Corneliu Vadim Tudor minte cu neruşinare

Categoria Actualitate

CVT

Miercuri seara,încercând să îmi rearanjez programele tv la tv pe categorii, ştiri, sport, filme, discovery, am ajuns până la urmă şi pe postul Rtv în timp ce  Ciutacu acest Turcescu al lui Ghiţă, se întreţinea cu şeful României Mari rămase mică. Am zăbovit pe post exact cât era necesar să mă decid unde să introduc acest post, pentru că nu îi găseam locul deoarece decisesem să nu salvez posturile gen Taraf, Animax şi altele ca ele. Şi până să mă decid eu, iese  porumbelul, îl aud pe marele Corneliu Vadim Tudor scotând pe nas, aşa cum vorbeşte el de obicei, o panglică tricoloră: întrebat de ce noi nu ne exploatăm bogăţiile, domnul Vadim răspunde la minutul 01.06.06:”pentru că poporul român din păcate, vorba arhimandritului Iustin Pârvu – şi l-am şi publicat acum o săptămână în România Mare- spune din patru  în patru paragrafe,  tu dormi, popor român! “

Muşcat de curiozitate intru pe pagina ziarului partidului de buzunar şi găsesc acolo un articol, o scrisoare a „arhimandritului Justin Pârvu” despre care nu se dă nici o relaţie. În titlul articolului se scrie : „Scrisoare Deschisă Poporului Român, trimisă de arhimandritul Iustin Pârvu”. Din titlu, orice cititor poate deduce sau mai bine spus este înştiinţat că scrisoarea respectivă a fost trimisă de Arhimandritul Justin Pârvu, spre a fi publicată în Tricolorul, pentru a fi citită de poporul român. Mai mult, în josul scrisorii, nu e trecut altceva decât numele Iustin Pârvu, ceea ce înseamnă că este semnată de acesta. Acum nu ştiu cui o fi trimis-o arhimandritul, dacă a trimis-o personal domnului Tudor, sau a trimis-o redacţiei iar redacţia a trimis-o către patron care a decis că poate fi publicată, dar cum ziarul nu are nici o rubrică contact sau redacţie, se poate trage concluzia că respectiva scrisoare a ajuns prin poştă, curier sau cineva cunoscut care a înmânat-o unui apropiat sau chiar personal domnului Tudor, care impresionat –probabil– a decis să o publice şi chiar să amintească şi să citeze –e devărat, inexact, pentru că în scrisoare se spune „tu taci„ nu „tu dormi”, dar mă rog, memoria e ca femeia, te lasă când nu te aştepţi- amintind despre ea la emisiunea cu muzica lui Ciutacu.   

Am citit şi eu scrisoare şi apoi m-am întrebat câte astfel de dezinformări şi gulgute o mai conţine respectivul ziar, câte citate inexacte o mai fi dat prin presă, pe la televiziuni domnul Tudor şi câte „amintiri” sau vorbe de duh „împărtăşite” domniei sale de persoane care nu mai au posibilitatea să dezmintă, or mai fi fost strecurate prin materialele României Mari sau ale ziarelor sale. Recunosc că uneori şi eu îl ascultam vrăjit de multitudinea de informaţii necunoscute profanilor şi îmi spuneam că acest om, cu toate păcatele şi ciudăţeniile sale are o cultură solidă şi deţine unele informaţii şi adevăruri demne de invidiat. Ei bine, m-am convins acum, cu acest caz că este un panglicar şi el, ca şi alţi tinerei în ale scrisului, care nu doresc altceva decât să epateze, luând dintr-o parte mere şi vânzându-le ca pere. Nu voi lua în calcul inexactitatea citatului, este cum am spus scuzabil, ci informaţia în sine, că Arhimandritul Iustin Pârvu ar fi trimis ziarului sau partidului acest material spre publicare. Aceasta este o minciună gogonată iar cel ce o susţine un mincinos ordinar şi o spun cu toată convingerea. Sunt convins că arhimandritul nu a trimis nici o scrisoare ziarului, partidului sau domnului Tudor, o spun cu toată convingerea şi sunt gata să suport orice consecinţă dacă nu am dreptate. Convins fiind că am dreptate, susţin şi îl declar pe domnul Corneliu Vadim Tudor, (Ziarul Tricolorul şi partidul România Mare, oricare din ele ca persoană fizică sau juridică va susţine că a primit acest material de la Iustin Pârvu) în mod public şi oficial drept un mincinos dacă susţine că Iustin Pârvu i-a trimis această scrisoare spre publicare.

Cer la fel de oficial domnului Corneliu Vadim Tudor în virtutea dreptului meu la informare  corectă să precizeze oficial condiţiile în care a primit acest material spre publicare de la Iustin Pârvu sau dacă nu, să dea o dezminţire pe paginile aceluiaşi ziar şi pe acelaşi post de televiziune la o oră de maximă audienţă odată cu prezentarea scuzelor de rigoare faţă de cititori. Acest caz îmi ridică mari semne de întrebare vizavi de onestitatea şi corectitudinea ziarului, a partidului care îl subvenţionează şi patronului, respectiv domnului Corneliu Vadim Tudor. Aştept replica domnului parlamentar european. Dacă şi informaţiile pe care le prezintă parlamentului european sunt la fel de veridice ca şi cele pe care le publică în ziarul pe care îl patronează, să nu ne mai mirăm că imaginea României în lume este distorsionată sau că americanii, aşa cum se exprima domnia sa ne consideră o hazna.

Pentru cei interesaţi iată emisiunea înregistrată, urmăriţi la minutul 01.06.05 :

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Corneliu Vadim Tudor minte cu neruşinare

  1. nume

    scrisoarea publicata in romania mare e una,ce a spus arhimandritul Iustin Pârvu candva,e altceva.Ce e asa greu de inteles;iar poanta cu aranjatul programelor e jenanta!

  2. Nume,
    Nu m-am legat de ceea ce a spus patriarhul ci de faptul ca Vadim a mintit ca patriarhul i-a trimis acea scrisoare si ca s-a folosit de numele lui ca sa castige simpatizanti .. face pe cuviosul, dar fura munca altora . Despre ce aranjat al programelor vorbesti ?

  3. Arhimandritul nu patriarhul ..

  4. nume

    la o simpla cautare pe google <>,vor aparea mai multe site-uri care au preluat aceasta scrisoare,acest mesaj.Chiar si pagina de media a publicat scrisoarea arhimandritului.Vadim Tudor spune:”l-am publicat”,nu mi-a trimis Iustin Parvu.Cred ca e cazul sa prezentati niste scuze sau nici acum nu m-am facut inteles.Oricum,altele sunt pacatele lui Vadim,dar mult mai mici fata de ale altor politicieni.

  5. Nume, Nu domnule, eu nu am de ce sa prezint scuze domnului Tudor. Dimpotriva. Faptul ca alte bloguri sau site-uri au publicat acea scrisoare nu ii da dreptul domnului Tudor sa il preia si sa spuna ca scris-area i-a fost trimisa de catre parintele Iustin. daca tot ai vazut scrisoarea pe alte bloguri, ai fi observat ca acolo scrie ” scrisoare deschisa poporului roman, TRANSMISA DE ARHIMANDRITUL …” S-a folosit sintagma transmisa, nu trimisa exact pentru a arata ca nu parintele le-a trimis scrisoarea , ea fiind transmisa poporului roman, nu trimisa de arhimandrit. Daca nu ai puterea sau dorinta de a sesiza falsul si intentia domnului Tudor de a se impauna cu faptul ca parintele i-a trimis aceasta scrisoare, discutam degeaba. Deci eu astept precizarile de rigoare.

  6. Ghem,
    Nu a fost vorba de nici un experiment, a fost vorba de o simpla si josnica incercare de a acumula vizualizări,. Daca site+ul respectiv ar fi anuntat pe unul din cei implicati fara voia lor in aceasta farsa inainte de a o pune in aplicare, asa cum ar fi fost normal, da, se putea spune ca e un experiment, dar asa a fost o simpla incercare de scoatere a unui profit de popularitate pe blogul respectiv. De unde nu este , nici Dumnezeu nu cere. Nu am nici timp nici chef si nici orgoliul prostesc sa actionez in judecata pe titulatul gandeste org, sau aş putea cere desfiintarea blogului catre Google si as obtine cu usurinta asta. Nu au avut nici bunul simt sa isi ceara scuye pentru ca proprietarului ii lipsesc cei 7 ani de acasa.

  7. logic

    Daca Vadim spune ca „a publicat” si tu minti ca spune „mi-a trimis”, TU trebuie sa te pui in genunchi sa iti ceri iertare. Nu cumva il calomniezi pentru ca e cel mai cinstit politician din Romania?
    Te legi de un chitibus inventat si irelevant, nu cumva sa il asculte tara cand da pe fata mafia din politica romaneasca. Are pasaricile lui ca fiecare, dar e cel mai cinstit politician roman!

  8. Cinstit? Vadim? Pune gluma asta pe facebook si va fi gluma anului.