Suleiman şi ienicerii – pamflet aproape istoric

Categoria De pe bloguri militare

suleiman

De două zile, de când Oprea s-a întâlnit cu ANCMRR şi SCMD, blogurile sindicatului au luat foc, spre bucuria lui Rînciog care va avea un câştig substanţial. Filialele „afiliate” CD au dat câte 2-3 comunicate în 2 zile, care mai de care mai hazliu şi mai îmbroboditor.

Dar să facem un istoric. Să începem cu CD.

Pe data de 30 Ianuarie domnul Dogaru face un apel către preşedinţii de filiale şi le cere:

„1.Deocamdata, procedati la nivel local, asa cum au procedat filialele din Arges, cu rezultate maxime in relatia cu cei pe care i-ati sustinut in alegerile locale, generale si la Referendum. Pentru detalii, va rog sa luati legatura cu dl. vicepresedinte Popescu Victor, presedintele Filialei 1 Pitesti sau cu dl Gl. Mandu Petrisor, presedintele Filialei 1 Brasov. Copilul care nu tipa nu primeste de mancare! Este mai important ca Guvernul sa primeasca semnale din toata Tara, decat doar de la Centru, semnale care vor servi negocierilor Centrului.

2.            In situatia in care una dintre filiale decide sa faca un gest de imagine la Bucuresti, rugamintea este sa ne anuntati pentru a obtine si aprobarile necesare si sprijinul general al societatii civile. In acest sens va anunt ca, mai tinerii nostri camarazi proveniti din MAI vor picheta Ministerul Justitiei, in curand, pentru bataia de joc de care au parte in instante, in legitima lor cerere de anulare a abuzurilor si reincadrare.

„Reiterez invitatia de a iesi toti in strada, pe intreg cuprinsul tarii, la primul zvon ca d-nii ministri Mircea Dusa  si Radu Stroe vor fi demisi, sau ca dl. gl. Corneliu Dobritoiu va fi schimbat din functia de presedinte al Comisiei de aparare a Senatului.”

Ce reţinem de aici ? Reţinem că sultanul Dogaru are o încredere oarbă în Duşa, cel  care spune că nu face cârpeli şi intenţionează să dea o ordonanţă.

Pe de altă parte îndeamnă filialele să îl consulte pe domnul Popescu, preşedintele filialei Piteşti care bineînţeles că nu ieşea din cuvântul lui Dogaru.  să se alăture celor două capete de pod, Popescu de la Piteşti şi Mandu de la Braşov, oamenii lui, ca şi cei din Călăraşi şi Botoşani, ienicerii lui Dogaru. Interesant este şi cum vede Suleiman D0garu protestele, ca gesturi de imagine. Probabil şi legarea în lanţuri o foloseşte tot ca imagine. Imaginea cui, a rezervistului ?  Oare domnul Puiu de la Piteşti tot aşa o face, ca imagine ?

Ce spunea în timpul acesta ienicerul Popescu ? Păi ce să, spună domnia sa făcea „ dizidenţă” şi juca rolul poliţistului rău ca în filmele americane. Marţi 29.01, domnul Popescu scria pe blogul său exact invers la adresa guvernului şi al primului ministru :

„marți, 29 ianuarie 2013

NU ESTE BINE domnule Ponta ! DE CAND SI PANA CAND IN TIMP DE AUSTERITATE PENTRU TARA ,SE MARESC PENSII LA M.Ap.N ? RASPUNSURILE DATE LA CONFERINTA DE PRESA din 28.01 2013 ,IN LEGATURA CU SITUATIA PENSIILOR MILITARE ,VA DESCALIFICA IREVOCABIL ! ESTE INADMISIBIL CA UN PREMIER SA ‘ARUNCE PUR SI SIMPLU RASPUNDEREA POLITICA ,PE UN MINISTRU IN FUNCTIE DE O LUNA SI JUMATATE DE ZILE ! Prin urmare ,avand si o situatie deosebita aici la Pitesti ( trecerea la masuri extreme de protest : LEGAREA CU LANTURI -actiune stopată de Presedintele Filialei ) si mai ales in urma celor doua actiuni pe plan local cu alianta USL Arges ,FARA NICI-UN REZULTAT, SUNTEM HOTARATI SA TRECEM la masuri exceptionale ,SPONTANE ca sa nu mai fie nevoie de aprobari.”

Pe 16.02 2013 ,in Piata Victoriei ,IMPREUNA cu Familiile noastre .Unii din camarazii nostrii ,membrii ai PSD ,se vor lega in lanturi si-si vor arde carnetele de partid !”

Ce spune Braşovul în timpul acesta ?

Pe data de 31 Ianuarie, domnul Mandu face şi el opoziţie dar numai la adresa lui Dogaru, nu şi a guvernului :

„Dragi camarazi,

Senzaţia neplăcută pe care o trăim astăzi, toţi cei din teritoriu, sub aura dăunătoare a dispreţului politic şi a tăcerii manageriale sindicale, mă obligă să revin cu unele opinii părtinitoare faţă de cei umiliţi, cei 26.5000 de pensionari , victime ale unui abuz fără precedent, în istorie. În aceste condiţii, cu mare marjă de eroare reparatorie, problemele care ar trebui să fie solicitate prin dialog cu reprezentanţii puterii, ar putea fi :… „

Şi continuă apoi la două capete, că de, faţă de Popescu, domnul Mandu are un grad în plus şi titlul de doctor:

„Sunt însă circumspect la măiestria cu care unii lideri au schimbat macazul şi ne-au orientat pe „linia moartă” a reparaţiilor nedreptăţii.(Aici se face că dă la gioale lui Suleiman  aşa discret, să nu îl doară pe sultan, dar să pară ce e la cuţite cu înalta poartă.)

Din aceste considerente vă sugerez:

1.         Planificaţi şi organizaţi dialogul cu Puterea, în săptămâna viitoare, la Bucureşti. Această activitate trebuie asumată de cineva. Salut iniţiativa Filialei Craiova, are sprijinul meu total, însă, ar fi  benefică  şi prezenţa Membrilor Comitetului Director. Scopul acestui dialog va fi atins dacă vom avea drept parteneri, pe domnii miniştri de resort.(pe vremea aia era în discuţie  întâlnirea dintre filialele ce semnaseră acorduri cu USL şi Senatorii din comisia de apărare. Mandu ştia, şi mai ştia şi că Dogaru nu este implicat, aşa că forţa nota ca în cazul unei reuşte să se poată spună că la insistenţele lui s-a făcut.)

2.         În paralel cu pregătirea şi desfăşurarea dialogului, atât la nivel central cât şi teritorial, pregătim mitingul la Bucureşti, care va avea loc în condiţiile în care, nu avem soluţii pozitive de stopare a furăciunii. Cineva trebuie să obţină aprobări, cineva trebuie să coordoneze eforturile, la nivel naţional. Dacă nu SCMD, atunci CINE?” (Deci el se băga şi acolo şi acolo,  ca în caz că una din variante reuşeşte ceva să fie şi el la masa bogaţilor).

Ce să înţelegi de aici? Ce vrea domnul Dogaru ? Păi dânsul nu vrea nimic altceva decât să cotizeze oamenii. Cât merge cotizaţia, nu îl interesează nimic, decât nişte apariţii la tv, ceva „antrenamente” la proteste în zilele de sărbătoare  chestii de imagine  şi .. atât. Asta a făcut 3 ani de zile. Dar precaut  îşi ia măsuri, îşi pune doi din ieniceri să acţioneze pe două planuri, unul al dialogului şi apoi dezmembrării, celălalt al protestelor pentru a fi apoi gata să sară în barca unuia sau altuia, în funcţie de cum bate vântul, dar domnia sa nu organizează nimic.

Când însă Filiala Craiova şi cele din Bucureşti au organizat –conform „indicaţiilor” sale- o întâlnire cu Dobriţoiu şi secretari de stat din Ministerele implicate în o eventuală lege a pensiilor, deschizând practic poarta dialogului şi dând semnal autorităţilor că se poate dialoga şi altfel cu sindicaliştii militari, nu numai cu pumni ridicaţi în aer şi „jos guvernul”, Dogaru ia foc pentru că se ivea posibilitatea rezolvării problemei pensiilor şi asta însemna că nu mai plăteşte nimeni cotizaţii. Iată ce spune domnul Dogaru despre acţiunea iniţiată de Naon şi Tudor:

„Problema Ordonantei va fi abordata de Comisia de dialog a SCMD la discutia cu Premierul, dupa intoarcerea domniei sale de la Paris.”

Cu alte cuvinte, ceea ce fac alţii nu e bine, numai el, sultanul deţine soluţia.

Ce fac ienicerii?

Domnul Mandu în Comunicatul nr 82din data de 16.02.  anunţă intenţia de a desfiinţa filiala, pentru că lui Suleiman deja îi miroase a  nasol. Am scris despre acest subiect în alt articol.  http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/23/scmd-schisma-sau-jocuri-de-glezna-3148

Nasol. Nasol pentru el nu pentru sindicalişti. Dacă nebunii ăştia discută azi cu Parlamentarii mâine vor discuta şi cu guvernul şi sunt în stare să rezolve problema şi –ce e şi mai rău – să afle că EL, DOGARU, NU A NEGOCIAT NIMIC, DECÂT EVENTUALE FUNCŢII PENTRU PRIETENI DIN CD.

„7.   Aprobarea Hotărârii cu privire la continuarea funcţionării sau dizolvarea Filialei şi înaintarea acesteea, Comitetului Director al SCMD”

În data de 13.03, când aflase de acţiunea iniţiată de unele filiale de a discuta cu o comisie senatorială,  domnia sa, ferm convins că discuţiile nu duc nicăieri, dă verdictul:

„Dialogul cu actuala putere, atât de mult invocat de structurile teritoriale şi centrale ale  SCMD, continuat la nesfârşit, nu poate ascunde duplicitatea gândurilor şi sentimentelor, dorinţa de a înşela, a amâna, a profita, a manipula, a controla. Prin urmare, nu voi participa la acest spectacol gratuit al neputinţei. Opinia mea este că, soluţia revenirii pensiilor militare, tăiate abuziv, la cuantumul iniţial, a fost abandonată de guvernul USL. Reacţia SCMD poate avea două componente fizice: mitingurile publice masive şi convingătoare precum şi acţiunile în instanţe.”

Cu alte cuvinte proorocul Mandu cerea să se meargă ce căile bătătorite de Suleiman şi nimic altceva, adică pumnul şi gâlca  iar în caz că alţii reuşeau ceva, calea era dizolvarea. Cu aşa şefi de sindicat să tot lupţi pentru drepturile omului.

Ce face ienicerul Popescu? Păi ienicerul Popescu deşi invitat de cei care au mers la discuţii la Senat să participe şi el ca semnatar al unui acord cu USL, refuză participarea şi anunţă :

„Intrunita statutar, pe 14.02. 2013, cu UNANIMITATE de voturi, FILIALA 1 PITESTI a SCMD, a HOTARAT declansarea unei actiuni extreme de protest pentru data de 04.03.2013, in Bucuresti, impotriva imobilismului guvernului Romaniei si Aliantei USL , in privinta indreptarii nedreptatilor facute de vechea guvernare si pentru aducerea cuantumului pensiilor diminuate in mod illegal, la nivelul celor din decembrie 2010.”

Pe data de 22.02, preluând stilul imperativ al sultanului şi datul cu pumnul în masă, vorbind singur, cum a vorbit sultanul timp de 4 ani, ienicerul Popescu  somează guvernul:

„CATRE ,

Premierul si Guvernul Romaniei !

OPRITI  ABUZUL  PRIN  FURT  SI  DISCRIMINARE  AL  CADRELOR  MILITARE  IN  REZERVA  SI  IN  RETRAGERE IN  SISTEMUL  PENSIILOR  MILITARE !

EMITETI DE URGENTA ORDONANTA DE GUVERN , PRIN CARE TOATE PENSIILE MILITARE ,SA REVINA LA NIVELUL AVUT IN 2010 , SINGURA ALTERNATIVA DE REZOLVARE LEGALA A INECHITATILOR ,HAOSULUI SI ABERATIILOR EXISTENTE IN SISTEM !

Honor et Patria , Vae Victis !

Vicepresedinte CD Coordonator Filiale <MUNTENIA SUD>

Colonel Victor POPESCU „

De ce aşa? De ce nu dialog? Pentru că el era varianţa de scandal a sultanului şi trebuia să meargă pe lina asta. El era Poliţistul cel rău. Trebuia să fie unul care să ceară căderea guvernului şi unul care să ceară căderea sindicatului, atunci când interesele o cereau. În timpul acesta  domnul Dogaru se ocupa pe bloguri de eliberarea lui Năstase,  de bolşevismul ziariştilor, a blândeţii papei, de senatorul Viorel Badea, şi pe data de 22.02. de–atenţie-Penalul Oprea. http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2013/02/penalul-gabriel-oprea-si-penibilii-lui.html

Cum îl numeşte Sultanul pe Oprea în acest material? Ca de obicei : Generalul Izmană, numitul Oprea, Penal, încheind apoteotic:”Si vom avea grija sa plătească Oprea si Igas, nu acarii Paun!”

Trec peste faptul că Sultanul era şi procuror şi judecător şi gâde nu asta interesează ci ce spunea şi mai ales când, căci este foarte important.

Ce se întâmplă între timp cu ceilalţi sindicalişti, cu filialele înfierate de Dogaru şi Mandu?

Păi între timp Tudor şi Năstase decid să meargă mai departe pe linia discuţiilor cu factorii de răspundere din guvern de pe cele mai înalte poziţii. Cum Ponta nu era disponibil având o agendă foarte încărcată s-a ajuns la un vice prim-ministru, la penalul Oprea. În grup a fost cooptat şi Pricină care fie a realizat până la urmă că poate şi dialogul să realizeze ceva, fie s-a gândit că e bine să fie acoperit şi pe linia asta, să nu fie debarcat odată cu Dogaru, dacă se rezolvă ceva pe calea dialogului pentru că se cerea tot mai intens convocarea CNR adică respectarea hotărârii CNR din toamnă.  Astfel a fost aranjată întâlnirea cu Oprea. Concomitent se mergea şi pe alte căi de discuţii care vor urma. Dogaru nu a ştiut nimic de întâlnire decât după ce aceasta a fost perfectată şi nu mai putea spune nu. Vrând-nevrând a fost luat pe sus şi dus la întâlnire cu Oprea. De aceea spuneam eu că nu a condus ci a făcut parte din delegaţie. De ce nu voia el această întâlnire? Am mai spus, în primul rând pentru că îi era teamă că se rezolvă ceva şi rămâne fără cotizaţii şi în al doilea rând pentru că exista riscul ca ceilalţi membrii ai delegaţiei să afle că Oprea dorise de când era ministru să dialogheze iar el refuzase. Şi de ce i-a fost frică nu a scăpat. Ambele temeri s-au adeverit. Oprea a promis că va rezolva luna aceasta problema ordonanţei, el fiind cel care a ţinut să se specifice acest lucru în comunicat. Dacă Ponta va accepta sau nu, rămâne de văzut, Duşa nu are nici un cuvânt aici, el va trebui să se apuce de cârpit, sau să se ceară afară. Dacă nu, Oprea poate să spună că el a încercat, dar nu a avut ce face, nu sunt fonduri, pentru că, şmecher, totuşi a menţionat că în proiectul de ordonanţă să se specifice că fondurile trebuie alocate din bugetul ministerului, dacă există, nu din altă parte. Duşa poate spune că nu are fonduri şi cu asta Oprea s-a ţinut de cuvânt.

Ce fac ienicerii ?

De aici urmează circul. Iniţial ambii declară că nu îi interesează ce a promis Oprea, ei merg mai departe, se întâlnesc la Bucureşti în faţa sediului USL şi se leagă în lanţuri prin reprezentantul de la Piteşti. Ienicerul Popescu dă sâmbătă un comunicat „ELECT” pe care îl public integral şi fără modificări pentru că meritaţi  să vă mai şi distraţi un pic :

„Comunicat Pitesti sâmbătă, 2 martie 2013

<< LA POSTURI ! >> RAMANETI PE RECEPTIE DE SERVICIU ! LUNI 04 MARTIE 2013 , LA SEDIUL CENTRAL USL BUCURESTI , VOM PARTICIPA LA DIALOGUL CU LIDERII ALIANTEI USL !

GRUPUL FILIALELOR SCMD <<MUNTENIA SUD>>

CATRE ,

CONSILIUL NATIONAL AL REPREZENTANTILOR SI TOTI MEMBRII SCMD ,

Grupul Filialelor SCMD <<MUNTENIA SUD>> printr-o mobilizare electa si -a asumat raspunderea , de a incepe si un altfel de dialog cu reprezentantii puterii ,dand practic semnalul apararii principiilor statului de drept si ale statutului de militar ,la sediul USL Bucuresti in ziua de 04 martie 2013 .

La actiunea noastra au aderat si alte Filiale din teritoriu : Brasov ,Constanta ,Botosani .

Urmare a acestei initiative , s-au deblocat  circuitele SCMD cu Executivul si azi 02 martie 2013 ,grupul de dialog al SCMD a fost prezent la guvernul Romaniei ,pentru a solutiona revendicarile sindicalistilor militari .COMUNICATUL PRESEDINTELUI SCMD este cat se poate de edificator .

Dialogul continua luni 04 martie 2013 ,la sediul USL Bucuresti ,cu LIDERII ALIANTEI USL .

DELEGATIA pe care o conduc este DELEGATIA GRUPULUI DE FILIALE <<MUNTENIA SUD>> in dispozitivul stabilit . Idem ,  pentru cei ce ne sprijina , respectiv , Presedintii Filialelor Brasov ,Constanta ,Botosani .  Asadar ,ne intalnim la Bucuresti ,in ziua de 04 martie 2013 ,10.00 h ,la sediul central al USL BUCURESTI .Aceasta a fost HOTARAREA initiala si asa va fi adusa la indeplinire , spre binele tuturor !

Reamintesc TUTUROR participantilor la aceasta actiune , ca dispozitivul pe care il vom forma si mesajul pe care il vom transmite ,vor fi subordonate exclusiv ,  unui inalt spirit de ordine ,disciplina si electie !”

Vivat Vivat Vivat!

Ienicerul Mandu dă şi el un comunicat prin care rămâne fidel acţiunii iniţiale , adică de a-şi uni forţele cu ienicerii lui Popescu la porţile USL pentru a manifesta împotriva lui .. Băsescu. Redau şi comunicatul lui integral, ca să nu se supere .

„sâmbătă, 2 martie 2013

COMUNICATUL NR.84

                           COMUNICATUL NR.84

Dragi camarazi ai Filialei 1 Braşov,

Astăzi, 02.03.2013, la Palatul Victoria din Capitală a avut loc o întâlnire de lucru între Comisia de Dialog, cu Guvernul, a SCMD si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala. Delegaţia noastră a fost condusă de Col. (r) dr. Mircea Dogaru (presedinte). Cu această ocazie, delegaţia SCMD a solicitat un punct de vedere cu privire la rezolvarea, de către Guvernul României, a obiectivelor cuprinse în memoriul SCMD, adresat conducerii USL. Reprezentanţii guvernului au dat asigurări cu privire la, stoparea, în perioada imediat următoare, a abuzului săvârşit împotriva noastră de fosta guvernare portocalie şi rezolvarea problemelor pensiilor militare, în colaborare cu reprezentanţii SCMD şi ai ANCMRR. Având în vedere că obiectivele actiunii preconizate pentru ziua de luni 04.03.2013, sunt pe cale de realizare vă comunic următoarele:

1. Delegaţia noastră, a Filialei 1 Braşov, formată din: un general (r) şi 19 colonei (r) se  va deplasa conform planului iniţial, la Bucureşti şi se va alătura delegaţiei Grupului Filialelor SCMD” Muntenia Sud” şi a Filialei SCMD Constanţa, ÎN ZIUA DE LUNI 04.03.2013.

2. Plecarea din Braşov va fi luni 04.03.2013, la ora 07.15 din Centrul Civic (zona Camera de Comert),  cu un autocar.

3. Modul nostru de implicare în activitatea delegaţiei comune va fi precizat de subsemnatul, în ziua plecării.

Deoarece noi, pensionarii militari din Braşov, cu pensiile diminuate,  credităm încă Guvernul USL cu un grad de încredere, dorim  ca, prin implicarea noastră în această delegaţie comună, de bun simţ, să răspundem pozitiv la iniţiativa intreprinsă de guvern, de a dialoga astăzi, cu reprezentanţii noştri. Sper să fie într-un ceas bun! Dacă nu va fi aşa, atunci va trebui  să “ridicăm gradul” capacităţii combative a SCMD!

Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

Am făcut un comentariu vizavi de inerţia acestor doi generali ai lui Soliman, care deşi ştiau că luni o delegaţie a SCMD va merge să înainteze varianta de proiect de OUG în vederea revenirii pensiilor la cuantumul din 2010 pentru pensiile scăzute, pe care Oprea promisese că o va promova, ei tot nu se lăsau şi mergeau mai departe, pentru că le era greu să admită că au greşit şi se poate rezolva şi pe calea dialogului. Practic mergeau degeaba la Bucureşti şi cheltuiau de pomană banii filialelor care nu mai au cu ce plăti chiriile dar pe ei nu îi interesa, ei au decis că merg şi vor merge. Unul nici măcar nu a vrut să spună colegilor de ce merg acolo, urma să fie anunţaţi înaintea plecării, după cum se exprima domnul Mandu la punctul 3 al comunicatului. Asta da democraţie de sindicat, asta da conducere. De unde se  poate trage concluzia că cei 19 colonei din delegaţia domnului Mandu erau 19 copii de mingi, pe care nu îi interesa de ce merg sau ce vor face acolo, ei au primit ordin şi îl execută fără să ceară detalii, fără să ştie dacă merg să dea foc sau să îşi dea foc. Superb ! Aşa a fost condusă armata română. Bănuiesc că cei 18 colonei au fost toată viaţa  lucrători la BOPL nici unul nu a fost comandant. Dar nu e treaba mea.

La rândul său ienicerul Popescu face şi el dovada întregului potenţial şi spune scurt pe doi că nu îl interesează ce au făcut alţii la Bucureşti, sau că se duce degeaba, nu vrea să aştepte să vadă ce se va rezolva cu Oprea, el vine cu argumentul suprem „Aceasta a fost HOTARAREA initiala si asa va fi adusa la indeplinire , spre binele tuturor !”.

Adică atâta ştiu, atâta fac.

După aceste comunicate nu m-am abţinut şi am scris şi eu un mic articol, pe data de 03.02, postat pe cuiul cătării : (http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/03/03/romanii-au-talent-3240).

Nu trec decât câteva ore şi intrând pe blogurile ienicerilor, văd alte comunicate. Nu le mai trec integral, e mai puţin important şi sper să nu dispară cum a dispărut cel de pe blogul Piteştiului care probabil şi-a dat seama că s-a făcut de kko.  Aveţi aici comunicatele :

http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/2013/03/grupul-muntenia-sud-catre-participantii.html

http://scmdfiliala1brasov.blogspot.ro/2013/03/comunicatul-nr85.html

Acum trebuie să admit că merg amândoi cap la cap cum se spune în hipism, adică dacă Mandu a scos un material de pe blog, cel în care încercase să mă critice, a trebuit să scoată şi Popescu unul. Deci nu se lasă nici unul. De ce i-o fi fost frică domnului Popescu cu primul comunicat?  Nu ştiu, să spună domnia sa. De ce continuă să se mai ducă la Bucureşti dacă acum practic se trimite un document care se pare că va rezolva problema? Păi până acum nu avea nici un sens dar uite că le-a venit în ajutor Soliman care  deşi amândoi făceau „dizidenţă” unul ameninţând cu desfiinţarea filialei iar celălalt cu lanţuri  şi incita la măsuri extreme când Dogaru cerea linişte în tribune îi cheamă pe amândoi la Bucureşti luni, să îl ţină de … foaia pe care vrea să i-o dea lui Oprea.  Ei ce spuneţi, nu e aşa că lucrurile se întorc frumos din cuvinte, ca la  Ploieşti ? Poţi crede că tocmai cei care se băteau cu cărămida în piept şi cereau sacrificiul suprem, separarea de politica de la Centru ei, cei care acuzau politica  „dispreţului politic şi a tăcerii manageriale sindicale”,  tocmai ei, acum sunt invitaţi de Dogaru la Bucureşti pentru a se alătura delegaţiei care va pune o scrisoare la cutia poştală a guvernului ? Să credeţi pentru că aşa e. Iată ce spune domnul Dogaru :

„Memoriul va fi prezentat de  d-nii vicepresedinti ai CD, reponsabili de zone si presedintele Filialei 1 Brasov, in calitate de organizatori. Celelalte persoane care vin ca insotitori ai delegatilor imi vor acorda tot sprijinul pentru a stopa orice tentativa de denaturare a activitatii si a-i obliga pe eventualii reprezentanti de presa sa relateze corect, obiectiv, ce dorim, si nu ca de atatea ori pana acum, intentii si declaratii care nu ne apartin.”

Nu este frumos? Ca să nu mai întrebe nimeni de ce merg ienicerii la Bucureşti, sultanul îi invită personal la Serai asta ca să nu se mai facă de râs şi să nu îi mai ia nimeni peste picior. Sunt totuşi curios dacă au fost invitaţi toţi responsabilii de zonă căci dacă nu au fost chemaţi, atunci sună a favoritisme şi minciuni sadea. Şi se mai  pune o întrebare : în ce calitate e chemat ienicerul Mandu? De organizator? A ce ? Ce a organizat domnul Mandu? Legarea în lanţuri ? Păi din toate comunicatele de până acum, reieşea că iniţiatorul şi organizatorul era domnul Popescu. Ori acum domnul Dogaru spune că de fapt organizatorul era domnul Mandu. Şi atunci Popescu ce era, vuvuzeaua lui Mandu? Penibilă situaţie. Suleiman încercând să apere onoarea unui ienicer o face praf pe a celuilalt şi se dă de gol că de fapt toată chestia cu protestele filialei Argeş şi ale celorlalte filiale din grupul Muntenia Sud era organizată de Mandu. Bine, eu sunt convins că de fapt creierul era însuşi Suleiman, dar o mai proastă scoatere a castanelor din foc nu am văzut.

Şi uite că acum asistăm la o situaţie cum numai în România se poate întâmpla. Nişte oameni se pregătesc să meargă să se lege cu lanţuri la Bucureşti. Între timp se schimbă datele problemei, dar ei nu renunţă pentru că .. aşa au decis. Şi atunci ajung acolo dar în loc să se lege, pun de o chermeză.  Încerc să îmi imaginez o procesiune funerară care în drum spre cimitir o femeie din cortegiu naşte, toată lumea uită de mort, cortegiul  se opreşte la o crâşmă unde bocitoarele se transformă în ursitoare şi în loc de slujbă de înmormântare preotul oficiază un botez. Voie Bună naşule!”

Dar să revenim la Suleiman. Ce mai scrie în comunicat?

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2013/03/comunicat-cu-privire-la-actiunea-de.html

Păi spune că va merge să predea un document la guvern dar nu spune cui. Îi e ruşine să spună Oprea, după ce cu o săptămână înainte –ţineţi minte?-îl făcuse izmenar.

Face nişte precizări pentru care îşi asumă toată răspunderea şi anume :

1. „Toţi dorim rezolvarea problemelor” Deci domnul Dogaru îşi asumă toată răspunderea asupra faptului că eu doresc să mi se rezolve problema pensiei. Şi pentru acest lucru bineînţeles că trebuie să îi mulţumesc . Sărut mâna boierule ştiam eu că o să mă laşi să doresc asta.

2. „Fac inca odata precizarea ca retrag caracterul de pichetare a actiunii de maine, care va ramane doar o actiune de negociere.”

Nu prea înţeleg eu cum, dar ce este interesant este că „retrage caracterul de pichetare” Păi din câte ştiu eu o acţiune nu poate fi contramandată sau modificată decât de cel care a iniţiat-o şi asta atât semantic cât şi practic. Păi cel care trebuia să îi schimbe caracterul era domnul Popescu sau Mandu, dar acum am aflat că de fapt organizatorul este domnul Dogaru, că nu pot crede că domnul Mandu ar accepta să fie vuvuzeaua lui Dogaru. Şi uite aşa, toată tărăşenia cu desfiinţarea filialei Braşov şi protestele nemulţumitului Popescu  se dovedesc a fi fost organizate de Dogaru. Din cauza asta nu a fost nici o declaraţie „de la centru” vizavi de aşa zisele „dizidenţe” ale celor doi ieniceri. Frumos domnule Suleiman, uite că adevărul iese la iveală ca uleiul.  Frumoasă manipulare. Şi când te gândeşti că unii membri ai filialelor Muntenia Sud chiar credeau că şeful lor face opinie aparte şi chiar vrea să lupte chiar dacă „centrul” se opune. Dar de unde, Suleiman conducea totul.

Ce ne mai spune Suleiman ? Păi ne „roagă” ceea ce nu a mai făcut el niciodată până acum, să nu facem nici un comentariu până luni. La ce să nu facem comentariu şi de ce ? Eu nu am înţeles ce să nu comentăm ? Manevrele pe care le-a pus la cale cu cei doi preşedinţi de filială? De ce ? Faptul că va înainta un proiect de OUG guvernului? De ce, află opoziţia ? Nu cred că interesează ba din câte am observat opoziţia chiar ne susţine acum. Atunci de ce să tăcem şi ce să nu comentăm ?

Acum Suleiman se va erija în salvatorul patriei, va încerca să îi convingă pe sindicalişti că el de mult a negociat el şi că întâlnirea cu Oprea este de mult pregătită de el, dar nu a putut să spună ca să nu strice „băsiştii” tot. Uite că eu nu aş cumpăra minciuna asta. În primul rând că atunci când eşti în discuţii cu cineva, nu îl faci izmenar şi penal în timp ce stabileşti detaliile întâlnirii. Deci DOMNUL DOGARU NU ARE ABSOLUT NICI UN MERIT ÎN DISCUŢIILE PURTATE CU OPREA ŞI EVENTUALA REZOLVARE A PROBLEMEI PENSIILOR el a fost practic purtat pe sus la aceste discuţii, nu a aflat decât în ziua când trebuia să meargă la întâlnire. Dacă eu mint aş vrea ca unul din ceilalţi participanţi la discuţii să o spună, altul în afară de domnul Bălan.

Ce altceva ne mai spune domnul Dogaru? Păi acum, după ce  negocierile începute, continuate de alţii, par să ducă la o rezolvare a problemei, îşi aduce aminte că EL ESTE EL LIDERO MAXIMO şi anunţă că „In virtutea Statutului, presedintele si nu altcineva,  reprezinta, legal, la negocieri, sindicatul.” Să fiu iertat, dar cu tot respectul , nu pot să mă abţin: după 56 de ani de viaţă spun cu mâna pe suflet că asta este cea mai mare dovadă de nesimţire pe care am văzut-o din partea cuiva.

Păi cum vine asta, timp de 4 ani refuzi dialogul şi te limitezi la urlete şi bani daţi la avocaţi prieteni de familie  ai unuia sau altuia, când Dobriţoiu a fost ministru faci tot posibilul să boicotezi discuţiile cu el, vii la întâlnire cu el şi în loc să discuţi, începi să ameninţi şi să somezi uitând că vorbeşti cu un ministru fost militar de carieră, cu armată în spate, nu făcut la apelul de seară, apoi după schimbarea ministrului când la minister vine unul care spune că nu are de gând să dea nici o ordonanţă ceri tuturor să nu facă scandal şi să respecte pe domnul Duşa cu care pretinzi că ai negociat  ştiind că de fapt acesta este împotriva ordonanţei iar acum, când alţii au iniţiat şi aranjat dialogul, când în urma eforturilor acestor oameni există o speranţă, VII TU, DOGARU MIRCEA, ŞI SPUI CĂ NIMENI NU ARE VOIE SĂ MAI POARTE DISCUŢII CĂ TU REPREZINŢI SINDICATUL CONFORM STATUTULUI ? DAR PÂNĂ ACUM PE CINE AI REPREZENTAT DOMNULE DOGARU? PE Gâlcă ?  CUM POŢI SĂ AI TUPEUL ACESTA CÂND NU AI NICI UN MERIT, SĂ VII ACUM ŞI SĂ ÎI DAI LA O PARTE PE CEI CARE AU AVUT INSPIRAŢIA SĂ ÎNCERCE MAREA CU SAREA ÎN TIMP CE TU TE OCUPAI DE ELIBERAREA LUI NĂSTASE, BOLŞEVISMUL JURNALIŞTILOR ŞI DE BLÂNDEŢEA PAPEI ?

Eu aş spune dimpotrivă, SĂ NU MAI FIE LĂSAT NICIODATĂ SĂ MEARGĂ LA DISCUŢII SAU NEGOCIERI SINGUR, SAU DOAR CU IENICERII, CĂCI UITE UNDE A ADUS SINDICATUL. După cum a acţionat până acum, pot afirma că acest om a acţionat împotriva intereselor sindicaliştilor. M-am săturat de replica „dar are marele merit că a înfiinţat sindicatul”. L-a înfiinţat pentru propriul său interes. Şi tot din propriul interes acţionează acum şi domnul Oprea, nu din dragoste pentru militarii cărora le-a mâncat zilele prin acceptarea L-263.  Oricâte reparaţii ar face acum , pe cei decedaţi în faţa bancomatului si scriindu-i  scrisori, nu îi va aduce la viaţă. ASTA NU TREBUIE SĂ UITE NICI UN MILITAR FIE CĂ REVIN PENSIILE LA CUANTUMUL DIN 2010  FIE CA NU.

Nu remuşcările îl mână pe Oprea la discuţii, ci teama. Teama că sindicaliştii ar putea relua  protestele dacă nu rezolvă nimic prin discuţii  şi ar forţa astfel Parlamentul să continue investigaţiile privind modul în care au fost calculate pensiile. Sunt destule voci în Parlament şi destui parlamentari chiar din alianţa aflată la putere care nu văd bine de loc bine locul său în dreapta lui Ponta.  Vinovăţia, şi nu grija, l-au determinat acum  să promită rezolvarea problemelor. Închei cu o anecdotă care explică gestul lui Oprea:

Într-un sat pe undeva prin deşertul  Kalahari, un Bushman sau Boşiman cum se spune la noi, se duce la preotul misiunii să îl întrebe ceva.

–          Ia spune părinte, am şi eu o nelămurire-zice boşimanul.

–          Spune fiule, zice preotul .

–          Uite care e problema, dumneata eşti singurul alb cale de 1000 kmp. Aşa e?

–          Aşa e spune părintele

–           Ok. Soţia mea a născut de curând al 4-lea copil. Toţi ceilalţi 3 sunt negri, ultimul e alb. Cum îţi explici asta ?

–          Necunoscute sunt căile domnului fiule, credeam că ai înţeles asta.

–          Părinte, lasă-mă cu propaganda. Dumnezeu nu are nici un amestec aici, pe nevastă-mea nu o cheamă Maria şi nu mai e fecioară de mult. Mie îmi spui cum vine chestia asta.

–          Fiule, am să încerc să îţi răspund dacă îmi răspunzi şi tu la o întrebare:

–          Ok, care e aia ?

–          Păi ia vezi tu, în curtea mea ce animale sunt ?

–          Păi două capre şi un ţap.

–           Şi ce culoare au?

–          Albe toate.

–          OK. Uite una din căpriţe a fătat doi iezi. Ce culoare au ?

–          Unul alb şi unul negru, spune boşimanul scărpinându-se după ureche.

–          Păi, cum îţi explici asta?

–          După câteva secunde de gândire boşimanul spune : Ştii ceva părinte, hai să facem un pact, uite eu nu mai spun nimic de copilul meu  dar nici dumneata nu mai spui nimic de iedul ăla  negru.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Suleiman şi ienicerii – pamflet aproape istoric

 1. enastescu gh.

  Foarte complicat art.Dvs.Trebuiesc,musai,recuperate pensiile taiate,dar nu cu revenire la 2010,unde ar pierde altii,mult mai multi.

 2. enastescu gh.

  Pensiile taiate,trebuie musai reintregite,dar nu cu revenire la2010,unde o sa piarda altii si din pacate,mult mai multi.

 3. Igel

  Pensiile trebuie recuperate la nivelul anului 2010. Cine a castigat pe cinstite sa fie sanatos. Unde s-au facut calcule gresite, adica au fost umflate, atunci foloasele necuvenite sa fie recuperate. Iar vinovatii sa plateasca. Pana la ultimul leut.

 4. HUMOR NEGRU

  TOT MAI EVIDENT IESE IN RELIEF FAPTUL CA TROMBONISTUL DE SERVICIU AL SCMD, DL. EL LIDER MAXIMO DOGARU (manipulat din cauza dosarului de subminare a puterii de stat la fel ca si Dan Diaconescu Diabolescu) DIFUZEAZA LA ORDIN SERIALUL FOSTELOR PENSII MILITARE DE STAT DE TIP -ELODIA- IN SERII NESFARSITE CU MINCIUNI DESANTATE IN ALIANTA CU NOII DUSMANI AI MILITARILOR REZERVISTI DIN CLANUL CIUMEI ROSII A USL..

Statistici T5