Săptămâna Înălţării

Categoria Actualitate, Opinii, Stiri Interne 1.486 afisari

 inaltarea 1

Din ştirile de săptămâna care tocmai a trecut se remarcă zborul ca principală activitate.

Mazărea se înalţă

Există o zicală în Constanţa: „despre Mazăre numai de voie bună”.Primarul  voiajor, play-boy, cel şantajat dar fără şantajist, cel care a reuşit să schimbe un angajat al unui minister pentru şantaj fără  însă a dovedi şantajul şi fără ca DNA-ul să se sesizeze,  a prins aripi. Şi la propriu şi la figurat. Se pare că metoda de presiune pe care a exercitat-o pentru schimbarea unui funcţionar care nu îi dădea lui avizul când voia, a arătat tutulol că nu e bine să te pui cu Mazăre,  chiar dacă eşti ministru, că te papă Ponta. Aşa că uite chiar şi domnul Dragnea, mâna dreaptă a lui Ponta, cea cu care a strâns-o el mai deunăzi pe a lui Angela, a decis să mai înfiinţeze o regiune, pe care să o stăpânească băiatul responsabil cu distracţia şi tineretul cu berete roşii din Partid. Aşa că frumosul Dragnea se gândeşte să mai facă o regiune formată din două judeţe, aşa de Madagascar. Bucuros că va fi bei peste litoral şi deltă, Măzărel s-a dat în spectacol şi a prins aripi si la propriu. A putut vedea toată lumea la tv cât de sus poate fi propulsat primarul Constanţei, dacă este suficientă presiune. Te pui cu mazărea ?

CVT îşi ia zborul

Se pare că –dacă e să ne luăm după spusele  zburătorului- PSD a trecut la înălţat Zmee. Corneliu Vadim Tudor, Zmeul Zmeilor cel care avea câte ceva de spus despre toţi, omul care de când a înfiinţat partidul România Mare nu vede decât comploturi împotriva sa, a fost silit să zboare de pe scaunul de preşedinte al propriului partid. Un umăr de 116 delegaţi la Consiliul Extraordinar al PRM au decis demiterea conducerii partidului. Doar 9 delegaţi au votat împotriva deciziei. Când pierzi şefia partidului cu un asemenea scor, este absolut  aberant să vorbeşti despre mânării sau un grup de trădători, amestec  al altor partide sau  mai ştiu eu ce comploturi. „Marele” Vadim dă dovadă de pierderea totală a simţului realităţii dacă în aceste condiţii nu vrea să îşi accepte  înfrângerea. Poate are dreptate, poate nu Consiliul trebuie să îl demită conform statutului, poate s-a comis un abuz, dar se va organiza şi un Congres Extraordinar  şi rezultatul va fi probabil la fel. Ceea ce trebuie să vadă şi refuză Vadim Tudor, este că nu mai este dorit şi că dacă este cu adevărat democrat trebuie să facă pasul înapoi. Ameninţarea cu desfiinţarea partidului este o dovadă în plus că nu mai are ce căuta în fruntea partidului chiar dacă este fondator şi are înregistrat PRM la OSIM. Face şi el aceeaşi greşeală  sau mai bine spus suferă de aceeaşi boală ca toţi preşedinţii, se confundă cu funcţia  şi nu vor să se dea jos decât odată cu trecerea în nefiinţă. Îmi e teamă că îşi va cauza singur retragerea din cele lumeşti nu numai politice.

Si  Iranienii zboară, nu-i aşa ?

Zborul se poartă şi în afara graniţelor. Aflăm pe fluxul de ştiri că şi prin Iran se schimbă preşedinţii. Hassan Rouhani un lider musulman moderat a câştigat alegerile acolo unde nu prea îndrăznea nimeni să gândească că vor interveni schimbări. Nu ştiu care va fi reacţia lui Mahmoud Ahmadinejad, dacă va găsi şi el un Hrebenciuc pe care să dea  vina sau dacă  va schimba scorul cu ajutorul ambasadei de la Paris, dar pînă acuma se pare că nu există  contestaţii sau acuze de fraudă electorală. Stau şi mă întreb aşa ca prostul cum or fi reuşit iranienii ăia să întocmească listele de alegători, că ei au 36.7 milioane de votanţi şi o  parte din ei sunt nomazi, trăiesc prin deşert, în locuri unde  nu ajunge decât vântul. Cum or fi reuşit să îi numere şi cum or fi votat, s-a mers cu urna cămilă  în deşert ? Interesantă a fost declaraţia Israelului care  – deşi noul preşedinte iranian a declarat că va schimba politica faţă de occident- nu  se lasă şi afişează acelaşi discurs agresiv, cerând impetuos ca Iranul să facă ce vor ei, israelienii, de parcă ei ar fi UE sau USA sau amândouă la un loc. Doamne fereşte!

Deci săptămâna asta a fost săptămâna zborurilor, sau mai bine zis a Înălţării. Adevărat s-au înalţat!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Săptămâna Înălţării

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Ar fi fost mai bine daca ati fi folosit termenul de catarare in loc de inaltare,dar, uneori este necesar sa folosim si notiuni de indobitocire religioasa.Poate cineva,candva,se va lumina.

Statistici T5