Cum se instalează un parlament ilegal

Categoria Actualitate

Au trecut alegerile, începe bătaia de joc. Unii nici nu au aşteptat numărătoarea voturilor şi deja s-au ridicat la cer precum porumbeii şi au lăsat un găinaţ fierbinte în capul celor din ale căror mâini ciuguleau cu câteva ore înainte cerşindu-le votul. Aşa sunt parlamentarii noştri, ca porumbeii. Domnul Ponta, ca prim ministru a ţinut să ne administreze primul duş rece vânzând voturile românilor către UDMR, din dorinţa de a respecta indicaţiile europene, de a îşi asigura sprijinul lor în vederea nominalizării la funcţia de prim ministru şi de a îşi asigura majoritatea fără PNL, care începe din ce în ce mai mult să facă valuri prin unii reprezentanţi. În aceeaşi politică se înscrie şi absorbirea UNPR.

A doua lovitură dată, sau al doilea găinaţ în capul alegătorilor, s-a consumat azi prin redistribuirea voturilor către greii PDL, cei cu care greii USL au şi ei afaceri şi sunt înrudiţi precum Ponta cu Oprea şi care se năşesc, încuscresc, cumetresc, asociază, prin diferite unghere ale corupţiei inter şi extra-partinice, cumetrii care nu ţin cont de culoare politică şi apără interesele grangurilor şi graurilor din politica românească. Aşa se face că deşi au luat scoruri de maidan, Anastase, Oltean, Blaga şi alţi ca ei, la care se adaugă penalii Solomon, Neţoiu şi alţi looseri ameninţaţi de DNA, sunt cooptaţi în clubul   imunizaţilor care timp de 4 ani vor face bezele procurorilor. Asta spre cinstea şi cu ajutorul colegilor din USL care lasă privirea în jos şi admit încălcarea  legii electorale, care stabileşte clar care este reprezentarea în Parlament. Păi dacă la 18248414 de votanţi am avut  până acum 3 zile 478 de parlamentari  iar de mâine avem 588,  înseamnă că românii s-au înmulţit în trei zile ca iepurii, cu  4581516  alegători gata vaccinaţi şi majori cărora le corespund cei 110 parlamentari noi nouţi.   Cum justifică legiuitorii încălcarea propriilor legi? Cum se respectă procentul de reprezentativitate stabilit de lege ? Cine sesizează Curtea Constituţională, ce face avocatul poporului ?

Sau cum justifică legiuitorii încălcarea art 80(9) din Legea electorală care spune clar că  “ În fiecare colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat, se atribuie un singur mandat de deputat, respectiv de senator.” Păi dacă legea spune aşa cum se face că la Craiova, în  colegiul 1 au fost aleşi senatori   trei candidaţi la Senat ?

Se sesizează cineva?

De ce mai facem legi, dacă le încalcă exact cei care le fac? Păi eu credeam că la redistribuire, PENTRU COLEGIILE ÎN CARE NU SE OBŢIN 50% PLUS 1 VOTURI, REPARTIŢIA SE FACE ÎN FUNCŢIE DE NIŞTE CALCULE, DAR DE CE SE MAI DAU LOCURI ÎN COLEGIILE UNDE S-A CÂŞTIGAT CU MAJORITATE ATÂTA VREME CÂT LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU ? Pentru că aşa vor ei, cuscrii, naşii, finii, cumetrii, asociaţii, partenerii.

Noua legislatură va începe nu cu o fraudă,  ci cu o ilegalitate crasă, anticonstituţională şi antidemocratică o bătaie de joc la adresa românilor şi la adresa noţiunii de stat civilizat.

Câştigătorii alegerilor nu mai prididesc să se laude şi să se împăuneze cu rezultatele, ridicând în slăvi măreaţa realizare, uitând însă că prezenţa la vot a fost de numai 41.76 %, ceilalţi 58.24% dintre  alegători nu au binevoit nici să se deplaseze la vot pentru aleşii neamului, dar să le mai şi acorde votul. Şi atunci cu ce se laudă câştigătorii ? Cu 1062787631 cetăţeni care nici măcar nu i-au băgat în seamă şi au considerat că nu au pe cine vota? Despre ei nu vorbeşte nimeni ? Cu ei nu se laudă nimeni ? Ne lăudăm însă cu 4.572.228 care au votat USL. Ce să spun mare realizare. Dacă ne uităm, sunt mai puţin decât cei care au votat la referendum pentru căderea lui Băsescu şi cam tot atâţia cât l-au votat pe Băsescu preşedinte, cifră pe care la referendum USL o critica şi o considera nelegitimă pentru preşedinte.  Deci cu ce se laudă PSD, PNL şi  UNPR? Asta înseamnă pentru ei victorie zdrobitoare şi prilej de mândrie, 25% din electori ? Hai să fim serioşi să  recunoaştem că ar trebui mai întâi să se întrebe cu cine ar vota ceilalţi 75% din populaţie dacă ar apărea un partid care să nu facă ce au făcut ei. Numai că nimeni nu are timp de asta. Primul ministru sărbătoreşte, formează majorităţi constituţionale, bate palma cu trădătorii şi dă comandă de noi scaune în parlament ca să fie toată nobilimea mulţumită. Ceilalţi 75% din populaţia ţării pot aştepta până la viitoarele alegeri, iar cei care i-au votat să spere.

Ceilalţi, perdanţii cei care o ARDeau PDLeşte până în Mai cu aceleaşi calcule ca şi cei care acum sunt cu capul în nori, au început să se înjure şi să dea vina unii  pe alţii. Bineînţeles ţapul ispăşitor este ba şeful de partid, ba aliaţii care nu au adus nimic, ba preşedintele care şi-a pus eticheta peste ei, trăgându-i înapoi. Nici unul însă nu vrea să recunoască că Băse i-a făcut, Băse i-a nenorocit şi tot Băse o să le pună crucea, pentru că ei au fost tot timpul  doar nişte oi puse în bancă, care nu au avut curaj nici măcar să se ridice de pe scaune şi să bage o bilă în urnă, atunci când cel pe care îl blamează acum le spunea că nu au voie să voteze. Oi au fost oi să rămână şi să nu behăie că râde şi Becali de ei. Să spună sărut mâna  fraţilor din USL care le-au dăruit ilegal locuri în parlament printr-o lege pe care acum USL pasămite o blamează  dând vina pe CCR că nu a schimbat-o dar pe care tot ei au iniţiat-o când erau în găleata în care este PDL acum.

Nici unii nici alţii nu învaţă nimic şi nu văd mai mult de lungul nasului, se smiorcăie ca nişte muieri sau se bucură ca nişte copii care au dat cu piatra în apă şi au făcut cercuri, făcând concurs care are jetul mai lung. Dar toate astea vor trece în câteva zile, căci se vor reorienta, vor bate palma prin bufetul Parlamentului, vor pune la cale noi afaceri şi contracte, vor da cu tifla alegătorilor şi vor încerca să se ridice cât mai sus să nu fie deranjaţi de ţipetele celor din ale căror palme ciuguleau până ieri. Nu vor să înveţe nimic. Culmea este că nici alegătorii nu vor să înveţe nimic şi se vor lăsa acoperiţi de găinaţ la fiecare mandat.

Betty,  eşti răzbunată, socoteala ta este depăşită de socoteala lui Ponta.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Cum se instalează un parlament ilegal

  1. Marine, de supărare ai ajuns să vorbești cam urât. Nu-i deloc frumos să vorbești de socoteala doamnei Roberta sau de cea a domnului Ponta. Trebuia să zici de „numărătoarea”, ca să nu ne ducă mintea la prostii.

  2. neacsum

    Hari, e vre-o diferenta intre numaratoarea lui Roberta si socoteala lui Ponta?

  3. Cezar

    ,,De ce mai facem legi, dacă le încalcă exact cei care le fac? Păi eu credeam că la redistribuire, PENTRU COLEGIILE ÎN CARE NU SE OBŢIN 50% PLUS 1 VOTURI, REPARTIŢIA SE FACE ÎN FUNCŢIE DE NIŞTE CALCULE, DAR DE CE SE MAI DAU LOCURI ÎN COLEGIILE UNDE S-A CÂŞTIGAT CU MAJORITATE ATÂTA VREME CÂT LEGEA INTERZICE ACEST LUCRU ? Pentru că aşa vor ei, cuscrii, naşii, finii, cumetrii, asociaţii, partenerii”
    Asa credeam si eu…dar surpriza !
    Ma gandesc ca trebuie inceputa o campanie impotriva celor care intra pe usa de la WC !!
    Cei mai in drept ar fi noii parlamentari care au intrat cu 50+1 si au inchis colegiile! Ar trebuii sa nu accepte ,sa boicoteze sedinta de constituire ..etc ! Ma indoiesc insa ! Si-a vazut sacii in caruta si gata
    Mas media si cine o mai fi ..nu trebuie sa-i lase in pace…sa le punem stammpile ..sa-i huiduim pe unde ii prindem …E prea de tot!!

  4. Cezar

    .. cica ne-am imflamat degeaba ! Plano 10 (lupus) explica cum ii cu legea asta ! Seamana al dracului de tare cu L164! Ptiu drace!!

  5. LoremIpsum

    Poate va mai linisteste asta.
    Primele masuri ale guvernului:
    http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/pr_OUG_MASURI%20_2013.pdf