Prezentul şi viitorul pensionarilor militari

Categoria Actualitate, Despre Armata

OPREA SI LUPU

Azi dimineaţă m-am trezit cu gândul să pun pe „hârtie” ultimele ştiri legate de situaţia actuală şi de viitor a pensiilor militarilor.Am intrat şi pe mail să văd ce am mai primit şi spre suprinderea mea am găsit un mesaj de la domnul Valeriu Pricină, şeful departamentului Ordine publică al UNPR. Domnia sa, s-a simţit dator să comenteze oarecum ultimul meu punct de vedere postat aici  şi trimis şi în mail celor care au în mâini soarta sindicaliştilor. Am intrat şi eu în atenţia specială a departamentului probabil aşa cum a intrat şi domnul Macovei, şi domnul Tudor şi alţii nominalizaţi cu atâta drăgălăşenie de domnul Pricină. Nu am să comentez prea mult vorbele domniei sale, las cititorii să citească şi să tragă ce concluzii doresc. Nici nu aveam de gând să le dau importanţă sau să scriu despre ele, dar ultima frază a domniei sale cuprinde rugămintea de a fi atârnat şi textul domniei sale în „Cuiul Căcării” aşa cum îi spune în nemăsurata sa cultură, aşa că îi îndeplinesc dorinţa. Mă învinuieşte domnia – eu spun pe nedrept-că m-aş fi legat de studiile sale militare sau că aş fi contestat pregătirea sa profesională . Dau numai un mic text din cele spuse de mine, ca să nu mai fac trimitere către articolul respectiv: „Nu îi comentez nici lui şi nici lui Dogaru cariera militară, nici asta nu mă interesează, nici ce au făcut în ultimii 50 de ani, eu vorbesc doar despre ce au făcut de când s-au pus în fruntea sindicatului şi cum au apărat drepturile celor cărora le-au mâncat cotizaţiile.” Dacă cineva găseşte critici ale mele vizavi e modul în care cei doi au ajuns militari sau competenţa profesională, să spună unde. Domnia sa însă absolvent de facultate la zi şi armată la fără frecvenţă, se leagă de militarii care au terminat facultatea la fără frecvenţă. Săracul domn Oprea dacă ar şti ce şef de department neinformat are, l-ar concedia. Domnule Pricină vă rog un singur lucru: atunci când vorbiţi, vorbiţi DOCUMENTAT, altfel vă faceţi de kko. Închid aici acest subiect şi aşa a ocupat prea mult spaţiu. O să postez mesajul domnului Pricină spre satisfacerea orgoliului său, să se poată lăuda peste ani că a fost publicat şi pe Cuiul Cătării.

Şi acuma meniul principal, pensile militare.

Sunt în măsură să anunţ că ne aşteaptă-recunosc, şi datorită activităţii şi politicii înţelepte a domnului mai sus amintit şi a colegului său Dogaru, ZILE NEGRE. Din surse autorizate şi credibile vă informez următoarele:

1. Casa Sectorială de pensii nu are nici o intenţie să dea banii restanţi pe anii 2011-2013 celor ale căror pensii vor reveni la cuantumul din 2010, deşi în textul legii la art 2 punctul 2 se spune: “(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se platesc in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se recupereaza, indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens.” Eu de aici înţeleg că este vorba de diferenţele dintre cuantumul din decembrie 2010 şi ceea ce au primit pensionarii în fapt, dar legiuitorii noştri fac nişte legi din care cu greu mai înţeleg şi ei ceva dar alţii;

2. Cei care datorită cuantumului micşorat în urma revizuirii puteau cumula pensia cu salariul, după 1 Octombrie vor reprimi pensia dinainte de 2011, dar vor trebui să aleagă între pensie şi salariu, deci practic vor pierde şi nu vor câştiga prin aplicarea L241/2013.Nu au dreptul şi nici posibilitatea de a opta pentru pensia pe care o au în prezent, legea se va aplica în litera nu în spiritul ei, deci nu se vor bucura toţi de “binefacerile” ei ;

3. Nu se vor emite noi decizii de pensie pe noul cuantum acesta se va modifica în pensie fără a se emite o nouă decizie. Acest aspect are două laturi: pe de o parte este bine, pentru că nu ne obligă să acceptăm decizia, dându-ne astfel posibilitatea să ne continuăm procesele, cei care le vor continua, pentru că dacă s-ar fi emis altă decizie am fi fost puşi în situaţia de a alege între a o accepta şi cu ea întregul sistem de calcul deci şi efectele OUG1/2011, sau de a o contesta în întregime deci şi cuantumul, dar exista varianta contestării numai a metodei de calcul nu şi a cuantumului. Pe de altă parte însă este rău, pentru că neemiţându-se o nouă decizie, Legea 241 se poate anula oricând printr-o altă lege, pensia ar reveni la vechile cunatumuri, şi nu va exista cale de atac în justiţie pentru că nu a existat o decizie de pensie care să consfiinţească în faţa justiţiei cuantumul reacordat. Nu ar fi exlcus ca chiar prin noua lege a pensiilor militare să se anuleze actuala lege reparatorie, daca aceasta va apărea;

4. Noua lege a pensiilor are două variante ÎN CEEA CE PRIVEŞTE DATA APARIŢIEI, guvernul încă nu este decis, se poartă discuţii dacă să apară anul viitor sau într-un viitor mai îndepărtat. În nici un caz nu va ieşi în această stagiune parlamentară aşa cum s-a promis. Dar indiferent când va fi scoasă pe piaţă, va dura foarte mult până va fi promulgată, sunt legi care stau de ani de zile prin sertarele aleşilor. SINGURUL LUCRU CERT ESTE CĂ NOUA LEGE NU SE VA APLICA CELOR IEŞIŢI LA PENSIE ÎNAINTE DE PROMULGAREA LEGII DECI ÎN NICI UN CAZ CELOR DISPONIBILIZAŢI. Acesta este cert şi- cu toată părerea de rău- este şi corect din punct de vedere juridic, chiar dacă nu moral. Motivaţia este simplă, legea nu se aplică retroactiv. Nu mă întrebaţi de ce L119 s-a aplicat sau de ce se aplică OUG1/2011.Pentru că guvernanţii aplică sau fac legile pentru ei, nu pentru cetăţeni.

5. Se mai spune (acest aspect nu este sigur, este doar la categoria zvon), că se fac totuşi eforturi pentru a păstra prin noua lege, despărţite pensile de salariile activilor, adică se caută o variantă prin care pensionarilor să nu le crească pensile odată cu creşterea salariilor activilor. Motivul este clar, nu au bani.

1.       Acest punct măcar, ar trebui să dea de gândit şi celor care acuma sunt activi şi vor prinde efectele viitoarei legi;

6. Legea privind cumulul salariu pensie nu va trece, nu este agreată de nimeni, nu sunt fonduri.Deci cu toate eforturile domnului Pricină şi luptei sale „din interior” modificarea nu a trecut şi nu va trece. Nici Oprea nu doreşte, el doreşte doar să controleze sindicatul. Şi reuşeşte în tot ce îşi propune.

Cam astea sunt nu noutăţile ci realităţile pensiilor militarilor. Nu sunt singurul care cunoaşte aceste date, şi conducerea sindicatului le cunoaște, dar nu le pune pe tapet, nu le discută, nu le contestă, nu caută soluţii, nu face demersuri, nu face scandal, nu protestează, pentru că l-ar supăra pe domnul Oprea, şeful lui Pricină. Conducerea sindicatului va păstra în continuare batista pe ţambal pentru că îi convine. Nu vă faceţi că nu pricepeţi: DUPĂ CE VOR AFLA(prea târziu) OFICIAL TOATE ACESTE LUCRURI, REZERVIŞTII SE VOR REVOLTA, VOR INTRA DIN NOU ÎN SINDICAT CA ÎN 2011 , COTIZAŢIILE VOR EXPLODA ÎN REZERVOARELE MAŞINILOR CONDUCERII DE SINDICAT, VOR URMA O GRĂMADĂ DE ÎNTÂLNIRI “OFICIALE “, PROTOCOALE, MESE PENTRU LOBBY, CU OFICIALI, CU OPREA, CE MAI, TOT TACÂMUL, DIN NOU DOGARU VA DEVENI EXPONENTUL OROPSIŢILOR LUMII, APĂRĂRTORUL ARMATELOR NATO, SALVATORUL SOCIETĂŢII CIVILE IAR PRICIN PURTĂTORUL DE CUVÂNT ŞI DE CRUCE PESTE PULOVER. Vor urma alte firme de avocatură, alte contracte, alte procese, alte promisiuni că vom învinge, alți bani cheltuiți , cu aceiași actori. Cel puţin, asta vrea  şi aşteaptă conducerea sindicatului.

Acuma poate mai pricep şi alţii de ce conducerea sindicatului a acceptat această variantă de lege 241 făcută de Oprea cum a vrut el  şi deşi a promis că va face tot posibilul să fie amendată atunci când i s-a spus că este proastă, nu a făcut nimic pentru asta, ba mai mult a pus piedici introducerii amendamentelor, prin celebra scrisoare trimisă doamnei Anghel pentru a renunţa la amendamente. Dacă ar fi fost măcar discutate amendamentele aveau şansa să fie aprobate sau să fie luate în discuţie în Camera Deputaţilor şi poate ne-am fi primit înapoi diferenţa de bani, dar aşa a fost adoptată o lege care mai mult ia decât dă, ne blochează pensile pe ani de zile şi poate fi anulat oricând. Nu numai guvernul, Ponta şi Oprea ies în câştig de aici ci şi conducerea sindicatului care va avea noi fronturi de luptă sindicală,noi motive să ceară oamenilor să intre în sindicat și să își plăteasca cotizațiile,  va scoate din nou steagul protestelor ( la Victoria când se manifestă impotriva cotrocenilor şi la Cotroceni când se manifestă împotriva guvernului) din nou vor fi alese zile istorice, pentru a cădea din nou în derizoriu, pentru a fluiera din nou când se cântă imnul, pentru a fi din nou bătaia de joc şi ţinta urii societăţii civile. Din nou SCMD nu se va ralia la nici o mişcare de protest organizaţă de alţi cetăţeni, cum nu am ieşit nici la celebrul protest al poliţiştilor când am fi avut ocazia împreună cu poliţiştii să îl scoatem pe Băsecu din Cotroceni, conducerea sindicatului ne va izola, iar ei, domnii şefi vor ieşi la tv şi se vor rotunji şi împăuna cu expertiza lor. Despre domnul Dogaru, dacă întrebi pe cineva acuma , îţi va spune că este preşedintele sindicatului militarilor, nu ştie nimeni că ar fi un istoric, cred că şi el a uitat că e istoric. E mai convenabil să fii şef de sindicat , ai maşinaă la scară, dai dispoziţii şi ordine, dispui de fondurile altora cum vrei tu, îţi alegi consilieri pe care nu îi vede nimeni şi nu ştie ce fac pentru sindicat, te bagă lumea în seamă. Ca istoric, cine să te bage în seamă?

În fine, revenind la pensii, asta ne aşteaptă stimaţi rezervişti, aşa că e timpul să vă decideţi: mergem mai departe aşa, făcând pe plac celor ce profit de problemele noastre şi ne îndeamnă apoi să ne răzvrătim la ordin, sau facem curăţenie?

Iată şi mesajul domnului Pricină Valeriu:cine nu îl citeşte, nu pierde nimic:

“Daca as sti ca demisia mea va avea un sigur efect terapeutic si-ti va aduce macar o ameliorare a suferintei mi-as depune-o. Cred, insa , ca d-ta, Macovei, Icleanu, etc., aveti o forma cronica de ura impotriva a tot ceea ce nu puteti egala. De patru ani te chinui sa ne umpli de zoaie – un rastimp in care pt. cauza noastra n-ai facut absolut nimic. Eu iti doresc sincer sa ai de-acum parte exact de atatia bani cati am castigat eu de pe urma Sindicatului, a televiziunilor la care am aparut de sute de ori in sprijinul actiunii noastre si de la UNPR. Demonstratia potrivit careia as fi vicepresedinte UNPR este o proba de imbarligatura tipica pt. d-ta. La noi, in Sindicat, este cadru de conducere vreun sef de departament care nu face parte din Comitetul Director ales de Forul National desemnat pt. o astfel de misiune? Ia decizii vreun sef de departament daca nu este si ales in conducere? Sincer, Marinica draga, cat de satisfacut ai fi sa ma vezi plecat din Sindicat? Sau, mai bine zis, pentru cine lupti matale, cui vrei sa-i dai satisfactie?Cat de corecti si de democrati sunteti voi , de va jucati cu legile, cu criteriile in baza carora am devenit eu si Dogaru ofiteri? Daca este asa va contest si eu, absolventul Universitatii Bucuresti la zi, studiile alea civile cu care va impaunati , facute la ff., pe apucate, cu invatatura din dictionare si din prefete de carti, nu din carti. Dar eu nu fac asta, pt. ca sunt om cu scaun la cap si cunosc militari care s-au profesionalizat cu brio in civil trecand prin studiile la ff. Uite, daca ai curaj eu te provoc la un examen public de tactica si strategie militara arbitrat de profesori pensionari de la Academie. Ai curaj, ca eu o pot face oricand? Cu d-ta, cu Macovei, cu toti „maresalii”astia de mucava mucegaita care au comandat in ultimii 35 de ani unitati fictiune si care s-au aplicat de zor doar pe harta sau marcand cu jaloane capacitatile de lupta in teren. Pai n-am eu dreptate cand spun ca in tara asta nu se poate realiza nimic si ca viata cea mai grea o duc tocmai oamenii de bine? Stii, d-le Marine , care este razbunarea lui Ceausescu? Pai tocmai asta , adica razboiul mizerabil pe care cei care se zbat sa faca ceva il duc cu multimea de oameni ca d-ta, Macovei, Icleanu, Zarnescu, etc. – oameni care neizbutind sa clinteasca raul nici macar cu un milimetru se-ntorc ,pana la urma, chiar impotriva acelora care ar putea sa o faca. D-le Marin, daca eu nu pot sa urasc oamenii ( nu am organe pt. ura!), atunci cainii, mai ales in aceste zile, nu pot sa-i urasc nici atat. Da-i ‘nainte cu galagia catre biata Luna, ca noptile sunt si lungi, si reci. Valeriu Pricina P.S.: Ia publica mataluta textul asta in … cum ii zice? Parca ii zice „In cuiul cacarii”…!”

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

30 Raspunsuri la Prezentul şi viitorul pensionarilor militari

  1. Radu Vasile

    D-le Neacsu,cred ca a-ti procedat foarte bine publicand aceasta scrisoare care lamureste din nou,daca mai era cazul,modul sau de gandire,face referiri la generalii pe care i-am avut inainte de 1989,de ce nu face referiri la OPREA (el a starnit tot scandalul asta cu pensiile noastre)sau la cei pe care i-a facut generali politicul,pe seama celor dinainte a mancat o paine scriin despre noi fara sa manance o data din gamela pe timp de ploaie langa soldat,sau lucrand nopti la rand pe harta la sutele de aplicatii la care am participat noi,este mai rau ca toti reporterii aserviti unor interese ce blamau armata la diferite televiziuni.Multumiri si pentru informatiile privin modul in care se va face dreptate pensionarilor care au pensia diminuate,in cateva randuri,cu decizii.inca din ian.2011

  2. Oare ce o fi fost în capul domnului Vali Pricină, de și-a dorit ca textul domniei sale să-i fie publicat „În Cuiul Căcării”?!? Oare doar atât sâ își prețuiască propria producție intelectuală?!?

  3. Domnule Radu, sa va spun sincer nu as fi vrut pentru ca eu nu agreez astfel de iesiri indiferent ale cui, dar ar fi spus ca imi e frica, sau nu ii dau un drept la replica, asa ca i-am respectat dorinta. Nu comentez maai mult.
    Hari, dupa cum spuneam, cred ca a dorit ca peste ani sa se laude ca a fost poblicat pe cuiul catarii, unde ai publicat si tu si asta era singura ocazie. Nu am vrut sa aii iau bucuria, este totusi un pensionar militar ca si noi, trebuie sa ne ajutam intre noi.Acuma daca si-a creaat un avantaj sau nu, e treaba lui, eu nu sunt dadaca.

  4. Militaru Vasilica

    Tortionarii, securistiii,cei care au terorizat acest popor in anii comunismului, cei care au facut colectivizarile cu pulanul si pusca, cei care i-au ucis pe luptatorii anticomunisti – au fost destinatarii si profitorii legii Basescu -Boc -Udrea – Seitan numita recalculare. Ei sunt la putere! De 23 de ani nimeni nu s-a atins de ei. Nimeni nu va putea sa le ia ciolanul pe care l-au primit de la Basescu, pensii de 5000-12000 lei. Pentru ei totul va fi privit prin ochelarii de la CCR si va fi retroactiv, neconstitutional, ilegal. Asa ca domnule Radu Vasile, vorbiti de dreptate pentru militarii cu pensii diminuate. Ce dreptate? Nu se va face niciodata dreptate p-limii. Sii.. aceasta isi merita soarta. Una salus victis nullam sperare salutem

  5. Ion Savel

    Cred că până la urmă cei care se consideră infailibili la conducerea Sindicatului vor găsi câteva firmituri rămase de la festinul UNPR-ului şi
    vor trece toţi în trena lui Oprea…
    Orice încercare de a-i lămuri că au cârmit pe alt ”tăpşan” provoacă din partea lor o logoree teribilă. Au alergie la tot ce nu le convine.Şi, până la urmă, ce le convine???
    La Sindicatul cadrelor militare disponibilizate am aderat şi mulţi pensionari ”apv”, care am lucrat până la limita legală de pensionare.
    Am crezut că o mână de cadre din ”oraşul unde se fabrică legile” va fi exponentul dreptăţii, o replică la ANCMRR ,care avea ca logo ”sub inalta oblăduire a lui …hăhăilă”.Ce am găsit? Un grup de profitori care au înregidtrat sindicatul ca pe un SRL şi se laudă că nu pot fi criticaţi.
    Totuşi, până la urmă pe noi cine ne apără şi…. de cine?

  6. petre istetu

    Domnule Pricina, dati-mi mie toti banii pe benzina pe care i-ati papat din cotizatiile de sindicat si ma declat multumit. Si banii pe reparatiile masinii, si pe cauciucuri si pe asigurare. ce spuneti, va prindeti?Ca sa nu va mai cer si baii mancati si bauti pe la restaurante tot din cotizatii, sau graterele facute din aceeasi sursa pe vremea cand nu va intreba nimeni ce faceti cu banii. Apropo domnule Pricina, cu camera aceea profesionista cumparata din cotizatii ce se mai aude, la cine mai e, in ce scopuri e folosita? A dat cinstea in noi, sa moara mortu!

  7. P. A.

    Nu suntem suficient de uniţi! Altfel, de mult am fi scăpat de toţi aceşti ciolănari şi ciorbagii din fruntea sindicatului nostru (pentru că este al nostru, nu e al lor!).

  8. Marian Ilie

    Mai camarazi, pe ce lume traiti? Cune va impiedica sa convocati CNR, sa se lamureasca odata problema asta? Da, SCMD = SRL Dogaru, Pricina & Ranciog, care insa functioneaza pe banii vostri (cati ati mai ramas si mai cotizati) si, in plus, se pretinde reprezentant al rezervistilor, la modul general – in total, de vreo 50 de ori mai multi decat cei ce inca mai cotizeaza. Daca nu sunteti lideri de filiale, mergeti la liderii vostri si cereti-le sa convoace CNR, intr-o sedinta cu un singur punct la ordinea de zi: demisia actualei conduceri si alegerea alteia.
    Asta-i democratia, asa prevede si Statutul. Ati uitat sa cititi, sa stiti care va sunt obligatiile si drepturile? Va e frica sa actionati in apararea drepturilor voastre? V-am invitat sa constituim o asociatie a noastra, a napastuitilor, dar vad ca nimeni nu misca. Voi chiar credeti ca liderii astia maximi isi vor schimba naravul? O sa asteptati mult si bine.

  9. Pannduru lunetistu'

    Divide et impera … ziceau „urmasii” nostri – latinii. Cainii latra, ursul trece… zicea o veche „zicala” romaneasca. Cainii se cunosc , suntem noi, cei care ne balacarim prin diverse taverne mai mult sau mai putin literare, mai mult sau mai putin politice, dar sigur ursul este cel care „hahaie” cu orice ocazie si-si rade in barba de divizarea cadrelor care ar trebui sa se afle intr-o … „unitate militara”(?!?)
    Certati-va fratilor, contestati-va cu indarjire, dati-va „la goale”, aruncati-va laturi in cap si zoaie peste fata, cu orice ocazie, cu orice prilej. Lumea va afla astfel ca suntem si noi… oameni si nimic din ce e omenesc nu ne e strain. De certurile noastre vor profita, normal, „profitorii”, cei care dupa acea farsa din decembrie ’89 s-au cocotat in functii de conducere in societatea romaneasca, au pus mana pe puterea politica si nu-i mai dau drumul … nici morti. restul e… tacere!

  10. javrele se duc lângă jigodii, adică vreau să vă spun că cei trei (dogaru,pricină, rânciog) numai cu ciomagul pot fi dați la oparte, ei nu fac decât ceea ce au primit sarcină de la matelot prin izmănar. Cred că ați înțeles ?

  11. HUMOR NEGRU

    Cu privire la Proiectul Legii pensiilor militare de stat
    Conceput in 2012 de reprezentanti ai tuturor structurilor nationale ale militarilor si politistilor in activitate sau in rezerva, dupa multe peripetii, acest proiect, de care raspunde, desemnat fiind de catre premier, dl. Ministru Mircea Dusa, continua sa fie blocat la Ministerul Muncii, de indivizi pentru care nu exista oameni ci numai cifre. Adica de vechii „tovarasi NU SE POATE” de ieri, deveniti intre timp „domni”, dar care si-au pastrat mentalul de tovarasi.
    Dl. Ministru Mircea Dusa a afirmat cu consecventa ca, in momentul in care primeste draftul de la Ministerul Muncii, il vom primi si noi, pentru a putea analiza textul final, nu variantele care circula pe Internet la deruta, si care nu exprima actuala realitate.
    Asa cum am informat factorii responsabili ai MApN, in discutiile de ieri, in data de 18.09.2013, am initiat impreuna cu reprezentantii sindicatelor politistilor activi o alianta in lupta sindicala, urmand sa actionam solidar, in interesul comun al rezervistilor si al viitorilor rezervisti, prin toate mijloacele legale, pentru ca statutul si toate drepturile militarilor in rezerva sa fie restabilite si batute in cuie.
    Nici noi, nici politistii, nu vom accepta, intrucat se jongleaza cu termenul „pensie” care din 2005, in mod aberant, are in fapt doua aspecte – „bruta” si „neta”, sa mai fim pacaliti si vom lupta impotriva oricarui proiect care:
    · ia in calcul salariul de grad si functie NET si nu BRUT real;
    · desfiinteaza legatura dintre rezervisti si activi, eludand prevederile corelarii pensiilor cu cresterile salariale la activi
    ORDIN nr. M.72 din 10 iulie 2013
    pentru abrogarea unor ordine ale ministrului apărării naţionale emise în perioada 1990-2012
    EMITENT: MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 30 iulie 2013
    În vederea aplicării prevederilor art. 64 alin. (1) şi art. 65 alin. (2) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Prin prezentul ordin se abrogă următoarele ordine:
    189. Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 60/2012*) privind constituirea în Ministerul Apărării Naţionale a Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale.
    Ordinul ministrului apărării naţionale menţionat nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece avea ca obiect reglementări din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    Ministrul apărării naţionale,
    Mircea Duşa
    Bucureşti, 10 iulie 2013.
    Nr. M.72.
    Sursa:http://www.lege-online.ro/lr-ORDIN-72%20-2013-%28150216%29.html
    DACA MAI ESTE CINEVA CARE INCA MAI SPERA LA O POSIBILA LEGE A PENSIILOR MILITARE DE STAT IN COLONIA RROMANICA , SE INSEALA AMARNIC SAU ESTE SEF LA SCMD, CARE URMARESTE CA FRAIERII COTIZANTI SA ISI ACHITE COTIZATIA PENTRU ACHITAREA CELOR 1.400 DE LEI/LUNAR RENTA PENTRU MEMBRII CD.

  12. HUMOR NEGRU

    LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT, ESTE UN DREPT AL M.Ap.N. CU ACORDUL C.S.A.T., DOAR SI NU ARE NICI IN CLIN NICI IN MINECA CU MINISTERUL MUNCII.

  13. Domnule Col Marian Ilie,
    Marine,
    Nu mai cautati alte asociatii ale rezervistilor unde sa se imprastie bietii membri ai SCMD, pacaliti de hapsana si netrebnica conducere!
    Uite sunteti deja suficienti aici, pe blogul asta, pt a „pune” de o asociatie (dupa lege, 3 cetateni pot alcatui o asociatie).
    Nu mai pierdeti timpul: declarati-va asociatia apoi organizati-va bine, pt. a lua caimacul (cotizantii) altor proaspat asociati, autodeclarati suparati pe Dogaru & Co. – o asociatie cu nume de statie radio, R-26500, parca!
    Nu stati. Timpul lucreaza in favoarea R-26500!
    Aveti sansa sa fiti initiatorii celei mai corecte, cinstite, transparente, eficiente,etc. asociatii a rezervistilor, asociatie care va uni, pentru prima oara de la 1945 incoace, PE ABSOLUT TOTI REZERVISTII MILITARI. Veti fi eroii nostri, si Armata si Tara va vor fi recunoscatoare!
    Cu stima si pretuire camaradereasca!

    Un sindicalist rau si egoist, care mananca banii cotizantilor, ii minte si isi bate joc de ei, impreuna cu conducerea SCMD

  14. gen. 4stele Patton

    …o singura concluzie …NU VA MAI SATURATI !!

  15. Rînciog,
    Odata in viata ai spus si tu adevaruldespre conducerea sindicatului. Vezi ca se poate? A durut?

  16. OLTEANU

    Dle HUMOR NEGRU, de cind politistul din colt sau din intersectie este MILITAR !?

  17. tudormarian

    Incepe sa-mi fie rusine ca nu am reusit sa fac nimic , pana acum,pentru a comunica pe o linie corecta si demna cu toti colegii din sindicat care au pus suflet in reusita acestei structure.
    Poate ca pana la urma vom reusi, spun vom reusi , penru ca de unul singur nu se face nimic iar eu am vazut ca am colegi deosebiti care pun suflet in ceea ce fac, nu alearga dupa bani , cum alearga unii dintre membri fondatori( si chiar reusesc sa castige)
    Spun vom reusi pentru ca pana la urma manipularea va fi invinsa. Sa vezi atunci CIRC. Sa vezi atunci disparitii sau absortii in partide fantoma cum ar fi ANR (Alianta Nationala Romana)
    Sper ca pana la urma , cativa (dupa Statut) vom reusi convocarea CNR.
    Stiu ca este tarziu dar,SE MAI POATE.

  18. LUPTATOR CU CAPUL GOL

    Domnule Tudor am vazut de ce esti in stare. Dupa ce l-ai suportat pe Dogaru sef, un an, vazand ca SCMD te promoveaza, te-ai suparat pe tot sindicatul si l-ai sabotat la greu.
    Stim ca nu te intereseaza nimic altceva decat sa-i iei locul lui Dogaru, nu sa dezvolti tu sindicatul!…
    Daca te-ar fi interesat si altceva decat sa fii tu marele sef, ai fi facut pana acum.
    Ai cea mai mare filiala din tara, dar, din punct de vedere al activitatii si rezultatelor acestei filiale esti in urma unor filiale de 50-60 de oameni!

  19. petre istetu

    Luptatorule, ai dreptate, ai capul gol.Cap ai, minte ce iti mai trebuie nu? Dupa capul tau, daca Tudor nu a reusit sa il schimbe pe Dogaru este pentru ca nu urmareste altceva dacat asta. Parintii tai stiu ce prost au crescut? Mai ai frati acasa ? Iti reamintesc ca marile proteste pe care le-a facut SCMD au avut o singura calitate: au fost organizate de Tudor si filiala lui. Chiar doghy se lauda cu organiarea lor si multumea lui Tudor. Tu ce faceai in timpul ala, instalai microfoanele ?

  20. LUPTATOR CU CAPUL GOL

    Luptatori cu capete goale sunt toti cei care nu sunt in stare sa faca ceva pentru rezervisti, dar vor sa fie ei fruntea. Ei nu au in cap decat un singur lucru: sa-i ia conducerea/jucaria lui Dogaru.
    Il vedeti pe Marian Ilie sef al SCMD?
    Il vedeti pe Tudor sef al SCMD?
    Il vedeti pe Mandu sef al SCMD?
    Il vedeti pe Neacsu sef al SCMD?
    Daca da, inseamna ca va inscrieti in seria descrisa mai sus.
    Lasati-l pe Dogaru sa-si duca mandatul pana la sfarsit, Mai are un an si va pleca el, de buna voie, din fruntea sindicatului, ca un om care si-a facut datoria.
    A facut, in timp scurt, unul dintre cele mai puternice sindicate ale Romaniei, chiar daca voi, cei de mai sus, l-ati sabotat, efectiv. Dupa ce pleaca Dogaru o sa vedem ce va poate CAPUL.

  21. Petre Istetu

    Bai cap Gol a cerut careva din cei pe care ii enumeri tu sa fie seful SCMD? Nuuuuuu. Si atunci de ce vii tu cu capul gol si vorbesti prostii? Lasati-l pe Dogaru sa va minta si sa va manance banii in continuare inca un an zici tu ? Da ce ce? Pentru ca vrei tu ? Ete noi nu vrem si o sa cada toti si el si Pricina si Apostol pentru ca le-a venit randul ca lui Vadim. Tu o sa te dai cu capul de pereti si uite asa o sa auzi si tu ca nu e nimic in el.

  22. LUPTATOR CU CAPUL GOL

    Petre Istetu, esti tare ingust la minte! Pentru ca nu vezi ca, in timp ce Tudor, Neacsu, Marian Ilie si altii cativa care se dau mari luptatori pentru drepturile rezervistilor si vor eliminarea conducerii actuale a SCMD, in fapt nu ridica un deget pentru rezervisti.
    Exemplul cel mai recent este acesta cu abrogarea cap 4/legea 329, despre care Dogaru a faut apel la toate filialele, sa se contacteze deputatii din colegii si sa li se explice cum trebuie sa voteze, Tudor a facut vreun demers de acest gen? Marian Ilie a facut? Neacsu, in afara la a sta la suete cu d-na Anghel, i-a amintit ceva despre acest of al nostru, al rezervistilor? Vezi tu vreo miscare pe blogurile filialelor in afara de Timisoara?

  23. neacsum

    Luptatorule, de cand scrii sub pseudonime? Iti e rusine sa spui cine esti? Dorele Dorele, te tii de goance, nu e frumos. Sau vrei sa para ca sunt mai multi care il iubesc pe Dogaru? In afara de tine si inca 5-6 profitori cine il mai sustine? Hai, organizati CNR daca sunteti atat de multi si vedem cum ramane . De ce va e frica daca aveti dreptate? Spui ca eu nu am facut nimic? Zi zau ! Sau ai impresia ca trebuie sa iti dau tie raportul sau sa ma laud cum se lauda Dogaru cu fiecare cerere pe care o face dupa ce totul a fost rezolvat de altii ? Apropo spune-i colegului Pricina ca ceasul ticaiaza. Nu dau termenul dar urmeaza ca roblema conmpatibilitatii sa fie rezolvata oficiel si fara echivoc. O face el, sau o fac altii? Eu zic sa o faca el, ca varianta cealalta este mai putin placuta. Neacsu ala care spui tu ca sta la suete cu doamna Anghel,(care pentru tine este doamna senator Cristiana Anghel, ca nu ati mnancat banii sindicatului impreuna), a fost de doua ori si s-a intalnit cu comisia de aparare din Senat, a trimis propuneri pentru amendamente la legea 241 aia care a fost acceptata si aprobata ciutit si incomplet de catre conducerea sindicatului, a trimis priopuneri pentru noul statut al militarilor, a trimis propuneri pentru noua lege a pensiilor. Astea ti le-am spus asa, ca sa stii sa nu mai vorbesti prostii, nu ca sa ma laud. Dar ce spuneai ca a facut Dogaru pentru reyervisti? Ca nu am inteles? A facut contracte cu companii de telefonie? A facut contracte cu case de avocatura cu care acuma este in litigiu? A initiat si organizat proteste de zile nationale? A angajat un consilier despre care nu stie nimeni ce face? A reusit sa scape de putinii oameni cinstiti dintre membrii fondatori ai sindicatului? Si mai ce? A reusit sa aduca sindicatul la mareata cifra de 4800 din 23 000 de membri? Mare realizare. Asa ca luptatorule nu mai lupta cu capul gol ca bate vandul prin el . Si ai macar curajul raspunderii, semneza-ti comentariile cu adevaratul tau nume.

  24. Petre Istetu

    Hopaaaa, ce e luptatorule cu capul gol te-a pus neacsu la punct? Nu mai spui nimic viteazul?

  25. LUPTATOR CU CAPUL GOL

    Am spus ce era de spus. Voi puteti discuta intre voi, singuri, in continuare, ca tot nu va mai baga nimeni altcineva in seama.
    Au revoir!

  26. Petre Istetu

    Ehei luptaretule, iti cam tutuie curul de frica lui neacsu. Nu prea iti da mana si nici nu ai cu ce sa ii stai in fata. Lasii cand nu au argumente spun ca fuga e sanatoasa, iar mincinostii cand nu au argumente, spun ca au spus ce aveau de spus.Nu mai spui nimic de aia cu capul gol? Gata ai terminat gazul ? Neacsu a cam ghicit cine esti si te-a pus la punct. Bravo lui. Nu ai curaj sa iesi pe strada nu, dai numai din intuneric. Vai de curul tau de prapadit. Sa nu spui ca esti ofiter in rezerva ca nu ai fata nici de fruntas.

  27. Doctorul

    Neacsule, iar incepi sa vorbesti singur pe bloguri??!!
    Oare cum se numesc aia cu personalitate multipla?…sau multiplicata sau, ma rog, nu sunt psihiatru de specialitate, sunt doctor veterinar, dar cred ca ca acest coleg are nevoie de interventie urgenta de profil.

  28. Don Doctor, nu eu vorbesc singur,altii vorbesc pe doua voci. Daca eti vet, ai grija, pastreaza-ti fortele o sa ai de lucru cu maidanezii.

  29. raducanu

    domule monistru . cfe faceti cu grupele de munca inainte de 2001 , ca in lege santem discriminati

  30. vasil

    DOGARU SI sleata lui de betivi ordinari iesiti cu pensii nemeritate la 40 de ani militari care au frecat menta si au luat pensii nesimtite si nemeritate de-si nu au contribuit cu nici un leu la sist de pensii PONTA si ANTONESCU si OPREA slugaii celor din sist militar ei au nevoie de putere si profita de prosti