Anglia spune pas, România cip

Categoria Actualitate, Opinii

siria 2

Lumea mare se pregătește de război. E vremea ca Siria sa beneficieze și ea de binefacerile democrației ”lumii civilizate”. După Haiti, Salvador, România, Serbia, Irak, Afganistan,Egipt, ca sa pomenesc numai intervențiile mai mult sau mai puțin mascate din ultimii 20 de ani, a venit rândul Sirienilor să se ”civilizeze, să testeze democrația care le va aduce și lor economia de piață neagră, șomeri, privatizări, terorism, baze americane, scuturi împotriva rachetelor rusești pe care le au în arsenal acum, Sf Valentin, Hallowen, Coca Cola, Mc Donalds, pornografie, homosexuali, droguri din Afganistan aduse de armatele eliberatoare americane, ce mai, tot tacâmul cu care ne-am procopsit și noi după 89 încoace. Mai contează că încă nu există un mandat ONU? Nici o problemă, se mai plătesc doi agenți deschid focul asupra unei mașini ONU și gata aprobarea, sau procedează ca în Irak, început fără mandat, dau vina pe armele chimice inexistente și gata. Scenariul e deja scris, aprobat și chiar probat. Țările satelit vor adera și aproba imediat intervenția, în speranța că vor primi și ei ceva contracte când se va începe ”reconstrucția” Siriei după război. Țările mai mari, Franța Germania, vor fi mai rezervate, dar nu vor putea să spună nu, pentru că au și ele ceva interese în zonă și nu îi pot lăsa pe americani să ia tot.

Anglia fratele de sânge al americanilor deocamdată a spus pas. Nu știu cât de ferm, sau cât de lung va fi acest pas, dar nu cred că va ține mult. Nu știu ce i-a apucat pe englezi să se izoleze, dar reacția lor nu prea le pică bine americanilor. Nici englezilor s-ar putea să nu le pice bine. După opoziția făcută față de UE, față de unele propuneri și inițiative ale Germaniei, această împotrivire și față de americani ar putea provoca o izolare căreia nu știu dacă îi poate face față. Care să fie oare motivul pentru care parlamentul a respins cererea lui Cameron? Poate grija față de micul prinț. Probabil ”lorzii” țin mai mult la pielea viitorului rege decât la ”instaurarea democrației” într-o țară mult prea îndepărtată. Oricum, scorul la vot a fost foarte strâns, 285 la 272, doar 13 voturi diferență, diferență ce poate fi oricând răsturnată dacă se ivește un ”Pearl Harbour” și pentru ei. Scenariul este probat și pentru astfel de situații.

La noi, ”încă nu s-a pus problema” intrării în viitorul război, dar președintele, în dorința de a reveni în grațiile marelui licurici de peste ocean care se pare că l-a cam scos de la inimă și ar merge pe mâna PSD la prezidențialele din 2014, ar fi gata să promită și să dea sânge românesc pentru scaunul de la Cotroceni. Nici Ponta nu poate refuza o eventuală invitație cu toate riscurile unei reacții negative în țară. Și Ponta și Băsescu știu că nu contează ce votează sau spun românii, contează ce spun și vor licuricii. Voturile, cu voia și tehnologia licuricilor pot fi măsluite en gros și en detaille. De aceea eu cred că după ce vor declara inițial că România face parte dintr-o alianță în care trebuie să se achite de obligații, fără însă a spune că vor trimite trupe, lăsând câteva zile boborului să înghită gălușca,guvernanții vor sfârși prin a trimite ”specialiști” sau ”unități de sprijin logistic” din noua structură pe care domnul Dușa o pregătește pentru domnul Zisu la ordinul domnului Oprea. Și uite așa, ca urmare a reușitei misiunii, domnul Zisu va mai căpăta o stea și experiență în ”conducerea” unei zone de operații, chiar dacă nu va ajunge acolo decât cu numele, ca structură organizatoare. Tip please! Mai rămâne de văzut cine vor fi militarii angajați care vor da bani ca să plece în misiune, sau poate acum domnul Dușa va trebui să afle cine a dat bani ca să nu plece în misiune. Oricum nu mai contează ce vor soldații, oamenii, românii, plătitorii de taxe. Gândesc și decid capetele luminate din fruntea statului. Domnul Ponta de exemplu dă dovadă de din ce în ce mai multă nesimțire. După ce domnul IOHANNIS a declarat acum cam o lună că regionalizarea poate să mai aștepte câțiva ani, domnul Ponta, ca să îl ”grăbească” îi pune la dispoziție o regiune numai pentru el. Mai face una pentru Mazăre și gata, a rezolvat problemele românilor. Cu Roșia Montana a rezolvat-o în guvern, nu mai are nevoie de referendum, nu contează părerea românilor, el are 70% susținere cum avea și Băsescu 5 milioane. Și ca să astupe și gura românilor aruncă pe piață ca scop al regionalizării,” să scăpăm de tot ce înseamnă Băsescu”. Este incredibil. Cât de prost crede Ponta că este românul încât să accepte o asemenea justificare tâmpită? Adică schimbăm administrația țării numai dintr-o ambiție, pentru că pe timpul lui Băsescu am avut județe? Domnule Ponta, cu aceste motivații izvorâte dintr-o minte de copil de grădiniță să nu vă mire dacă oamenii se vor întoarce la Băsescu, uite așa numai pentru că nu vor regionalizare. Cine v-a sfătuit să scoateți gogorița asta pe post? Dacă e din capul personal, schimbați-l că s-a prostit rău de tot. Mâine ne trimiteți la război, numai pentru că sub Băsescu a fost pace. Doamne ferește!

PS. Domnul Antonescu declară că e invidios pe femei,probabil mai ales pe albinuțele care îi aduc voturi  și  uneori îi pare rău că nu e femeie. Dar cine îl oprește? Unii însă îl învinuiesc tocmai de faptul că nu a dovedit că este bărbat. Complicate mai sunt și preferințele sexuale ale aleșilor neamului. Știe el Vaticanul de ce  face proba . Se spune că unii papi au cerut să se facă proba mai des.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

22 Raspunsuri la Anglia spune pas, România cip

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Furtuna intr-un pahar cu apa…Stati linistiti,Zavera portocalie este numai pentru tarile arabe,care din pacate,sau poate din fericire,nu pot dezvolta niciodata o democratie occidentala si cauzele se cunosc.SUA nu va deranja niciodata pozitia Rusiei in Siria,China se va opune unei interventii ca de obicei,iar Iranul abia asteaptasa se produca trasnaia pentru a-si mai usura stocul de rachete,trimitandu-le in capul jidanilor.Aceste lucruri sunt cunoscute de catre toatalumea si o simpla analiza a situatiei ma determina sa cred ca buba inca nu s-a copt.Sirienii o sa se decimeze in continuare pana cand in final o sa le vina mintea la cap,cand vor pricepe cauzele globale ce au determinat zavera.Cat despre ce a mai ramas din armata Romaniei,trebuie sa revenim la realitate.Dupa analiza fortelor si mijloacelor,putem concluziona ca nu este capabila sa apere nici macar un amarat de judet.Nu mai conteaza in ecuatie…

  2. Eu zic sa ne vedem duminica in centru nea slaveanule, sa dezbatem subiectul. Ce zici ne intalnim duminica la ora 16 ?

  3. Anton Enache

    Inteleg ca d-l Neacsu este un antiamerican convins si regreta profund „democratia” de dinainte de ’89. Treaba lui…sunt destui care regreta „binefacerile” socialismului multilateral dezvoltat dintr-un singur motiv: eram toti saraci si cinstiti, deci egali…Mi se pare normal ca Ponta sa fie pe invers in tot ce zice presedintele: atat il duce capul si probabil ca nu-si seama ca de multe ori acesta se joaca cu el…In rest cred ca suntem prea mici si neimportanti sa tina cineva cont de parerile „conducatorilor” nostri…Ma deranjeaza insa cuvantul folosit de slaveanu george: „jidan”. Iisus Hristos la care inchini nu e tot „jidan”? Doamne ajuta!

  4. Isus Hristos domnule Anton, nu era evreu, asa spune Biblia, era fiul lui Dumnezeu.Daca Dumneata spui ca Dumnezeu e evreu, atunci spune-o macar cu voce tare.Pana una alta, daca Iisus Hristos era evreu atunci de ce l-au omorât evreii? Sunt niste chestii de finete pe care nu le sesizezi, dar sari repede la gatul altora. In ceea ce priveste antiamericanismul meu, daca atata te duce mintea, sa intelegi ca daca cineva critica un luctu prost facut de cineva este impotriva a tot ceea ce a facut acel cineva, nu mai da vina pe mine ca as regreta timpurile vechi, uite-te in oglinda si vezi ale cui conceptii le imbratisezi.Cine nu e cu noi, e impotriva noastra, cine ne critica este dusmanul nostru nu e asa? Conceptii sanatoase, nu am ce spune .

  5. Anton Enache

    D-le Neacsu esti complet in afara problemei…
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret

  6. Domnule Anton, nu mi-ai raspuns la intrebare: Dumnezeu a fost evreu ? Da sau nu ?

  7. Anton Enache

    Bineinteles ca a fost evreu. Citeste aici si te vei convinge:
    http://www.crestinortodox.ro/religie/persoana-numele-iisus-hristos-69566.html

  8. Uite asta nu stiam . Cum sa fie Dumnezeu evreu, cand atunci cand a facut lumea, nu era nici cer nici pamant, nici ape, nici lumina, nici animale si nici oameni? Daca nu erau toate astea sa inteleg ca erau evrei? Asta ar fi ultima pretentie iuadica, si cea mai absurda. Daca insa dupa ce Dumnezeu a facut lumea si oamenii, semintiile, evreii s-au grabit sa declare ca Dumnezeru este omul lor,sau numai nu ma mira, asa au facut cu tot si cu bancile si cu pamanturile altora si cu intreaga lume, dar nimeni nu ma poate face sa si cred ca e asa. Si totusi, de ce ei nu il slujesc pe dumnezeu si nici pe Hristos, cel pe care l-au condamnat? Cum vine asta? Iti renegi propriul tata dar vrei sa pui stapanire pe averea lui. Mare smecherie.

  9. Deci mai intai au fost evreii, ei l-au facut pe Dumnezeu care apoi a facut lumea. Interesanta teorie domnule Anton, cum se spune, teorie… beton.

  10. karadeniz

    @Anton Enache
    Americanii nu prea mai au treabă cu democrația cam de prea multă vreme. Suntem mici și neimportanți pentru că așa vrem să fim. Și dacă tot ați pomenit de evrei, aduceți-vă aminte de lupta dintre David și Goliat. Cât despre cuvântul jidan, atât timp cât îl găsim în DEX nu are de ce să deranjeze.

  11. Anton Enache

    Pai fiul Domnului a fost evreu, mama lui Fecioara Maria a fost evreica …logic rezulta ca Tatal a fost evreu…oricum primii care au avut de a face cu Dumnezeu a fost poporul ales, adica evreii (vezi Biblia).

  12. Domnule Anton, dumneata stii sa citesti? Eu te-am intrebar daca Dumnezeu a fost evreu sau nu. Asa ai afirmat. Iti sustii gogomania?
    In ceea ce priveste descendenta lui Iisus , o discutam dupa ce raspunzi la prima intrebare. Dumnezeu a fost evreu ? Da sau nu. Dupa logica pe care o arati aici rezulta o minte atat de rasucita ca nici cainele meu nu ar suporta-o. Deci daca mama cuiva este sa zicem frantuzoaica, rezulta ca si tatal este la fel indiferent de unde ar veni ? Esti tare domnule Anton, cap ai, minte ce iti mai trebuie. La fel de tare esti si cu .. problemele evreilor . Deci daca Evreii sunt primii care au avut probleme cu Dumnezeu, rezulta ca Dumnezeu a fost evreu. Pai daca Hilter este primul care a avut proble3me cu evreii, inseamna ca evreii sunt hitleristi nu ? Intre noi fie spus,iti dezvalui un secret: Evreii au probleme cu arabii, deci arabii sunt evrei? Arunca teoria asta pe piata si esti un om facut!

  13. Anton Enache

    Scuze, comentariu asta e scris de dumneata sau de catel, pentru ca nu am inteles nimic din el. In fond ce importanta are daca Dumnezeu este sau nu evreu? Sigur este, ca Lui i s-au inchinat prima data evreii, istoria lor fiind strans legata de credinta in Dumnezeu cam cu vreo 5000 de ani in urma daca nu gresesc… (vezi Vechiul Testament).
    Goethe: „La urma urmelor, Dumnezeu nu este altceva decat un batran evreu cu barba!”
    @karadeniz: asa este cuvantul „jidan” (ca si „bozgor”, „cioroi” etc.) este in dictionar, dar ai citit ce semnificatie are?

  14. Pai nu iti intelegi propria logica? Hai ca esti tare. Atunci cum vrei sa accept eu aberatiile pe care le sustii ? Apropo, daca dumneata dai citate din Goethe, iti dau si eu din Eminescu: ”religia, o fraza de dansii inventata…” Deci, dupa cine sa ne luam ?Apropo, citeste ce spunea Eminescu despre evrei, daca tot iti plac clasicii.

  15. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Sunteti oameni seriosi si bateti campii.Religiile s-au nascut din religii si scopul lor a fost supunerea oamenilor .Iisus ,Mitra,Horus,fiul Semiramidei si Crisna,reprezentau cultul solar milenar,care determinau filozofia si activitatea oamenilor.Religia nu a inceput prin iudeo-crestinism si daca ar fi asa ,a condus mai mult la dezbinarea credinciosilor decat la realizarea comuniunii.Sa nu uitam ca exista nu mai putin decat 18 dogme crestine,pe care nu le putem nici macar banui ca au idei similare.A existat si o cruciada pornita din ordinul si cu subventia papei care a jecmanit Bizantul crestin si civilizat,nu mult dupa marea schisma.Si exemplele privind crimele comise in numele iudeo-crestinismului pot continua.Parerea mea este ca nu ai nevoie de religie si de popi pentru a intra in comuniune cu UNIVERSUL.Ganditi pozitiv,prieteni!Nea Casule,sunt de parere ca cel mai bun loc de depanat amintiri si de analizat impresii este la mine acasa.Cand ai timp,trimite un mail,iar eu te voi astepta cu drag.

  16. Nene George ai dreptate in ceea ce spui, de acord. Sa nu uitam si rolul pozitiv al bisericii in unele epoci in unele zone, chiar la noi, in transmiterea unor informatii, traditii, date istorice, raspandirea culturii, pastrarea fiintei neamului. Sau mai bine spus rolul pozitiv al unor reprezentanti ai bisericii. In ceea ce priveste discutiile azi era indicat sa ne vedem in centru .

  17. valll

    Draga Neacsu eu zic sa iti tragi un glonte in cap poate te lasi de scris articole.

  18. Draga Valll,nu vrei sa imi arati tu cum se face chestia asta ?

  19. karadeniz

    @Anton Enache
    JIDÁN, jidani, s. m. (Fam.) Evreu. – Jid (reg. „evreu” < sl.) + suf. -an.Sursa: DEX '09 (2009) |
    bozgor, -oaică, bozgori, -oaice, s. m., s. f. (pop.) ungur, maghiar. Sursa: Argou (2007)
    Bozgor, bozgori, s.m. 1. Fară casă. 2. Maghiar.
    Chiar și acolo unde dicționarele mai vechi dădeau la explicații și conotații peiorative ( edițiile mai noi indică doar sensuri de popular ori familiar) aceasta nu au caracter jignitor ci au fost date de poporul român alogenilor cu care au conviețuit ca o caracterizare destul de reală a acestora. Astfel de cuvinte nu apar din senin, ele sunt precursoarele brandurilor actuale și sunt acordate funcție de anumite calități ale produsului.

  20. Karadeniz, deja ai scris prea mult, Anton nu va intelege nimic. El nu isi intelege nici propriile judecati. Vrei sa dea in balbaiala ?

  21. Bonaparte

    ,,,Isus Hristos domnule Anton, nu era evreu, asa spune Biblia, era fiul lui Dumnezeu.Daca Dumneata spui ca Dumnezeu e evreu, atunci spune-o macar cu voce tare.Pana una alta, daca Iisus Hristos era evreu…..
    Ce guguman ! Spune unul legenda ..sa stie si Neacsu!
    PS. Dupa tine ce de ce natie …ii Dumnezeu??

  22. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    De mult timp centrul Craiovei nu ma mai reprezinta.Iubeam centrul cu cinematografele lui,cu Scoala elementara de arta,care acum nu mai exista.Ba mai mult…au ridicat o statuie a unui om care nu reprezinta dragostea de tara ci dragostea pentru el insusi,un mercenar care si-a cumparat pe bani imprumutati de la fraieri toate functiile detinute,bani care a uitat apoi sa-i mai restitue,sau nu a mai apucat,pentru ca datorita spiritului aventurier a fust ucis atunci cand romanii l-au parasit,lasandu-l langa mercenarii lui.Si pe deasupra ,fiul lui Patrascu nu era os domnesc si nici oltean.Asa ne arata istoria adevarata.Iubesc Parcul Bibescu,un loc care in general nu s-a schimbat prea mult,si asi fi fericit daca edilii vremelnici i-ar reda hipodromul si complexul statuar ridicat dupa castigarea independentei.Eu asa gandesc.Prost,bine,ramane de vazut.