Oprea, un „binefăcător” permanent

Categoria Despre Armata

Mâinile la control domnule Oprea

Oprea cu mainile murdare

Mamă, nouă de ce nu ne cad frunzele?

Ciudată este viaţa asta şi mai ales ciudate sunt căile Domnului. Ca urmare, oamenii biete frunze aşezate în bătaia vântului se întorc şi pe o parte şi pe alta după cum bate vântul. Unii se lasă bătuţi de vânt. Aceştia sunt milioanele de frunze care mor în fiecare an. Sunt unele frunze însă care nu numai că se mişcă după cum bate vântul, dar studiază atent direcţia din care bate şi se aşează mereu cu fundul la bătaie cum se spune,  să nu îi bată vântul la cap şi să nu răcească. Au grijă să nu îi prindă cumva vântul în contră şi să îi smulgă de pe creangă şi ţin cu dinţii de poziţia lor şi se modelează şi se îndoaie şi se învârt în aşa fel încât nici un vânt să nu îi dea jos. Aşa se face că indiferent dacă vântul bate din dreapta sau din stânga, de la Est sau de la Vest, de jos în sus sau de sus în jos, ele stau acolo. O astfel de frunză este Oprea.

Nu mai fac istoricul politic al celui care a ajuns să fie echivalentul cuvântului trădare. Oprea poate să spună orice, să nege orice, dar trecerea lui de la o margine la alta a eşichierului politic, de la PSD la PDL, şi apoi iarăşi la PSD, modul în care şi-a luat stelele de general, pe care nici chiar el nu a fost în stare să le justifice şi la un moment dat spunea unui redactor să îl întrebe pe cel care l-a avansat de ce l-a avansat, nu pe el, nu pot fi justificate, nu poate nega că şi-a trădat colegii de coaliţie formând un partid de trădători cu care a trădat din nou. Această etichetă nu va di spălată niciodată orice ar face. Oricum ar interpreta el aceste treceri dintr-o barcă în alta, oricât ar susţine că a făcut-o de dragul stabilităţii sau liniştii în parlament, ele poartă numele de trădare.

Nu aş mai fi scris despre el, am făcut-o cândva, la început, când credeam că poate simte ceva şi se prinde ceva de el. Mi-am dat seama apoi că un om care trece de pe un mai pe celălalt lăsând cadavre în urmă fără să clipească, nu are cum să simtă ceva şi am încetat să mai comentez personajul, cel mult am amintit pe ici pe acolo de el, aşa prin conexiunile pe care le avea întotdeauna cu cei aflaţi la putere. Acest om, a ajuns să fie scuipat cu egală scârbă atât de politicieni cât şi de oameni de rând indiferent de arcul politic, pentru că întotdeauna, ca un cameleon, s-a pus la dispoziţia vântului.

Laude şi temenele

Recent s-a întâlnit la Cerul Militar Bucureşti cu reprezentanţii ANCMRR. Nu vreau să aduc atingere demnităţii colegilor din asociaţie sunt colegi de-ai mei, nu duşmani, dar o parte din cei care îi conduc au împrumutat de la el, de la Oprea  stilul de „orientare” care îl caracterizează. Numai aşa se poate explica cum un general, preşedintele naţional al ANCMRR se poate adresa acestuia spunând” vă rog să îmi permiteţi domnule general, să vă citez”. O asemenea linguşire, tăvălire, târâre nu am văzut nici pe timpul socialismului multilateral dezvoltat. Dacă însă colegii domniei sale, ceilalţi şefi de filiale au binevoit să aplaude la aceste cuvinte, eu nu mai comentez, este greţos. Cu ocazia acestei întâlniri, domnul Oprea nu a pierdut ocazia să amintească câte eforturi a depus pentru a face să crească pensiile militarilor. Motivul laudei de sine, este clar, el este legat de zvonurile privind o eventuală întrevedere cu DNA. Eu cred că a început un pic să tremure, cu tot sprijinul şi asigurările date de FINU Ponta, care a declarat acum cam 10 zile că nici actualul nici fostul ministru nu calculează pensii, ci cei care au atribuţii legale” Dar acelaşi Ponta a declarat la bilanţul MApN, că „Gabriel Oprea s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării şi atunci când pentru 90% dintre pensionari au fost mărite pensiile, prin recalculare “, iar dacă dumneavoastră ne spuneţi că „Gabriel Oprea s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării şi atunci când pentru 90% dintre pensionari au fost mărite pensiile, prin recalculare “. Deci atunci când oamenii vorbeau despre DNA, finu a sărit să îi îndrepte pe procurori spre cei care au atribuţii legale, dar când când e vorba să justifice locul lui Oprea în dreapta finului, atunci îi aduce laude privind procesul recalculării pensiilor. La rândul său domnul Oprea se laudă şi el fără să realizeze că aceste laude îl pot face culpabil în faţa unei justiţii imparţiale. Cum însă la noi numai justiţie imparţială nu este, stă şi el liniştit. Şi stă liniştit nu numai când bate vântul din stânga ci şi când bate din dreapta, dinspre Cotroceni, pentru că şi acolo are susţinere, fiind cel care a adus-o pe Udrea în lumea bună a Bucureştiului, băgând-o în budoarele politicii de Dâmboviţa. Deci politicianul Oprea, o are pe Udrea în condicuţa sa drept client vechi, aş spune cu abonament. Şi atunci nu îi e frică, dar îi place să audă şi de la alţii cât de bun şi de cinstit e el. Şi cum altul mai bun ca Iliescu nu ar fi găsit a organizat o întâlnire cu el şi aplaudaciii lui fideli.

Unde dai şi unde creşte

Aş fi lipsit de fair play dacă nu aş admite că prezenţa lui şi nu a unui PDL-ist sadea la conducerea ministerului a făcut ca lovitura pregătită şi dorită de Băsescu şi pusă în aplicare de Boc militarilor a fost mult atenuată de Oprea. Admit şi recunosc că dacă am fi avut un ministru PDL la apărare şi nu pe Oprea care a mai încercat şi a şi reuşit oarecum să mai menţină anumite condiţii în avantajul militarilor LEGEA ŞI PENSIILE MILIARILOR AR FI FOST MULT MAI GRELE, DAR  TOTUŞI POATE MAI PUŢIN PĂRTINITOARE. Chiar şi introducerea HG 1019 îi aparţine, dar a fost introdusă şi aplicată ca să poată menţine sau ridica pensiile celor fideli nu pentru a fi aplicată tuturor militarilor. Din cauza asta a şi fost dată secret nefiind publicată şi din cauza asta domnul general Săsărman a dat un ordin depăşindu-i atribuţiunile, prin care cu de la sine putere decreta că modificarea nu se aplică unui anumit segment de pensionari. Astfel, aşa zisele eforturi de a ajuta pensionarii se transformă sub directa conducere şi oblăduire a domnului Oprea în mijloace de favorizare şi ocrotire a acoliţilor. Ar putea oare domnul Oprea sau domnul Iliescu să spună la câţi dintre cei prezenţi în sală la adunarea din data de 28.02.2013 de la Cercul Militar,  mă refer la pensionarii veniţi la întâlnire, le-au scăzut pensiile prin recalculare? Aş putea să spun că nu sunt mai mult de 2 sau 3 şi nu m-aş înşela, dar îmi e teamă că nu e nici unul. Să fie o simplă coincidenţă? Eu nu mai cred de mult în coincidenţe.

Ei bine am spus că admit că pe undeva, totuşi Oprea a mai atenuat lovitura pe care voia să o dea Băsescu, dar numai la nivel de cuantum al pensiei. Marea lovitură nu a fost evitată şi nici atenuată, pensiile militarilor au fost trecute la categoria ajutoare sociale se dau din fondul de pensii şi ajutoare sociale nu din bugetul apărării şi asta este Marea Lovitură pe care Oprea a acceptat-o şi astfel a trădat şi armata, nu numai partidele.

Nemuritorul Oprea

Ei bine, dacă cineva crede că rolul lui Oprea s-a oprit şi de acum nu i se mai poate reproşa nimic, greşeşte. Oprea face rău şi după moarte cum se spune, adică după aşa zisa moarte politică, dacă ne gândim la faptul că se zvoneşte că UNPR-ul va refuziona cu PSD. Deşi personal nu cred că asta se va întâmpla – şi am motivele mele întemeiate să cred asta, chiar dacă Ponta o doreşte, chiar dacă şi Băsescu o doreşte, pentru ca astfel are un spion băgat sus de tot în PSD, deşi nici Ponta nu e chiar aşa de rupt de Băsescu, dar Ponta se poate retrage când va fi suficient de puternic, Oprea însă e legat de Băsescu prin dosare- totuşi Oprea chiar şi pe post de simplu vicepreşedinte al PSD continuă să facă rău rezerviştilor. Cum? Simplu: trecând peste indicaţiile preţioase ale UE care face experimente cu România nu numai în ceea ce priveşte otrăvirea populaţiei prin Codex Alimentarius ci şi prin introducerea în premieră în lume a unor măsuri antidemocratice anticonstituţionale anti europene şi  anti populaţie, Ponta, în ciuda promisiunilor electorale şi a declaraţiilor la două capete date pentru liniştirea rezerviştilor, NU ARE NICI UN GÂND SĂ FACĂ CU ADEVĂRAT DREPTATE SAU SĂ PROMOVEZE O NOUĂ LEGE A PENSIILOR SAU SĂ ADUCĂ PENSIILE CELOR CĂRORA LE-AU SCĂZUT LA CUANTUMUL DIN 2010, PENTRU CĂ ASTA AR ÎNSEMNA SĂ ACCEPTE CĂ OPREA A FĂCUT ABUZURI, CĂ SUNT FRAUDE ŞI CĂ NAŞU E BUN DE PUŞCĂRIE. Ori aşa ceva nu se face.

Cine scuipă mai lung ?

Revenind la întâlnirea de la Cercul Militar, mai trebuie spus că deşi  anunţată cu surle şi trâmbiţe  ca o mare victorie, întâlnirea conducerii ANCMRR cu Ponta nu a avut loc. A fost prezent doar veşnicul Oprea, spre a primi limbile de rigoare. Şi le-a primit el pentru toţi şi pentru Ponta, şi pentru Duşa pentru că nici de la MApN nu a fost nimeni prezent. Stau şi mă întreb dacă nu cumva domnul general Iliescu ştia că nu va veni premierul, dar şi-a anunţat oamenii că vine, ca să fie mai mulţi aplaudaci la întâlnirea cu domnul Oprea. După cum l-a lăudat pe Oprea, se pare că nu a fost afectat de lipsa Primului Ministru şi nici surprins. În afară de laude la adresa „binefăcătorului” vorbitorii au mai făcut concurs de scuipat la adresa lui Dobriţoiu, Dogaru şi Pricină. Se pare că Organizaţia apolitică a ANCMRR aşa cum scrie în toate comunicatele asociaţiei, a intrat puternic în joc în bătălia dintre Oprea şi Dobriţoiu sau dintre PSD şi PNL. S-a început prin declaraţii ale unor parlamentari, s-a continuat prin serviciile secrete, sau mai bine zis foştii securişti acum continuă prin simpatizanţii rezervişti. Acum să nu creadă cineva că Dogaru l-ar iubi pe Dobriţoiu, dar este clar că nu îl iubeşte pe Iliescu, că are oi mai multe, multe şi cornute. Asta e tot. Iar Iliescu nu a ratat ocazia să spună cât de rău a fost Dobriţoiu, cât de parşiv este Dogaru şi cât de uleios Pricină. Bineînţeles, mâine vom afla de la Dogaru cât de pupăcios este Iliescu, şi nu va ezita să scuipe şi el ca să arate că are materie primă. Secemediştii îl vor urma pe Dogaru, anecemereriştii pe Iliescu şi uite aşa armata de rezervă se va acoperi de flegme. Stau şi mă întreb ce vor face cei care fac parte din ambele organizaţii, se vor scuipa în oglindă?

Îmi vine să cred că principalul scop al şedinţei a fost susţinerea lui Oprea şi deculpabilizarea lui în ceea ce priveşte calculul fraudulos al pensiilor dar şi anatemizarea lui Dobriţoiu cel care susţine că sunt fraude făcute în procesul calculării pensiilor, PENTRU CĂ ALTCEVA NU S-A MAI DISCUTAT ACOLO. Nu e bine domnule Iliescu, nu e bine. Un ONG apolitic nu face aşa ceva. Poate ar trebui ca cineva să studieze discuţiile purtate acolo şi să decidă dacă a fost o adunare a unor reprezentanţi ai unei asociaţii apolitice, sau o declaraţie de sprijin politic şi lovire a adversarilor politici. Se sesizează cineva? Există înregistrări. Cred că practic a fost o şedinţă a unei filiale UNPR care şi-a ridicat în slăvi şeful de partid şi a lovit în partidul advers. Mă convinge cineva că mă înşel ?

Cea mai mare calitate a lui Ponta

În seara asta mama domnului Ponta declara la Antena 3 că cea mai mare calitate a domnului Ponta este că nu minte şi nu poate trăda. M-a pufnit râsul auzind, gândindu-mă la doctorat dar şi la promisiunile făcute rezerviştilor înainte de alegeri. Dar pe jumătate are dreptate doamna Ponta: Domnul prim ministru nu îi minte şi nu îi trădează pe trădători. Atât UDMR-ul cât şi UNPR-ul pot sta liniştiţi, Ponta le-a promis funcţii în guvern şi protecţie, federalizare şi autonomie, o vor avea, va modifica Constituţia, şi biblia dacă va fi nevoie şi îi va răsplăti pe trădătorii care l-au votat prim ministru. De aia spun eu, că dacă Oprea nu era naşul lui finu, acum, poate mai exista o speranţă ca DNA-ul sau auditul să găsească adevăraţii vinovaţi şi să scoată adevărul la iveală, să dea oamenilor dreptate şi adevăr. Cum însă asta ar însemna inculparea lui Naşu, NU EXISTĂ NICI O ŞANSĂ SĂ SE MAI ÎNDREPTE CEVA. Se vor găsi câţiva militari angajaţi care „din cauza stresului şi oboselii sau chiar a lipsei de experienţă” au încurcat nişte date, sau câţiva funcţionari civili sau subofiţeri care nu au înţeles ordinele sau au introdus nişte date eronate, sau chiar un calculator care a luat-o razna, dar nu va fi găsită nici o fraudă, nu va fi pedepsit nimeni, nici un factor competent nici o poziţie înaltă nu va fi atinsă. Şi asta pentru că dacă va fi atins vreun factor important, acesta se poate disculpa arătând cu mâna înspre naşul Şi ca să se evite acest lucru, vor cădea pioni de mâna a 3-a, a 4-a micimani cărora li se va găsi drept scuză oboseala, lipsa de experienţă, stressul, neînţelegerea, etc. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, ca să astupe gura celor care spun că s-au dat pensii mari unora care nu le meritau, se va umbla tot la pensiile celor cărora le-au fost micşorate prin revizuire, dar au mai primit apoi câte ceva ca să le mai aline durerea,  fie aşa din burtă, ca să le astupe gura, fie prin aplicarea HG 1019. Tot aceştia vor deveni ţapii ispăşitori, le vor scădea iarăşi pensiile la nivelul primei revizuiri şi astfel li se va stupa gura de tot, la unii poate cu pământ, pentru că nu ştiu cât le va mai rezista inima. Vor urma alte procese, alţi ani de proteste, de nervi, de certuri, de dezbinare a rezerviştilor, a activilor, în timp ce actualul guvern va schimba Constituţia, va federaliza ţara, Evreii vor cumpăra Bucegii, HAARP-ul va nenoroci minţile oamenilor, Americanii vor lua Roşia Montana şi ne vor trepana pământul în căutarea gazelor de şist,  până ce acesta nu va mai suporta atâta trădare şi se va scutura înghiţind tot. Nu m-ar mira ca singurul care va rămâne în picioare să fie Oprea, pe care nici pământul nu îl va primi pentru că nici pământul nu îl înghite şi nu îl iubeşte, şi pentru că poate Băsescu cu mâna lui Dumnezeu pe creştet îl va rerereevalua şi îl va pune iarăşi ministru al apărării averii personale. Români, nu renunţaţi la vise, continuaţi să dormiţi!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Oprea, un „binefăcător” permanent

 1. mionel

  Domnilor, da, 90% din pensionarii militari, in special subofiterii, sunt multumiti ca le-au crscut pensiile. Daca ati fi rezonabili, ati recunoaste singura binefacere pe care i-a facut-o ministrul Oprea armatei de rezervisti: nu a lasat sa se reduca pensiile militare in cvasiunanimitate. Daca nu va mai aduceti aminte, primul proiect prevedea impartirea punctajului la 30 de ani, nu la 20 de ani.
  Dar sa lasam asta. Sa vedem ce e bun in noua lege si ce e rau.
  Pai ar fi cam urmatoarele:
  1. A pus pensiile pe baza constitutionala, adica fiecare sa primeasca pensie dupa cat si in ce conditii a lucrat.
  Inainte re revizuire, eu aveam pensie cat un fost coleg, care a detinut functie de aceiasi marime ca si mine, dar numai 8 luni – eu 10 ani. El a lucrat 23 de ani, eu 37(ambii cu scoala cu tot). El a iesit la pensie cu ordonanta la cerere, fara sa i se desfinteze functia. A luat 22 de solde. El a ineplinit doar 5 ani functii de ofiter cu grad superior, eu, am indeplinit asemenea functii 29 de ani.
  2. Deoarece subofiterii aveau aceiasi functii (sg.maj – plt.adj) pe tot decursul carierei (acum s-a mai schimbat) – avea aceiasi solda de functie, cresterile lor find intr-un ritm foarte mic fata de a ofiterilor. Astfel ca pensia ofiterilor era de 70-80 de ori mai mare decat a subofiterilor.

  Rau a fost ca nu s-a mentinut in plata celor carora li s-a micsorat pensia, la nivelul celei de dinainte de recalculare, asa cum s-a facut si in viata civila.

  O sa spuneti ca s-au desfiintat functii. Da, acestia trebuiau sa li se acorde un procent la pensie, dar nu celor care au iesit cu ordonanta la cerere.

  Va mai dau un exemplu: Un col.(r) de 80 de ani avea o pensie mai mica decfat un maior(r) iesit cu ordonanta. Acum i s-a marit pensia cu1400 lei si consider ca e echitabil.

  Un nucleu de cadre militare aflate printre cei carora li s-a marit pensia, urmarim putin ingrijorati cum va fi elaborata noua lege a pensiilor si vom actiona – organizandu-ne – pentru a fi declarata neconstitutionala noua lege, daca ne dezavantajeaza. Vrem sa se aplice prevederile constitutiei: la munca egala, drepturi egale, la munca diferita, drepturi diferite.
  Cred ca de acest lucru se fereste conducerea ministerului si chiar guvernul.

 2. Domnule Ionel,
  Dupa cum ati observat, am acceptat si recunoscut partile poyitive ale lui Oprea, cele care exista cu adevarat, nu cele declarative. De asemenea, personal am admis in repetate randuri ca L164 nu era perfecta si existau diferente discdiminatorii intre cadre, intre militari de acelasi grad , in functie de anul iesirii la pensie, de aceea nu sunt nici eu de acord cu o revenire din acest punct de vedere la L164.Am militat si militez doar pentru revenirea la sistemul de pensie militara de stat.
  Nu pot fi insa de acord cu noua lege din 3 motive principale:
  1. Este trecuta fraudulos prin parlament
  2. se aplica retroactiv
  3. incalca principiul dreptului castigat şi nu aplica Decizia CCR nr. 872/2010 care spune ca daca prin recalculare pensia este mai mica, ramane in plata cuantumul favorabil.
  In plus, daca tot suntem tratati ca civili si salarizati ca si ei tinand cont doar de vechime si contributie, atunci sa se treaca si in ceea ce priveste drepturile civile, dreptul la sindicat, la greva , la copntract de muunca, la plata orelor lucrate peste prohram , sa se renunte la juramantul militar, sa avem dreptul să desfasuram activitati comerciale, sa detinem firme private, sa candidam la fucntii in stat. Ce spuneti? Nu este corect asa? Si atunci sa vedem cine mai vine in armata sa lucreze pana la 50 de ani, cand ar putea samai stea 15 ani in plus ca portar sa zicem sau grefier si sa iasa cu o pensie mai mare decat un general.

Statistici T5