Supărarea lui King Mazăre

Categoria Opinii

baloo

Radu mazăre, primarul Play Boy este supărat. După ce circul cu diferitele costumaţii nu mai atrage pe nimeni, după ce beretele roşii au devenit banale, după ce tinerele purtate după el în costume de baie au arătat tot ce puteau arăta, domnul primare încearcă să şocheze politic. Uitând că de când este primar a stat mai mult prin cluburi, posturi tv,şi prin festivaluri şi insule exotice decât în primărie, domnul primare se supăra tare mult că nu îl mai bagă lumea în seamă şi nu i se ploconesc miniştri. Orgoliul lui de Macho nu suportă refuzul, sau nebăgarea în seamă pentru că el crede, de fapt este convins că toţi trebuie să i se prosterneze şi să îi execute ordinele. Săracul de el, nu e vina lui, s-a molipsit de la costumele pe care le-a tot purtat, se confundă şi identifică singur cu personajele cărora le-a purtat hainele cu diferite ocazii, toate numai personaje autoritare, conducători de oşti, emiri, zei, regi, tot ce înseamnă masculinitate şi impozanţă. Nu s-a găsit nici un psiholog să facă o interpretare a ieşirilor acestui specimen demn de studiat în cărţile de specialitate?

 Bazându-se pe dorinţa presei de scandal şi promovare a tot felul de măscărici care fac audienţă şi subiecte de doi bani, ca şi pe aşa zisa notorietate pe care şi-a câştigat-o ca şef PSD de Contanţa, mai mult prin circ decât prin calităţi, mister Kitch apare pe post plângându-se că nu ştiu care ministru sau minister îi cere şpagă. Supărarea lui Don Juan de Constanţa este cauzată de faptul că nu primeşte aprobări pentru proiectele sale  atunci când bate din picior şi insinuează că i s-a cerut spagă. Bineînţeles cuvintele sale nu sunt probate , este la faza şantaj deocamdată, ceva de genul “ deocamdată nu te spun , doar î’i spun că te spun, dar dacă nu îmi dai, te spun lu toa’şa. Cam aşa se traduce la liber declaraţia circarului Mazăre:

„”O să vă pun pe masă un scandal mare legat de Mamaia. Păi, nu se poate, stau de trei luni de zile şi aştept aviz de la un minister. Mai aşteptaţi două zile, că după aia vi le arăt şi o să rămâneţi trăsniţi când vedeţi ce hârtie am primit eu de acolo. Adică, pe de o parte, în fiecare zi la televizor se discută că e nevoie de locuri de muncă, că e nevoie de bani, că e nevoie de investiţii şi pe partea cealaltă vedeţi cum nişte funcţionari de la un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să dau drumul nici măcar lucrărilor pe fonduri europene.”

Să ne fie cu iertare dar mie această declaraţie îmi sună a şantaj. În primul rând că nu spune nimic, decât ca nu ştiu care minister nu percutează la ordinele lui şi este nevoit să aştepte demararea unui noi proiect din care aşteaptă probabil oarece profit. În al doilea rând, şantajează indirect pe acel ministru sau ministerul, că dacă nu îi dă în trei zile aprobarea sau avizul, va „spune el ce ştie” şi va pune pe masă un scandal. PĂI DE LA UN CIRCAR, LA CE TE POŢI AŞTEPTA DECÂT LA UN SCANDAL MEDIATIC? Cum nu prea mai era băgat în seamă de presă, s-a gândit el să dea de lucru presei şi să mai iasă odată pe sticlă. Precis va veni iar pe sticlă cu bereta aia, crezându-se Che Guevara, cu o ţinută militară care nu arată altceva decât o dedublare de personalitate şi o frustrare de psihopat.

Deci supărat că nu mai este băgat în seamă, mister Kitch scoate un subiect fierbinte dar îl prezintă gradual, pentru a da timp presei să pregătească camerele, reporterii, să îşi pregătească reporteriţele dornice de o cafea şi o beretă cadou, iar el să se sulemenească şi fardeze ca o cocotă masculină. Amatorii de can-can sunt gata, peste două zile explodează planeta, vine Mazăre cu o dezvăluire incendiară. Spune domnia sa că îi va spune mai întâi toaşei  nţătoare Ponta, ca un copil cuminte care nu este pârâcios şi nu dă din casă.

Două elemente însă nu mi se par mie tocmai coşer la acest nou circ marca Mazăre:

1.       Dacă are dovada unei cereri de mită  sau şpagă, aşa cum spune, de ce nu s-a dus domnul Mazăre direct la DNA pentru că aşa spune legea. Este obligat de lege ca atunci când are elemente, sau dovezi de astfel de fapte să informeze organele abilitate, nu pe primul ministru sau presa. Orice altă încercare sau informare pe orice alte surse poate fi interpretată şi chiar mai mult, dovedită ca încercare de mituire, şantaj, presiune, influenţare, trafic de influenţă. Cazul Voicu este prea recent ca să nu pună pe gânduri orice circar. Domnul Mazăre însă crede că el este califul din Bagdad şi nimeni nu se poate lua de el. Şi totuşi declaraţia sa de presă, sau ce o fi, în loc să îl ajute cu ceva îl incriminează pentru că dacă nu este vorba de şantaj atunci este calomnie , atac la instituţiile statului, în cazul în care nu poate proba cele spuse. Deci domnul Mazăre se află între ciocan şi nicovală: ori are un caz şi atunci trebuia să facă plângere la parchet , nu să şantajeze cu dezvăluiri de presă, ori nu are nimic şi atunci a calomniat şi atacat un demnitar al statului sau o instituţie a guvernului. Aştept să vedem ce măsuri va lua primul ministru Ponta în acest caz şi de asemenea dacă procuratura se sesizează.

2.       Al doilea aspect este o nedumerire. De ce este supărat mister Kitch  că i s-a cerut-dacă i s-a cerut şpagă- pentru că acum două săptămâni se lăuda singur pe post că pleacă undeva prin Madagascar  să obţină nu ştiu ce aprobări de la autorităţile de acolo pentru un teren şi era pregătit cu şpaga, sau ciubuc,  un cuţit şi o lanternă. El, însuşi în goana după senzaţional, ca şi acum, s-a autodenunţat că va da şpagă pentru a obţine mai repede aprobări pentru investiţia pe care vrea să o facă acolo. Nici acum şi nici atunci procuratura nu s-a sesizat. E nevoie să le ceară cineva?Întrebarea care se pune este: dacă era obişnuit cu mita şi se laudă că o dă  când pleacă în Madagascar, de ce acum plânge ? I S-AU CERUT DOUĂ CUŢITE ŞI DOUĂ LANTERNE ŞI NU ARE BANI SAU CARE E PROBLEMA ? Deci domnul Kitch ori a minţit atunci, ori a minţit acum, ori nu a minţit nici atunci nici acum şi este un şpăgar care se supăra doar când nu îi convine preţul, dar tot şpăgar este.

Partea proastă este că acest nou circ al panglicarului se va stinge in câteva zile ca subiect de presă, va fi taxat ca o nouă extravaganţă a la Mazăre, toată lumea va zâmbi îngăduitor, ceva gen „ ei, zii Mazăre şi trage apa” şi gata, se va închide subiectul iar el va rămâne cu convingerea că poate face orice, poate declara orice, poate învinui pe oricine fără să i se întâmpla nimic, pentru că el este Mazăre, primarul circar, un fel de „ nebunul regelui” căruia i se permite orice pentru că îl distrează pe rege. Sunt curios ce minister l-a supărat, aş putea paria că aparţine PNL şi singurul efect real al acestui circ va fi doar adâncirea conflictelor dintre PSD şi PNL. Aşa o fi ordin, cine ştie. Oricum ar fi, indiferent cine este vizat de Mazăre, dacă după „dezvăluiri” respectivul ministru nu îl va acţiona în instanţă pe Mazăre pentru grave prejudicii de imagine aduse ministerului şi angajaţilor săi sau cel vinovat că a cerut şpagă nu va fi cercetat de DNA, domnul Ponta se poate lua de mână cu Mazăre, se poate îmbrăca şi el în fustiţă din frunze de palmier,  să treacă la atragerea turiştilor în Mamaia, moşia personală a lui Mazăre. Eu mă ocup cu tipărirea biletelor. Cine vrea să îl vadă pe Ponta cu fustiţă, alături de dame indigene cu belciuge-n nas şi pene, să mă caute.

 mazare in jungla

Recunoaşteţi interpretul?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Supărarea lui King Mazăre

  1. Ionel

    O analiza corecta in ceea ce-l priveste pe acest vrej numit „mazare”.Dar nu ne mai mira nimic,tara-ntreaga a ajuns un circ.

  2. Constantin

    Paiata asta e penibila!!Ar fi mai bine sa si administreze proprietatile din Madagascar!!

Statistici T5