Manipularea prin dezinformare sindicală

Categoria Actualitate, De pe bloguri militare, Despre Armata

atentie, manipulare

Tocmai când începusem prezentarea unui material privind manipularea pe internet, uite că domnii de la sindicat s-au gândit să îmi dea un exemplu. Adică să exemplifice cum de face manipularea prin dezinformare. Intrând pe blogul SCMD ca orice sindicalist care crede că se mai poate face ceva, aşteptând (e adevărat, mai puţin ca alţii) lumină de la conducerea sindicatului, citesc că vineri va avea loc o nouă întrunire a CD a SCMD, adică a şefilor de filială care mai au câte 20 de cotizanţi în filială, aşa a la Comănici, ocazie cu care se va face şi o informare privind stadiul proiectelor aşteptate de rezervişti, PLX -164( câtă ironie acest număr) şi PLX-109, legea cu abrogarea cap 4 din 329.

Din ceea ce ştiu eu, după ce pe data de 4 iunie, Comisia de muncă o făcuse praf, amânând decizia pe motiv că un deputat ceruse să i se înainteze o analiză privind pensiile civile şi cele militare,  pe data 10.06.2013, PLX .-109 cea atât de dragă domnului Dogaru, a fost discutată în camera pentru Buget –finanţe. Ce aflăm de la doamna Caloian despre această şedinţă ? Citiţi si dumneavoastră aici :

http://paginajuridicascmd.blogspot.ro/

„ marți, 11 iunie 2013

Stadiul PL- x nr. 109/2012

                                          Ieri, 10.06.2013, la Camera Deputatilor s-au desfasurat sedinta comuna a Comisiei pentru  munca si protectie sociala si a Comisiei pentru buget unde era planificat sa se dezbata si sa se adopte avizul care trebuia dat proiectului de lege  PL-x nr. 109/2012, pentru abrogarea/modificarea cap. IV din Legea 329/2009. Din pacate, trebuie sa repetam ca in pofida eforturilor reprezentantei SCMD prezenta la sedinta, membrii comisiei au stabilit sa amane dezbaterea  pana la finalizarea procesului legislativ cu privire la proiectul legii reparatorii.

          Situatia privind stadiul celor doua proiecte de lege pe care le asteptam a fi adoptate in aceasta perioada va fi analizata in sedinta Comitetului Director din 14.06.2013.

      COORDONATOR AL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) CALOIAN M.”

Deci conform  declaraţiei, doamnei  Caloian, SCMD a avut un reprezentant acolo şi mai spune domnia sa că din păcate nu s-a putut lua nici o decizie, deoarece membrii comisiei au stabilit sa amane dezbaterea  pana la finalizarea procesului legislativ cu privire la proiectul legii reparatorii”. Am citat din mesajul doamnei Caloianu, ca să nu se spună că am interpretat eu aiurea.

DEZINFORMARE CRASĂ, INCREDIBILĂ, DE NECONCEPUT.

Am intrat şi eu pe site-ul Camerei Deputatilor, la înregistrări video din data de 10, şedinţa Comisiei pentru Buget Finanţe şi ce văd? La minutul 51.33 începe dezbaterea PLX- 109, dezbatere care se termină peste fix 4 minute, la minutul 55.39 Atât a durat dezbaterea în sedinţă a acestui proiect. În afară de preşedintele de şedinţă au mai vorbit domnul Gherghină acest fac- totum de la finanţe, coşmarul miniştrilor şi călăul nostru, şi domnul Dascălu deputat de Dolj care i-a luat peste picior pe cei de la guvernare că acum un an se lăudau că fac şi dreg imediat ce ajung la putere, că anulează din secunda doi toate legile lui Boc,  iar acuma votează contra amendamentelor pe care tot ei le-au iniţiat şi susţin legile lui Boc. Am ajuns de râsul PDL-iştilor. Şi ca să fie tacâmul complet, nu e de ajuns că ne-a minţit Ponta, nu e de ajuns că ne-au dus cu zăhărelul din alegeri în alegeri, acuma ne minte şi Dogaru şi doamna Caloian. Domnia sa spune că dezbaterea a fost amânată. Aiurea, minciună sfruntată, dezinformare, manipulare în toată regula. Ascultaţi stimaţi colegi înregistrarea audio, apoi intraţi pe site-ul Camerei Deputaţilor să vă convingeţi cu ochii voştri: COMISIA DE BUGET  A PROPUS UN RAPORT PRELIMINAR DE RESPINGERE,  AŞA CUM A RECOMANDAT GUVERNUL, PRIN DOMNUL GHERGHINĂ .  

Proiectul a fost respins cu un vot împotrivă şi două abţineri.

Ce amânare, ce PLX-164, aiureli de doi bani, marca Dogaru-Caloian. Stimaţi şefi de filiale care aveţi de gând să mergeţi să protestaţi împotriva lui Ponta şi mai ştiu eu a cui, pănă să ajungeţi acolo, daţi prin Poligrafiei. Acolo e buba noastră cea mare. Nu puteţi schimba un guvern mincinos, nu puteţi să vă obţineţi drepturile câtă vreme cei care vă conduc vă mint mai rău decât guvernul. Îmi e teamă că sunt mână în mână, că prea îi lăudau domnul Dogaru şi Pricină pe Ponta, Oprea şi Duşa. Acuma ne mint pe faţă, de parcă noi nu avem posibilitatea să verificăm o informaţie. Oameni buni, nu v-aţi săturat de mincinoşi? Scăpaţi de cei de lîngă voi şi abia după aia mergeţi mai departe. Verificaţi unde şi cine sunt mincinoşii.

 Acuma, nu vreau să fiu răutăcios, dar din înregistrarea video eu nu am văzut pe nimeni din SCMD în Comisie şi nici  s-a auzit, nici nu a spus nimeni că nu e adevărat ce spune domnul Gherghină sau că   votarea legii nu are nici o încărcare bugetară. Nu am văzut şi nu am auzit „strădaniile reprezentantei SCMD”, doamna Caloian  în plenul şedinţei. Ce s-a străduit dânsa acolo nu ştiu, dar nu se vede şi nu se aude nimic. Poate o fi adormit. Aşa se explică de ce nu ştie că s-a votat NU . Sau nici nu a dat pe acolo ? Oricum sunt curios ce va spune doamna Caloian, vineri la informarea membrilor CD şi cum vor înghiţi şi vor vota aceştia explicaţiile şi dezinformarea. Vă daţi seama ce analiza se va face în baza informaţiilor date de doamna Caloian, cum se va bate ea cu cărămida în piept, spunând că a depus toate eforturile, dar ei nu au ţinut cont de ceea ce a spus ea şi nici nu au vrut măcar să voteze proiectul.     Iară vor lua colegii poziţia calului care bea apă ?

UPDATE, 13.06.2013, ZIUA EROILOR NEAMULUI

În timp ce ministrul Duşa ne spune cum slăveşte el Eroii Neamului, provocând lăcrimioare curcilor şi culegând priviri de recunoştinţă, colegii din Camera Deputaţilor, Comisia de Muncă, au marcat  Ziua Eroilor scoţând PLX-164 de pe ordinea de zi. Şi pentru că la ei sărbătorile se înnădesc, nu e băgată nici în şedinţa următoare de pe data de 18.06. Asta da respect armatei române. Domnul Duşa poate fi mândru.

UPDATE 13.06.2013. ORA 16.00.

Şi ca să nu mai existe dubii, iată ce scrie şi Cotidianul despre şedinţa de pe data de 10.06 din comisia de Munca:

„Comisia de buget din Camera Deputaţilor a întocmit un raport de respingere a propunerii legislative prin care se cerea abrogarea măsurii luate de Boc, după ce a auzit opinia transmisă de actualul executiv.”

Guvernul v-a transmis punctul de vedere, prin care a spus că nu susţine acest amendament, pentru faptul că ar presupune cheltuieli suplimentare de la buget, în sensul că se plătesc şi salariul şi pensia, dacă e pensionar şi a rămas în continuare în sistemul public”

Cum dracu toată lumea a înţeles că s-a respins proiectul numai reprezentanta SCMD la şedinţă a înţeles că s-a amânat până la rezolvarea PLX164? Sau aşa o fi primit ordin de la Dogaru să afirme? Dacă aşa a făcut treabă şi cu procesele în instanţă, mai miră pe cineva că avocaţii tocmiţi de domnul Dogaru cu contracte frumuşele, nu au dat nici un rezultat? PE CE S-AU DUS BANII SINDICALIŞTILOR, PE AVOCAŢI CARE VĂD UNA ŞI SCRIU ALTA ?

 http://www.cotidianul.ro/guvernul-ponta-apara-masura-lui-boc-nu-poti-cumula-pensie-si-salariu-de-la-stat-215726/

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Manipularea prin dezinformare sindicală

 1. Artem

  Cind am sugerat in ultimul an ca indiferent de promisiunile mincinoase, singura noastra solutie este PROTESTUL,toti au sarit ca arsi, ca nu mai este cazul,deoarece noul guvern da dovada de compasiune,bla,bla… A trecut deja un an si suntem mintiti si umiliti DE CATRE CLASA POLITICA ACTUALA cel putin la fel ca si guvernul anterior! Doar acum descoperim atitudinea conducerii sindicatului? Dar chiar nu credeti ca ne meritam soarta!? Cu virf si indesat!!

 2. Si protestele trebuiesc facute cu cap, planificat, cu scopuri clare, cu seriozitate, cu responsabilitate, cu o strategie pe termen lung, nu asa ca sa protestam, sa ne legam cu lanturi demonstrativ sau sa ne instalam corturile in fata guvernului, ca sa ne vada televiziunile. Si mai ales trebuiesc organizate militareste, de militari, nu de propagandisti.

 3. Atat SCMD cat si toate sindicatele tac pentru ca au fost cumparate ! Noi cei disponibilizati din MAI intentionam sa iesim in fata prefecturilor din tara pentru ca atat justitia cat si MAI ,,isi depun icrele ” pe noi !!!Dogaru ne-a prostit ca are avocati si sa ne inscriem in SCMD,platind din urma cotizatia ca o sa rezolvam prin sindicat magariile ce s-au facut in 2011-ADIO MAMA CA TOTI SI-AU BATUT JOC DE NOI,NE-AU LUAT BANII SI MULTI NICI MACAR NU S-AU PREZENTAT LA PROCESE !!! La Guvern zic secretarii de stat ca sa se ocupe MAI -ul de noi iar cei de la MAI spun ca nu pot face nimic fara decizia Guvernului ! Ne freaca astia cum vor pentru ca nu suntem hotarati si ne este frica sa iesim in strada sa ne strigam oful ! Ne meritam soarta daca nu iesim in strada !!! Daca aveti cunostinte din MAI aflati in situatia asta va rog sa ma contacteze la tel 0784022776 ,pe grupul inchis de pe FB http://www.facebook.com/groups/449965591736445/ sau pe pagina :http://www.facebook.com/pages/Disponibilizatii-din-MAI/228206420592775

 4. Bolohan viorel

  Reaua vointa a celui care a argumentat cu plata din aceeasi sursa (bugetul de stat) a pensiei si salariului catre ACEEASI PERSOANA (banuiesc ca este vorba de Gherghina)nu poate fi acceptata, este mai mult decat evidenta! Ce treaba are bugetul cu persoana care incaseaza contravaloarea unei prestatii in munca? Sunt atatea situatii in care functionari publici incaseaza de la acelasi buget mai multe venituri (nu doar doua!)insa lucrul acesta nu se vrea observat.
  Actiunea sindicatului ar fi trebuit sa preceada discutia care este redata de domnul Neacsu si sa fi fost canalizata pe demontarea manipularii facute de reprezentantul Guvernului in randul membrilor Comisiei parlamentare! Din pacate noi doar…constatam.

 5. HUMOR NEGRU

  MAREA PROSTEALA TRANSMISA MILITARILOR ROMANI DE PRESMIERUL BASIST PONTA : „Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”, Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”,

 6. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Apa de ploaie .Onorabilul sindicat trebuie sa impuna revenirea Sistemului de pensii militare si mai ales a Statutului cadrelor militare anterior anului2ooo.Aceasta ar aseza lucrurile in fagasul normal si onoarea militara ar fi salvata.Toata lumea ar fi astfel multumita,inclusiv Cuza Voda,acolo la Trei Ierarhi.

 7. Trotus

  Raspunsul dat la L-121 care bate pasul pe loc !!
  Show Details

  Desigur că am făcut contestaţie la decizia primita acum. Inutilă de altfel. Nu vor răspunde la ea. Dar am făcut-o doar ca să am confirmarea de primire, vorba unui domn contraamiral, care mi-a spus textual : „ăştia-ş duşi cu capul din casa de pensii !”. Rămâne speranţa anului 2014, dar până atunci ne înjumătăţeşte şi ne ia şi banii !. Cât despre justiţie nici nu vreau să aud. Cheltui pe puţin 5000 de lei şi mie îmi vine din iulie de dat cam 6000 lei înapoi poate ! Dacă asta vor, dacă Plx 163 sau L 121 stau pe loc în Cameră , este mai mult decât evident că nu doresc îndreptarea situaţiei. Ne ţin de proşti pentru-că suntem nişte proşti. Este mai mult decât evident că ăstia , roşii, sunt mai răi decât portocalii, sunt, au foamea-n gat. Era evident că prin îndepărtarea lui PNL-istului Dobriţoiu cu lunecosul PSD-ist Duşa, aceasta era calea. Ce restituire a pensiilor micşorate, alea 10000-15000 !? Ei doreau reducerea multor pensii date. Ştii care-i paradoxul ? De unde până unde calculul făcut în dec. 2011, cade exact pe Deciziile de acum. Le-au luat tot pe alea. De luna viitoare încep să trimită hârtiile cu planul de recuperare a sumelor. Sume făcute după cum vor ei din Casă. Eu de exemplu plătesc o pensie continuare studii major, la un repetent care profită de legile române şi de facultăţile private. Plătesc la greu procentual. Evident din netul avut. Acum îmi iau banii inapoi, dar pensia luată ,dată este. Sau impozitul, CAS-ul. Sunt bunii doar la luat. ORDINARI, şi guvernanţii şi parlamentarii şi cei din Casa de pensii. Vorba unui coleg din Bârlad: „eu pe ăştia (rosii) nu-i mai votez nicicând !”.Situaţia politică este acum prin upgradarea impusă, dorită omului radical schimbată. Ca şi privitor, comentator politic, văzut bun doar de un singur om din SCMD (dl. Rinciog), îmi permit să schiţez următoarele. Referendumul pe schimbările propuse noii Constituţii nici nu va avea loc. Va fi doar cu câteva condiţii explicate ieri, odată sec la Cotroceni, pe larg in faţa colonelului la B1, ca fiind sigur acceptate. Nefiind acceptate, curtea zeilor pe pământ romănesc impune calea. Totul va trece, în forma dorită cu : 7 din 9. Doar doi se opun, doar doi sigur au aştia.! Precum la realegerea omului cu dioptrii de cal ( -12 D), şapte din noua l-au reuns.
  Alt aspect . Referendumul propus de guvernator se va face. Cu tot aceleaşi două întrebări. Tot ce şi-a dorit el a ieşit. Este o dovadă evidentă de “bărbăţie” politică evidentă şi nu “impotenţă” explicită uselistă. Se vezi luni ce limbuţe îi dă Zgonea cu aprobarea lui de parlament. De asta au timp ! Nu au să fie în stare nici să explice electoratului “fript” crunt in iulie 2012, linia, parsivenia demersului. Am avut de pătimit căldura unei zile toride de vară pe un rezultat ştiut de micul Titulescu!? Personal privesc , citesc, constat pe propria piele , evoluţia. Şi-au dorit atât de mult puterea şi au dat-o pe firfirici ! Puţini şi în câteva pungi. Este umilitor. Sunt dator cu o explicaţie la ceea ce am scris ! La referendumul dorit de uslasi cu modificarile aduse la Constitutie, pragul dorit de participare de 30% dorit, nu va fi aprobat de CCR. . Ramanem cu cel de 50% plus unu, care evident la unul din referendumuri nu va fi atins, nici eu nu sunt motivat sa merg, iar la celalalt va fi atins , adică cel a lui Băsescu, la care dacă legea reparatorie nu intră in atenţia umflaţilor din Casa Poporului, mă duc să-l votez . Cu ce mă ajută pe mine puterile în stat, mandatul preşedintelui, regionalizarea, dacă îmi merge mai greu !? Dă-i ciorilor, nu mă consum pentru-că vreau să trăiesc. Dar constat că până la urmă am avut încă odată mare dreptate. Oprea a fost mai bun decât Duşa, Boc se pare mai bun decât Ponta., iar Antonescu are vise doar de preşedinte de republică pentru care ar face orice, deci este mai bun ca Băsescu ? S-au găsit unii să mă vorbească atunci !? Le vine la toţi rândul ! Până atunci să vrem să auzim de bine !! Eu pot trăi si fără banii lor. Fac injectii la babe, mă ţine nevasta. Altii, după ce nu mai pot muncii…. !?
  Dacă aş putea le-aş da-o pe toată, pentru lumânări acum de Înălţare, DOAMNE IARTĂ-MĂ !

  Cu stimă

 8. Lasa-ne

  Nea Marine, esti foarte, foarte rautacios. In momentul in care nimeni din cei abilitati nu-ti face dreptate si te lupti cu morile de vant,nu-ti ramane decat cimitirul, dumneata pui gaz ape foc. Nu se vede ca ai fost militar. Asa ca taci si nu mai da lectii sindicatului si altor „organisme iliesciene” si ascunde-te. Jignesti o masa de oameni nedreptatiti. Ti-as spune mai multe, dar nu meriti. Se pare ca esti „basist” prin nastere. PAAAAA

 9. Lasa-ne.
  Daca tu ai dreptate iar eu gresesc, spune cine esti prietene, sa vada lumea cine are dreptate si cine greseste. Sau tu, ofiter al armatei romane, sau ce o fi, nu ai curajul raspunderii? Hai baiatul, ai dreptate, majoritatea este de partea ta, de ce te ascunzi? Sau asa ai facut toata viata ?E plina armata de rezervă de ghiocei ca tine care latra doar la gramada si doar de dupa gard.

 10. Lupus

  Minciuna este mai mult decît evidentă. Domnul Neacșu se dovedește a fi un bun investigator de presă.
  Regret că mie mi-a scăpat acest Comunicat al SCMD!

  Mîine se impune demisia acelei doamne.

 11. HUMOR NEGRU

  14 iunie 2013, 01:29
  rotaru adrian spunea…

  @pentru toti…Astept comentarii
  La emisiunea de la B1TV dnul plagiator Ponta…..a demonstrat ca este si mincinos…..parca nu era de ajuns plagiator…… Intrebat de dnul col Turcescu…. despre promsiuni…a amintit si de rezervistii militarii(promisiunea facuta privind pensiile…..)SI ACUM LUATI AMINTE..,.. RASPUNSUL(astept comentarii de la membrii SCMD si ANCMR)citez din memorie….. Cu militarii am ajuns la o intelegere cu conducatorii organizatiilor de pensionari AU FOST INTELEGATORI !!!!! si se va aplica de la 01.01 2014!!!! Deci despre ce vorbim …… chiar mai are rost sa mai cautam vinovatii pe undeva……S-a demonstrat clar ca Dnul ponta minte ca toti politicienii…. Acesta este micul Titulescu…. Asa Mentor asa invatacel…. RUSINEEEEEEEE

 12. Emil

  Bine punctată chestia cu ghioceii care lătrau doar la grămadă şi de după gard. În plus, e superbă sintagma. Cu stimă.

 13. HUMOR NEGRU

  Astazi, din surse confidente de pe linga comisia de munca din camera deputatilor, unde unul din vicepresedinti este deputatul de vaslui, adrian solomon-membru psd, am aflat ca din aceeasi initiativa din 13 iunie 2012 cand a fost anulat P.L.758/2011 de revenire a cuantumului pensiilor militare de stat abuziv si ilegal taiate, s-a primit acelas ordin de linie din partea domnului Victor Ponta ca P.L.164/2013 sa nu figureze pe ordinea de zi a comisiei decat in luna decembrie 2114. RESTUL ESTE SIMPLA GARGARA ELECTORALA, CARE PRINDE BINE LA FRAIERII VOTANTI CU PROMISIUNI FARA NUMAR,FARANUMAR.Deoarece Parlamentul este tratat ca o anexa a guvernului Boc5/Ponta2.Deci fostii pensionari militari trebuie sa isi ia un fara echivoc ADIO DE LA DESANTATELE PROMISIUNI ELECTORALE FACUTE DE CEL MAI IUBIT PREMIER DINTRE PAMINTENI , VICTOR NAUM PONTA, care bate campii cat e ziua de mare la tembeliziuni cu promisiuni desantate si desarte.
  DRAGI CAMARAZI , SA AVEM DEPLINA INCREDERE IN USL/PSD, CA NE PROSTESTE PE FATA BINE SI SA VOTAM LA NESFARSIT CU EI CA SI ASA NU E NICI O DIFERENTA INTRE USL SI PDL, DUSMANII DE MOARTE AI POPORULUI ROMAN SI OAMENII NWM.
  14 iunie 2013, 01:29
  rotaru adrian spunea…
  @pentru toti…Astept comentarii
  La emisiunea de la B1TV dnul plagiator Ponta…..a demonstrat ca este si mincinos…..parca nu era de ajuns plagiator…… Intrebat de dnul col Turcescu…. despre promsiuni…a amintit si de rezervistii militarii(promisiunea facuta privind pensiile…..)SI ACUM LUATI AMINTE..,.. RASPUNSUL(astept comentarii de la membrii SCMD si ANCMR)citez din memorie….. Cu militarii am ajuns la o intelegere cu conducatorii organizatiilor de pensionari AU FOST INTELEGATORI !!!!! si se va aplica de la 01.01 2014!!!! Deci despre ce vorbim …… chiar mai are rost sa mai cautam vinovatii pe undeva……S-a demonstrat clar ca Dnul ponta minte ca toti politicienii…. Acesta este micul Titulescu…. Asa Mentor asa invatacel…. RUSINEEEEEEEE
  Ce a spus Ponta despre pensiile militare in conferinta de presa a usl din 03 12 2012
  luni, decembrie 03, 2012
  „Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”,
  Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”,

Statistici T5