Dogaru a ieşit la scormonit

Categoria De pe bloguri militare, Despre Armata

dogaru cu hartii

După lupte seculare care au durat 3 ani, Guvernul Ponta s-a milostivit şi a dat o lege căreia îi spune reparatorie dar de fapt este înşelătoare şi ale cărei efecte le va simţi numai Oprea care practic prin această lege este exonerate de toate porcăriile făcute în cei 3 ani cu procesul lui de recalculare a pensiilor. Nu am contestat de la început şi nu voi contesta nici acuma faptul că dacă în locul lui Oprea, la Apărare ar fi fost un membru PDL, situaţia pensionarilor militari ar fi fost alta, poate mai proastă, dar poate mai bună dar eu cred că mai proastă.  Oprea a reuşit ca-din dorinţa de a-şi păstra imaginea şi suportul rezerviştilor din partid ca şi pentru a câştiga cât mai mulţi aderenţi,- să ajusteze pe ici pe colo măsurile propuse de Boc, mergând de la introducerea celor 20 de ani de vechime,  la HG-1019 până la ridicarea cu o treaptă a funcţiilor cadrelor active atunci când li s-au micşorat salariile. Dar repet, a făcut-o pentru că voia să îşi umple partidul cu rezervişti, nu din dragoste faţă de ei. Iniţierea Legii 241 /2013 i se datorează, dar a făcut-o în primul rând pentru că exista pericolul să o iniţieze altcineva, dar şi pentru a opri valul de procese care riscau să scoată la suprafaţă ceea ce Auditul lui Dobriţoiu descoperise. Aşa s-a reuşit  să se păstreze rezultatele Auditului la nivel de minister, adică să se arunce pe undeva prin arhivă, în locul ăla unde “s-au deteriorat şi distrus” şi statele de plată ale pensionarilor. Şi ca să fie treaba oablă a mai şi dat indicaţii foştilor suptodonaţi şi domnului ministru Duşa să trimită la oameni neşte hârtii prin care să îi “sensibilizeze” să renuţe la procese, dacă vor să se urgenteze procedurile “administrative şi juridice” pentru aplicarea legii. Deci asta urmărea domnul Oprea şi nicidecum repararea unei nedreptăţi.

Ei bine, dacă după ce s-a votat si promulgat legea, domnul Dogaru s-a repezit “să pupe” toate tălpile politice de la Victoria la Cotroceni, de nu mai avea salivă în gură, nu a zis totuşi nimic despre faptul că legea este făcută şi dată în aşa fel încât nu se ştie când se va aplica cum se va aplica şi dacă se va aplica, dar mai ales nu a spus nimic de faptul că practic legea blochează pensile la nivelul celor din 2010 pe o perioadă nedeterminată. Bineînţeles că nici domnului Dogaru nu îi convenea o lege adevărată şi clară. Cu cât mai ambiguă şi mai imperfectă, cu atât mai bine pentru sindicat, nu pentru sindicalişti, pentru că toate imperfecţiunile îi vor ţine pe oameni în sindicat şi vor urma noi procese. Din acest motiv conducerea SCMD- deşi i s-a cerut şi s-a tras semnal de alarmă de la prima expunere a proiectului, că sunt probleme cu legea, nu a făcut nimic, a urmărit doar să se dea legea, indiferent cum ar fi, ba mai mult a şi trimis scrisori “de suflet” celor care au încercat să introducă amendamente în favoarea pensionarilor, cerând să renunţe la ele. Acuma unii pensionari, după ce au văzut cum a apărut legea şi ce perspective sunt, încep să îşi pună întrebări. Cam târziu, prea târziu. Dar să nu uităm că nu cu mult timp în urmă, domnul Ponta declarase în faţa presei că “a bătut palma” cu reprezentanţii rezerviştilor şi aceştia au înţeles că vor primi drepturile numai din 2014. Despre ce vorbea domnul Ponta, minţea sau spunea ceva ce nu ştiau decât şefii ?

După cum spuneam, mergând pe linia absolvirii lui Oprea şi a supuşilor săi de orice vină în producerea măgăriilor privind revizuirea pensiilor, Comisia de rezolvare a Contestaţiilor a început să trimită scrisori prin care prefăcându-se grijulie faţă de soarta celor care aşteaptă de 3 ani un răspuns la contestaţiile trimise, roagă pensionarii SĂ RENUNŢE LA PROCESE DACĂ VOR SĂ ÎŞI PRIMEASCĂ DREPTURILE BĂNEŞTI MAI REPEDE. Ce spuneţi de asta? ŞANTAJUL, MOJICIA, NESIMŢIREA, SUNT ATÂT DE CRASE încât am crezut că domnul Dogaru, “marele apărător” al drepturilor pensionarilor de pretutindeni ( scria cândva că şi al celor din NATO) va face infarct, va mobiliza toată armata NATO şi va sări la beregata celor care au îndrăznit să condiţioneze aplicarea unei legi de luarea unui angajament în scris privind renunţarea la procese. Da de unde ? Domnul Dogaru, cum a aflat a dat un mic anunţ în care a informat  că va consulta cei 60 de avocaţi ai departamentului juridic şi va da un răspuns dăştept, după care a dat un răspuns spunând că recomandă totuşi pensionarilor să nu renunţe la procese, dar nu pentru că nu ar fi bine pentru ei, ci pentru că nu e bine pentru casele de avocatură tocmite şi plătite la greu. Răspunsul propus de domnul Dogaru a se trimite Comisiilor de Contestatii este o întoarcere în timp la vremea anilor 50, punctul unu cel putin  fiind probabil un copz-paste după angajamentele din vremurile de demult. Vă dau aici linkul către document, dar să nu mă înjuraţi. A nu se citi imediat după servitul mesei.Rar mi-a fosr dat să citesc un document mai prost întocmit şi mai libidinos decât acest răspuns către Comisia de Contestaţii. Cine îl truimite se face de râs

http://scmdfiliala1focsani.blogspot.ro/2013/08/nota-de-informare-nr-19-din-31072013.html. De fapt domnul Dogaru, apăra interesele caselor de avocatură nu ale pensionarilor. Dar să nu spuneţi la nimeni, e secret.

După ce a lămurit acest aspect, fără însă a lămuri cum ar trebui să se deruleze procesele de acuma încolo şi cum să fie folosită L-241 în instanţă, domnul Dogaru văzând el că Oprea este încă pe cai mari s-a gândit să meargă puţin cu mâna întinsă. Unii poate îşi amintesc, cum după câştigarea alegerilor de către USL şi în primăvară şi în iarnă, domnul Dogaru se repezise să ceară imperios ca membrii sindicatului propuşi de domnia sa să fie cooptaţi de noul guvern prin diferite comisii si comitete, prin ministere, ca “ experţi”, ceruse chiar filialelor să facă propuneri, văzându-se déjà “Eminenţa Cenuşie” a noii guvernări, sforarul. Simţea déjà în nări mirosul plăcintelor. A rămas cu mirosul. Mai prin primăvară, umbla să activeze nişte generali şi să îi bage prin Direcţia Financiar Contabilă, crezând că dacă i-a zâmbit Oprea, înseamnă că îl şi iubeşte. Nu a reuşit nici atunci. Dar nu s-a lăsat. Acuma, după ce a văzut că pierde teren, că nu mai are cu ce să îi cheme la luptă pe pensionarii cărora curând –poate- le vor reveni şi bloca pensiile la cuantumul din 2010, domnul Dogaru a ieşit iarăşi ca şarpele în drum, ridicand pretenţii, ca să poată apoi să spună că este nemulţumit, că nu i se respectă drepturile, că de fapt nu e dreptate până la capăt. După ce a înghiţit fără să clipească un proiect dat în bătaie de joc, după ce a trecut peste şantajul celor din Comisia de Contestatii ca gâsca prin apă, acuma cere să i se repartizeze lui, ca şef de sindicat locuri în staţiunile de odihnă şi tratament ale armatei, MI şi SRI, pe care să le repartizeze domnia sa după cum a repartizat şi cotizaţiile, adică 70% membrilor Comitetului Director şi 30% filialelor. https://docs.google.com/file/d/0Bwj6ZoqRe9jjdEtnVkVJdkloRzQ/edit

Şi ca să nu zică lumea că este lacom şi are pretenţii mai mari decât merită, aruncă în faţă “numeroase sesizări şi proteste ale filialelor”. Cât de numeroase, că Mandu nu mai este şef de filială parcă. Bineînţeles că nu va primi nimic, decât dacă a semnat cumva o înţelegere de care nu ştie nimeni nimic, un acord de coabitare ceva cu guvernarea, prin care să se oblige să nu le facă probleme. Să fiu sincer, nimic nu m-ar mira, poate Ponta totuşi nu a minţit. Oricum ar fi, Dogaru, şi nu numai el, ştie că nu are nici o şansă să obţină ceea ce cere, pentru că nimeni nu îi dă lui bilete pentru cei 6000 de rezervişti pe care îi mai reprezintă acuma din cele 3 structuri. Sunt prea puţini şi vor fi şi mai puţini după Octombrie, dacă legea se aplică. Deci de ce a ieşit domnul Dogaru în mijlocul drumului? Uite aşa ca să vadă cetăţenii ca domnul Colonel Mierlici, că nici Dogaru nu se lasă şi combate şi el pe acolo, mai şmechereşte aşa. Apropo de scrisoarea domnului Mierlici, cea care circulă pe internet, deşi în esenţă sau în principiu este justificată, chiar şi aşa venită după ce i s-a rezolvat problema cel puţin teoretic, este o mare porcărie în ceea ce priveşte exprimarea, termenii, şi modul de abordare. O spun fără să ma feresc, acest mod de abordare este infect şi citind-o mă întrebam :  dacă acuma, bolnav, cu toate bolile pe el este aşa bolovănos în exprimare, cum era când era pe cai mari şi era commandant de garnizoană? Nici nu mai vreau să comentez mai mult, nu merită.Oricum scrisoarea domniei sale este o altă palmă pe care ne-o dăm singuri, cei care am purtat haina militară,o nouă ocazie să îi auzim pe civili spunând”ia uite şi la ăsta cum vorbeşte, cum ameninţă şi apoi se plânge însirând toate bolile ca să  îi dea Ponta banii.” Aţi văzut clipul acela în care Băsescu ia peste picior fetele din ziua de azi, vorbind despre “bănişorii” lor? Această scrisoare generează exact reacţia şi interpretarea lui Băsescu.

Revenind la domnul Dogaru Mircea, stau şi mă întreb cine îl mai bagă în seamă? Poate din cauza asta a si ieşit cu acea scrisoare, sau cum s-o numi, ca să nu îl uite lumea, eventual să îl cheme pe la televiziune cineva, să mai fluture nişte hărtii pe la B1TV şi să mai facă valuri. Se mai pune o întrebare: de când a devenit domnul Dogaru atât de “apropiat” de domnul Oprea cu care până acum 4 luni nici nu voia să vorbească, deşi pe timpul cât era ministru al apărării, Oprea îl chemase la discuţii. Dogaru însă avea mândrie, el nu discuta cu “izmenarul”. Nici când o parte din colegii din CD îl rugau să meargă la discuţii cu Oprea, anul trecut şi acum doi ani Dogaru nu voia. Doar el ştia de ce. Îi era probabil teamă că se rezolvă problemele şi rămâne fără obiectul muncii. Acuma insă, dacă îl cauţi pe Dogaru, îl găseşti în fundul lui Oprea. La figurat. Ce face el acolo?

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

18 Raspunsuri la Dogaru a ieşit la scormonit

  1. Alt Oprea

    „Comisia de rezolvare a Contestaţiilor a început să trimită scrisori prin care prefăcându-se grijulie faţă de soarta celor care aşteaptă de 3 ani un răspuns la contestaţiile trimise, roagă pensionarii SĂ RENUNŢE LA PROCESE DACĂ VOR SĂ ÎŞI PRIMEASCĂ DREPTURILE BĂNEŞTI MAI REPEDE. Ce spuneţi de asta?”

    Pai spun ca de mult nu am ris atit de bine. Un principiu elementar de drept spune „CONTESTATIA SUSPENDA EXECUTIA”. Banuiti ce inseamna asta ?

  2. Guest

    „situaţia pensionarilor militari ar fi fost alta, poate mai proastă, dar poate mai bună dar eu cred că mai proastă „.

    Puteti sa va hotarati? Din ce citesc presupun ca ati fi preferat ca pensiile sa ramana taiate.

  3. Col.(r.) ing. Calcan Eugen

    In anul 2011, la „marea revizuire”, mi s-a redus pensia cu zece milioane. Acum, va rog sa retineti:
    * Cu data de 19 iulie 2013 mi s-a recalculat pensia pentru neincadrarea corecta a mea in grupele de munca, in conditiile in care nu am posibilitatea sa verific constatarile facute de Casa de pensii a M.Ap.N. si mi s-a redus din nou pensia cu trei milioane lei.
    * In data de 17 iulie 2013,deci cu doua zile inainte de re-re-re-recalcularea pensiei mele, Parlamentul Romaniei voteaza Legea 241 care urmeaza sa se aplice de la 01 octombrie 2013. Eu nu mai inteleg nimic! Care este ratiunea eliberarii unei alte decizii de pensie? Am trecut in rezerva dintro functie de „general maior” si am ajuns sa am pensia 60% din pensia unui plutonier adjutant, sef de magazie dintrun depozit de explozivi. Evident, am facut contestatie si ma astept la acelasi raspuns penibil ca „asa prevede legea”. Cazul meu nu este singular. Sindicatul nu s-a sesizat pana acum.

  4. Guest, care e nedumerirea? Am spus ca situatia putea fi mai proasta sau mai buna, dar eu cred ca ar fi fost mai proasta. Iti e greu sa urmaresti firul?

  5. Domnule Calcan Eugen,
    Nu mai asteptati minuni de la Sindicat, nici solutii. Conducerea sindicatului are alte interese.Calculati-va singur variantele, asteptarile, pretentiile, dorintele si actionati in consecinta. Nu asteptati sa va gaseasca altii solutii. Nici daca ar vrea sindicatul nu ar putea da solutii individuale.

  6. Socrate

    Domnule Neacsu ,oare este corect , in orice situatie , sa gasim singuri solutii ?. Cum ar arata oare (!) o tara in care fiecare pensionar sa actioneze pentru a-si promova propria-i lege ?

  7. Domnule Socrate,
    La nickul acesta ma asteptam sa fiti mai intelept. Unde am spus eu ca fiecare trebuie sa isi faca legea ? Eu am spus ca in ceea ce priveste procesul, fiecare sa isi stabileasca propria strategie in functie de datele concrete, timp, posibilitati, bani, etc. Daca dumnevoastra ati inteles altceva nu e vina mea iar daca v-ati facut ca nu intelegeti e treaba dumneavoastra. Poate dumnevoastra ati fost invatat in armata sa asteptati mereu solutii de la sefii dumnevoastra. Va priveste. Banuiesc ca atunci cand v-ati casatorit nu at cerut acceptul comandantului de unitate.

  8. Adrian

    Domnule Neacsu Marian,
    Nu ma intereseaza nici sentimentele dv. fata de Dogaru si nici care sunt ratiunile pentru care ati scris acest articol, care oricum nu atinge esenta problemelor pensionarilor militari, ci doar „framantarile” si aversiunea dv. vadita fata de actiunile unei grupari.
    V-as aduce aminte ca inaintea SCMD-ului si avand pretentii mult mai mari de „larga reprezentativitate”, exista o alta organizatie, zisa „Asociatie Nationala a Cadrelor Militare…bla, bla, bla”, pe care daca va straduiti sa o cautati, o s-o gasiti mult mai temeinic si mai „cu vechime” infipta tot in… – ca sa va citez – „fundul lui oprea”.
    Ceea ce rezulta si se poate subantelege usor (dar numai daca ai bunavointa de a accepta, ceea ce nu este, se pare, cazul dv.) din afirmatiile d-lui col.ing. Calcan si ale camaradului care semneaza sub pseudonimul Socrate, este faptul ca politicienii romani, ajutati de „legiuitori”, au aplicat celor din sistemul militar de pensii, CU TITLU RETROACTIV, niste masuri atat discutabile cat si (o parte) profund ILEGALE. Iar pentru aceasta stare de fapte nu este de vina nici Dogaru si nici SCMD. Este de vina intreaga „gasca” politica, impreuna cu lacheii lor de tip oprea!
    Cat priveste exprimarea si limbajul folosit de nu stiu care pensionar intr-o „scrisorica” (de ce s-or stradui unii sa-l puna zilnic in scena pe Caragiale!), sincer, nu am citit-o. Insa exprimarile dv. din raspunsurile date aici unor colegi (ca sa nu mai discutam despre unele din chiar continutul articolului) nu cred ca va prezinta a fi cu mult mai „calificat”. Ci doar cu mai mult tupeu!!!

  9. Adrian

    PS
    Si inca ceva, domnule Neacsu Marian.
    Cand ilegalitatile au fost comise fata de un intreg grup profesional (aici nefiind vorba doar de bani, ci si de statutul militarilor in rezserva si de drepturile patrimoniale ale acestora asupra gradelor pe care le-au obtinut LEGAL in cariera CONFORM LEGILOR IN VIGOARE ATUNCI!!!) ar fi de-a dreptul ridicol ca fiecare „pagubit” sa-si caute singur dreptatea. Pe asta a mizat, probabil, gasca lui Boc!!!
    Daca suntem, inca, partea IN REZERVA !!! a unui sistem, atunci „reparatiile” trebuie sa se faca la nivelul sistemului! Pentru ca au fost incalcate niste LEGI ALE STATULUI ROMAN, nu doar niste drepturi individuale.

  10. Domnule Adrian,
    Pana la urma nu inteleg ce va deranjat din ceea ce am spus eu ? Faptu ca am criticat conducerea sindicatului care in loc sa se ocupe de adevaratele probleme se ia la intrecere cu ANCMRR in lis funduri si obtinut puteri de repartizare a locurilor in statiunile de odihna si tratament? Daca nu am scris nimic despre acea asociatie aici este pentru ca nu mai e nimic de spus si practic nu am pretentii de la conducerea acelei roganizatii, este imposibil ca dupa 20 de ani de pupat talpi si ii invete sau convinga cineva sa fie verticali. De la Sindicat insa am pretentii.Daca dumnevoastra va este paralel faptul ca ambele conduceri au aceleasi interese, dar diferite de ale reyervistilor, va priveste, nu aveti decat sa plecat capul si sa va faceti ca nu vedeti. Eu insa nu accept si atrag atentia ca sunt alte probleme de rezolvat pentru rezervisti, inainte de cascavalul biletelor de odihna. Ca sa va faceti o idee mai corecta asupra @framantarilor@ mele mai cititi ce scrie pe acest site si vedeti daca fac cumva parte din cei care stau deoparte fata de problemele reyervistilor. Iar sfatul dat catre domnul Calcan, era sa puna mana sa gandeasca, ca nu doare si sa nu mai astepte ca un pui de cuc cu ciocul insus sa vina nu stiu care pasare sa ii bage rama pe cioc, pentru ca nici AMNCMRR si nici conducerea SCMD nu se ocupa de adevaratele probleme ale rezervistilor, ei ai de rezolvat ambitii personale. Daca insa dumneata consideri ca l-am sfatuit gresit,sopune-i dumneata sa astepte pana ii rezolva Dogaru sau Iliescu problemele.

  11. radoi

    Sper ca v-ati lamurit ca dogaru nu este decat un impostor, care a adunat miliarde din cotizatii, care a impartit onorariile cu casele de avocati, (de ce trebuiau mai multe), ca acum incearca sa justifice munca avocatilor, care au pierdut toate procesele in instanta. Acest Dogaru , un ahtiat dupa bani si dupa functie e disperat ca prin aparitia legii rezervistii nu vor mai avea nevoie de el si i se va desfiinta functia la scmd, de unde incasa lunar 7.000lei. Nu asculta pe nimeni, nu poti comenta pe site-ul scmd si ii minte pe toti. Interesati-va! de cand e presed scmd si-a facut o vila departe de buc si a cumparat un apartament fiicei sale. IN PLUS, pe tata socru al sau generalul petrut vasile, decedat de curand , dupa ce i-a luat tot ce avea , a dat cu el la azilul din Tirgoviste de unde a si murit mai mult de inima rea. Nu mai cascati gura la Dogaru. E un impostor

  12. tatutu

    Are dreptate radoi. O sa va dati cu pumnii in cap. De la noi cei din judete ne-a adunat banii ptr onorariile avocatilor si acum ne spune ca nu ne mai poate reprezenta in instanta ca scmd nu mai are competenta decat in buc. Dar nu a mai zis nimeni sa ne dea banii inapoi. Si s-au strans sume uriase din toata tara. Iar cand am auzit ca Dogaru isi aroga reusita aparitiei legii im-a umflat rasul!! El care la referendum i-a bagat bete in roate lui ponta, acum se bate cu pumnii in piept ca el a rezolvat. e un pamblicar. NU a facut nimic pentru rezervisti si-a batut joc de noi, iar el si-a umflat buzunarele.

  13. Dacian

    Daca ar fi numai atat. A primit tot felul de sponsorizari in bani de la cosmote sa cumpere de la ei, de la firmele de paza, de la firmele de xerox si fax, etc..Mai nou Dogaru promite rezervistilor ca ii angajeaza el la firmele de paza. Iar daca e real cu tata socru, atunci e cel mai bun exemplu de cat de mult ii pasa de rezervisti. daca pe cel care l-a facut ofiter l-a dus la azil, imi dau seama ce grija are de restul rezervistilor..Halal presed. Lasati-l fara cotizatii lunare sa vedeti ce spume face!

  14. birlic

    Departe de mine de a comenta cumva cuantomul pensiilor militarilor in comparatie cu a civililor ,cu exceptia magistratilor ,a Curtii de Conturi si alte grupari privegiliate. Dar cand stiu ca am muncit peste 46 ani efectiv si mmis-a retinut cas peste 32% in comparatie cu 5% la militari ma apuca batul . Pai daca sunteti (ati fost) armata nationala sa fiti platiti din bugetul statului(capitol de cheltuieli distinct ) nu din bugetul asigurarilor sociale ,sa nu va bage in aceeasi oala cu noi care am contribuit la constituirea fondului de pensii si l-am lasat statului sa-l administreze ,nu sa ne scoata ochii ca suntem mai multi pensionari decat salariatii de acum, iar pensile de boala sa le plateasca Casele de sanatate , poate atunci vor stii si cati bolnavi inchipuiti primesc pensii datorita medicilor spagari.Nu ma refer la bolnavii de buna credinta sau boli profesinale contractate in timpul activitatii.

  15. inca un rezervist nemultumit

    De mult timp nu ma mai simt reprezentat de acest sindicat.
    Si din tot ceea ce am citit in timp despre ce se intampla sub presul sindicatului, mi-a intarit sentimentul ca sunt furat de acest sindicat. Sunt furat in drepturi prin pactizari tacite ale conducatorului sindicatului cu infractorii care si-au batut joc de cariera noastra militara si de anii in care am servit in haina statului.
    Au fost zeci si sute de momente oportune in care noi toti, rezervistii puteam demonstra ca suntem o forta si sa dam jos odata cu hotii astia de guvernanti, dar de fiecare data, conducerea sindicatului ne puneam ham si ne amana. Ba de una ba de alta, dar ca nu e momentul. Uite in ce cripta ne-a adus acest sindicat! Da, si asta ca nu ai dreptul sa postezi nimic pe blogul sindicatului, ce inseamna? Am scapat de ma’sa si am dat de tac’su, nu?
    Acest sindicat a devenit o unealta in mana unui lider care a confiscat idealul nostru al rezervistilor, pentru interese personale.
    Eram multi si puternici, acum suntem pusi cu botul pe labe si ne-am convins de acest sindicat este inutil, este bun la papat banii, nervii si timpul nostru, atat.
    E timpul sa ne vedem fiecare de treaba si nu doar atat, spiritul nostru de dreptate este viu si de neucis. El va izbucni si fara acest sindicat. Numai momentul trebuie sa apara fara ca cineva, atat de nedemn, sa ne mai „pastoreasca”.
    Treziti-va si voi, ca eu sunt trezit.

  16. Domnule Birlic, sunt de acord cu dumneavoastra. Si noi am cerut acelasi lucru: sa se revina la principiile legii 146 Si sa se treaca la plata pensiilor militarilor din fondurile Ministerului Apararii Nationale la care am cotizat toata viata ca militari, nu din fondurile CAS la care nu am cotizat. Vizavi de postarea pe blogul sindicatului, este o problema cu care eu ma lupt de ani de zile. Acolo insa sub pretextul limbajului ( care in paranteza fie spus poate fi moderat daca chiar se doreste asta) s-a introdus cenzura si au sistat comentariile din ordinul fuhrerului Dogaru, pentru ca le e teama de critici si ar vedea lumea ca El Lidero Maxiimo nu e chiar asa de iubit. Asta e, in conducerea SCMD troneaza sistemul stalinist. La asa conducere, asa principii.

  17. Didu

    Mai trist e ca e acest dogaru este dus cu pluta. Isi aroga niste realizari care nu-i apartin. Legea reparatorie a aparut din mai multe motive, in primul rand la presiunea celor activi care s-au gandit ca ii astepata si pe ei pensia si apoi ca s-a vrut la nivel de guvern. daca nu se vroia putea dogaru sa se dea si peste cap. Acum vine el si spune victorios ca meritul e al lui. Inca o data. DOGARU NU ARE NICI UN MERIT. Asa s-a vrut, asa au fost banii. Bun! si acum dupa ce s-a rezolvat cu pensiile de ce nu pleaca dogaru acasa? EE asta este o problema. Nu vrea. Pe el nu pensiile il intereseaza ii place puterea, ii place sa fie sef, ii place sa ia bani de peste tot. Mai destepti aia de la tv l-au cam dat afara de peste tot..

  18. vasil

    DOGARU SI sleata lui de betivi ordinari iesiti cu pensii nemeritate la 40 de ani militari care au frecat menta si au luat pensii nesimtite si nemeritate de-si nu au contribuit cu nici un leu la sist de pensii PONTA si ANTONESCU si OPREA slugaii celor din sist militar ei au nevoie de putere si profita de prosti