Ministrul Duşa a învăţat să bată din călcâie-3

Categoria Despre Armata

oglinda fermecata

Spuneam în precedentele episoade că domnul Ministru Duşa, la investire se lăuda că domnia sa este ministru şi nu altcineva, nici Dobriţoiu, nici Oprea şi că domnia sa nu este cârpaci. Am văzut că totuşi forţat de finul lui naşu a trebuit să accepte şi peticitul şi nu numai atât. Noul proiect al legii de funcţionare a Ministerului Apărării Naţionale dovedeşte odată în plus că aşa zisa reformă în armată se face spre binele acoliţilor lui Oprea şi a clienţilor politici, nu spre binele armatei. Conform noilor reglementări, anumite funcţii din armată vor fi la mâna politicului, terenurile armatei vor fi cedate consiliilor locale la fel clădirile, staţiunile de odihnă şi tratament, iar aceste cedări vor putea fi făcute fără avizul CSAT. Dacă vă uitaţi pe expunerea de motive veţi constata că într-un singur caz este nevoie de avizele CSAT, Consiliului Legislativ, si al Consiliului Concurenţei, şi anume la votarea legii, dar nici una din măsurile preconizate a se lua conform modificărilor propuse, nu au nici un impact asupra nici unei legi, asupra vieţii sociale, politice, sistemului educaţional, asupra altor legi si normative în vigoare, asupra bugetului general consolidat. CONFORM EXPUNERII DE MOTIVE, MODIFICĂRILE CARE SE PROPUN, NU AU NICI UN IMPACT, NICI O INFLUENŢĂ, NICI O URMARE ASUPRA NICI UNUI ASPECT SOCIAL, FINANCIAR, POLITIC, LEGISLATIV. Şi atunci domnule Duşa, pentru cine se face această lege dacă ea este nulă ca efecte? Cine este destinatarul acestei legi, pentru că trebuie să fie unul, aşa cum a fost şi în cazul legii 241/2013, dar nu cel declarat în expunerea de motive ci cel care s-a astupat cu această lege şi şi-a acoperit fărădelegile descoperite de Auditul cerut de Dobriţoiu.

Iată însă că şi în acest caz există totuşi beneficiari, ca să nu spun profitori ai noii legi. Aceştia sunt :

1. Primarii, consiliile locale, oamenii de partid din localităţile în care se găsesc fostele  unităţi militare, acum  dezafectate, care vor fi puse la dispoziţia acestora, pentru a fi „valorificate” pentru că armata”nu mai are nevoie de ele” deşi sunt asociaţii ale militarilor care le-ar lua cu bucurie în locaţie de gestiune măcar şi face rentabile.

2. Clientela politică care va avea posibilitatea să îşi bage nu numai copii şi nepoţii, nepoatele, pupilele în armată, ci şi labele, pentru că dacă urmărim cu atenţie prevederile şi modificările legii, vom constata că apar unii termeni aparent involuntari care explică faptul că ministrul, ministerul şi nu Statul Major, ca până acum, va fi abilitat să facă modificări în structura armatei, să numească şi să modifice nu numai comandanţi ci şi unităţi. Spre exemplu, art 5 din fosta lege prevedea: „(1) Ministerul Apărării Naţionale are următoarele atribuţii şi responsabilităţi:

b) înfiinţarea, desfiinţarea, dislocarea şi redislocarea de unităţi şi formaţiuni;

Noua lege prevede la acelasi articol, punctul 3: “înfiinţarea, desfiinţarea, transformarea, resubordonarea, reorganizarea, consolidarea, integrarea în alte structuri, dislocarea şi redislocarea structurilor militare ale armatei, conform legii;”

A se vedea faptul că au apărut şi alte .. atribuţiuni ale ministerului deci ale ministrului, luate din sarcinile şi atribuţiunile SMG, dar mai ales foarte periculoasa este sintagma” resubordonarea”. De ce spun asta? Pentru că aşa cum apare în conţinutul propunerilor de mai târziu, la art 10 punctul 10, se intenţionează ca prin această lege Direcţia Logistică aflată la această oră în subordinea SMG să treacă cu căţel şi purcel în grădina ministrului. Dacă privim întregul articol 10 din noua lege vom constata că ocupă o treimne  din proiectul de lege şi se poate spune fără dubiu că practic proiectul de lege in sine este dedicat acestei Direcţii care este deosebit de importantă. Atât de importantă, încât şeful ei va ieşi de sub comanda armatei propriu-zise şi va intra sub pulpana politicului, a primului ministru care va numi pe cine va vrea el iar acesta va face ce va vrea primul ministru sau politrucii din subordinea unui partid sau altul. O să revin la acest punct, pentru că merită nu numai o lege aparte dar şi un subiect aparte şi dacă am zisu, mă voi ţine de cuvânt.

3. Structurile Euro-atlantice care prin lege vor beneficia de toate înlesnirile şi facilităţile posibile, vor avea acces la toată tehnologia, baza de date şi informaţii, informaţiile, arhivele, terenurile, bazele de care vor avea nevoie, fără a mai fi nevoie de alte aprobări sau avize , atâta timp cât legea prevede: „Departamentul de informaţii pentru apărare asigură obţinerea, prelucrarea, verificarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi non-militare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar, coordonează aplicarea măsurilor contrainformative şi cooperarea atât cu serviciile/structurile departamentale naţionale şi de informaţii, cât şi cu cele ale statelor membre ale alianţelor, coaliţiilor şi organizaţiilor internaţionale la care România este parte şi asigură protecţia informaţiilor clasificate naţionale, NATO, UE şi echivalente la nivelul Ministerului Apărării Naţionale.” Acest articol alăturat art. 10.2, 10.4, art.5.8, art 5.31 şi în special art.5.30, care practic oferă ministrului dreptul de a trata direct cu structurile NATO şi Europene, fără a mai avea nevoie de avizul nimănui. Nu e aşa că domnul Duşa îşi dă mână liberă şi pune armata la picioarele politicului adică a sa şi a primului ministru? Şi ca să fie şi mai clar, pe lângă politizarea logisticii armatei şi a conducerii departamentului logistic care se va infiinţa, noua lege mai politizează şi direcţia Informaţii militare, care în legea veche era “condusă de un director general, cadru militar în activitate. Directorul general este numit de către ministrul apărării, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.” Ei bine, conform proiectului de modificare a legii, “Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare este numit de către primul-ministru, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.”

Nu e aşa că armata nu este aservită politic? Nu e aşa că domnul Duşa apără cu putere interesele armatei şi că este dedicate trup şi suflet fără nici un interes de partid? Nu e aşa că toate aceste propuneri şi multe altele care sunt prezăzute în proiect, vor duce la consolidarea armatei, la întărirea capacităţii de apărare a ţării ? Nu e aşa domnule Duşa că nu aţi urmărit aservirea principalelor sectoare ale armatei, logistica şi informaţiile clasei politice şi structurilor Euroatlantice? Nu e aşa că nu vă interesează dacă mâine de exemplu România se va trezi trădată de actualii “prieteni” va fi în curul gol cu totul? Nu e aşa că la nivel politic, strategic  nu se gândeşte nimeni la efectele aservirii armatei intereselor altora? Cum se spunea pe vremuri,” TOTUL PENTRU FRONT, TOTUL PENTRU PATRIE” . Acuma sloganul este “ totul pentru partid şi cei ce ne ţin la putere” Halal reformă a armatei domnule Duşa.

Şi proiectul este plin de astfel de exemple, cine e interesat să afle mai mult să caute vechea lege, proiectul de modificare, să caute modificările şi va vedea unde bate noul proiect.

Acum să revin la logistică. Spuneam că această lege este făcută anume pentru ea. Ei bine, am greşit, nu pentru ea ci pentru cel care va conduce noua Direcţie Logistică a ministerului. Ţin să fie, ţin să fie? Mănăstire într-un picior, ghici ciumpercă ţine  e ? Dacă 241 a fost dată pentru domnul Oprea, aceasta este dată pentru un foarte apropiat şi drag domnului Oprea, cel care a reuşit să facă din logistică a patra categorie de forţe a armatei române. Nu râdeţi, cei care lucrează în armată ştiu că actuala Direcţie Logistică a SMG a fost ridicată la categorie de forţe pentru a putea da stelele la care visa celui care s-a cocoţat în vârful ei plecând de la hotelurile militare de la Mangalia, cam tot cu duce tava, ca şi Oprea. Ce a făcut domnul Zisu prin armată?

Dacă e să ne luăm după unele ziare, „numai bine” dar nu armatei, ci .. celor dragi. După unii ar trebui să se afle undeva între patul lui Becali şi cel al lui Cioflină, pentru că el se afla la acea vreme la conducerea logisticii armatei şi toate terenurile şi afacerile cu terenuri îi treceau prin mână şi dacă să zicem că nu a participat efectiv la afacere, a avizat-o, înlesnit-o sau i-a „consiliat” pe Cioflină şi Babiuc. Nu l-a întrebat nimeni, el ca specialist ce rol a avut în acea tranzacţie? Se pare că nu, pentru că e încă în picioare. Până când domnule Duşa, până când domnule Ponta, că dumneavoastră îl veţi prelua şi numi în funcţie. Iată ce se spune că a mai făcut domnul Zisu, Cătălin, copil de casă: http://www.agentia.org/anchete/generalul-zisu-jefuieste-mapn.html. Dacă vrei să afli mai multe despre el, în afară de ceea ce se spune într-un clip vizavi de relaţiile sale cu familia Babiuc, şi intri pe http://focus.hotnews.ro/catalin-zisu 

Încercând oricare din cele două adrese despre Zisu, veţi constata că nu sunt abordabile şi vă  apare cu totul altceva, semn că domnul Zisu îşi apără cu dinţii imaginea destul de şifonată. Dacă însă ar putea vorbi toţi cei care au lucrat şi încă lucrează sub comanda sa, Becali şi Cioflină ar trebui premiaţi nu ţinuţi la mititica. În fine să lăsăm trecutul şi să vedem ce ne oferă viitorul prin această lege.

După ce Dobriţoiu l-a scos din fruntea Direcţiei Logistice şi l-a cantonat pe undeva pe la Rezervele Statului, după venirea lui Duşa, „omul de fier” la conducerea armăsii, la intervenţia domnului Oprea, vicele fără portofoliu dar cu puteri depline, domnul Zisu a fost din nou adus în fruntea direcţiei din care plecase. Nu e aşa domnule Duşa că a fost iniţiativa dumneavoastră şi nu ordinul lui Oprea? Apropo, pentru cei neiniţiaţi, Oprea şi Zisu au lucrat amândoi în aceeaşi branşă, în acelaşi timp, unul i-a fost subordonat celuilalt, vă las pe dumneavoastră să spuneţi cine cui. Deci odată ajuns înapoi la logistica lui atât de dragă, domnul Zisu s-a gândit să se asigure că nici un alt Dobriţoiu, NICIODATĂ nu îl va mai da jos din fruntea bucatelor şi atunci a inventat domnia sa trecerea Direcţiei Logistice din subordinea SMG în subordinea Ministrului şi numirea în funcţie de către primul ministru, nu de către ministru. O să spuneţi că e tot una. Nu, nu e tot una, pentru că :

1. Numirea se va face politic, direct şi nu conform criteriilor de competenţă militară;

2. Funcţia poate fi deţinută şi de un civil, deci poate ieşi la pensie şi rămâne pe funcţie până îi cad dinţii şi nu mai poate mânca pâine albă;

3. Orice guvern s-ar perinda la putere (mai puţin unul PNL-ist), el va sta acolo, pentru că Oprea va fi în guvern şi cu Ponta şi cu Băsescu şi cu oricine ar veni la putere. Nu degeaba a renunţat Oprea  la fuziunea cu PSD. Cât va fi Oprea la putere, va fi şi el la conducerea Direcţiei Logistice, acolo unde se fac afacerile, contractele, vânzările, cumpărările, licitaţiile.

Ce spuneţi, nu e rea socoata domnului Zisu. O să apuneţi că fabulez, că nu se poate, că nu are Zisu sau Oprea aşa putere încât să scoată o lege numai pentru el. Ei aş. Dar 241 cum a fost? Veţi vedea că am dreptate când se va aproba legea şi domnul Zisu va fi numit  de către Ponta,  şeful noii Direcţii. Ce spuneţi domnule Duşa, am dreptate sau nu ? Dacă nu am, vă rog să mă contraziceţi cumva dacă aveţi cu ce, că antigel nu aveţi în instalaţie. Dar oare se pretează Ponta la aşa ceva, îi va face el jocul lui Oprea cel care i-a întors spatele şi l-a lăsat fără fuziune? Eu zic că da, că doar îi pică şi lui ceva. Obiectivul militar Rânca aflat în zona de responsabilitate a domnului Ponta, este cam „în paragină” are prea mult teren care îşi caută proprietarul. S-a mai încercat de câteva ori trecerea lui în posesia primăriei dar pe atunci s-au opus câţiva comandanţi, generali care nu au vrut să facă jocul politicienilor. Acum, prin trecerea direcţiei logistice a armatei în subordinea primului ministru şi prin puterile sporite date ministrului dar şi lui Zisu prin această nouă lege, cedarea acestor terenuri va fi o chestiune de timp. Deci iată că şi domnul Ponta are interes ca domnul Zisu să treacă în subordinea sa cu Ministru şi cu Direcţie cu tot.

Iată deci cum se face reforma în armată stimaţi ascultători. Poate tot ce am spus eu aici face parte dintr-o teorie a conspiraţiei. Poate. Atunci aştept ca domnul Ponta, domnul Duşa şi domnul Oprea să mă contrazică, dar prin fapte, nu prin cuvinte. Punem pariu că nu o vor face?

Dacă e să luăm articol cu articol, aproape la fiecare există câte o „cheiţă” către unele avantaje care par a fi în favoarea militarilor dar de fapt sunt în avantajul celor care conduc structurile, primind puteri sporite: Uite încă un exemplu, minor aş spune: în vechea lege la art 42(1) se spune: „Pentru rezolvarea situaţiei locative a cadrelor militare, a soldaţilor şi a gradaţilor voluntari, precum şi a personalului civil din armată, Ministerul Apărării poate desfăşura programe pentru construirea de locuinţe proprietate personală, din fondurile beneficiarilor, pe terenuri disponibile, proprietate publică a statului, aflate în administrarea ministerului.”

În noua lege se spune: “Ministerul Apărării Naţionale poate desfăşura programe pentru construirea de locuinţe de serviciu sau de intervenţie.”

Observaţi diferenţa? Conform noii legi, ministrul Apărării poate dispune construirea de locuinţe din fondurile şi prin Ministerul Apărării Naţionale şi mai ales pe terenurile armatei, ŞI PENTRU ALTE PERSOANE DIN AFARA MINISTERULUI, deci şi în interesul altora. Cam aşa se întâmplă cu toate aceste modificări, sunt făcute în favoarea cu totul altor persoane decât cele din minister. Şi atunci nu pot să nu revin la citatul postat intr-un articol anterior şi să nu îl întreb pe domnul Duşa: ale cui interese le urmăriţi domnule ministru Duşa, ale armatei, ale militarilor sau ale clientelei politice? Cui veţi ceda terenurile armatei şi în ce condiţii? La dispoziţia cui puneţi armata?

P.S. Atenţie la noul proiect al viitoarei legi a pensiilor. Nimic nu se face spre binele armatei sau militarilor. Şi dacă nu e spre binele armatei, nu e nici spre binele ţării.

Erată: Am scris greşit mai sus, că „actuala Direcţie Logistică a SMG a fost ridicată la categorie de forţe”. Este vorba de Comandamentul Logistic Întrunit în fruntea căruia a tronat şi tronează cel despre care am vorbit şi nu mai vreau să aud. Mea Culpa!M-a luat valul.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Ministrul Duşa a învăţat să bată din călcâie-3

 1. Goprea

  „…Nu e aşa că nu vă interesează dacă mâine de exemplu România se va trezi trădată de actualii “prieteni” va fi în curul gol cu totul?…”

  Colonelul nationalist isi demonstreaza din nou calitatile de dac liber de orice reguli (de bun simt). Nici nu s-a uscat bine cerneala pe tratatele de prietenie ca el se gindeste deja la tradare si isi trece prietenii intre ghilimele. Se mai mira cineva daca miine o sa ne spuna ca Decebal era islamist iar Soarele rasare de la Teheran ?

 2. HUMOR NEGRU

  De ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa, bagat in mafia lemnului din Harghita!
  2013-08-22 · 20:38:44 | Autor: Catalin Tache
  Dormitorul imens pe care il are in sediul Ministerului Apararii Nationale se pare ca nu il mai satisface pe Mircea Dusa. Politicianul ardelean care a facut cariera laudandu-se ca are cea mai faina palinca din tot Parlamentul vrea acum musai sa se intoarca la sefia Internelor.
  paraul brici De ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa, bagat in mafia lemnului din Harghita!
  Asa arata acum zona forestiera „Paraul Brici“, in urma defrisarilor ilegale
  Desigur, asta nu inseamna si ca se va afla la „butoanele” celui mai „fierbinte” minister din tot guvernul. Numai ca, de aceasta data, „sforarii” din spatele intregii tesaturi de culise prin care se incearca „reincoronarea” lui Dusa nu sunt influentele „clanuri” de chestori. Situatia este cu mult mai grava, exploziva chiar, serviciile secrete suspectand ca printre „sustinatorii” care fac presiuni in acest scop se numara si membri marcanti ai asa-numitei „mafii a lemnului” din Harghita. Iar un raport incendiar privind legaturile financiare dintre „patriotul” Dusa si etnici maghiari cercetati pentru defrisarea padurilor din mult trambitatul tinut secuiesc a pus deja pe jar structurile din sistemul de siguranta nationala.
  UDMR e miezul!
  lemn 1 De ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa, bagat in mafia lemnului din Harghita!
  Serviciile suspecteaza ca banii din vanzarea lemnelor au fost investiti in campania electorala a lui Mircea Dusa
  Totul a pornit de la sesizarea „neamtului” Hans Hedrich, vicepresedintele „Neuer Weg”, Asociatia „Sighisoara Durabila”. Pentru ca, mergand pe urma firului oferit de bataioasa organizatie, structurile statului au descoperit o increngatura incredibila de interese financiare majore, raspunzatoare de taierea ilegala a sute de hectare de padure din inima Transilvaniei. Iar daca, la bun inceput, suspectii de serviciu au fost doar minoritari maghiari, majoritatea dintre ei conectati la varful UDMR, s-a descoperit ulterior ca este vorba despre o veritabila grupare infractionala transpartinica. Formata, pe langa lideri „istorici” ai principalei formatiuni politice care reprezinta interesele cetatenilor romani de etnie maghiara, din consilieri locali si judeteni, prefecti, ofiteri superiori din MAI si chiar reprezentanti ai unor servicii secrete.
  Paraul Brici
  Drept urmare, s-a intocmit un raport alarmant, privind penetrarea sistemului de siguranta nationala a Romaniei de catre „mafia lemnului” din Harghita. Considerata raspunzatoare, printre altele, de „taieri ilegale de padure la scara industriala, de catre firmele de exploatare forestiera apropiate de Mircea Dusa”. Mai mult, in respectivul raport se fac acuze directe la adresa actualului ministru al Apararii : „Exista suspiciuni ca o parte din cele aproximativ 4 milioane de euro rezultate din vanzarea lemnului taiat ilegal de pe cateva sute de hectare din Paraul Brici, la Sud- Vest de Toplita, au fost investite in campania electorala a lui Mircea Dusa”.
  Un ministru generos
  In rapoartele informative care, dupa cum sustin sursele noastre, au fost aduse la cunostinta premierului Victor Ponta, care va trebui sa ia o decizie in acest sens, Mircea Dusa este acuzat ca, profitand de functia de ministru de Interne, a actionat in sensul protejarii celor din „mafia lemnului”. Mai mult, ca sef al MAI, Dusa si-ar fi asumat si rasplatirea unor ofiteri suspectati de catre alte structuri ale statului de implicare in atotputernica „mafie a lemnului”.
  Unde sunt dosarele?
  dusa 2 De ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa, bagat in mafia lemnului din Harghita!
  Numele lui Mircea Dusa apare implicat in rapoartele informative
  Astfel ca, in prezent, se fac verificari minutioase cu privire la modul „misterios” prin care au fost trase pe linie moarta sau chiar au disparut cu totul dosarele penale facute de catre organele de cercetare penala impotriva celor suspectati ca au defrisat mii de hectare de padure. Iar pe langa Mircea Dusa, printre politicienii suspectati ca au protejat „mafia lemnului” apare si numele lui Valer Dorneanu, actualmente judecator al Curtii Constitutionale! Cert este ca izolarea lui Mircea Dusa, ca ministru al Apararii, de catre omologii din restul tarilor partenere din NATO are la baza si aceste informatii intrate in posesia marilor cancelarii occidentale. Insa, dupa presiunile externe facute, degeaba va fi „zburat” Dusa de la MApN, daca el va fi numit la Interne. Mai ales ca unele structuri speciale sustin ca pesedistul a fost sincer cand a declarat ca el nu vrea la MAI. Se pare,insa, ca de la spate il imping tocmai grupurile de interese carora le este dator. Oricum, vom reveni, in exclusivitate, cu amanunte incredibile din acest raport incendiar.
  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/dezvaluiri/de-ce-tine-mortis-ministrul-apararii-sa-revina-la-interne-mircea-dusa-bagat-in-mafia-lemnului-din-harghita-326413.html/#ixzz2cuYxvSAb

 3. vali

  Zisu si Oprea sunt deja pe lista.Norocul lor este ca nu mai exista pedeapsa cu moartea.Cineva acolo sus ii iubeste…

 4. Pingback: Floarea-Soarelui Antonescu | In Cuiul Catarii

 5. Pingback: Floarea-Soarelui Antonescu | Blogosfera

Statistici T5