Victorase, ai grija de copii

Categoria Actualitate

 Cine spune că pământul nu e rotund să îl întrebe pe Ponta. Acum 23 de ani România păşea în „lumea bună” după un scenariu stabilit în afara graniţelor. Sfârşitul perioadei Ceauşescu avea loc cu o rugăminte celebră care a făcut înconjurul lumii şi s-a întors azi de unde a plecat : „ Victore, să ai grijă de copii!” Azi o nouă epocă ia sfârşit. După epoca cârmaciului fără  barcă am trecut şi de perioada căpitanului fără flotă. Epoca Băsescu se termină cu aceeaşi replică :

„ Victore , ai grijă de opoziţie”, adică de copii lui Băsescu.

Ca să respectăm adevărul istoric şi atunci şi acum scenariul a fost scris tot afară, cei care au preluat puterea nu au luat-o că au fost ei mai tari ci pentru că alţii le-au dat voie să o ia şi le-au pus condiţii ca să guverneze. În vară, poziţia populaţiei, prezenţa la vot, procentul  anti-băse a fost mult mai puternic exprimat, dar nu au vrut cei din afară, aşa că să recunoaştem, nimic nu se mişcă fără semnătură externă. În vizita sa la Bruxelles, Victoraş a primit sarcini clare, sau porunci pe puncte din care una a fost legată de includerea UDMR la guvernare. Faptul că la nici 5 minute după închiderea urnelor primul gând al lui Victoraş nu a fost la Daciana, ci la Kelemen, spune totul. Dragostea lui nu e nici Dacia, nici România, ci UDMR.

Bineînţeles că trebuia să justifice cumva iubirea şi a făcut tot posibilul atât el personal cât şi unii sanitari ai USL să justifice dragostea PSD pentru „conciliere”. Şi încercarea a fost atât de cusută cu aţă albă încât a exasperat pur şi simplu. Foarte puţină lume înţelege însă cu adevărat care este motivaţia acestei insistenţe a lui Ponta de a primi UDMR la guvernare, de unde grija sa faţă de copii de suflet ai lui Attila de unde grija faţă de o minoritate.

Ei bine, este momentul să spunem lucrurilor pe nume. Ponta este singurul om politic care gândeşte în perspectivă. Ponta pregăteşte participarea  românilor la guvernare în anii 2050-2070. O să spuneţi că astea sunt aberaţii şi mi-am pierdut minţile. Unii o să spună că nu mai apucăm aceste vremuri, pentru că vine sfârşitul lumii. Ei bine, poate să vină sfârşitul lumii,  nu va veni în România, aşa cum nu a venit nici criza. Se ştie că România este în urma Europei cu 100-200 de ani, deci mai e până să vină sfârşitul lumii la noi. De ce credeţi că au început să cumpere americanii pietre din Bucegi ? Ca să arate sfârşitului lumii că acolo e pământ românesc şi astfel să scape.

Deci să revenim, spuneam că Ponta pregăteşte cooptarea românilor la guvernare peste 50 de ani, atunci când România va avea altă compoziţie demografică.

De cel puţin 20 de ani, România se confruntă cu o criză demografică care a afectat deja pe termen lung structura etnică, culturală şi socială. Dezastrul creat de prăpastia dintre rata natalităţii şi cea a mortalităţii a fost adâncit de practica avorturilor.

Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Anul 1965, în plin comunism, a consemnat recordul absolut la întreruperi de sarcină – 1.115.000 de avorturi. 1990 a fost anul de vârf post-decembrist cu 992.265 de cazuri.

Mai departe, se observă o scădere continuă a populaţiei un raport naşteri-decese în favoarea deceselor.

Dacă se va continua în acest ritm, după 100 de ani procentul români –naţionalităţi conlocuitoare se va egaliza apoi se va schimba, sau mai pe înţelesul tuturor se vor schimba polii magnetici ai României.

Iată care este situaţia şi ritmul creşterii sau descreşterii populaţiei în România în ultimii 20 de ani, cu menţiunea că ritmul se accelerează.

1992

Populatie totala 22607000

Romani 22.408000- 89,47

Maghaiari 1624 959 – 7,12%

Rromi 401.087 – 1,75%

2002

Total

Români 19399000 89-47%

Maghiari 1431807 -6,6%

Rromi 535140- 2,5%

2012

Total 19.043.767

Romani 16.870 -88,6%

Maghiari 1238 000-6,5%

Rromi 619000 -3,2%

Cele mai mari scăderi în ultimii 10 ani  ca număr de populaţie în cadrul oraselor, s-au manifestat în Galaţi 67.657, Craiova 58.836 si Iasi 57.478-17,91%

Cel mai puţin a scăzut ca populaţie Miercurea- Ciuc . 4.049-6,51%

Din simpla vizualizare a datelor nu putem, să nu observăm că scade procentul românilor şi creşte numărul naţionalităţilor conlocuitoare. În cât timp vom ajunge la procente îngrijorătoare? Păi asta depinde de politica fiecărui guvern.

Vorbind de politică, merită amintit faptul că în documentul intitulat „Parteneriat pentru viitorul maghiarimii”, adoptat de Uniunea Maghiarilor din România la ultimul Consiliu al Reprezentanţilor Unionali (CRU), se arată că tendinţa de scădere a populaţiei, demonstrată de rezultatele parţiale ale recensământului făcut în toamna lui 2011, duce la necesitatea elaborării unui sistem eficient de sprijinire a familiei.”

Natalitatea a scăzut aproape la jumătate faţă de acum 20 de ani. Conform datelor statistice oficiale, rata brută a natalităţii până în 1966 a fost de 14,3 nou-născuţi la 1000 de locuitori pe an. După 1989 natalitatea a scăzut la 10,4 în 2000. În prezent, media naţională este de 9,3 şi este în scădere.

Cele mai prolifice zone, sunt, în mod surprinzător judeţele din arcul intracarpatic, unde populaţia de etnie maghiară este fie dominantă, fie semnificativă în raport cu populaţia de origine română.

După prognozele Diviziei de Populaţie ONU, cu nivelul actual al fertilitatii feminine- 1,3 copii la o femeie- fară migraţie externă şi cu o creştere în continuare a speranţei de viaţă la naştere, populaţia României ar ajunge la 16 milioane în anul 2050 şi la opt milioane în anul 2100.

În astfel de condiţii, poate să spună cineva care va fi procentul Români – maghiari-rromi la alegerile din 2100? O să fie destui oameni să spună că nu ne interesează, că astea sunt poveşti, că mai e pănă acolo, etc. Da, fiecare poate spune ce vrea, dar uite că unii se gândesc de acuma la viitorul copiilor lor, iar noi ne facem că nu vedem. Să nu vina ziua când un alt Victoraş va fi rugat să aibă grijă şi de minoritatea românilor din România  sau cum s-o mai numi ţara asta atunci după nu ştiu câte schimbări ele Constituţiei.

Dacă UDMR nu va intra la guvernare să mulţumim celor care au luat atitudine în media şi au făcut din acest subiect o problemă serioasă şi au semnalat trădarea care se punea la cale. Acelaşi lucru şi despre întâlnirea de taină care acuma va fi bagatelizată, dar a pus pe jar electoratul. Dacă nu era Bogdan Chireac şi o parte a mass media care să arate românilor ce se pregăteşte, astăzi era târziu să discutăm. Bineînţeles că forţat de media, populaţie şi PNL, Ponta şi PSD va spune că ei nu au vrut altceva decât să discute cu UDMR,nu să coopăteze UDMR la guvernare, dar să nu ne creadă chiar aşa de încuiaţi.

Victoraş, ai grijă şi de minoritarii de mâine

Surse

http://www.evz.ro/detalii/stiri/natalitatea-investitia-udmr-pe-termen-lung-960088.html#ixzz2FInyx3y

http://www.gandul.info/financiar/recensamant-2012-cum-s-a-schimbat-harta-marilor-orase-din-romania-in-ultimii-10-ani-10000928

http://www.recensamantromania.ro/istoric/vizualizati-rezultate-rpl-1992-si-2002/

http://www.edrc.ro/recensamant.jsp

http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezbatere-evz-ce-semnale-de-alarma-trage-recensamantul-952417.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Victorase, ai grija de copii

  1. Cezar

    ..e greu sa recunosti don Neacsu ca nu ai avut dreptate !
    Cine a crezut fie si pentru 5 minute ca Ponta va lua UDMR-Ul la guvernare ,trecand si peste opozitia lui Crin , ala ar trebui sa se ocupe de altceva ,nu de predictii politice ! Parerea mea!!

  2. E greu sa admiti ca Ponta a fost obligat de imensul scandal care s-a iscat in presa on line , siteuri si televiziuni si astfel a renuntat -pe moment – la cooptarea UDMR la guvernare. Nu e nici o problema, are timp destul sa ii aduca si timpul va dovedi ca am dreptate.

  3. Emil

    Cifrele alea sunt îngrozitoare, dar ar trebui să ne punem problema – ce dezastru major s-a putut prăvăli pe spinarea naţiei ăsteia, încât să se ajungă de la familii cu 3-4 copii în perioada interbelică la astfel de răsturnări, totul în doar o (jumătate de)generaţie? Suntem unicat la capitolul ăsta în lume, aparţinem ţărilor în curs de dezvoltare dar avem îmbătrânire a populaţiei şi creştere negativă mai ceva ca ţările aşa zis dezvoltate. P.S. Era şocant pentru irakieni să afle că românii, în imensa lor majoritate, avem doar câte un copil. Pur şi simplu nu înţelegeau DE CE.

  4. Da, arabii au un cult pentru familie, la ei copilul e sfant. In Kuwait fiecare familie primea 150 dolari pe luna pentru fiecare copil. Femeia care nu facea copii putea fi lasata, barbatul avea dreptul sa aiba pana 4 neveste. Copii erau divinizati, era o rusine sa ai doar un copil sau doi.

Statistici T5