Săptămâna cutremurelor

Categoria Opinii

 cameleonul

A mai trecut o săptămână. A fost săptămâna cutremurelor.

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs În dimineaţa zilei de vineri, 5 iulie, în regiunea Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc luni dimineaţa pe Insula Mindanao, în sudul Filipinelor, la o zi după ce un alt seism s-a soldat cu zece răniţi în aceeaşi regiune.

 Bun  şi ? Care este problema? Cutremure au fost, sunt şi vor fi tot timpul, nu stă Pământul în loc din cauza asta. Ajung doar SUBIECTE DE PRESĂ şi atâta tot. Iată alte cutremure:

1.      Premierul Victor Ponta a declarat joia trecută, dupa aflarea rezultatelor oficiale ale recensamântului din 2011, că prezenţa la referendumul pentru demiterea presedintelui ar fi fost de peste 50%.

2.      Președintele Traian Băsescu spune că premierul Victor Ponta a rămas același om iresponsabil în ceea ce spune, referindu-se la afirmația șefului Executivului conform căreia șeful statului trebuia demis la referendumului din 2012, deoarece datele recensământului din 2011 arată că s-a întrunit cvorumul.

3.      „Mi s-a parut comic domnul presedinte, cum incearcă să spună că e mai bun ca mine. Mai bun la ce? N-am inteles la ce e mai bun. Sincer, ce face domnul preşedinte nu are nicio relevanţă”-se cutremură domnul Ponta.

Crede cineva că asta va însemna sfârşitul coabitării ?  Biet naiv. Nu se va întâmpla nimic, amândoi ţin la fel de mult la scaunul lor, nici unul nu vrea să moară, deşi unii spuneau că gata, dacă Ponta nu răspunde, este mort politic. Aiurea, politica românească este plină de aşa zişi “morţi politic”, aşa de plină încât unii mai sunt adăpostiţi şi prin puşcării. Cu cât mai controversaţi, cu atât mai interesanţi, cu cât mai plini de bube, cu atât mai căutaţi şi scoşi în faţă atât de presă cât şi de partide. Cineva spunea: “păi dacă Ponta avea bube în cap îl mai acepta Băsescu prim ministru ? “ Dar bineînţeles, numai cei cu bube în cap sunt promovaţi tocmai pentru că pot fi şantajaţi şi manipulaţi. Nimeni nu va fi promovat dacă nu poate fi constrâns cu nimic. Acesta este şi unul din motivele pentru care România a avut o revoluţie în 89, devenise o ţară care nu mai putea fi constrânsă să facă nimic, căci nu mai avea datorii decât de recuperat, nu de plătit.  Revenind la coabitare, domnul Ponta însuşi întrebat dacă ultimele contre sunt un pericol pentru acordul de coabitare, răspunde convins de ce spune:

“De ce să fie? Nu vedeţi între mine…Vedeţi pe domnul preşedinte Băsescu pe care nu prea îl mai bagă nimeni în seamă în străinătate şi, atunci, mai face şi el niste declaraţii pentru presă. Dar şi ce se întamplă din ce a declarat Basescu? Nimic! În afară de ştiri în presa, ce altceva? Probabil îşi fac curaj ţuţării de la Mişcarea Populară”

Deci domnul Ponta vede totul drept un concurs de orgolii, cine e mai bine văzut sau primit de către licurici, el sau Băsescu. România nu mai contează de mult, pentru nici unul din ei.

4.      Senatorul Valer Marian readuce în presă nişte acuze la adresa lui Ponta, acuze care mai fuseseră postate în presă, dar nu fuseseră băgate în seamă, nimeni nu a îndrăznit atunci să popularizeze acele acuze. Acuzaţiile sunt deosebit de dure şi poate acuma o parte a presei  le va lega de micul cutremur din sânul coabitării pretinzând sau insinuând că Valer Marian face jocul lui Băsescu. Aiurea. Acuzele sunt vechi, poate Valer Marian s-a gândit că e bine să reîncălzească ciorba acuma că sunt mai mulţi la masă, dar nu asta e problema cea mare. Întrebarea care se pune este de ce nu a răspuns Ponta la primul atac, cel din Aprilie, pentru că acuzele sunt mult mai grave decât atacul lui Ghişe sau SRS. Aici domnul analist şi păpuşar din umbră Cosmin Guşă poate spune că dacă Ponta nu răspunde, va avea ceva probleme, dar nu va fi totuşi mort politic, pentru că nu acesta este cutremurul cel mare. Cutremurul cel mare stă în mâinile lui Băsescu.

5.      Cutremurul de la bacalureat.Toată lumea discută şi ascultă fermecată ultimele noutăţi privind bacalaureatul şi corupţia din liceul Dimitrie Bolintineanu. Directoarea este găsită ţapul ispăşitor, marele corupt, toţi vor să vadă ce i se va întâmpla, dacă se va face “dreptate până la capăt” Fâs! Ţinta nu este directoarea. Nu întâmplător SRI-ul a stat cu ochii pe liceu cu ceva timp înainte de marea descindere. Toată România ştie că aceste lucruri se întâmplă nu de azi de ieri şi nu numai la un examen sau un liceu. Ceea ce diferă este doar procentul, sumele şi persoanele la care ajunge darul. SRI-ul nu a stat cu geana pe acel liceu pentru că a avut un clue, cum spun americanii, ci pentru că au primit sarcină să stea cu geana pe acel liceu să facă înregistrări ambientale şi pe ţintă, pentru că TREBUIA CA ACEL LICEU ŞI ACEA DIRECTOARE SĂ FIE PRINSE  ÎN FLAGRANT. De ce ? Pentru că este în sectorul 5 şi acolo este şef un apropiat al rivalului Adrian Năstase care începe să recupereze. Ţinta nu este nici liceul, nici doamna directoare, care între noi fie vorba a fost păstrată de nu ştiu câte guverne directoare după ce a dezbrăcat elevii, şi nici coruopţia şi frauda la bacalaureat, ţinta a fost Marean. O să apară curând dezvăluiri cu privire la implicarea sa în anumite fapte care vor “scandaliza” societatea, dacă nu cumva se va ajunge la înţelegere înainte de a apărea anumite stenograme prin presă. Oricum toate celelalte persoane anchetate sunt victime colaterale, inclusiv corupţia din învăţământ inclusiv amărâţii de purtători de cuvânt care deşi execută nişte ordine şi cântă după partitura cocoşului, sunt demişi pentru a nu demisiona cei care i-au pus să spună ce au spus.

Români, staţi liniştiţi, încă nu a venit cutremurul cel mare. Ştiţi ce se întâmplă când e cutremurul cel mare nu ? Ies oamenii în stradă şi şobolanii din  vizuină.

Pentru cei care au uitat ce spunea domnul Ponta acum un an, un mic remember.

Toată lumea a aplaudat anunţul acestuia după oficializarea rezultatelor recensământului, vizavi de procentajul la referendumul din vară.   Eu consider că a fost cea mai mare bătaie de joc, cel mai cinic anunţ. Ponta ştia de anul trecut care sunt rezultatele recensământului şi putea să dea ordin să se modifice listele electorale în conformitate cu datele actualizate, dar nu a făcut-o, ba mai mult l-a numit pe Rus, omul lui Băsescu la interne ca să ţină listele în sertare. Era mai important să se păstreze numărul ridicat de parlamentari, toţi urmăreau acest lucru. Iar acuma, cu cinism şi dispreţ vine şi ne spune că de fapt Băsescu a fost demis, dar .. nu mai avem ce face pentru că el bătuse palma cu Barroso şi semnase actul de coabitare, ca să poată fi premier. Vizionaţi imaginile şi realizaţi că este acelaşi om care spune acuma că nu îi e teamă de ceea ce spune lumea, el a făcut ce trebuia. DA A FĂCUT CE TREBUIA CA SĂ FIE PREMIER.  

  

Vă vine să credeţi că e acelaşi om ? Vă vine să credeţi că după ce a câştigat alegerile şi a fost uns prim ministru a semnat un acord de supunere instituţională, bătându-şi joc de cei care îl votaseră pentru ceea ce spunea în aceste mesaje electorale, bătând palma cu „cel mai mare duşman al României, un mafiot, un mincinos şi un ticălos.” ? Spunea ceva domnul prim atunci, de un guvern care nu trebuie sa asculte de Traian Băsescu. Dar un prim ministru care ascultă de el merge ? ” Certurile” de acuma sunt de ochii lumii, pentru ridicarea „moralului” oamenilor tot mai nemulţumiţi de prestaţia cameleonică a lui Ponta, coabitarea va merge mai departe, staţi liniştiţi oameni buni.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Săptămâna cutremurelor

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Parerea mea este ca nu amaratul de Marean a fost tinta mascaradei.In media si nu numai se practica teoria perdelelor de fum,care are relevanta doar in sanul persoanelor neinformate,a maselor,cum spune marxistul.Scopul intregului scandal a fost mascarea pe cat posibil a rezultatelor recensamantului.Nenorocirea mare este ca guvernul USL,cu ajutorul neprecupetit al SRI,a bagat invatamantul in duba,fapt nemaiantalnit pe mapamond.Evenimentele petrecute zilele trecute,dovedesc existenta statului totalitar,instituit de catre Partulescu,avand sustinerea nestramutata a celor care il au pe NASUL in suflet si in simtiri.In acest moment,sistemul de protectie al cetatenilor impotriva statului totalitar este ZERO.Traim intr-o tara in care serviciile si procurorii isi fac de cap.Au disparut notiunile de citare,mandat de aducere si de posibilitatea nevinovatiei actorilor.Este un abuz fara precedent intr-o lume pe care o dorim civilizata amintind de perioada 1946-1964 a Romaniei sovietizate.

Statistici T5