Rolul virgulelor în matematica lui Băsescu

Categoria Opinii, Politica

Au apărut prin presă unele „stenograme” ale calculelelor lui Băse. Tot ce putem vedea pe ele sunt exerciţii, un fel de lucrare de control pentru presa avidă de senzaţional, dar şi pregătiri pentru vremurile ce vor veni. Văzând că lucrurile ies puţin din matcă Băse îşi ia măsuri prin lacheii de casă. Doi trepăduşi devotaţi care nu pot nici să îşi sufle nasul fără învoire de la stăpân se fac că defectează. De fapt îşi pregătesc unul intrarea în cercurile actualei puteri iar celălalt o „delimitare” de stăpân, o semidefectare ordonată. Şi pentru ca circul să pară mai credibil un alt fost defector care a fost consilier, apoi propus ministru, apoi analist, adică ceva care se ocupa cu  analele apoi iarăşi consilier al aceloraşi anale băseşti  a ieşit la contraatac făcându-se că îi trage de urechi. Dacă ne uităm la declaraţii, trebuie să fii orb să nu vezi că declaraţiile de divorţ sunt de fapt replici dintr-un scenariu. Adică spun copii ceva care  să pară că este dizidenţă, fără însă a face afirmaţii concrete, doar aşa cât să poată trage fiecare ce concluzie vrea.

Papahagi spune că:  „Dreapta trebuie să propună cât de curând un candidat la prezidenţiale. Nu cred însă că vom putea câştiga în 2014 cu nimeni care a fost lansat şi susţinut de Traian Băsescu – e ingrat, dar aşa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esenţial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 şi 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-şi selecţioneze candidatul în mod serios, în urma unor primare, nu pe sondajele lui peşte„.

Nu e nimic rău la adresa lui Băsescu aici, este doar o semi-confirmare a unei realităţi pe care toată lumea o cunoaşte. Că a spus-o el, copilul înfiat în vară la alegerile locale, nu trebuie să mire pe nimeni. Un  membru  al partidului mă refer la unul cu adevărat greu nu ar fi putut spune asta fără a fi nevoit să îşi stabilească sau delimiteze clar poziţia. Papahagi însă este suficient de obscur şi lipsit de importanţă pentru a fi întrebat mai mult, presa se va mulţumi să constate că „trădează” şi va dezbate cazul. Şi pentru ca actul său să pară o adevărată răzmeriţă mai iese pe post şi Unguent cu o declaraţie la fel, dacă nu chiar mai lipsită de substanţă, prin care spune că „Nu poţi merge spre candidatură cu persoane care nu au o pregătire cât de cât relevantă faţă de atributele constituţionale ale preşedintelui. Ce se remarcă în atributele constituţionale ale preşedintelui: politica externă şi politica de securitate naţională” Întrebat dacă face referire la cineva anume însă, Unguent spune că el a prezentat un model, nu s-a referit la nimeni anume. De fapt Unguent îşi pregăteşte terenul pentru că, nu e aşa, el îndeplineşte deja condiţiile expuse în “modelul ideal  expus” Ca fost lucrător la externe şi şef SIE  cunoaşte “la perfecţie” politica externă şi politica de securitate.  De ce vede o parte a presei aceste declaraţii  drept o îndepărtare reală sau adevărată faţă  de Băse, nu înţeleg . Pentru că a ieşit Lăzăroiu şi i-a făcut virgule ? Păi asta a fost întotdeauna treaba lui Lăzăroiu, să arunce şopârle pentru fraieri,  să mute virgulele din textele lui Băsescu.

Dacă cei doi ar fi făcut o mişcare reală împotriva lui Traian Băsescu, a doua zi erau  trecuţi prin moara lui Morar. Asta să fie clar. Cu atât mai mult Unguent care este  total dependent de  Băsescu, el este omul care nici la WC nu a mers fără să fie propus de Băse. Păi cum să iasă vipera din cuib, să primească o bâtă în cap? O fi Unguent limitat, dar chiar aşa prost nu e. Deci ambele ieşiri sunt nu doar  cu aprobare ci chiar ordonate, unul încearcă să devină credibil faţă de cei de la putere, celălalt încearcă să aburească o parte a electoratului pentru 2014. Până una alta nimeni din PDL nu are suficient credit dar nu e nici suficient de servil lui Băsescu  pentru a candida la prezidenţiale. Ungureanu ar putea să mai păcălească o parte a electoratului care oricum se va sătura şi de Ponta   mult mai devreme decât se crede. Aşa că Unguent se pregăteşte pentru o eventuală “separare” de Băsescu, în caz că situaţia se va agrava pentru acesta, dar asta se face la ordin, din pure calcule matematice, nu dintr-o dorinţă de a se dezice de tatăl adoptiv. Ungureanu fără Băse este un om mort. În momentul în care ar îndrăzni să îi iasă din cuvânt, a doua zi ar fi măcinat şi dat la troc pe post de uroaie.

Aşa că se discută degeabă pe subiect, nu e nici o trădare, sunt simple calcule matematice.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5