LA CRAIOVA SE LIMPEZESC APELE

Categoria Magazin

Dusa si SCMD CRAIOVA

Craiova a primit vizita ministrului Dusa care a atins mai multe obiective pe timpul vizitei sale. A participat la activitatea de bilanţ a B2 Rovine, a avut o întrevedere cu conducerea Consiliului Judeţean Dolj, apoi cu reprezentanţi ai rezerviştilor şi în final o vizită la Fabrica de Avioane.

În ceea ce priveşte activitatea de bilanţ de la comandamentul brigăzii conform comunicatului dat de biroul de presă al Ministerului Apărării, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ”a cerut militarilor ca toate obiectivele propuse să fie finalizate şi să fie mult mai eficienţi în realizarea acestora.”

„Ministerul Apărării Naţionale este unul din cele trei ministere, alături de cele ale sănătăţii şi transporturilor, care va avea anul acesta un buget mai mare decât cel din anul 2012. Cu toate acestea, obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2013 sunt de a eficientiza activităţile la nivelul MApN şi, implicit, şi la nivelul marii unităţi din care dumneavoastră faceţi parte. În mine veţi avea tot sprijinul dar, totodată, vă cer să vă îndepliniţi misiunile cu deplină responsabilitate”
, a spus ministrul Duşa.

Cu aceeaşi ocazie, la sediul comandamentului brigăzii, ministrul Duşa s-a întâlnit cu personalul militar şi civil, precum şi cu militarii răniţi şi văduvele eroilor din unităţile din garnizoana Craiova.

La sediul primăriei ministrul s-a întâlnit apoi cu reprezentanţi ai militarilor în rezervă, la cererea acestora, întâlnire realizată şi cu ajutorul doamnei primar Olguţa Vasilescu.

Conform unui comunicat al filialei Dolj a SCMD, cu ocazia acestei întâlniri „au avut loc unele discuţii din păcate foarte scurte datorită timpului foarte condensat al vizitei, dar organizaţiile militarilor au înaintat domnului Ministru un material privind unele probleme  ale militarilor, printre care :

–          Necesitatea rezolvării urgente a situaţiei care trenează în revenirea la normal a pensiilor diminuate abuziv;

–          Adoptarea în această sesiune parlamentară  a noii Legi a Pensiilor militare de stat;

–          Aplicarea nedescriminatorie a prevederilor HG-S 1019/2010;

–          Tratament nediscriminatoriu pentru  toate  asociaţiile  militarilor din partea Ministerului  Apărării Naţionale în toate aspectele şi activităţile ce au loc cu diferite ocazii;

 

Cu această ocazie domnul ministru a dat răspuns pe scurt unor probleme punctuale, după cum urmează:

 1. În ceea ce priveşte emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru aducerea pensiilor celor cărora le-a scăzut la  cuantumul din 2010, acest obiectiv nu face obiectul activităţii  domniei sale, deoarece ” până nu clarifici legislativ problema pensiilor, restul sunt cârpeli” ;
 2. Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor  pensionarilor militari;
 3. Acest proces este programat pentru această sesiune parlamentară, având prevăzute fondurile necesare acestui proiect;
 4. În ceea ce priveşte proiectul de lege iniţiat de domnului Dobriţoiu, prin comisia condusă de doamna Simona Sîrbu, domnul ministru Duşa a menţionat că are în vedere acel proiect se va concentra pe un proiect la care va coopera cu ministerul muncii;
 5. Va continua auditul pentru verificarea unor aspecte din activitatea Ministerului şi structurilor acestuia pentru a vedea în ce măsură şi unde trebuie acţionat. Nu se poate hazarda în declaraţii vizavi de un aspect sau altul până nu cunoaşte situaţia în profunzime.”

Din câte înţelegem, veştile nu sunt prea bune pentru cei care aşteptau o Hotărâre de Guvern cu revenirea pensiilor celor cărora le-au scăzut, la cuantumul anului 2010. Deocamdată  aceştia trebuie să se mulţumească cu alte promisiuni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În finalul turului de forţă realizat de ministrul Duşa, acesta a făcut o vizită la Fabrica de Avioane Craiova, cu care conform spuselor sale, Ministerul Apărării va încheia un contract pentru repararea a două avioane anul acesta. Acest contract este încă un balon de oxigen pe care cei 300 de lucrători ai fabricii, îl primesc pentru supravieţuirea fabricii şi a lor, dar  aceasta este o soluţie de moment. Chiar doamna primar spunea: „ oricum, soluţia nu este aceasta, soluţia este privatizarea, pentru că nu se poate trăi în fiecare an cu frica de a nu primii banii necesari de la buget. Vreau totuşi să mulţumesc primului ministru Victor Ponta, pentru că nu erau alocaţi bani în buget anul acesta pentru repararea celor două avioane. L-am convins pe domnul Duşa, dar acesta ne-a spus că până la urmă problema este în mâinile premierului. Am avut o discuţie cu domnul Ponta şi iată că până la urmă am primit prin proiectul de buget 100 de miliarde de lei vechi pentru repararea acestor 2 avioane. Cum vă spuneam, în decurs de două zile, au intrat în Craiova 200 de miliarde de lei. Am discutat  şi cu ministrul Vosganian, care este şi dânsul craiovean, ca în momentul în care Alenia va veni la discuţii pentru „Spartan” să ne informeze, pentru  că vrem să-i readucem la masa negocierilor”.

Nu ştim care este situaţia în alte judeţe şi municipii, dar la Craiova deocamdată,se limpezesc apele.

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la LA CRAIOVA SE LIMPEZESC APELE

 1. Nu rezultă din relatare când s-a schimbat discursul politic care folosea termeni ca „a face dreptate până la capăt” celor nedreptățiți în „cârpeli”. Ar fi fost interesant de știut…

 2. Probabil s-a schimbat undeva intre Bruxelles si Cotroceni.

 3. Gh. Noşca

  Probabil că „s-au limpezit apele” pentru că nu mai „curge Jiul cu negreala” după ca „a spălat cărbuni la faţă”.

 4. Pingback: Opriţi accesul cârpacilor la conducerea armatei! | In Cuiul Catarii

Statistici T5