. Singura ta grijă, ca mare câștigător al votului majoritar al milioanelor de români, este să vezi cum îți îndeplinești mandatul pentru care te-au votat ei.

    Toată lumea, inclusiv domnul Băsescu, dar și domnul Tudor, știe că mandatul votanților USL este „jos Băsescu!” și nimic altceva.

    Iar îndeplinirea mandatului anti-Băsescu împreună cu Băsescu și acoliții lui, între care se numără și UDMR, este, practic, dar și chiar politic, un nonsens.

    De unde rezultă că domnul Ponta și-a luat deja gândul de a îndeplini mandatul votanților săi, propunând, în schimb, o altă agendă politică, la fel de nepopulară ca și cea a Băsescului.

    Cam asta am înțeles eu din ce a scris Marin Neacșu. Dar, dumneavoastră puteți înțelege ce vreți sau ce vă explică domnul Radu Tudor.

  5. Cezar

    @ DOMNUL HARI – Pe la ,,armata „si nu numai,se zice ca ,,este bine sa tii dusmanul pe langa tine” – nu mai detaliez !
    Cu regret va spun ca va grabiti!! Situatia de acum este TOTAL diferita ! UDMR nu mai este in postura de a dicta -santaja, ca in cuvernul lui Basescu !
    Vor fi si ei ,,pe aci” ca sa nu-i manevreze tartorele etern si nici Germania – AustroUngaria sa nu mai poata tipa — DISCRIMINARE etc!!

  6. Cezare, nici tu nu crezi ce spui, dar o spui numai ca sa ma contrazici pe mine, pentru ca ai facut o obsesie, orice as spune, tu nu esti de acord. Apropo, spre disperarea ta de misigin , te anunt ca doamna Cristiana Anghel a castigat alegerile , este senator desi a avut contracandidat pe Solomon, care ca si la locale se considera castigator. Stiu cel putin doua persoane care nu se bucura, tu si Solomon. Solomon aseara plangea. Tu o poti face acuma.

  7. MARIUS VASILE

    DOMNULE NEACSU, BASESCU, MACOVEI, EBA & ALTII, AU FACUT CEA MAI PROASTA PREZENTARRE A ROMANIEI IN EUROPA PENTRU A CASTIGA DIN CRIZA CREATA DE EI. NU SUPORT UDMR DAR EI SUNT UN CERTIFICAT DE BUNA CALITATE PENTRU ROMANIA. VICTOR PONTA ARE DREPTATE.

  8. Domnule Vasile, Singurul cerificat valabil pentru Romania sunt romanii. De cand au ajund maghiarii sa puna etichete pe imaginea Romaniei ? Hai sa fim seriosi. Cat o sa mai tremuram in fata altora ?

  9. Cezar

    @ Neacsu – Ha..ha.. 70 de zile fara hrana? Hai sa fim seriosi ! Vezi trupele speciale si mai vorbim!!

  10. Cezar

    PS. Mi-a placut ,,crezul politic aL DOAMNEI”- m-A SUNAT V. SI GATA !!

  11. MILITAR VETERAN

    SA NU UITI….CA AI FOST ALES PE VOTUL MEU!
    1.Domnule parlamentar, senator sau deputat, indiferent de partidul din care faci parte, TE-AM votat sa ma reprezinti pe mine,nu pe tine!
    2.Votul meu nu este pentru interesul tau personal.Sa-mi demonstrezi ca ma reprezinti pe mine, cetateanul care ti-a dat votul, ridicandu-te de pe scaun si votand. Stai de vorba cu mine inainte de a vota.
    3.Sa ma intrebi,asa cum mai intrebat atunci cand mi-ai cerut votul, ce ma doare, daca din pensie pot sa-mi cumpar si medicamente si sa platesc si intretinerea, daca mai am loc de munca, daca mai am si alte nevoi, s.a..
    4.Daca partidul din care faci parte iti cere sa incalci legile tarii, sa contribui prin votul tau (si implicit al meu) la dezintegrarea statului national roman pe care ni l-au lasat mostenire stramosii, sa nu ma faci si pe mine partas, complice la tradare de neam si tara.
    5.Eu,cel care ti-a dat votul cu buna credinta, nu sunt de acord, sa-ti schimbi “culoarea” in alta culoare dupa „CUM BATE VANTUL “.
    6.DACA MA TRIMITI LA MOARTE IN AFGANISTAN, IRAK, KOSOVO, BOSNIA, INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL MEU, RESPECTA-MA!
    7.EU, ALEGATORUL TAU,IMI RESPECT CU CREDINTA JURAMANTUL. TU,ALESULE ,SA ITI RESPECTI JURAMANTUL FATA DE MINE!
    8.EU, ALEGATORUL TAU, CARE TE PLATESTE, EU, CARE NU SUNT IN SLUJBA TA SI CARE TE-AM VOTAT CA TU SA FII IN SLUJBA MEA, ITI PROMIT CA VOI AVEA GRIJA CA UNUL CA TINE, CARE ISI INCALCA ANGAJAMENTELE, SA PLATEASCA IN FATA LEGII. NU VOI AVEA ODIHNA PANA CAND NU VEI RASPUNDE, ORIUNDE TE VEI AFLA.
    CA BUN CRESTIN CE SUNT, EU, ALEGATORUL TAU, ITI SPUN CA UIT DAR NU TE VOI IERTA!
    CU RESPECT,
    COLONEL“MILITAR VETERAN”

  12. Cezare,
    Daca unii oameni pot trai o viata intreaga fara sa aiba nimic in cap, fara sa invete nimic, fara sa acumuleye nimic, de ce nu ar putea trai altii 70 de zile fara mancare, doar cu injectii ? deci nu te mai mira, uita-te in oglinda si ai sa veyi ca e posibil.

  13. Cezar

    Daca Bubico – potaia ta candida pe listele USL -castiga !

  14. Potaia mea este mai educata si cu mai mult bun simt decat tine. Poate sa garanteye asta oricine a cunoscut-o. Pentru tine cine garanteaza?