Ponta prins în propria cursă

Categoria Magazin

 soarece in cursa

Curtea Constituţională a luat în discuţie, la cererea Opoziţiei, Legea Referendumului. După cum se ştie, actuala putere modificase condiţiile de validare a referendumului, cerând ca acestea să fie acceptate cu prezenţa a doar  30% din cetăţenii cu drept de vot şi cu cel puţin 25% voturi valabil exprimate. Deci să presupunem că la un număr rotund de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot ar fi fost suficient ca să se prezinte la vot aproximativ 6.000 000 de votanţi iar din aceştia să fie valabil exprimate aproximativ 1.500.000 de voturi ca să fie validat referendumul. Deci votul a 1.500.000 de oameni , cam atâţia câţi membri fideli crede PSD că se pot prezenta la „oaste” la nevoie,  cu cei ademeniţi de sticla cu ulei sau găleata de apă cu tot,  pot decide soarta celor 18.000.000. Deci mai puţin de 10% din populaţia cu drept de vot ar decide ceea ce nu ar vrea celelalte 90 de procente. Cam aşa a vrut şi a gândit actuala putere să decidă soarta gazelor de şist, a Roşiei Montana ,  a regionalizării şi a Constituţiei. Dacă ne gândim, pe regionalizare, se vota la pas , dacă dădeau ungurilor traseul Covasna- Budapesta, minele din Apuseni şi apele minerale din Harghita şi Covasna. Din cauza asta s-a opus Ministrul Mediului UDMR-ist avizului de mediu pe Roşia Montana, pentru că nu voia ca românii să le distrugă solul pe care îl vizau la regionalizare.

Dar uite că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. CCR updatată cu Morar şi Pivniceru deci doi din cei care nu îl iubesc prea tare pe Ponta, unul pentru că a fost păcălit şi unul pentru că l-a păcălit, a declarat constituţionale cererile lui Ponta, dar .. nu pentru Ponta ci pentru cel care va fi la putere peste un an. Ponta, ca şi Antonescu, speră că el va fi pe cai mari   când va intra în vigoare noua lege, dar eu nu aş băga mâna în foc. După ce a declarat Ziua Drapelului drept Zi de Doliu, aşa cum Laszlo Tokeş a declarat Ziua Naţională a României Zi de Doliu,după ce cocoloşeşte un ministru de externe care a acţionat dezastruos în criza Muntenegru, după ce va primi piedici şi şuturi după şuturi de la Băsescu în timp ce el se va distanţa de liberali, peste un an Ponta va fi mai mic decât Boc.

Deci CCR a hotărât, legea, se aplică în forma adoptată de Parlament peste un an. Ce va face acum Ponta cu regionalizarea, cu Constituţia şi gazele de şist? O să amâne proiectele până la anul când va intra legea în vigoare? Riscant, udemeriştii nu pot aştepta atâta, regionalizarea deja este făcută  pe hârtie,  şefii de regiuni au cotizat, nu pot aştepta, în PSD s-au ales şi preşedinţii regionali. O să amâne votarea Constituţiei? Nu se poate, nu pot aştepta alegerile şi nu poate organiza referendum de schimbare a Constituţiei  cu 6 luni înainte de alegeri. O să amâne referendumul cu Chevron şi Roşia Montana? Păi oamenii au adus deja utilajele, el a garantat că se rezolvă. Domnul Ponta se află într-un mare rahăţel.

Dacă organizează referendumul în actualele condiţii are şanse minime să obţină scorul de 51 % prezenţă la vot, cu toate fraudele de care ar fi în stare, pentru că  el nu este Băsescu să aibă la îndemână toate pârghiile pentru a frauda en gros. Cu cât trece mai mult timp cu atât pierde din voturi pentru că odată cu trecerea timpului, popularitatea lui scade , miniştri fac gafe după gafe, USL devine din ce în ce mai nepopular. De oferit nu prea mai are ce oferi populaţiei, nici măcar rezerviştii nu au fost „alimentaţi” încă, au primit doar promisiuni, cuţitul este la Băsescu, deci situaţia e albastră rău. 

Va risca să amâne referendumurile până la anul ? Bineînţeles că nu. Va fi nevoit să urgenteze chiar referendumurile cât încă mai are trecere pe la cei care încă nu s-au dumirit cu cine au de-a face. Apoi  va trebui să dea dovadă de o mare nesimţire, pentru că referendumurile nu vor trece şi va trebui să treacă peste ele, spunând că votul este consultativ, nu obligatoriu. Sau va formula în aşa fel întrebările la referendum încât votul negativ sau neprezentarea la vot să fie favorabile ideii sale. Ceva de genul „ sunteţi de acord  să nu se introducă exploatarea gazelor de şist? Cu o asemenea întrebare are toate şansele ca referendumul să fie infirmat,  deci va concluziona că populaţia este de acord să se exploateze gazele de şist pe principiul negării negaţiei.  Sau la Constituţie va întreba „ sunteţi pentru păstrarea actualei Constituţii ?„ Neprezentarea la vot va insinua dorinţa de schimbare a Constituţiei.  Aceasta este singura scăpare.

Şi mai este o variantă, Nesimţirea Supremă, VARIANTA NEORGANIZĂRII NICI UNUI REFERENDUM,. PENTRU NICI UNA DIN CAUZE ŞI EFECTUAREA SCHIMBĂRILOR PRIN LEGIFERARE FĂRĂ REFERENDUM. Două din ele vor trece fără probleme prin Parlament, pentru că în ciuda certurilor de suprafaţă,  atât puterea cât şi opoziţia s-au angajat în faţa Europei şi a marilor Licurici că vor da verde exploatărilor şi vor fărâmiţa ţara. O să fie probleme cu schimbarea Constituţiei, dar Băsescu nu poate refuza decât odată promulgarea aşa că  trăiască Sfânta Nesimţire.

Oricum, Ponta va trage acum pentru schimbarea legii referendumului din vară. Nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Ponta prins în propria cursă

 1. Neculai

  Cum era de asteptat dupa acceptarea coabitarii, Basescu il joaca in picioare pe Ponta cand vrea si cum vrea el.

 2. Ionel

  USL=PDL,tot un drac.Toti au pus umarul la distrugerea tarii,iar pe specialisti i-au facut capsunari.Sa le fie numele de ocara pe veci.

 3. Oprea

  Cum se sucesc coloneii nationalisti in functie de cuantumul pensiei:

  Daca anul trecut colonelul nationalist ignora faptul ca 7,4 milioane nu reprezinta vointa reala a poporului respectiv vointa celor aprox. 18.400.000 de alegatori si semna fara rusine textul de mai jos, la mai putin de un an colonelul are alte convingeri, de data asta cele reale.

  ….„HOTĂRÂREA MAJORITĂȚII REALE A ROMÂNILOR? VREA CINEVA CU ADEVĂRAT SĂ RESPECTE VOINȚA POPORULUI FĂRĂ SĂ ÎI TREMURE TURUL PANTALONILOR DE TEAMA PORȚILOR STRĂINE ? Ce spuneți domnilor Ponta și Antonescu vreți să fiți alături de cele 7,4 milioane de români ?…”
  Scris de : Marin Neacșu 2012-08-24 12:01

  Si iata ce descoperiri face azi colonelul nationalist:

  ….„Deci să presupunem că la un număr rotund de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot ar fi fost suficient ca să se prezinte la vot aproximativ 6.000 000 de votanţi iar din aceştia să fie valabil exprimate aproximativ 1.500.000 de voturi ca să fie validat referendumul. Deci votul a 1.500.000 de oameni , cam atâţia câţi membri fideli crede PSD că se pot prezenta la „oaste” la nevoie, cu cei ademeniţi de sticla cu ulei sau găleata de apă cu tot, pot decide soarta celor 18.000.000. Deci mai puţin de 10% din populaţia cu drept de vot ar decide ceea ce nu ar vrea celelalte 90 de procente…”

  Cind minte fara rusine colonelul ?

 4. Opreo, tu chiar esti platit pentru ceea ce faci. Pai unde vezi dumneata minciuna domnule Oprea. Eu vorbeam depre respectarea votului in conditiile date si legislatia in vigoare. Eu in vara vorbeam despre schimbarea regulilor jocului in timpul mersului, despre schimbarea la presiunea externa si impotriva chiar a prevederilor Comisiei de la Venetia a conditiilor referendumului, ca si despre faptul ca Basescu promisese ca nu vrea sa castige la masa verde , ca daca va fi demis de un numar de 4 milioane de oameni va plecA. IAR ACUMA VORBESC DESPRE ACELASI PRINCIPIU AL RESPECTARII VOTULUI MAJORITATII . SCADEREA PRAGULUI DE PARTICIPARE DE LA 50 LA 30 NU MI SE PARE MAJORITATE. DACA MATEMATICA DUMITALE SPUNE CA 30=50, INSEAMNA CA VOTUL SOCOTESTI DUPA SITEMUL ANASTASE SI NU MA MIRA.Asa ca nu mai cauta prin arhiva si nu mai rasuci cuvintele, nu e vorba de nici o contradictie.

 5. Petre Istetu

  Mai Oprica mai, daca Neacsu ar spune ca maica-ta este o sfanta, chiar daca ar fi adevarat, tu l-ai contrazice pentru ca a spus-o el si pentru ca ai primit ordin sa il contrazici. Jalnic personaj esti. Unde vezi tu minciuna mai mercenarule?

 6. Oprea

  Domnule Neacsu,
  Votul a respectat intocmai legislatia in vigoare. Legea a fost schimbata de uselisti cu citeva zile inainte de suspendare dar presiunile externe ne-au aratat ca legile privind referendumul NU SE POT SCHIMBA decit cu minimum 6 luni inainte. Din aceasta cauza Ponta a cerut parlamentului sa se revina la legea veche si asta in sesiune de urgenta. Regulile in timpul jocului au fost schimbate de uselisti iar UE si Comisia de la Venetia ne-au atras atentia ca fiind membri intr-o uniune ne-am angajat sa respectam niste reguli. Basescu a cerut initial ca lumea sa vina la referendum deoarece pragul impus de uselisti il demitea in mod sigur deci Basescu a respectat atunci legea modificata in timpul jocului. Cind Ponta a fost fortat sa revina le legea veche era mai simplu ca sustinatorii lui Basescu sa nu se prezinte si astfel nu s-a intrunit cvorumul.
  Dvs. cereati atunci in articol sa se respecte votul celor 7,4 milioane dar ignorati cu buna stiinta faptul ca respectivii nu intruneau majoritatea deci referendumul nu era valid. Peste un an il puteti demite doar cu 25% conform legii adica tot atita cu cit a cistigat USL-ul alegerile si acum decide pentru restul de aprox. 13.000.000 de alegatori.
  Nu trebuie sa fiu platit ca sa spun adevarul, puteti si singur sa constatati asta daca cititi si intelegeti legile si principiile de drept.

 7. Oprea

  Ca sa fiu mai pe intelesul celor care judeca oamenii dupa nume si nu dupa ce scriu va spun ca la data de 2012-08-24 12:01 cind dvs. ii apostrofati pe Ponta si Antonescu, legea remodificata chiar de cei doi prevedea pragul de 50%+1 deci dvs. le cereati sa NU RESPECTE LEGEA.

 8. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

  Nu acum a cazut Ponta in cursa Macacului,ci asta vara dupa referendumul desfasurat in deplina legalitate,pus la indoiala dupa prima tradare a PSD ului si anume jocul ministrului de interne care fara a tine cont de informatiile reale ale suburdonatilor,a batut in cuie cifra de 18oooooo de locuitori,cand in realitate,chiar daca adunam si cateii nu ajungeam decat la maximum 16000000 de catateni prezenti in tara,care puteau figura pe listele electorale.Adoua tradare a PSD a fost atunci cand,dupa solutia data cu jumatate de gura de catre CCR,lasand la aprecierea Parlamentului,punerea ei ei in practica.Atunci,Zgonul deputat,sub presiunea scheletilor din sifonierele lui Ponta,ale onorabilului sau socru si ale sobolanului rozaliu nu a mai pus in discutie in sedinta comuna finalizarea referendumului profitand si de faptul ca Antonescu era putin interimar.Atreia tradare a PSD afost intelegera cu Macacul guvernator in privinta coabitarii ale carei clauze nu le cunosc decat cei doi fiind dictate cuvant cu cuvant de stapanii de la Bruxeles.Va reamintesc faptul ca in anii2010si 2011 Ioan Rus anteamintitul ministru de interne care a bulibasit numarul real al populatiei a avut un profit de 8000000 de euro din afacerile directe cu Cocosul Udrei.In aceste conditii de coabitare,este de la sine inteles blocajul legislativ si social in care ne aflam.Cu ajutorul organelor pe care le stapaneste,Macacul pune talpi si faulteaza de cate ori are ocazia.Spune un proverb uzitat din pacate si in situatii nepotrivite:PE CINE NU-L LASI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI.Din pacate cei care traiesc vai capul lor sunt marea majoritate a cetatenilor acestei tari,cetateni de mana a IV a in comparatie cu cetatenii UE,si asta in conditiile cand decidentii nu au organizat un referendum in care sa ne intrebe daca vrem sau nu sa fim sclavii Europei.Restul e balbaiala sterila si samanta de galceava, de parca nu am fi deja suficient de dezbinati.Divide et impera,spuneau stapanii nostri antici si bag de seama ca nimic nu s-a schimbat .In ceeace ma priveste,nu am participat la nici un referendum privind constitutia,deoarece am considerat actul fundamental din 1923 ,intocmit dupa MAREA UNIRE era perfect aplicabil.Nu mai aduc in discutie ca Vulturul cantat de Alecsandri,avea pe cap coroana Romaniei si nu semana deloc cu cioara care impodobeste acum stema.Traditia militara de trei generatii a familiei mele imi impune aceasta gandire.Nu il mai pun in schema si pe fiul meu,pentru ca el este mercenar in slujba NATO, nu a tarii lui.

Statistici T5