Mesaj de la un admirator secret

Categoria De pe bloguri militare, Despre Armata

periuta

Nu as fi vrut sa scriu vreodata asa despre cineva dintre colegii din Craiova, dar ceea ce mi-a fost dat sa vad pe blogul filialei Craiova nu poate trece neobservat si netaxat cu toata bunavointa mea. Citiţi, nu e mult :

“Reforma în ANCMRR începe la Craiova

            În urma Adunării Generale din data de 20.03.2013 a Filialei Craiova a ANCMRR pentru alegerea organelor de conducere pentru un mandat de 4 ani, 2013 – 2017, a fost ales în mod statutar ca Președinte dl. Gral.mr.dr. Ion PÂLȘOIU.

       Cu această ocazie îi urăm multă sănătate, putere de muncă și să aducă un suflu nou în conducerea asociației.

       Îi recomandăm noului președinte al ANCMRR – Filiala Craiova să acționeze în mandatul său pentru unitatea tuturor militarilor în rezervă și retragere  indiferent de organizațiile și asociațiile militare din care provin.

       „UNIȚI SUNTEM O FORȚĂ!”

       Un membru ANCMRR Craiova “

Documentul face referire la adunarea generală a ANCMRR filiala Dolj si trecând peste titlul care se vrea bombă, mi-a atras atenţia prin „profesionalismul” anunţului.

Aflam din mesaj că în urma unei adunări generale, a fost ales statutar un preşedinte al filialei, în persoana domnului general în rezervă  Pâlşoiu Ion. Până aici toate bune, nimic extraordinar în faptul că preşedintele unei filiale a fost ales statutar, chiar daca în mod cert vor fi şi voci care vor spune că nu e aşa. Dar despre asta  în alt material. Ceea ce urmează după informaţie însă este interesant. Urmează urări şi recomandări : „cu această ocazie îi urăm multă sănătate şi putere de muncă” şi „îi recomandăm să acţioneze pentru unitatea tuturor militarilor”.

Şi aici voi trece peste limbajul de lemn, caracteristic vremurilor pe care unii pretind că le-au uitat dar „textele” nu îi lasă, pentru a merge mai departe. Aflăm că cei care spune „îi urăm” şi „îi recomandăm” domnului general este sub 50, pentru că mesajul este semnat de „un membru ANCMRR Craiova”.

Ce să cred ?

Ca pe blogul filialei SCMD Craiova, poate posta orice membru al filialei ANCMRR? Asta da înfrăţire, mi se păruse mie că aud un suflu  nou în conducerea filialei SCMD dar nici chiar aşa. Uite însă că viaţa bate filiala.

Că persoana sau membrul ANCMRR care a scris şi postat anunţul, fiind un narcisist, se uita în oglindă când a scris mesajul şi astfel a numărat doi în loc de unul şi a spus „ii urăm şi îi recomandăm”, în loc de îi urez şi îi recomand?

Că membrul respectiv nu a avut puterea să recunoască că vorbeşte în nume propriu şi ca să nu fie certat sau să nu fie tras de urechi a vorbit  „din formaţie” cu capul lăsat în jos, aşa cum a făcut probabil toată viaţa?

Că a trimis un mesaj cifrat  vorbind cu „urăm, recomandăm” deci „anonimă colectivă”, dar a semnat un „admirator secret” prin care oficial se absolvă de orice vină dar subversiv şi parşiv îşi strecoară limba  adânc în urechea proaspătului ales?

Că era sub influenţa zaibărului şi nu mai ştia dacă să vorbească doar in numele lui sau în numele lor? Regretatul Grigore Moisil, bun prieten cu Bachus, întrebat de ce  se lipeşte de pahar ca marca de scrisoare spunea: „ orice om are dreptul să bea un pahar. După ce bea devine alt om. Acel om are şi el dreptul să bea un pahar şi şi el devine alt om care la rândul lui are şi el dreptul .. şi uite aşa până se îmbată un pluton, sau o companie, depinde cât are omul la dispoziţie.

Să fiu sincer, aş prefera ca răspunsul la întrebări să fie acesta, ultimul, căci ar fi cel mai convenabil.

Dar dacă totuşi a fost vorba de o simplă informare cu un mesaj nevinovat, de ce membrul respectiv nu a semnat cu grad, nume şi prenume? Din modestie? Nu a vrut ca domnul general să afle  cine îl iubeşte şi suferă? Domnule general, vedeţi că o să aveţi o scamă!

Un nemembru ANCMRR admirator al membrului ANCMRR.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Mesaj de la un admirator secret

 1. nicu

  ai inceput bine sa scrii si ai sfarsit prost.Nu se intelege in ultima parte ce vrei sa spui cu adevarat.Era suficient o fraza nu atata polologhie fara sens.Sa inteleg ca urarile si le-a facut pe blog singur el generalul, sau ca urarile i le-a facut un lingau.Nu stiu! mai bine lasa ironia scriitoriceasca nu prea ai talent.castigi mai mult cand esti concis

 2. Tzipar

  Amice, vezi că teoria lui Moisil se referea la cu totul altceva. E un principiu, dar nu de-a te îmbăta, ci de a gândi.

 3. Avatar

  Dupa cum s-a mai discutat, in leg. cu pensiile crescute , scazute, cine pierde cine castiga….se inceteaza orice discutie si toata lumea militara e multumita..se poate face f. SIMPLU..optional, prin cerere scrisa, fara alte re, re calculari., la aparitia ulterioarei legi a pensiilor militare 2014. Unii raman cu civilii la val. punct….altii asemanator legii 164/ pe noua lege…fiecare cu ce-i convine.
  Hasta la vista. baby.

Statistici T5