Noi ce aşteptăm?

Categoria Magazin

revolte-islandaUniunea Europeană nu este Grădina Maicii Domnului, şi nici nu poate asigura râuri de lapte şi miere. Numai la noi conducerile de partid şi de stat indiferent de culoare, se reped să pupe mâna reprezentanţilor UE şi ai FMI ca şi când numai aşa vom putea supravieţui. Nimic mai fals. Aşa pot supravieţui ei, ca guvernanţi, preşedinte şi priministru, dar noi ca ţară putem supravieţui doar prin muncă, nu prin împrumuturi. Când vor pricepe toţi faptul că împrumuturile la FMI, politica FMI şi a UE,  nu ne salvează ci ne îngroapă?  Unele ţări au observat de mult că situaţia stă altfel decât o prezintă licuricii. „Ciudat” este că tocmai ţări europene care nu sunt membre UE sau nu au introdus moneda Euro au creşteri economice, sau mai clar spus, cele care  nu s-au repezit sau nu au fost nevoite să implementeze „măsurile experţilor” UE şi FMI. Stau şi mă întreb cum o fi reuşit Albania o amărâtă ţară neuropeană, ca de la  200 dolari venit pe cap de locuitor în 1992 să ajungă la 3500 astăzi.

În Albania există o taxa unică de impozitare. De numai 10% iar  această taxă de numai 10 la suta este atât pe veniturile personale, cât si pe cele din afaceri.

Există un  singur impozit pe salarii,care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.

În România , pentru un salariu de 1.000 de lei mai plateşti,statului tu salariat şi tu intreprindere,  încă 680 de lei. În Albania plăteşti doar 150 de lei.
Aceeaşi situaţie găsim şi în Finlanda. Practic din ţările Europene, exceptând Germania care încă o duce bine, dar nu se poate lăuda cu creşteri semnificative, singurele ţări care au creşteri sunt cele  neracordate la politica FMI şi UE. Să fie o simplă coincidenţă? Atunci de ce primul ministru britanic intenţionează să organizeze referendum cu privire la rămânerea în UE, de ce Irlanda are şi ea opinii şi politici diferite de ale UE  şi de ce tot mai multe ţări sau mă rog guverne încep să îşi revadă politica?
Dar cea mai frumoasă lovitură a dat-o Islanda. Acolo nu guvernul a fost cel care a pus piciorul în prag, ci populaţia.
Astea sunt doar câteva exemple care demonstreazîă ori că se poate şi fără UE şi FMI, ori că se poate doar fără UE şi FMI.
La noi recent a apărut un scandal privind unele furturi  ce au avut loc în BRD.
În ziarul „Puterea” se spune :”Procurorii DIICOT au efectuat, în 13 decembrie 2012, 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe,  într-un dosar în care sunt incriminaţi directori din BRD, directori de sucursale bancare, notari publici şi oameni de afaceri, printre care Marius Locic şi fraţii Vasile şi Ioan Creştin. Anchetatorii au constatat un prejudiciu  de 85 de milioane de euro. BRD a anunţat în acea zi că DIICOT efectua percheziţii la sediile a două unităţi bancare din Bucureşti, în cadrul investigaţiilor ce vizau obţinerea în mod ilegal de credite. Au fost percheziţonate sucursalele BRD Dorobanți, Unirii, sediul central. Cea de-a doua bancă implicată este Volksbank.
Nu este un secret faptul că băncile ne jupoie dar uite bancherii se jupoaie între ei şi  pagubele le plătim tot noi .
Islandezii au decis de acum un an să pună capăt şi să nu se mai lase furaţi  nici de bancheri, nici de FMI. Vizionaţi clipul şi încecaţi măcar să vă întrebaţi  cum se poate la alţii. Bineînţeles, presa nu e prea dornică să prezinte astfel de exemple „negative” , pentru că Marele Licurici nu are nici un interes, noi privim cum se ceartă Becali cu ziariştii masochişti care aleargă după el cerând înjurături, pentru că nu e aşa, e la modă, dacă nu te-a înjurat Becali, nu exişti. La noi sunt subiecte fierbinţi  în media, pe noi ne interesează de ce s-a întors Bănică singur  din Dubai şi ce mai spune Ponta despre Băsescu şi Băsescu despre Ponta. Nici un canal TV nu se întreabă şi nu întreabă de exemplu ce am căuta noi Mali, ce caută UE în Mali atîta vreme cât există Uniunea Africană (OAU) cea care a organizat sub egida ONU şi misiunea din Eritreea.
De ce trebuie să ne trimitem oamenii să moară şi pe acolo, nu ne ajung cei doi ingineri, trebuie să mai moară şi militari? Băsescu se prefăcea îngrijorat pentru viaţa românilor şi cerea să se stabilească cine e vinovat pentru moartea celor doi din Algeria, făcându-se că nu ştie că au plecat acolo pentru că domnia s-a i-a împins şi direct şi indirect şi prin cuvintele” cui nu îi convine, să plece” şi prin politica guvernelor pe care le-a impus. Acuma, ca şi când nu ar fi fost suficient că au murit cei doi, mai trimitem şi militari, să mai moară şi din ei pe acolo, pentru ca apoi lumea să spună că „ei au vrut, sunt mercenari,  nu se mai satură,  aleargă după bani”. Nu domnilor, nu ei aleargă după bani, guvernul şi conducerea statului aleargă după scaune  şi se ploconesc trimiţându-şi cetăţenii la moarte. DE CE ŞI PE BANII CUI ? Aşa pentru că vrea Franţa să îşi păstreze şi apere interesele în Mali iar mister Hollande este prieten cu Ponta şi l-a ajutat să ajungă premier ? NU ESTE CUMVA UN PREŢ PREA MARE PE CARE ROMÂNII ÎL PLĂTESC PENTRU UN SCAUN DE PREMIER? Nu am plătit destul prin acordul dintre USL şi UDMR, prin acordul dintre Ponta şi Băsescu, prin mărirea şi înmulţirea taxelor, prin mărirea numărului de paraziţi parlamentari intraţi pe listele ruşinii şi prin înţelegeri de bordel  între Ponta, PPDD şi PDL, prin rerereevaluarea celui mai mare şi mai corupt trădător din politica României din ultimii 20 de ani şi urcarea pe postul de vice-prim-ministru a celei mai mari nulităţi din armata română?  Cât o să mai accepte romînii bătaia de joc? Nu există limite? În Islanda au fost arestati hoţii. La noi hoţiile se acoperă!

Priviţi exemplul Islandei, se poate!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5