Canicula la Volan

Categoria Actualitate, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După furtuni, grindină, ploi torenţiale,”viscol” cum spunea primarul Negoiţă, a venit rândul căldurii să ne pună vieţile în primejdie. Canicula este un factor deosebit de periculos care combinat cu anumite boli de care suferă oamenii poate provoca tragedii umane. Cei care se ştiu bolnavi de inimă sau sensibili la razele soarelui, de obicei se feresc, sau contând mai mult decât trebuie pe noroc sau vechea zicală „ lasă mă că nu mi s-o întâmpla tocmai mie, dacă e ceva mă opresc” îşi forţează limitele şi fac experienţe cu propria viaţă.

Cei care nu se ştiu suferinzi, au impresia că avertismentele sunt doar pentru cei cu probleme şi  se aventurează uitând că 39 de grade sub tabla unei maşini fără aer condiţionat sau în aer liber sub razele soarelui se dublează punând motorul uman cu tot angrenajul său într-o încercare riscantă. Când rişti numai viaţa ta, parcă ar conta mai puţin, ar spune unii, fără să gândească că de viaţa unui om poate atârna soarta familiei sale, acel om ar putea fi unicul salariat în familie şi chiar dacă nu ar fi aşa viaţa sa e preţioasă pentru alţi oameni familie, prieteni, colegi de serviciu. Este mai dramatic însă când o nepăsare de genul acesta se lasă cu accidente care pot pune în pericol şi viaţa altora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ieri, în jurul orei 13.00, pe Strada Râului în Craiova a avut loc un accident de circulaţie. Un cetăţean din Craiova aflat la volanul unei Dacii cam de o seamă cu Victor Ponta, a pierdut controlul volanului şi a oprit maşina cu frâna de stâlp. Din fericire nu au existat victime colaterale. La locul accidentului a ajuns imediat poliţia, un echipaj SMURD şi o maşină de pompieri  cu utilaje de descarcerare pentru a-l scoate pe şofer din maşină. Soferul a fost dus la spital pentru investigaţii, starea sa nu era înă cea mai bună.  Întrebând ce s-a întâmplat, un martor al accidentului mi- a spus că şoferului i s-a făcut rău. Nu ştiu dacă era în evidenţă cu vre-o boală, dacă pierderea controlului maşinii s-a datorat bolii amplificate de căldură sau neatenţiei, sau doar căldurii , dar să circuli la 25 de grade cu o maşină fără aer condiţionat este sinucidere curată. Bineînţeles nu toţi îşi pot permite maşini noi, dar parcă ar trebui să gândească de două ori înainte de a se sui la volan în astfel de condiţii. Sunt sigur că ar fi ieşit mult mai ieftin dacă ar fi luat taxiul, ar fi rămas cu maşina întreagă, dar poate a crezut şi el că „ nu mi se întâmplă tocmai mie.”

Atenţie la caniculă !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5