MANIPULAREA PRIN NEINFORMARE SINDICALĂ, SAU LAUDĂ-MĂ GURĂ!

Categoria Despre Armata

 

 DOGARU, FUMURI SI GARGARA

Un comunicat al  SCMD îi dă ocazia domnului Dogaru să iasă în față și să încerce să spele păcatele doamnei Caloian.

luni, 17 iunie 2013

Prezenta la lucrarile Comisiei pentru munca si protectie sociala, d-na Caloian Monica, vicepresedinte al SCMD, ne transmite:

”Astazi 17.06.2013, incepand cu ora 16.00, la Camera Deputatilor s-a desfasurat sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala avand pe ordinea de zi un singur punct: discutarea si acordarea avizului de specialitate pentru PLx-164/2013, Proiectul Legii reparatorii pentru pensionarii militari.

Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil cu 17 voturi pentru si 1 vot impotriva (reprezentantul UDMR).

Precizam ca legea se va aplica in doua etape, astfel: 

•Incepand cu luna urmatoare publicarii legii in Monitorul Oficial va intra in vigoare prevederea in virtutea careia se va stopa procesul  “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale” declansat in urma cu cateva luni de zile la MApN;

 •Revenirea pensiilor la cuantumul lunii decembrie 2010, pentru colegii care au pierdut prin procesul de revizuire, se va face incepand cu 01.10.2013.

 Multumind tuturor deputatilor si reprezentantilor MApN care au sustinut cauza noastra, asteptam votul in plenul Camerei Deputatilor.

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU”

Citind mi-au venit în minte involuntar relatările lui Domozină și mi-o închipuiam de madam Caloian, această Domozină a sedințelor din Comisiile Camerei Deputaților, cu microfonul sub nas, transmițând ca și regretatul comentator sportiv cu totul altceva decât se petrecea în teren, dar așa cum voia publicul. Cam așa a transmis domnia sa și din cabina meciului de la Comisia de Buget pe legea 109. Acuma, a transmis la fel de deformat un adevăr care ca și în primul caz, iese la iveală spre rușinea ei și a celui care o cocoloșește și o scoate la înaintare crezând că proștii nu vor afla niciodată cum stă situația.

Ca întotdeauna când e vorba de domnul Dogaru, adevărul se află la mijloc. Comunicatul începe cu informația –lipsită de interes sau de relevanță de altfel – că doamna Caloian ar fi asistat la o ședință a Comisiei de Muncă și ar fi repurtat o mare victorie. Dezinformare indusă. Doamna Caloian, chiar dacă a participat, ori a dormit ca în cea are dezbătea P X-L109acum câteva zile, ori a fost bibelou, că și așa se poartă toți cu ea de parcă ar fi de porțelan. Deci informația cu prezența doamnei Caloian este pur și simplu o încercare de a induce ideea că ar avea vre-un merit pentru trecerea prin comisie a proiectului de lege, fapt total neadevărat.

De asemenea, tot prin inducție domnul Dogaru ne anunță: ” Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil” Și aici se induce ideea că onor conducerea sindicatului ar fi negociat ceva cu cineva. Fals! Se comit două măgării aici, unul este inducerea acestei idei și al doilea este minciuna prin omisiune, pentru că domnul Dogaru știe cine a negociat, când  și cu cine, dar nu spune, o pune așa în dungă, ca oamenii să creadă că el este artizanul marii victorii. 

Adevărul este că domnul Ponta a  avut o discuție documentată pe baza unui material înaintat de Naon Mișu prin doamna Olguța Vasilescu, cea care s-a făcut purtătorul de cuvânt al rezerviștilor, cu ocazia inaugurării podului de la Calafat. Cu acea ocazie a fost informat cu problemele pe care le creează noile decizii de pensionare și cele de recuperare a diferențelor pentru cei cărora le-au scăzut iarăși pensiile. Nu vreau să comentez mai mult vizavi de cât de informat sau dezinformat era domnul Ponta cu privire la noile acțiuni ale Casei Sectoriale de Pensii a MApN, sub directa coordonare a domnilor  Dușa și Oprea, cei cu care ”negociaseră” în martie domnii Dogaru și prietenii, dar după ce a înțeles aspectele și a fost asigurat că reprezintă realitatea, a spus că va lua măsuri imediate de urgentare a avizării legii și va introduce prin deputații PSD din comisii, amendamentele la care face referire domnul Dogaru. Ca urmare astăzi, proiectul de lege a trecut ce Comisia de Muncă Camerei deputaților, deși nu era trecută în program iar mâine există promisiunea că va fi discutată și votată în plen.

Iată aici documentul înaintat domnului Ponta, care a făcut ca acesta să urnească bolovanul.

De ce nu a prezentat domnul Dogaru acest document pe blogul sindicatului, iar domnul Rânciog nici măcar nu a dat link către această pagină din blogul filialei Dolj? Din nimicnicie, și dorința de a dezinforma prin ascunderea adevărului și prezentarea acestuia trunchiat, în așa fel încât ei să iasă în față. Acest om conduce destinele sindicaliștilor rezerviști.

Toate aceste lucruri s-au obținut  într-o zi în urma unei discuții aplicate cu date concrete și argumentate cu persoana care face jocurile, nu cu locotenenți cu grad de general. Ar conta prea puțin cine a realizat acest pas, dacă nu ar fi din păcate în situația de a fi .. judecat în comisia de disciplină a sindicatului. Nu a fost încă pus în discuție , dar mă tem că domnul Naon pentru inițiativa sa va fi pedepsit, pentru că în ultimul comunicat, cel din data de 14, domnul Dogaru cerea impetuos :” Comitetul Director al SCMD, luand in calcul prioritatile rezervistilor cu privire la necesitatea aparitiei urgente a Legii reparatorii, transmite tuturor camarazilor rugamintea de a renunta la actiuni personale si de a transmite propunerile referitoare la amendamente si alte initiative, la Comitetul Director, prin intermediul Birourilor Operative ale filialelor. Fie ca sunt sau nu membri ai SCMD.”

Culmea e că cererea sau directiva se adresa tuturor, rezerviștilor, fie că sunt sau nu membri SCMD. DOMNULE CÂT TUPEU POATE SĂ AIBĂ ACEST OM , TE DOARE BULBUL RAHIDIAN.

Ei bine, ce se face domnul Naon acum, că tocmai a încălcat Directiva domnului Dogaru care încă mai aburește, și a îndrăznit să inițieze acest contact cu domnul Ponta, PESTE CAPUL LUI DOGARU. Atenție mare Mișule la Sibiu, că și așa erai luat în colimator de când cu amendamentele doamnei Anghel, acum nu mai scapi. Vei fi discutat în Comisia de disciplină și dat afară din sindicat, cum a fost dat Chiliman din PNL. Ce ne facem coane Mișule? Îi stricași ploile lui Dogaru, el se pregătea de zaveră, reîncepuseră oamenii să mai plătească cotizații, iar tu te treziși să îl destupi pe Ponta și să votezi legea în două zile. Ești mâncat! Rămâne Dogaru fără sindicat. Nu ar fi mai bine să rămână sindicatul fără Dogaru că și așa nu prea are cu se lăuda , decât cu ce fac alții.

Acum nu știu dacă Ponta va merge mai departe și va face tot ce ține de el pentru a fi promulgată legea, nu m-ar mira să ne trezim cu un alt joc făcut la Cotroceni sau chiar să se mai amâne un pic și să nu treacă în sesiunea asta parlamentară, încă aștept, dar un pas mare a fost făcut, s-a discutat cu Ponta și a fost informat direct și din acest moment nu mai poate spune că nu a știut, că nu a discutat nimeni cu el, că a fost dezinformat. Acesta este pasul înainte, de acum încolo orice s-ar întâmpla, dacă nu se rezolvă există legitimitate în declanșarea unor proteste anti guvernamentale. Culmea este că unele minți crețe din București chiar doreau să continue protestele și după ziua de azi, deși aflaseră de ”negocieri”, dar supărate că li s-a stricat jucăria și alții au obținut ceea ce ei nu au vrut să obțină, aburind sindicaliștii, insistau să meargă mai departe. Nu aveau nici măcar răbdare să vadă dacă legea va fi votată marți , așa cum a promis Ponta. Au stat 3 luni, de când a promis Oprea și nu pot să mai aștepte o zi. Mânărie, probabil voiau să îl enerveze pe Ponta care este foarte irascibil și nu acceptă să fie atacat după ce al a făcut primul gest de revenire. Sincer, nu m-ar mira ca unele persoane, nu spui cine, becher, să  fie în stare de așa ceva.

Marți e o altă zi. Ziua în care poate   se va dovedi că nu e bine să dai cu parul până nu ai terminat vorbele sau că vorbele sunt doar vorbe fără fapte. 

PS: Mă aștept ca mâine să apară și un comunicat al ANCMRR, prin care domnul Iliescu, la fel ca și domnul Dogaru, să își informeze supușii că datorită negocierilor purtate, legea a fost trecută prin Comisia de Muncă cu niște amendamente propuse de ei  și apoi va fi votată. Cine pune pariu ?

UPDATE

Legea a trecut astăzi de camera Deputaților, asa cum promisese Ponta pe 14.Asta înseamnă că :

1. Dacă vrea Ponta, vrea toată lumea și cu el trebuia negociat de la început.

2. Este prea periculos să spun care este următoarea concluzie, aștept să văd legea promulgată și pusă în aplicare. Oricum e un pas înainte pentru rezerviști, dar mulți pași înapoi pentru …..omenire. O să mă explic după ce văd legea aplicată.

Față de domnul Dogaru care s.a grăbit să felicite toți ușierii de la birourile lui Dușa și Oprea ( mă mir că l-a pomenit pe Ponta printre cei felicitați), eu mulțumesc în primul rând lui Mișu Naon care nu s-a lăsat până nu a încercat și ultima variantă înainte de a ieși în stradă și doamnei Olguța Vasilescu care a intermediat transmitereea mesajului către Victor Ponta. În al doilea rând indiferent de motivul pentru care  a amânat până acuma rezolvarea problemei trebuie adresate mulțumiri și premierului Ponta. Dar este încă dator și să nu uite că nu numai militarii ci  și alte categorii așteaptă  să se achite de promisiunile făcute în campanii. Mai e mult de lucru domnule Ponta. Domnul Dogaru spunea că acuma trebuie să ne concentrăm pe 109, și noua lege a pensiilor militare. Da, dar mai avem o Constituție de votat și aia se va vota înainte de noua lege a pensiilor. Și mai este și o regionalizare de discutat și   Roșia Montana, și gazele de șist. Sau alea nu ne interesează, noi ne-am rezolvat pensiile pentru alea să se zbata altii ?Ca să nu mai spun de educație, sănătate, locuri de muncă. Probabil însă că astea sunt obiective care nu intră în sfera de interes a rezerviștilor?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la MANIPULAREA PRIN NEINFORMARE SINDICALĂ, SAU LAUDĂ-MĂ GURĂ!

 1. Trotus

  Nu sunt omul care scrie un text şi apoi îl rostogoleşte în toate comentariile. Când scriu ceva nu fac altceva decât de a comenta trăirile obiective ori subiective ale ultimilor evenimente. Ieri prin comisia de specialitate a trecut favorabil PLx 163. Astăzi ar trebui să treacă prin plen, iar apoi Monitorul Oficial ar trebui să se publice legea. După aia se mişcă Casa de Pensii. Să dea Bunul Dumnezeu să meargă bine. De felul meu nu sunt cârcotaş, nu sunt omul care după un efect mă găsesc să spun precum necuviinciosul care în faţa unui parcurs greu şi care invocă numele Domnului, dar spre final când hopul este trecut îşi retrage rugămintea. De aceea îmi păstrez unele rezerve privind anumiţi oameni. Preşedintele Dogaru trebuia să fie, Pricină trebuia să fie, senatoarea grevistă trebuia să facă, Rincioc trebuia să creadă, iar noi toţi, trebuia să fim mai uniţi. Personal nu mi-am arogat nimic din ieşirea mea unică şi în premieră pe 07. ian. 2011 la <>. Am avut de tras după , mai exact reproşul , chiar duşmănia unor oameni furioşi. Oameni care s-au dovedit unii a fi de MARE calitate umană. Rezultatul acesta este poate munca sutelor de oameni fermi, decenţi, care au crezut în dreptate, onoare, demnitate. Să dea , mă repet, Bunul Dumnezeu, să fim lăsaţi în pace pentru totdeauna !!!
  Aşa să ne ajute Dumnezeu !
  Apără Doamne Armata Română şi pe toţi cei care încă cred în ea !

 2. neacsum

  Trotus,
  A vedea care sunt cauzele a tot ce se intampla sau nu se intampla si a incerca sa le anulezi sau miscorezi efectul nu inseamna a fi caarcotas.Nici eu nu spun mai multe acuma, voi spune atunci cand va fi cazul, nici nu spun ca am castigat razboiul, poate fi doar o gura de oxigen, fara o continuare. Vom vedea.Dar modulin care unii mistifica adevarul, se fac ca nu stiu cum s-a realizat cevaascund faptele pentru a se erija ei in realizatori, este incalificabil. INDIFERENT CA E BINE SAU E RAU FIECARE TREBUIE SA ISI ASUME FAPTELE SALE NU PE ALE ALTORA SI NICI SA DEA VINA PE ALTII ATUNCI CAND LI SE PARE CA CEVA E IN NEREGULA CUM S-A INTAMPLAT CU MOTIUNILE DOAMNEI ANGHEL. Un pic de decenta si demnitate, modestie si realism nu strica nimanui, dar cand ai fost angajat sa dezinformezi, este greu sa faci altceva si dupa ce ai iesit la pensie, daca nu cumva imposibil, pentru ca uneori asta e tot ce stii sa faci.

 3. HUMOR NEGRU

  Am crezut in SCMD si am avut speranta. La ora actuala consider ca SCMD nu este altceva decat o escrocherie care isi trateaza membrii ca pe niste surse de cotizatii si buni de prostit ca la „alba neagra”.
  Adio scmd, ce ai fost nu ai pastrat. O mare deziluzie pentru rezervistii militari din cauza unui mic grup de viespi.

 4. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Armata a fost caracterizata din cele mai vechi timpuri prin onoare,demnitate,disciplina liber consimtita,rigoare,legi si regulamente,prin care cel ce-si alege aceasta nobila meserie,recunoscuta ca atare in istoria noastra seculara sa stie precis cum va trai dupa ce va agata porthartul si armele in cuiul retragerii.Restul este aiureala.Factorul politic,alogenii si sindicatul nu au ce cauta in viata militara.Stim foarte bine ,ca intr-un delirium interminabil,cei care au determinat distrugerea armatei nationale,au rerecalculat pentru cei cu NASUL in suflet si pentru sleahta de lingai ai acestora pensii corespunzatoare CAUZEI.Rugati pe cei care va aburesc cu importanta sindicatului sa va arate cupoanele de pensionar si poate va veti lumina.S-ar putea sa fie trecuti si pe state de plata la care amaratii de pensionari militari nu au acces.Totul este o mare mizerie la care ne-am expus de bunavoie.

 5. Trotus

  Televiziunile de stiri scriu mare: Pensiile militarilor, reintregite dupa 1 nov. 2013
  Doamne ajuta !

 6. Pannduru Lunetistu

  Nu am crezut si nu voi crede niciodata in chestia care se numeste SCMD, din simplul motiv ca a fost infiintata si este condusa numai de „fosti” cu pretentii de „inca”… Cozile de topor de ieri au ajuns liderii sindicali de azi. Cand toata lumea se vaita ca nici nu se putea mai rau de asa eu, optimist cum sunt din fire, am sa le raspund la toti : Ba! Se poate si mai rau! Asteptati-va la ce poate fi mai rau pe lumea aceasta, fiindca o tara ca nu-si poate plati o armata puternica, va da tribut altor armate! (Nu am zis-o eu, doar citez din clasici si din intelepti, care au scris dupa ce au patit-o)… In rest, toata lupta mea sindicala se reduce la aruncatul cu privirea pe pe cupon, undeva in partea dreapta, unde scrie DREPTURI DE PLATA. In rest, daca nu ma chemati la o lupta adevarata, condusa de oameni adevarati, cu ordin de lupta si misiuni clar conturate, cu sarcini precise si inamici reali.. nu ma intereseaza. Nici pe EI, cei care ne dezbina si ne conduc „cu cantece de sirena” spre abator, pentru a ne face mai usoara iesirea din sistemul de pensii … pe cale naturala. Si pentru a fi in ton cu ei, eu mi-am pregatit deja garsoniera cu usa spre cer !!!
  Ne vedem… dincolo, in lumea aceea fara durere si suspin. Ori in floarea de piersic in care ma voi intrupa…

 7. No, bine!

  Joci fals. Se vede ca esti „bun” prieten cu o prea!

 8. neacsum

  @no bine,
  Ai haz, nu mi s-a mai spus de mult ca sunt omul lui Oprea. Pana si cei mai inversunati dogarieni si-au dat seama ca sunt absurzi sa sustina asta. Dumneata insa esti nou prin zona, nu ai de unde sa stii. Apropo, ai urmarit mesajul domnului Pricina la RTV ? Il Pupa pe Oprea pe toate bucunarele chiar și cele cu inchidere auriculara, dupa ce patru luni de zile ne-a dus cu presul.Acuma, cand altii au rezolvat problema, hop si Oprea ridicat, nu stiu din ce Pricina.Nu m/ar mira sa aud ca anumite persoane din conducerea SCMD sunt inscrise in UNPR.

 9. Trotus

  Legea reparatorie a trecut. Pisica, nuca fierbinte, oricum i s-ar mai spune, se află acum în altă curte. Nu contează doar viteza promulgării, ştiindu-se că legea dacă nu apare pe masa Casei de Pensii până-n 20-25 iunie, hârtiile cu executările silite pleacă şi pensia este şi diminuată şi executată (asta-i regula contabililor din Casă), ci şi promulgarea în sine.
  Judecând la rece, legea reparatorie , dar şi promulgarea, sunt supuse aceluiaşi joc, aceluiaşi troc. Pe de o parte primii, cei cu aprobarea legii şi primirea urgentării trecerii ei de la stăpânul inelelor, au tranşat, aşteptând efectul ei în toamnă, cel care promulgă ar trebui să spere la acelaşi efect. Suntem între două referendumuri. Ce l-ar determina obiectiv acum pe preşedinte şă nu aştepte prea mult şi să promulge legea !? Desigur conştientizarea de către noi al rolului deosebit al său in “cestiune” şi urmarea acestuia, votul, la cele două întrebări cu răspuns planificat a fi afirmativ. Ar putea să o lase, atât cât are dreptul şi astfel hârtiile cu executări pleacă, pentru a ne contientiza, sau să o întoarcă. Ar fi răspunsul dat de “sictir” la toţi cei care s-au contrat ideilor sale şi suprema satisfacţie(măruntă) de, “aţi ajuns la mâna mea !” Nu cred că este productive sau să mai comentăm fiecare muşchiul sau muşchii celui sau celei care a făcut, ci să aşteptăm şi să privim dincolo de gard. Atât cât putem, după gâtul fiecăruia. Vine repede şi la timp, bine, întârzie sau nu vine, este prăpăd. Nu mai vedem nimic până-n 2014 !?

 10. @Trotus,
  E corecta analiza ta.Sa vedem ce va face Băse. V alungi promulgarea pana la sfintele calende sau va profita si va da si o declaratie prin care ”va planga” pe umerii militarilor? Pana atunci insa eu vreau sa vad TEXTUL LEGII,pentru ca a suferit modificari si se vorbeste de cereri pentru aplicarea ei , adica un fel de cereri pentru revizuirie, cand de fapt nu e revizuire. dE CE SE CERE ASTA ? eSTE CLAR, PENTRU A INCHIDE PROCESELE PE CARE MILITARII LE AU CU MINISTERUL. Odata semnata cererea de revizuire , procesul este declarat caduc si se pierde , pentru ca ti se inainteaza o noua decizie pe care tu ai cerut-o , deci nu mai ai ce contesta , ti s-a rezolvat probleme. Si astfel, cad toate celelalte probleme pe care le ceream in instanta, si astfel se dovedeste ca nu am urmarit decat banii, toate celelalte , cum ar fi demnitate , onoare,statut, sunt vorbe de claca .

 11. Trotus

  Eu scriu, nu polenizez cu necunoscuti. Fac o exceptie. raspund unui anumit Aron Iulian. Nu am avut drepturi necuvenite. Am in spate o cariera de 32 de ani la care se adauga conditiile (grupele de munca). Astfel au iesit fie 39 de ani , fie 43 de ani (dupa caz). Afla bunule domn, ca acum in statele de organizare ale marilor unitati (divizie, brigada) functia medicului sef este incadrata la conditii speciale. Iar daca este sa fim retroactivi de ce nu am fi in toate ! Am iesit din sistem in oct. 2008, am prins chiar un an de speciale. Nu este vorba de intelegeri sau neintelegerii, pe care din pacate peste 80% din pensionarime nu le inteleg. Stiu cu cine m-am confruntat timp de 32 de ani, stiu ce am lasat, stiu ce a ramas. Despre calai, lasati-o moarta. Calaul va da acum prin legea recuperatorie banii inapoi. Singurul care se opune poate fi doar cel din deal. Asa ca draga domnule, sa tacem mai bine, eu, medic ma pot lipsi cat inca pot munci de pensie, fac cum am spus injectii la babe, combinate si cu ac variabil, inca pot, pe cand tu…
  Din 1990 , ‘pasarea’ a fost mereu pe gard. Acum este ‘pe un anumit gard ‘ !
  Toti ne dorim acum un aspect. Incetarea executarilor silite. Aici este marele ‘of’ ‘ ! . 100-200-300 de lei luati conteaza in functie si de marimea pensiei, dar sa dai inapoi 5000-6000-7000 de lei este greu. Apoi conteaza revenirea la ceea ce a fost. Si sa fim seriosi, totul a pornit tot de la noi. De la cei 10000 de nemultumiti, care vorba romaneasca ; au rascolit … Santajul cu 1 oct. tine doar in prisma referendumului pe constitutie. Dar vine Legea Pensiilor militare unde iar se rupe echilibrul, brutal. Noi mai contam abia la europarlamentare si alegerea presedintelui la finele anului 2014. Pana atunci, daca evolutia ne este potrivnica, astia ne injumatatesc !! Priviti si asa dragi colegi evolutia !?

 12. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Trotusul curge foarte bine.Micile victorii de conjunctura nu vor duce niciodata la castigarea razboiului adevarat.onoarea si demnitatea militara nu se recastiga la pacanele ci prin legi adevarate,legate de traditia armatei romane.

 13. dobre

  Stimati camarazi,

  Noi cei din aceasta breasla avem o mare problema-suntem tare naivi si credem tot ce ni se spune
  Eu zic sa asteptam luna octombrie si sa vedem daca pensia este cea din dec.2012,plus cea civila calculata pentru cei care au mai lucrat si acea ajustare de 4%,iar daca nu se va intimpla numai avem decit o singura varianta.IESIREA IN STRADA SI INCEPEREA JIHADULUI

 14. neacsum

  Domnule Dobre,
  Eu zic sa asteptam sa vedem ce se intampla dar in timpul asta sa si verificam si sa ne pregatim , dar nu pentru Jihad, lasati vorbele astea mari, sa fiu iertat, la modul in care suntem organizati si la condusi, la ceea ce putem face cu adevarat, tot ceea ce am putea face in conditiile actuale este sa atragem dispretul opiniei publice. Nu uitati ca toate televiziunile sunt in mana celor care conduc tara si tot ceea ce vom face va fi prezentat asa cum vor ei. Societatea civila oricum este pornita impotriva noastra, exemplele cu generalii si coloneii condamnati pentru furt si fraude, cu casele, cu contractele, vor face din noi, din armata victima sigura. Nimic serios nu se poate face cu declaratii bombastice, inconstiente, gen Jihad, revolta, nesupunere civica etc. Luati exemplul lt Gheorghe Alexandru, impins de aceleasi elanuri si chiar persoane catre o revolta care l-a costat cariera. Unde a ajuns, ce face? Adsio cariera militara. NICI UN GUVERN , NICI UN PARTID NU IL VA REINCADRA PENTRU CA A FACUT NISTE GRESELI PENTRU CARE POATE SPUNE MERCI CA NU E IN PUSCARIE SI LE-A FACUT SFATUIT DE ALTII.

 15. De La Logistica

  Cu referire la viitorul legii PLx164/2013.
  Consider justificata opinia domnului care afirma ca drepturile pensionarilor militari, cu pensiile micsorate in raport cu cuantumul din dec. 2010, sa fie atribuite incepand cu 01 Ian. 2011 . Daca Plx164/2013 face un rabat de la acest drept cuvenit , mi se pare un act de toleranta fata de amabilitatea puterii USL de a ridica pedeapsa data de guvernarea Boc pensionarilor militari, prin neaplicarea cuantumului cel mai avantajos la plata pensiilor recalculate dupa o alta lege decat aceea in baza careia au fost initial determinate . Daca prezidentul isi va aduce aminte ca unii pensionari militari l-au injurat consistent , inca din primele momente ale monstruoaselor sale anunturi cu privire la austeritate, si va impiedeca promovarea PLX164/2013 atunci , printr-un act de vointa politica si intelegere din partea pensionarilor militari afectati, trebuie sa se renunte la amnistia fiscala prevazuta de lege si sa se solicite sa fie introdusa in lege prevederea ca cuantumul din Dec. 2010 sa se aplice incepand cu 01 Ian. 2011. Cred ca este mai corect , mai legal si mai constitutional o asemenea prevedere decat amnistia fiscala.

 16. radoi

  a murit generalul vasile petrut, tata socru lui dogaru, de fapt Pila lui dogaru in obtinerea hainei militare. Deci, rezervisti de cariera, uitati cui platiti cotizatia, cine va conduce si in cine aveti incredere. Unul ajuns colonel pe pile, care nu a facut 0 zi armata, care este omul kgb ca si socru. Socru pe care apropo, pana a murit l-a tinut la azilul din Tirgoviste. Asa grija are si de voi..

 17. nicu

  DOGARU SI sleata lui de betivi ordinari iesiti cu pensii nemeritate la 40 de ani militari care au frecat menta si au luat pensii nesimtite si nemeritate de-si nu au contribuit cu nici un leu la sist de pensii PONTA si ANTONESCU si OPREA slugaii celor din sist militar ei au nevoie de putere si profita de prosti

Statistici T5