Parcul Romanescu, copii şi cocina

Categoria Actualitate, Social

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parcul Romanescu din Craiova. Se spune ca e unul din cele mai frumoase parcuri din ţară şi al treilea ca mărime în Europa. Nu pot spune că e şi cel mai curat , dar nici printre cele mai murdare. Din câte citeam recent în presă, există intenţia să fie reamenajat Teatrul de vară, astfel că pe lângă Hipodrom , Castelul Fermecat, Podul suspendat şi Gradina Zoologică va mai avea un punct de atracţie. S-a amenajat acolo la ieşirea dinspre Cimitirul Ungureni, înspre strada Caracal- căreia eu nu am să îi spun Ford pentru ca nu i-am spus nici Oltcit si nici Daewoo şi urăsc pupinturismul  politicianist-  şi un părculeţ sau loc de joacă pentru copii, cu ceva chioşcuri de dulciuri. Copii care vin în parc sunt convins că vor neapărat să meargă şi pe acolo, să se dea cu trenuleţul, tiribomba sau ce mai e pe acolo. Înainte acest loc de joacă pentru copii era amenajat cu aproape 150 -200 mai la Sud.

Toate bune şi frumoase, dar există o mare problemă. Deşi în unele părţi ale parcului te înnebuneşte mirosul teilor, acolo exact în zona unde este locul de joacă pentru copii, te omoară mirosul animalelor care sălăşuiesc peste drum de acel loc de distracţie: câini, lei, tigri,raţe, nutrii, porci de guineea, căprioare. Este deja vară şi căldura face ca mirosurile amestecate ale dejecţiilor acestor animale şi urinei din cuşti să se lase greu peste nasurile copiilor.Este un miros pestilenţial.  Nu ştiu cine a avut ideea creaţă să planteze locul de joacă pentru copii acolo, nu ştiu dacă a mers prin zonă cineva de la protecţia copilului sau de la inspecţia sanitară să vadă dacă este ok să se vândă produse alimentare la 30 m de locul unde sunt stabilimentele animalelor enumerate mai sus şi dacă este cineva preocupat de poluarea olfactivă, dar dacă nu a fost nimeni până acum, sugerez o vizită în zonă. Ştiu că doamna primar este prea tânără să aibă nepoţi pe care să îi ducă prin zonă şi prea ocupată ca să se plimbe singură, dar este imposibil ca să nu aibă pe cineva mai liber sau mai plimbăreţ din anturaj, sau staff care să  fi fost prin Parcul Romanescu . Dacă totuşi nu a fost nimeni, poate trimite doamna primar pe cineva pe acolo, să stea 15 minute să se dea cu trenuleţul. Plătesc  eu plimbarea dacă nu se dă jos din trenuleţ  plângând. Suntem de râsul lumi, în cel de-al treilea parc ca mărime din Europa, noi am amenajat locul de joacă al copiilor, exact la doi paşi de  dejecţiile animalelor. Sau cum spune o vorbă bătrânescă, din toată carnea vacii, ne-am ales cu coada. Oare cei care au aprobat acest proiect, la ei acasă  îşi trimit copii sau nepoţii să se joace în cocina porcilor sau coteţul găinilor? Ce spuneţi doamna primar ?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Parcul Romanescu, copii şi cocina

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Pe vremea lui Solomon,rudarul-lautar,Craiova a fost spoita frumos,dar pe multi bani.Datoriile insa au ramas si trebuiesc platite de catre cetateni.Numai de la vestitul pasaj suprateran,o chestie fara nici o utilitate edilitara,mai avem de platit 2000000 de euro.Mai exista si alte potlogarii:bani cheltuiti pe lautari la diverse ocazii,cladiri construite aiurea conform aprobarilor date pe spaga etc.Altele le vom afla in momentul in care procuratura nu va mai fi aservita.Oare vom mai apuca acel moment?