MAI ARĂTAŢI- MI O ŢARĂ !

Categoria Actualitate, Opinii

antonescu executie1

Pe data de 1 Iunie 1946 a fost ucis Mareşalul. Pe data 2  de iunie 1889 după unele surse, se născuse. Pe data de 20.05.2013 a murit istoricul Gheorghe Buzatu, unul din puţinii istorici care a avut curajul să mai scrie despre Mareşal şi să vadă în el ceea ce a fost adică un mare patriot.

Întâmplător sau nu, despre nici unul din ei presa nu a scris, televiziunile nu au prezentat nici măcar câteva cuvinte, de parcă nici nu ar fi existat. Dacă despre Antonescu este de înţeles teama presei vândute de a scrie, dar nu înţeleg ce au avut cu marele istoric Gheorghe Buzatu. De ce nu a pomenit nimeni despre el nici cât un rezultat al meciului România –Trinidad Tobago ? Despre soarta lui Becali, săracul puşcăriaş care plăteşte cu bani grei televiziunile şi politicienii să îi susţină cauza, să introducă legea amnistierii colective şi să îl scoată din puşcărie deşi are de ispăşit două condamnări, discută toţi „democraţii” de două săptămâni de au făcut clăbuci ca dero şi nu dau semne de oboseală. Despre Antonescu sau Buzatu, nimic. Am uitat că Mareşalul Antonescu a salvat ţara şi că regele când i-a încredinţat conducerea ţării, a afirmat:“Antonescu, îţi dau conducerea ţării pe mână. În nimeni altul nu am încredere decât în tine. Nu poţi refuza deoarece tu eşti un patriot.”

Au uitat toţi că EL  a fost singurul care a acceptat să îşi asume preluarea puterii,într-o perioadă nu critică ci dezastruoasă pentru ţară, singurul care a avut curajul să se înhame la o muncă aproape fără şanse de izbândă,  strivit între două forţe din est şi vest care doreau supunerea României, dar nu a luat puterea că a vrut el, ci  RUGAT  DE REGE, NU PRIN LOVILUŢIE, NICI PRIN FURT ELECTORAL.

Drept mulţumire, românii se fac că uită şi ziua naşterii şi ziua uciderii lui, pentru că aşa vor alţii. Mai mult, ARMATA, prin conducătorii ei, face un gest de trădare naţională, punând la dispoziţia celor care au ordonat uciderea memoriei Mareşalului, arhivele militare dintre anii 1938 -1964 pentru a studia ce? În Comunicatul de presă al MApN se spune că au făcut aceasta, pentru a extinde accesul reprezentanţilor Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA la inventarele şi documentele referitoare la perioada 1938-1964, din depozitele de arhivă ale M.Ap.N. Care holocaust? Unde ? Când ? A decretat un trădător de ţară că în România a fost Holocaust şi acuma gata, am devenit toţi criminali şi vine cine vrea să ne studieze arhivele pentru că vrea să vadă unde sunt criminalii de război ? Ce porcărie mai e şi asta? Şi dacă holocaustul a avut loc conform celor care îl revendică în perioada războiului, ce treabă au ei cu arhiva până în 64? Pe cine abureşte domnul Duşa ? Sau Holocaustul a ţinut până în 64? Pentru cei care încearcă să pună în spatele Mareşalului victime ale bolşevicilor şi cominterniştilor EVREI, le dau spre citire, ca să nu mai caute în arhive, ordinul Mareşalului dat armatei pe timpul războiului: “Vreau ordine! Să se înţeleagă că noi suntem o armată civilizată care aduce cu ea ordinea şi siguranţa şi nu suntem hoarde barbare ce distrug şi pradă totul în calea lor. Vreau ordine şi iar ordine. Să fie împuşcat militarul care va fi prins furând sau comiţând crime în spatele frontului.”Acest om, acest commandant, acest patriot, erou al neamului, este scos în afara legii de un guvern românesc, la cererea altor conducători de ţări care se vor conducătorii lumii şi declarat “vinovat de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.”   Aşa prevede la cererea duşmanilor de ţară, OG- 31 din 2002. Să nu îţi vină să vomiţi ? Iar mai marii ţării, de atunci şi până acuma, oamenii de cultură, istoricii, ARMATA, presa, televiziunile, toţi tac şi acceptă această umilire a nemului, acestă crimă oribilă contra valorilor, eroilor nemului  romnânesc. TOŢI TAC!

Antonescu, criminal de războ? Culmea culmilor. Pentru ce ? Pentru că şi-a slujit ţara ?

Atunci hai să vedem cum îşi tratează “criminalii” celelalte ţări:

1.      SUA

          Generalul Custer, cel care a masacrat şi făcut să dispară triburi şi neamuri întregi de indieni vechii locuitori ai americii de nord,  a acţionat şi-a făcut cunoscut cunoscut principiul conform căruia “un Indian bun este un Indian mort!”. Asta l-a ghidat, asta a pus în practică. Şi este considerat erou al SUA, îi poartă numele 6 oraşe din 6 state americane, nu ştiu câte cimitire, o rezervaţie militară naţională şi Divizia 85 Infanterie. Antonescu nu a spus ca un evreu bun este un evreu mort, nici nu a ordonat decimarea evreilor, în cel mai rău caz le-a dat voie să plece din România, ca să nu fie prinşi de Gestapo şi totuşi este declarat criminal de război. Mai nou, dacă le-ai dat voie evreilor să îşi scape pielea, se cheamă HOLOCAUST.

          Hiroşima . 80000 de japonezi civili omorâţi în primele ore ale dimineţii de 06.08.1945, de o bombă aruncată dintr-un avion americat, condus de Paul Tibbets, la ordinul preşedintelui SUA de la acea vreme, Harry Truman. Încă 190000 de oameni au murit apoi ca urmare a efectelor secundare ale bomei atomice. Enola Gay este avionul care a purtat bomba ucigaşă nume dat după mama lui Tibbets. Deci ambii, mamă şi fiu asasini, criminali în masă şi totuşi, imediat după încheierea misiunii, pilotul asasin este decorat de generalul  Karl Spaatz cu “Distinguished Service Cross” şi va ajunge după această faptă general  de brigadă în armata americană. A murit la 92 de ani, onorat de întreagă americă, nimeni niciodată nu a dat o HG  şi nu l-a găsit “ vinovat de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.”  Dimpotrivă, se spune că prin crima comisă a adus pace. A adus pace “MY ASS” cum ar spune chiar ei, americanii. De Truman ce să mai spun ? A dat ordin să fie aruncate două bombe atomice peste Japonia. Şi, cui îi pasă ? Saddam a fost omorât numai pentru că se bănuia că le are, dar nici asta nu mai contează. 

2.      Anglia

   Francis Drake, cel mai celebru pirat al vremurilor, traficant de carne vie, cum li se spune acum celor care comercializează fiinţe vii, sau sclavi cum li se spunea atunci prin secolul al XVI-lea, a fost folosit mai pe faţă, mai pe ascuns de regina Angliei Elisabeta I  care pe de o parte îl ridica la rang de Sir, pe de alta spunea că nu are nici o legătură cu actele lui de piraterie la adresa vaselor spaniole care se întorceau cu aur şi sclavi din „lumea nouă”.  A murit la 56 de ani de dizenterie, dar onorat şi adulat, este considerat un erou al Marii Britanii, deşi a fost un negustor de sclavi, pirat, asasin plătit. Nimeni nu l-a declarat în afara legii, nimeni nu a cerut să fie studiată arhiva pentru a se vedea pe cine a omorât, pe cine a luat în sclavie, câţi africani au avut de suferit de pe urma „călătoriilor” lui.

         3. Spania

Francisco Pizarro, conquistador spaniol, cuceritorul, sau masacratorul a zeci de mii de incaşi, a   decimat pur şi simplu populaţiile băştinaşe din America de Sud, pentru a le lua aurul, a distrus dovezi ale  civilizaţiilor maiaşe şi incaşe din răzbunare şi pentru a spori averea sa personală şi a reginei Spaniei. Numai într-o bătălie, în timpul atacului din Cajamarca în 1532 sunt ucişi între 2 000 și 8 000 de amerindieni. Nu cere nimeni să vadă arhivele Spaniole, sau ale Ecuadorului, pentru a vedea măcar dacă au fost 2000 sau 8000 de morţi? Nu s-a înfiinţat nici un Consiliu Memorial al Holocaustului din America Latină pentru a afla numele asasinilor incaşilor pentru a culpabiliza  Spania ? Nu, dimpotrivă,  familia lui Pizzaro s-a întors în Spania după ce acesta a fost ucis s-a stabilit la Trujillo unde a construit un palat pe care Becali l-ar pimui, iar numele lui Pizzaro este venerat şi respectat, are statui în Spania şi toată America de Sud, nimeni nu a scos tablourile care îl reprezintă din muzee, cum a fost scoase tablourile lui Ioan Antonescu până şi din Academia Militară unde fusese commandant.

3.       Franţa

Napoleon Buonaparte , un ăla mic şi crăcănat, dacă e să ne luăm după statură, născut în 1769 la Ajjacio, corsican de origine, ofiţer al armatei franceze se face remarcat în câteva lupte, apoi  în 1799, la 30 de ani  a organizat o lovitură de stat și s-a proclamat Prim Consul  al Franţei. Deci un uzurpator de tron care –vezi Doamne- lupă pentru democraţie, şi cere   moarte nobilimii şi regilor care reprezentau simbolul răului, dar în 1804 se proclamă   împărat uitând că a luptat pentru „democraţie” şi îşi numeşte fraţii regi  prin diferite ţări  cucerite. Inutil să mai pomenim câte războaie a purtat dintr-o ambiţie personală. Câţi  oameni au murit din cauza ambiţiei lui,întreaga lume cade pe spate şi acum când îi aude  rostit numele.  Epoca lui este slăvită pentru că a adus Franţa acolo unde nu ajunsese în    toată istoria ei de până atunci, nimeni nu îi întinează memoria, nici austriecii, nici ruşii, nici  englezii, nici polonezii, nimeni, deşi a provocat pierderi imense în vieţi omeneşti aproape  tuturor ţărilor Europei. Nu îl declară nici un stat criminal de război? A fost legalizată invazia   unui stat de către alt stat sau ce se întâmplă?

Exemplele ar putea continua la nesfârşit, cu zeci, sute, mii  de cazuri din întreaga lume. Nici chiar Stalin, despre care toţi spun că a comis crime şi a ordonat suprimarea a sute de mii de oameni, nu a fost declarat criminal, Ruşii îl adoră, nimeni nu cere să se vadă arhivele ruse, nici nu ar îndrăzni, deşi motive sunt. Numai Hitler şi toţi cei care au avut contact sau au trăit în perioada lui şi i-au fost aliaţi sunt blamaţi. Şi nici ăia toţi. Horty este considerat erou la unguri, Mussolini nu a fost dezavuat de italieni, italienii îi pot păstra tablourile şi statuile, nu a cerut nimeni să fie date jos, în noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian într-un sondaj de opinie TV. A fost  înmormântat în secret, dar nu din ură, ci de teamă ca populaţia, simpatizanţii să nu facă pelerinaj la mormântul lui. În 1957-1958, la cererea văduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat lângă Predappio.

Pe lângă toate aceste personaje, Mareşalul Antonescu este sfânt. Oricum este un sfânt.

LA NOI NU SE ŞTIE ŞI NU SE SPUNE UNDE A FOST ÎNMORMÂNTAT MAREŞALUL ANTONESCU, ŞI NICI NU SE VA MAI AFLA VREODATĂ, ARHIVELE MINISTERULUI APĂRĂRII AU FOST DATE “SPRE STUDIU” CELOR CARE I- AU ASASINAT MEMORIA.

MAI ARATAŢI- MI O ŢARĂ ÎN LUMEA ASTA CARE ÎŞI BATE JOC DE EROII SĂI.

 MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE CONDUCĂTORII EI SĂ ÎŞI BATĂ JOC DE VALORILE, TRADIŢIILE, ISTORIA, DOVEZILE  ARHEOLOGICE  ALE NEMAULUI AŞA CUM SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.

MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ CĂREIA  GUVERNANŢII SĂ ÎI VÂNDĂ PĂMÂNTUL, SĂNĂTATEA, APELE, APROBÂND OTRĂVIREA PĂMÂNTULUI CU CIANURI ŞI METODE DE EXPLOATARE CRIMINALE.

MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ  ÎN CARE SĂ SE APROBE UN PLAN DE INTOXICARE, CANCERIZARE A POPULAŢIEI PRINTR-UN CODEX ALIMENTARUS CRIMINAL.

MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE UN AMBASADOR AL UNEI ŢĂRI STRĂINE SĂ PROPUNĂ PROCURORII ŢĂRII, SAU SĂ FACĂ LEGI ALE STATULUI ÎN CARE ESTE UN SIMPLU TRIMIS CU SARCINI DIPLOMATICE, NU DE GUVERNARE.

 MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE PREŞEDINTELE SĂ SPUNĂ CĂ NU INTERESELE NAŢIONALE CONTEAZĂ, CI INTERESELE  STRĂINE.

MAI ARĂTAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE GUVERNANŢII SĂ ÎŞI BATĂ JOC DE PROPRIA ARMATĂ, SĂ O ADUCĂ LA STADIUL ÎN CARE SĂ NU MAI FIE ÎN MĂSURĂ SĂ ÎŞI ÎNDEPLINEASCĂ SARCINILE DE APĂRARE, SĂ SUPRIME INDUSTRIA DE APĂRARE ŞI SĂ O LASE NEECHIPATĂ, NEÎNZESTRATĂ, FĂRĂ REZERVĂ, FĂR REZERVE, FĂRĂ POSIBILITATEA DE A-I APĂRA GRANIŢELE, LĂSÂND-O LA CHEREMUL ALTORA, DEŞI NIMENI NU A GARANTAT CĂ ÎI VA PRELUA SARICINILE.

MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE MINORITATEA CONLOCUITOARE SĂ FACĂ LEGEA ŞANTAJÂND PUTEREA POLITICĂ ŞI LEGISLATIVĂ CU RETRAGEREA VOTURILOR  DACĂ NU LI SE DĂ AUTONOMIE.

MAI ARĂTAŢIMI O ŢARĂ ÎN CARE TOATE GUVERNELE  SĂ ÎŞI BATĂ JOC DE SISTEMUL DE SĂNĂTATE ŞI DE  ÎNVĂŢĂMÂNT PURTÂNDU-SE AŞA CUM NICI DOMNITORII FANARIOŢI NU S-AU PURTAT DEŞI GUVERNAU ÎNTR-O ŢARĂ STRĂINĂ.

MAI ARATAŢI-MI O ŢARĂ ÎN CARE PREŞEDINTELE ŞI CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE PRIM MINISTRU, PENTRU CĂ ASTA ERA PONTA CÂND A SEMNAT ACTUL DE SUPUNERE, CU BĂSESCU, SĂ FACĂ UN ACT DE MÂNĂ, “INSTITUŢIONAL” PRIN CARE SĂ ÎŞI ÎMPARTĂ PUTEREA.

MAI ARATAI-MI O ŢARĂ ÎN CARE POPULAŢIA SĂ FIE ATÂT DE INDIFERENTĂ, ATÂT DE TEMBELIZATĂ ATÂT DE DEZUMANIZATĂ, ATÂT DE IRAŢIONALĂ, ATÂT DE  DEPERSONALIZATĂ, ATÂT DE DEVALORIZATĂ, ÎNCÂT SĂ PLÂNGĂ PE UMERII UNUI CIOBAN CONDAMNAT DE TREI ORI, PENTRUFRAUDĂ, FALS ÎN DECLARAŢII, SECHESTRARE DE PERSOANE, DAR SĂ SE FACĂ CĂ NU ŞTIE CÂND S-A NĂSCUT ŞI A MURIT UNUL DIN CEI MAI MARI PATRIOŢI AI EI, SAU CĂ A MURIT UNUL DIN ISTORICII EI.

ARATAŢI-MI VĂ ROG ÎNCĂ O ŢARĂ UNDE SĂ SE ÎNTÂMPLE TOATE ASTEA, ÎNAINTE SĂ ÎMI PLEZNEASCĂ INIMA DE RUŞINE CĂ  FAC PARTE DIN CEL MAI ÎNDOBITOCIT POPOR.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

28 Raspunsuri la MAI ARĂTAŢI- MI O ŢARĂ !

 1. SICHIM gheorghe daniel

  Este foarte trist, pe mine chiar ma doare sufletul cand citesc si vad ce se scrie despre intoria noastra trecuta si recenta.Dar este adevarat. Suntem cea mai josnica natie. Suntem cu totii niste tradarori.Sau poate asa vor ei sa fim…

 2. Oprea

  „Deci ambii, mamă şi fiu asasini, criminali în masă.”
  De cind raspunde o mama pentru faptele fiului sau ? Domnule Neacsu unde ati invatat asa ceva ?

 3. Oprea, aveam credinta ca cititorii vor intelege figura de stil . Se pare ca m-am inselat, sunt unii care nu inteleg daca nu le desenez. Era vorba de Enola Gay. Mai mult nu spun.

 4. Oricum este interesant cum din tot articolul dumneata nevand de ce sa te agati sau neintelegand mesajul, ai ales acest pasaj ca sa ma ” faci praf” . Si asta spune ceva ..

 5. Oprea

  Cam multe figuri de stil in articolul dvs. Presupun ca mama dvs. nu e vinovata de ce scrieti.
  Paul Tibbets era la momentul respectiv colonel si executa ordinul comandantului sau suprem. Asta este treaba coloneilor nu sa-si fluiere comandantul suprem si sa spurce in acelasi timp Imnul tarii lor. Cind „camarazii” dvs. de sindicat isi demonstrau inalta educatie militara si patriotica fluierind in loc sa adopte o tinuta decenta dvs. le luati apararea. Oare mama dvs. e vionovata de educatia si respectul pe care le aveti fata de insemnele tarii ? E o figura de stil, nu va desenez.

 6. Oprea

  Ma mai agat de ceva ca sa nu ma acuzati de rea credinta.
  „Au uitat toţi că EL..”
  Dvs. nu stiti in ce situatie unica se scrie pronumele personal cu litera mare. O fi Antonescu erou pentru unii nationalisti dar sa nu exageram.
  Si inca ceva de agatat.
  „Iar mai marii ţării, de atunci şi până acuma, oamenii de cultură, istoricii, ARMATA, presa, televiziunile, toţi tac şi acceptă această umilire a nemului, acestă crimă oribilă contra valorilor, eroilor nemului romnânesc. TOŢI TAC!”
  Dvs. ati auzit macar vag expresia „Cind doi iti spun sa mergi la culcare inseamna ca esti beat ?”
  Cind TOTI iti spun acelasi lucru chiar si prin tacerea lor nu credeti ca ar trebui sa mai puneti mina si pe alte surse istorice nu numai pe cele din Tricolorul si Romania Mare ?

 7. Domnule Oprea, eu scriu El vizavi de cine vreau eu, si nu cred ca exista o lege care sa imi interzica asta. Ca dumitale sau oricarui altcuiva nu va convine, este o problema care nu ma afecteaza. Fiecare cu Dumnezeii lui, in ceruri sau pe pamant. Si daca tot vorbim de … cime impotriva umanitatii, ce spui despre Potop? Cam unde s-ar inscrie?Sau un tata are voie sa isi omoare copii. Conform carei legi ?
  Vizavi de mame, ma abtin si nu pomenesc nimic de a dumnevoastra. Or fi altii destui care deja au facut-o cu diferite ocazii.
  In ceea ce priveste chestia cu beatul, te anunt ca nu sunt beat , mi-au spus destui ca nu sunt, iar daca toti tac nu inseamna obligatoriu ca au dreptate. Inseamna doar ca nu vor sau le e frica sa vorbeasca, sau sunt muti. Daca mergi la o scoala de surdo muti si esti singurul care vorbeste,iar ceilalti tac toti, nu inseamna ca ei sunt normali pentru ca toti tac.

 8. Oprea

  Nu exista nici o lege in acest sens, spuneam doar ca nu e normal sa-l puneti pe Antonescu mai presus de Dumnezeu. Vad ca nu va afecteaza dar o regula a democratiei spune ca poti face orice cu conditia sa nu-i afectezi pe altii. O cunoasteti ? Eu nu cred.
  Daca doriti sa-l judecati pe Dumnezeu pentru crime impotriva umanitatii (nu sunteti singurul) cititi mai intii codul penal, vai dar cite mai ar trebui sa cititi !
  Cu bautul interpretati cum doriti. In loc de betie se poate introduce si o alta stare indusa de necunoastere. Apropo de necunoastere, surdomutii au posibilitatile lor de a-si face cunoscute parerile si stiu si sa scrie chiar daca dvs. nu cunoasteti acest lucru. Tacere nu inseamna doar lipsa sunetelor dar coloneii probabil ca nu stiu asta.

 9. Domnule Oprea,
  Vad ca iti place sa jignesti. Toti cei care nu gandesc ca dumneata , sunt inculti, beti, ignoranti sau penali. Nu o sa ma mai obosesc sa iti raspund, nu vreau sa te molipsesti.

 10. O ultima interventie, nu stiam ca Codul Penal pedepseste libertatea de opnie sau credinta religioasa. Dar cat traieste omul invata.

 11. Ionel

  Felicitari d-le Neacsu pentru modul in care luptati si „ardeti”,pentru acest popor si aceasta tara.”Recunostinta nu se prescrie niciodata,daca memoria e buna si Inima dreapta” (A.Lamartine).Iar pentru „d-l”din comentariile de mai sus,ce se da de ceasul mortii sa ne explice cum e cu democratia,istoria neamului nostru,respectul fata de cei ce-au patimit si s-au jertfit pentru acest neam,o sa-l citez pe N.Iorga pentru ai da raspuns „Fereasca bunul Dumnezeu Tara Romaneasca de politicianism,de oamenii sai rapaci,care nu cred decat in drepturi ce nu li se cuvin,in bani nemunciti,total straini de orice ideal NATIONAL”

 12. Lt.col Slaveanu George

  Faceti ce faceti si intrati intr-un teren minat.De altfel aceasta este meteahna armei pe care o slujiti.Nimeni nu neaga faptul ca generalul Antonescu a fost patriot si destoinic ofiter de Stat Major.A demonstrat-o din plin in campania dusa impotriva armatei bolsevice maghiare in 1919.Cat il priveste pe maresalul Antonescu,paranoia puterii absolute si boala lumeasca pe care a contractat-o l-a determinat sa ia de unul singur hotarari nesabuite:semnarea tratatului de alianta cu o natiune dusmana intereselor nationale romanesti inca din evul mediu intunecat care tocmai contribuise la smulgerea Ardealului pentru aliatul ei secular Ungaria,trecerea Nistrului,crimele de la Odessa,decimarea armatei romane in odiseea de la Nistru pana la Cotul Donului,Stalingrad,Krimeea si Caucaz ,intr-o actiune care nu servea intereselor romanesti ba din contra ne-a costat destul de scump.In rest numai bine.

 13. Sa inteleg domnule colonel Slaveanu, ca sunteti de acord cu politica actualilor guvernanti?

 14. Deci nu va deranjeaza faptul ca arhivele MApN au fost puse la dispozitia evreilor sub un pretext de doi bani, nici ca nu mai avem armata nationala si nu ne putem apara nici in fata unui atac al formatiei de fotbal din Trinidad Tobago, nici faptl ca in curabd o sa cerem voie sa vorbim romaneste sau sa traversam muntii, nici ca nu mai avem nici 30% din fondul forestier din 89, nici faptl ca in timp ce altii (recent, Germania lui Mrkel)au interzis exploatarea gazelor de sist noi facem lobby lui Chevron impinsi -culmea- de cei care o interzic in tara lor, nici faptul c[ Romania si-a pierdut brandul de aur, a inchis minele pretextand ca nu mai au aur, dar acuma le vamnd altora pretextand ca ne aduc beneficii. Despre astea nu spuneti nuimic domnule Slaveanu? V-a ramas in gat Antonescu, pentru ca asa bolnav cum o di fost a fost un on , un patriot, un militar cu onoare, cu toate greselile sau deciyiile uneori gresite dar nu rau intentionate si nu cu interese meschine.Fcaeti putina gargara domnule Slaveanu, scapati de Antonescu, sau ingititi-l, nu e oertavitor. Cianurile insa sunt, sau nu le simtiti gustul?

 15. Lt.col Slaveanu George

  Da dragul meu,ma deranjaza toate nenorocirile pe care le arati,dar in acelasi timp ma umplu de umilinta.Ai perfecta dreptate,Romania a devenit o colonie a vestului,cu toate ingredientele necesare dar asta nu s-a produs ca urmare a infrangerii tarii intr-un conflict armat,ci prin tradarile produse din interior de catre un alt mare patriot,Basescu,care a comandat nava amiral a flotei romane,candva a IV a flota comerciala din lume si pe care nimeni nu-l intreaba cum sta treaba, ba din contra , dupa ce populatia l-a trimis la plimbare ne-a fost impus ca guvernator de catre stapanii nostri externi.Mai tii minte cine a fost cel care sub pretextul reformei statului,a aiurit definitiv sistemul de pensii militare?Cat despre maresal e mai bine sa-l lasam acolo unde l-a asezat istoria cu faptele bune si rele pe care le-a comis.

 16. Oprea

  Domnule Neacsu,
  Vad ca intelegeti gresit lucruri elementare (oare cum le intelegeti pe cele importante ?) asa ca ma explic:
  Proverbul cu betia nu se refera la starea indusa de alcool ci la incapatinarea unora de a nu vedea evidenta. Dvs. singur scriati ca TOTI, TOTI nu vad ce vedeti dvs. si tot dvs. nu intelegeti motivul. De altfel am precizat clar si in limba romana ca este vorba despre o alta stare dar cind omul nu vrea sau nu poate sa inteleaga se da jignit.
  Nu stiati si nu stiti ce scrie in el dar va folositi de Codul penal. Dvs. ati spus „Si daca tot vorbim de … cime impotriva umanitatii, ce spui despre Potop? Cam unde s-ar inscrie?” iar eu v-am explicat ca daca doriti puteti deschide actiune penala si impotriva lui Dumnezeu, daca tot ma intrebati unde s-ar inscrie faptele Sale. Am spus si atunci ca nu ati fi singurul.

 17. Lt.col Slaveanu George

  Incapacitatea unora de a nu vedea evidenta;frumoasa exprimare literara,domnule Oprea.Face parte din vocabularul gastii lui Partulescu.Mai revedeti gramatica si modul de exprimare in limba romana.

 18. Oprea

  Lt.col Slaveanu George
  Este vorba despre INCAPATINAREA nu despre INCAPACITATEA unora. Eu ma descurc la gramatica dar dvs. stati rau cu intelegerea unor cuvinte.

 19. Lt.col Slaveanu George

  Repet,ma refer la sintagma :A VEDEA EVIDENTA.Este un pleonasm,totusi.

 20. Oprea

  „Incapatinarea unora de a NU vedea evidenta.” Nu vad ceeace este evident. Unde este pleonasmul ?

  PLEONÁSM, pleonasme, s. n. Eroare de exprimare constând în folosirea alăturată a unor cuvinte, construcții, propoziții etc. cu același înțeles. [Pr.: ple-o-] – Din fr. pléonasme.

  EVIDÉNT, -Ă, evidenți, -te, adj. (Adesea adverbial) Care este atât de clar încât nu mai trebuie dovedit; vădit, neîndoielnic. – Din fr. évident, lat. evidens, -ntis.

  Confundati oare evidenta cu a vedea si vi se par ca ar avea acelasi sens ?

 21. Mai pune o felie Opreo, nu fi chitra.

 22. Lt.col Slaveanu George

  Mintiti lumea in fata la fel ca stapanul dumneavoastra,Partulescu.Evidenta,conform DEX editie 1995:faptul de a fi evident;caracterul a ceea ce este evident.-Expr.A scoate in evidenta=a face sa se VADA bine.Pe deasupra este si substantiv feminin,asa ca mai puneti va rog mana pe carte .Nu este niciodata tarziu.Pana atunci abtineti-va de a va mai etala ideile pseudosavante.

 23. Pingback: MAI ARATATI- MI O TARA! |

 24. Oprea

  Domnule Neacsu,
  Daca tot ati inceput sa va trageti de sireturi cu mine cu toate ca eu folosesc formulele de politete va rog sa-mi explicati ce legatura este intre mine si un fruct din care am citit ca se face dulceata. La dvs. in sindicat regulile de bun simt nu se respecta, ii tutuiti pe toti ca asa sunt obisnuiti coloneii ? Asa-i ca nu bateti nici la usa cind intrati undeva ca doar sunteti colonel si ei nu bat la usa, ei navalesc. Vai insa de cei mai mici in grad care aplica aceeasi regula.

 25. Ion

  Lasa-i Oprea ,” ca nu stie ce face ” .

 26. herry

  Numai tampenii.
  Un sfat ,informeazate mai bine despre istorie .

 27. Gheorghe Fedorca

  Ma asteptam la alte comentarii legate de acest subiect.Dar la noi ca la nimeni,toti vor sa fie grozavi.Si la „aratati-mi o tara …….”ar fi multe de spus dar probabil se vor spune cand nu va mai avea nici o importanta.

Statistici T5