Bilanţ de fârşât de săptămână

Categoria Actualitate, Opinii

Crin şi Zgonea

Gata să mai fârşâ o săptămână, se fârşâ ce mai, e gata. Avurăm dă toate în ea şi soare şi ploaie, şi viscole cum zicea naş Negoiţă acu o săptămână, ce mai fură de toate. Fu şi oierul Becali da mai puţin şi deşi se rugă el de tilivizuini şi pretini să îl mai lase şi să mai bârfească şi pă alţii, ăştia dă la RTv nu să lăsară, nu dădură ghes rugăminţilor lu bietu Jiji care cu lacrimi în ochi să ruga să îi lăsăm famelia în pace, că gata acu să lasă de politică, de viaţă public de tot. Aşa zâsă, să mor io dacă minţ. Cine minte să-i cază cucoşu cloţă. Dai o cred că chestia aia cu lăsaţi-mi familia în pace nu era pentru noi, nuuuu, nu cred io că fu pentru noi, aia fu pentru verii de la denea, aşa crez io că fu pentru ei îndemnu. Dă să îl lăsăm în plata Domnului cu steaua lui cu tot, că ete sunt altele mai breze de zis.

Dragomir se dă bine pe lângă DNA

Dacă tot vorbirăm dă Becali şi DNA iete că boier Dragomir, paharnicu, ăla cu sifonăria, dădu cărţile pe faţă, le dădu pe faţă ce mai. Neavând el ce face şi pe cine căina, uitând el de Alexandrescu, care până la proba contrarie e nevinovat, se îngrijeşte de Becali şi declară că vrea să meargă să joace table cu el. Vere, omul ăsta este hazliu rău. Îi ard nădragii pentru chestia cu contractual ăla semnat cu RDS-RCS şi pă el îl doare sufletul dă Becali că nu are cu cine să joace table. Păi puţintică răbdare boier Dragomir, stai nană să fârşească pretinii de la DNA verificarea contractului şi o să îţi dea băieţii timp să joci table cu Becali, la fiecare plimbare prin curtea închisorii. Ce atâta grabă? De asta mergi matale aşa des la procurori, să îţi rezerve un loc în celulă cu Becali? Nu se face, stai la rând, mai sunt şi alţii poate Alexandrescu, poate Voiculescu, poate SRS. Nu te da bine pe lângă DNA, se numeşte tot încercare de mituire, indiferent ce ceri şi ce dai.

Băsescu agent imobiliar

Mă vere, omu ăsta, Băsescu, le face pe toate, le ştie pe toate. Căpitan de vapor, incendiator, turnător, şef de sindicat, ministru, primar, preşedinte, nimic nu îi e secret în ţara asta. Mai nou s-a făcut agent imobiliar şi s-a apucat de dat sfaturi cine cât pământ să cumpere şi cui să vândă. Ieşi el pe post şi începu să plângă de grija pământului românesc. Cică auzi el că cică conform unor norme ioropene România lui Ponta, nu a lui, când e de rău e a lui Ponta-fratesu, va fi obligată să vândă pământ strinilor. Păi cum vine asta bădiţă Traian, până acuma vrei să spui că nu să dădu? Să mori tu? Da la evreii şi moldoveni făcuţi români în ajunul alegerilor, împânziţi cam două milioane prin România cine le dădu pământ? Adică zici tălică că până acu nu avurăm voie, da de acu suntem obligaţi? Pă vino nene colea în Balş şi vezi cine a cumpărat toate pământurile pe o rază de 50 km în sus şi în jos. Da ce spui io, Blaş, că o spusăşi matale coane Trăiene când te întâlnişi cu văru Şarl al inglăjilor şi te tăinuişi cu el. Acolo, ca să îi arăţi că ştii tot ce mişcă în ţara asta, îi zisăşi că ştii că şi-a mai tras o casă. Cum adică şi-a mai tras, păi mai avea case cumpărate? Da nu zisăşi că nu fu voie până acu? Sau pentru feţele încoronate era voie să cumpere da pentru pălmaşi nu? Sau el a cumpărat doar casele şi stă sirecele spânzurate în aer, nu cumpără şi pământul de sub ele? Trăiănele, îţ scăpă porumbelu din gura frate-miu, zău îţi scăpă porumbelu din gură. Apropos, da dacă conu Charles vrea să îmi cumpere pământul ce zâci să îl dau? Eu l-aş da că e pe sterling nu pă euroi care azi e mâine nu mai e. Da, vaporu, vaporu, cât costă vaporu? Auz? Care vapoare? Păi nu ştiu poate ne spui matale că le ştii pă toate.

Ne englezirăm

De când cumpără conu Charles pământ în Ţinutul Secuiesc, că era să greşesc şi să spun România, ne inglezirăm. Mă frate dădui şi io să văd un meci dă tenis, că de fotbal sunt sătul. Şi mă uitai şi io ma meciu dintre Nadal şi Jokovici. Ce să spui, meci frumos, brava lor. Ştiu meserie, parcă nu au talentul lui Năstase, dar le au cu jocul. Nu la fel pot să spun şi de fătuca aia de comentă meciul. Ce or căta unii să se bage unde nu le firrbe oala? Ce eu m-am băgat la croşetat? Fătuca asta de comenta, nu ştiu cum o cheamă dar nici că aş plânge de necez, vru şi ea să arate că le are cu limbile străine şi ne spunea ea despre Nadal că joacă bine pentru că se “focalizează”. Mă uitai io la el, să văd când şi cum face Nadal chestia aia, cum se focalizează dar nu văzui nimic. Ba frate stătui nemişcat 5 minute să văd cum se focalizează Nadal şi să mor de văzui ceva. Acuma nedumirit, cătai io în dex să văz, poate nu ştiu eu ce e aia şi mă uit degeaba la Nadal ca la soare. Nu mă uitam degeaba, că iote ce scrie: “A face să treacă printr-un singur punct toate razele unui fascicul” Deci trebuie să îl văd pe Nadal într-un punct. Nimic, el era pe tot terenul. Şi atunci ce spunea fătuca aia? Stătui io aşa să mă lămuresc şi căutând prin dicţionare, îmi amintii de prinţul Charles şi cătai şi în engleză şi găsii că to focus înseamnă: To concentrate attention or energy”, sau pă limba noastră cică să te concentrezi la ceva, să faci ceva. Păi bine măi fata tatii, fiţi-ar limba ta nu spui unde, de ce nu vorbeşti româneşte? Dacă esti îngrămădită, de ce nu stai acasă şi ieşi pe drum, că mai dai peste copii şi femei gravide, oameni bolnavi de inimă şi îi ai pe conştiinţă. Ptiu drace, cât poţi să fii de creţ la minte să traduci din română în engleză a se concenta =to focus, apoi tot tu cu mintea creaţă să îl aduci iară în limba română to focus=a focaliza? Cine ţi-a îmbârligat mintea şi te-a mai şi pus în mijlocul drumului? Stai acasă fata tatii, că e plină ţara de proşti, nu e nici o fală.

Zgonea fârşâ treaba, se apucă de dărâmat

Bă frate sunt mândru, mândru tare sunt mai mândru ca un bănăţan. Păi cum să nu fiu mândru, când îl mai mare ministru din ţară e oltean de+al meu ce mai, oltean de pe Jii, iar al trilea om în stat e şi el tot venit de pe Jiu, nu ştiu dacă cu pluta, da sigur deaci, din Craiova. Şi cum să nu fiu mândru când ştiu că plecă de jos, de la şaibă, că fu om dă bază al societăţii înainte de loviluţie, fu lăcătuş, cu dosar sănătos. De aci, cam după revoluţie începe şi viaţa lui, pe Wikipedia. Pănă aci nu se ştie nimic despre el da se ştie de mama lui că fu licenţiată, adică făcu o facultate şi oarece invenţii. Şi mai făcu un băiat Dragoş, cu o gfată, Cristina. Acu înţeleg io de ce vrea nenea Ponta să scrie la Constituţie că famelia e format din soţi, nu din femeie şi bărbat, ca să nu îl găseascp cineva pe Valer incompatibil cu profesia de copil. Păi iote ce scrie la internet: “Mama sa este licențiată în economie și inginerie și este autor al unor invenții. S-a căsătorit cu Cristina, colegă de liceu, având împreună un fiu, Dragoș Alexandru.”Deci romînii totţi se trag din Decebal şi Traian, numai Dragoş Alexandru din două colege de liceu. Dar, apropo  ce treabă are asta cu ştiinţa lui Valerică nu ştiu, dar asta mi-a amintit de vechiul meu coleg de clasă, “băiatul lui Maria a lu sora, a lu Stela de la bancă”.

Acu io văz mai departe că băiatu, el, Valerică făcu studii postuniversitare prin 2003, dar tot nu văz ce facultate făcu şi când. Văzui io că făcu multe cursuri, din care unu cica celebru despre internet. Mă dădu pă spate şi d-aia sunt io mândru. Da cel mai mândru sunt io că uite copilu ăsta al nostru, făcu în 6 luni ce nu făcură toţi şefii ăia de la Camera Deputaţilor şi parlamentarii toţi în 25 dă ani. Termenă el cu toate legile, cu corupţia, cu locurile de muncă, cu şomajul, cu pensile, cu salariile, cu popoarele migratoare din parlament, ăia care tot pleacă de la un partid la altul după cum bate vântul, termenă el şi cu recensământul ştie clar cîţi româmi votează şi câţi sunt pe listă, făcu tot cemai, termenă cu toate da cu toate înţălegi? Acu dacă fârşâ el cu toate pănă se odihneşte, zisă el să se apuce de dărâmat că de construit a construit tot. Şi ca să vadă lumea că nu are nimic de ascuns, îşi zisă el să dea jos zidurile Parlamentului că e rea mult ciment şi cărămidă în ele şi să lase liber să facă câteva terase, poate nişte mese unde să se joace table Becali cu Dragomir, cu Neţoiu, cu Solomon şi alţii ca ei, că tot se hotărâră ei să scoată din puşcărie toţi parlamentarii şi să inventeze puşcăria la FF, sau ambulatoriu. Parcă văd că după ce îi scot de acolo, din lipsă de locuri şi fonduri pentru puşcării, dau altă lege prin care le fixează domiciliu forţat prin Tahiti, Canare, Madagascar sau mai ştiu io pă unde. Brava Valerică tată, nu ai tu părul creţ, dar minteaaaaaaaaaaaaaaaa… astrahan nu alta.

Americanii trec la spionaj pe faţă

Fratele meu, ne făcurăm dă ruşine. Mă plângeam mai acu o spătămână că nenea Duşa dădu liber la arhivele apărării unor americani sau mai ştiu eu ce sunt ca să studieze holocaustul la el acasă, adică în Romînia, că aşa a vrut Băsescu să avem şi noi Holocaust, ca să fim în rândul lumii. Era ruşine să nu avem şi făcu el ce făcu şi acu avem. Ei bine, tocmai când ne lăudam că suntem singurii care pusărăm arhiva armatei la dispoziţia cui vrea să o vază, şi ne mândream tare, uite că americanii ne-o traseră de behăim ca Becali. Ia luaţi de cetiţi: “Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) şi FBI au acces la serverele a nouă giganţi americani în domeniul Internetului, între care Microsoft, Yahoo!, Google şi Facebook, pentru a supraveghea activităţi în străinătate” Păi ce să mai facă ei acuma cu arhivele noastre, la ce ne chinuirăm noi să ne facem preş cu ce ne mai lăudăm noi acuma, când americanii îşi dădură liber la verificat chiloţii noştri? Nu mai pot acuma nici să port ciorapii pe dos, că mă văd americanii. Bine mă nene Duşa, fuseşi matale la întâlniri cu toţi şefii dă armate NATO şi nu îţ zâse nici unu ce pregătea americanii? De ce te mai ploconişi mata şi te făcu;i de râs cu arhivele, dacă ei au voie să vază şi cînd te cerţi du Zgonea şi cu Şova, care să îl şteargă pe Ponta la nas? Ptiu drace, ne făcurăm de cacao dăgeaba  Da de fală când am fost?

Hai că închid, că mă supărai, mă supărai, cemai. Gata, în jipane şi la mici, că să dădu dezlegare la Bruxelles la bicarbonate.

PS. Căutând pe net să pun o poză cu Valerică am aflat şi de ce nu e trecut în Wikipedia ce facultate a acsolvit. Ar fi fost greu să scrie că a terminat o facultate de … 8 ani, când toată lumea ştie că cea mai grea, medicina este de 6 ani. Dar lui nenea Valerică i-a plăcut atât de mult lăcătuşeria, brăţară de aur, încât nu a dat-o jos de la mână decât după cea a amânat evenimentul de 3 ori. Trei ani s-au chinuit profesorii să îl facă inginer, dar el nu, ca e mai bine lăcătuş.  Crin, mai slăbuţ nu a repetat decât un an. Păi ce, ne face el pe noi ? Bravo Valică, eşti tare,  sunt mândru de tine. Treci la spart ziduri  că eşti bun.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Bilanţ de fârşât de săptămână

  1. Oprea

    „Ei bine, tocmai când ne lăudam că suntem singurii care pusărăm arhiva armatei la dispoziţia cui vrea să o vază,” se trezira si pensionarii militari sa plinga ca tocmai ei nu au acces decit la ultima solda si celelalte state de plata sunt secrete de nepatruns pentru ei. Iata o idee in favoarea dvs. domnule colonel:
    – cereti soldele voastre de la ambasada americana si nu va mai milogiti de Ponta sa va dea legi de reparare a onoarei si demnitatii.

  2. Lt.col Slaveanu George

    Domnule Oprea,acum chiar mi-ati intarit convingerea ca oamenii care sugereaza astfel de idei,sunt idealisti,asta ca sa nu-i caracterizez in direct ca sunt idioti.

  3. Oprea

    Domnule Lt.col Slaveanu George,
    Daca tineti mortis sa demonstrati care este diferenta dintre un colonel si un om cu simtul umorului va stau cu placere la dispozitie.

  4. Domnule Slaveanu, va pierdeti timpul.

  5. Lt.col Slaveanu George

    Aveti dreptate,domnule Neacsu.Sunt multe probleme mai importante decat postacii platiti.

  6. HUMOR NEGRU

    „Întrucât instituţiile titulare ale caselor de pensii sectoriale (M.Ap.N, M.A.I., S.R.I) au comunicat că au identificat în bugetul aferent anului 2013 sumele necesare pentru reîntregirea pensiilor diminuate, vă propunem să modificaţi Punctul de vedere al Guvernului înaintat Parlamentului României – favorabil iniţiativei legislative, cu luarea în considerare a aplicării Legii în cel mai scurt timp posibil de la aprobare, urmând ca fondul pentru 2014 să fie stabilit prin bugetul pentru acest an.”

    Extras dintr-o scrisoare ce vrea sa revolutioneze teoria bugetului.*:P tongue
    Tare sunt curios cine este autorul (persoana, nu organizatia).
    Unde esti nene Iancule?