Hai băiete, dă-te jos!

Categoria Actualitate, Opinii, Social

 

 

sobaru

A explodat media, unde te uiţi pe toate programele se discută cazul celei mai „ corupte” senatoare din România. De când domnul Turcescu , jurnalist, profesor, saltimbanc, bădăran şi tot ce vrea el să fie la concurenţă cu prietenul Badea,  a fost amendat de CNA şi  s-a decis să se răzbune pentru amenda primită din cauza senatoarei Anghel Cristiana, s-a declanşat Jihadul mediatic şi nimeni nu mai vorbeşte decât despre cât de „coruptă” este şi cum merită să fie linşată. Chiar şi domnul Ponta, nu s-a putut abţine şi a menţionat că „ pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Să înţelegem din vorbele sale că a avut un merit în rămânerea în viaţă a doamnei Anghel şi acum regretă că aceasta nu a murit în timpul grevei sau nu a lăsat-o să moară ? Nu m-ar mira, la cât de „afectuos” s-a purtat cu Sobaru care acum după ce a fost folosit- mediatic în folosul USL-  vrea să părăsească ţara, sau cu Ionela Danciu care s-a luptat cu sistemul şi acum trage ponoasele sau cu Locotenentul Gheorghe Alexandru, dat afară din armată de Oprea  şi care rămâne în continuare tot afară pentru că Oprea este tot la putere. Deci afirmaţia premierului este nu doar justificată ci şi dovedită de modul în care se poartă cu cei ale căror imagini şi gesturi le-a folosit  PE TIMPUL CAMPANIILOR ELECTORALE. Pe doamna Anghel şi domnul Sobaru, sluga Zgonea i-a invitat în Parlament cu ocazia votării suspendării lui Băsescu, pe vremea când domnul Ponta nu credea în coabitare şi voia să câştige alegerile ca să se vadă prim ministru pe viaţă. Acum, când Sobaru dezamăgit vrea să plece, iar doamna Anghel, senatoare, dar la fel de dezamăgită de comportamentul USL faţă de cei care i-au ales spune că USL este la fel ca PDL, domnul Ponta regretă că aceştia nu au murit. Probabil acum a ajuns la concluzia că ar fi câştigat alegerile şi fără ei. Mâine o să ajungă la concluzia că putea câştiga  prin manevre şi fraude şi fără votul celor 4 milioane, o să spună la fel, că îi pare rău că nu ne – a lăsat să murim. Atenţie cei care mai aveţi prostul obicei să spuneţi că USL sau PSD sau Ponta v- au înşelat aşteptările, fiţi atenţi pe unde călcaţi, poate cine ştie cum se va împlini dorinţa domnului Ponta. Nu m-ar mira nimic.

Deci după ce Saltimbancul Turcescu supărat că a fost lăsat fără diurna de băsist a început să dea cu copita ca un pur sânge, i s-au raliat imediat prietenii de la Rtv. De ce ? Pentru că acolo este măturat oricine  se ia de viaţa domnului prim ministru, pentru că domnul Ghiţă, are nevoie de bunăvoinţa procurorului cel necunoscător de legi, care dă sentinţe împotriva legilor dar dacă interesele propagandistice o cer, ce mai contează. Deci doamnei i se aduc acuze cum că pe vremea când nu era senator a făcut un contract cu o televiziune care o invita săptămânal la emisiuni şi a avut tupeul să ceară banii de deplasare. Îmi este greu să pricep cum se poate face un caz mediatic din aşa ceva. Dar dacă Turcescu şi Ghiţă vor, se poate orice. Apoi se scoate pe tapet faptul că fata domniei sale a fost angajată la Ministerul Învăţământului. Deci în România dacă ţi se angajează copilul, eşti demn de dispreţ. Acum să nu fim neştiutori. Există bănuiala sau să spunem posibilitatea,  ipoteza, că faptul că doamna Anghel era cunoscută să fi influenţat într-un mod sentimental sau de altă natură pe cineva dar de la a bănui, până la a învinui şi dovedi şi a arunca noroi peste imaginea unui om, este un drum lung, dar nu la noi în ţară. La noi totul este posibiL DACĂ VOR PROCURORII.

La noi este posibil ca trei femei să fie invitate la o emisiune fără a avea nimic de împărţit una cu alta şi mă refer aici la aceeaşi doamna Anghel, la doamna Petcu Daniela pensionar şi soţie de pensionar militar şi doamna Ionela Danciu mama celor 3 gemeni, care a reuşit prin lupta ei să schimbe o lege. Numai la noi se poate întâmpla ca 3 persoane care lupă împotriva aceleiaşi inerţii şi impotenţe politice şi administrative să ajungă să se certe între ele, uitând de fapt cine este adevăratul responsabil pentru problemele tuturor  şi anume CLASA POLITICĂ ROMÂNEASCĂ INDIFERENT DE CULOAREA POLITICĂ. Doamna Anghel deşi senator al Românie şi membră a PC – care nu este exclus să o dezavueze luni prin vocea domnului Constantin în Conferinţa de presă pe care a anunţat-o – nu poate fi considerată membră a acestei  clase pentru că de când a devenit senator a fost tot Gică Contra şi acum se pare că plăteşte pentru asta.   Revenind la cearta dintre cele trei , trebuie să spun că nu a fost o ceartă în adevăratul sens al cuvântului, ci  numai nişte reproşuri  dar destul de înţepate din partea doamnei Danciu Ionela, care nu o înghiţea pe doamna Anghel pentru că fata ei se angajase în timp ce domnia sa, mamă a trei copii nu avea serviciu, iar pe doamna Petcu pentru că îşi cerea drepturile ciuntite de un guvern şi menţinute sau re-ciuntite de alt guvern care culmea promisese aşa cum îi promisese şi ei serviciu, că va rezolva problemele. Menţionez că susţin cauzele tuturor celor 3 doamne, dar este strigător la cer în ce situaţie a ajuns această ţară, în ce hal ne-am dezumanizat încât să îl pizmuim pe cel ce stă un pic mai bine decât noi sau poate mult mai bine , dar în baza unor merite, şi să îl facem pe el vinovat pentru faptul că ALTCINEVA, PRACTIC ACEEAŞI INSTITUŢIE , A LOVIT  ÎN TOŢI  ŞI NU S-A ŢINUT DE PROMISIUNI. Unde  am ajuns dacă în loc să ne unim eforturile şi nemulţumirile şi lupta împotriva adevăraţilor corupţi, noi lovim în cei care sunt asemenea nouă, actuali sau foşti luptători împotriva nedreptăţilor şi oameni care practic sunt la fel de nedreptăţiţi ca şi noi. Poate pentru unii din noi, doamna Anghel e de vină că nu a murit în timpul grevei, Sobaru e de vină pentru că nu s-a aruncat mai serios şi Dumnezeu i-a dat zile, doamna Petcu e de vină că s-a făcut militar şi s-a căsătorit cu un ofiţer care a ajuns general şi nu a rămas şomer. Asta ar fi vrut oare doamna Danciu ? De ce nu a spus-o clar să ştie toată lumea, aşa cum a spus-o domnul Ponta ? Cine ne-a dezumanizat în halul ăsta? Un Turc-escu, o Pora, un Becali, un Barbu, un Vad-im, un Ponta, un Băsescu sau toţi la un loc? Apropo de domnul Turcescu, când primea grade de colonel fără nici o pregătire în domeniu, fără nici un merit, nu era aşa de vehement, nu i se mai părea nici ilegal, nici imoral . Acuma este apărătorul naţiei. Cum e cu postavul de manta?

Ca un corolar, la tvr 1 este prezentat cazul unui actual protestatar dar viitor Sobaru, Anghel, Petcu, Danciu, care se suise pe o macara şi ameninţa că se aruncă  de acolo dacă nu îşi dă demisia Băsescu. Este discutabilă bineînţeles reuşita unei astfel de acţiuni, este absurd să creadă cineva că Băsescu şi-ar da demisia pentru că un român se aruncă de pe macara în gol. Domnule Dragă, astă vară 7 milioane de oameni s-au aruncat ca proştii în marea de speranţe promisă de USL şi actualul coabitant Ponta, tot pentru ca Băsescu să plece de la Cotroceni. Şi ? La ce a ajutat? Dumneata unde ai fost astă vară? Nu ai văzut cum s-au înecat speranţele a 7 milioane de oameni sub minciunile şi manevrele domnului Ponta care a semnat angajamente în 11 puncte şi acorduri de coabitare călcând peste cadavrele speranţelor atâtor oameni ? Dar bomboana pe colivă şi concluzia acestui articol inutil care va trece pe lângă toţi cu indiferenţă, este replica pe care i-a dat-o omului urcat pe macara lăsat, o doamnă, se pare cunoscută a acestuia. Pur şi simplu m-a lăsat mut: „ HAI BĂIETE, DĂ-TE JOS CĂ NU SALVEZI TU ROMÂNIA!” Asta da atitudine civică, asta da poziţie, asta explică de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu noi în ultimii 23 de ani. Poate această replică a salvat viaţa unui om, poate asta trebuia să i se spună şi doamnei Anghel din prima zi a grevei, şi doamnei Danciu şi lui Sobaru. Poate lui chiar i-a spus cineva aşa şi omul s-a conformat, doar că nu i-a dat nimeni o scară şi a ales drumul cel mai scurt. Poate. Dar aceasta replica a îngropat orice demers al cuiva de a schimba ceva în ţara asta şi îngroapă practic price speranţă. Sub această replică stă conştiinţa românilor.

Cei de la Oltchim protestează. De ce oare, că doar nu salvează ei România. Cei de la combinatele Mechel protestează. De ce, cred cumva că vor schimba ei România? Sindicaliştii militari vor să protesteze pe 19.

Oameni buni, staţi acasă, nu salvaţi voi România, dimpotrivă, vă faceţi doar duşmani, mâine se va găsi cineva să caute prin dosarul de cadre sau prin notările de serviciu şi să afle că aţi mâncat seminţe la un meci de fotbal, sau l-aţi înjurat pe portarul advers, sau  că aţi locuit în acelaşi apartament cu soţia, apartament în care nu aveaţi dreptul să locuiţi, pentru că îl primise soţia de la locul ei de muncă şi era numai pentru ea.

UNDE AŢI AJUNS FRAŢI ROMÂNI, CUM ACCEPTAŢI SĂ VI SE PERVERTEASCĂ MINŢILE ÎN AŞA HAL ÎNCÂT SĂ VĂ BATEŢI JOC DE CEI CARE MAI AU CURAJUL SĂ PROTESTEZE ÎNTR-O ŢARĂ ÎN CARE TOTUL ESTE CU FUNDUL ÎN SUS? MAI VREA CINEVA NORMALITATE SAU NE DĂM TOŢI JOS ŞI PLECĂM ACASĂ?  

 Pe data de 11 Septembrie un bărbat bolnav de inimă a decedat la spital după ce protestase în faţa primăriei sectorului 5.Cui îi pasă ? CINE MAI ŢINE MINTE? Nici nu îi spun numele, ca să nu fac rău familiei. Se va găsi un tembel să spună că îi pare bine sau să spargă geamurile casei sale. Câţi trebuie să mai moară ca să se trezească conştiinţa noastră moartă? Oare domnul Ponta l-a recompensat pe Marean pentru că l-a lăsat să moară?

P.S. Doamne ce noroc cu doamna Anghel, uite aşa mai uităm şi noi de problemele  care ne chinuiau existenţa, cu numirea doamnei Kovesi, această Albă ca Zăpada a Justiţie Româneşti, pe care prinţul Ponta a salvat-o de două ori, odată numind-o şefă la DNA, a doua oară schimbând macazul media în tandem cu Turcescu, cel cu biblia ca şi procurorii doamnei Kovesi. Coincidenţa este absolut întâmplătoare, dar duce în acelaşi loc. Apropo domnul Ponta, data viitoare când mai spuneţi „ pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti,” să vă gândiţi şi la doamna Kovesi, vă rog eu.

P.S.2 Domnul Ponta a căzut din nou la pace cu domnul Băsescu, preşedintele specialist în reevaluări şi iată că nenea Cazanciuc este acum văzut salvatorul tehnocrat al Justiţiei Româneşti.  Domnul Ponta a promis că va aduce  în fruntea justiţiei  un om care nu este compromis politic. Da, s-a ţinut de cuvânt. A spus el ceva despre fini ? Nu . Atunci este ok. Ce numai Băsescu are fălci ? Are şi el. Lumea şuşoteşte, dar Rtv nu spune nimic despre faptul că Ponta şi-a numit finul ministru al justiţiei, dar vorbeşte de două zile despre faptul că fata doamnei Anghel, a fost angajată la Ministerul Educaţiei. De fapt NIMENI NU SPUNE NIMIC DESPRE FAPTUL CĂ DOMNUL CAZANCIUC ESTE FINUL LUI PONTA, DEŞI TOŢI ŞTIU. Nu este aşa că doamna Anghel, sau Sobaru, sau alţii ca ei reprezintă marea problemă a României, iar nominalizările din fruntea Parchetelor şi de la Ministerul Justiţiei sunt floare la ureche? Acum nu spune nimeni că unii oameni sunt plătiţi  din taxele noastre ca  să îşi numească rudele pe funcţii mari prin ministere?

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS