NU NE MAI VINDECAM!

Categoria Magazin

NU NE MAI VINDECAM!
(o privire de tot râsul asupra unei stări de tot plânsul)
Comform unor statistici mai mult sau mai puţin concludente dar şi a unor “saituri” de specialitate poporul român se trage din Traian şi Decebal – doi bărbaţi cu braţe tari … se ştie povestea. În proporţie de 2,5 – 3%. Şi restul?
Ceilalţi îşi au originea mai din popor. Adică din ciobani şi alţi crescători de animale precum şi din ţărani (necooperativizaţi desigur). Doar nu crede nimeni ca acum două milenii şi ceva circulau prin ţinutul danubiano – pontic oareşce pictori sau arhitecţi!
Uitaţi-vă la literatura noastră. Dintre toate operele clasice doar Meşterul Manole pare mai intelectual. În rest ce găsim? Păi găsim pe ciobanul ungurean şi cu cel vrâncean, îl găsim pe Nechifor Lipan care şi-a aflat obştescul sfârşit exact în timp ce efectua anumite manevre în teren muntos împădurit cu turma sa de mioare, îi găsim pe răzeşii lui Sadoveanu sau pe Moromeţii Bărăganului.
Adică oameni care au trăit înconjuraţi de animale. Acolo s-au născut şi au crescut. Tot acolo au muncit, s-au iubit şi şi-au crescut copiii. Sfârşitul tot acolo i-a găsit. Lângă animale. Asta e!
Normal ar fi fost ca în atâtea mii de ani românii să fi evoluat, să fi ajuns la un nivel de cultură şi civilizaţie comparabil cu cel al timpului sau locaţiei geografice unde au trăit. Câte nu s-au întâmplat doar în ultimii 50 de ani! Mai întâi Gheorghiu – Dej ne-a alfabetizat forţat. Ceauşescu a mutat generaţii întregi de la Sadova sau Pleşcoi la oraş (ca să muncească-n combinat!). A venit Iliescu cu eşalonul doi şi a deschis graniţele să vadă ţăranu’ Viena, Parisul şi Canada. Degeaba!
Noi nu şi nu! Cred că undeva avem o genă ancestrală, un virus, care nu ne lasă în pace. De aceea foarte mulţi români cred că e bine să aibă câini, pisici şi alte orătănii lângă ei, ca moşii şi strămoşii lor. Le place să le aibă în bloc, lângă bloc, pe stradă, în parc, în curtea şcolii, în spatele cinematografului unde acum e sală bingo sau în parcarea de la Penis Market.
Vin ieri din oraş şi deschid televizorul. Românii get – beget îl deschid. Doar ăia mai sclifosiţi îl pornesc! Pe ecran una (bună de altfel!) pe la 30 de ani plângea pe stradă da’ plângea rău de tot, cu sughiţuri! M-am gândit: „Săraca, cred că o sună vară-sa şi îi spuse că azi dimineaţă a murit bunică-sa, aia care a crescut-o până când a mers pe a opta că atunci a luat-o maică-sa la Buzău ca să-i poată face buletin de oraş”.
În spatele ei un grup de fete şi băieţi (sau cum se spune la Băileşti, femei şi oameni) urlau cu vena de la gât umflată şi cu pumnul ridicat de am crezut că sunt colegii lui Vasile Roaită sub geamurile de la patronatul de ramură.
Mai încolo vreo 20 – 30 se culcaseră pe asfaltul patriei blocând un întreg bulevard. Nu ştiu dacă le-a dat cineva amendă pentru blocarea traficului cum făceau miliţienii din Piaţa Universităţii în urmă cu ceva vreme.
Printre cei tolăniţi pe jos am apucat să văd cu coada ochiului (tocmai îmi sunase telefonul) pe una care a arătat întregii ţări că azi dimineaţă când a plecat de acasă nu a uitat să-şi ia chiloţii. Mai încolo, pe nişte scări, am văzut cu cealaltă coadă a ochiului pe unu’ în cămaşă albă care îl invoca pe Dumnezeu şi îi blestema pe judecătorii de la CCR şi pe copiii copiilor … normal, în vecii vecilor! De ăsta nu sunt sigur dacă şi-a luat sau nu chiloţii azi dimineaţă dar sunt convins că a uitat să-şi ia pastilele.
Revine ăla cu camera pe una tânără şi blondă (cum altfel!) care şedea pe asfalt şi se plângea că psihicul copilului ei va fi distrus iremediabil deoarece va fi nevoit să asiste la “carnagiul” eutanasierii câinilor fără stăpân. Atunci m-am dumirit!
Păi bine duduie! Da’ cine te pune să-ţi duci copilul la adăpostul de la Ţâncăbeşti (!) şi să-l pui să se uite printre ulucile din gard la nenii ăia în halate albe care fac injecţii la câini? Nu mai bine stai mata’ cu el acasă, îl pui să-nveţe tabla înmulţirii sau să deseneze o muşcată, sau îl laşi în sufragerie să se uite la desene?
Mai încolo o altă tânără (brunetă!) striga că această decizie va distruge viitorul ţării. Şi eu, în naivitatea mea credulă, mă gândeam că acest viitor a fost distrus de Băsescu atunci când a împrumutat, de capul lui, acest popor pentru următorii 30 – 40 de ani! Sau atunci când marele premier Boc a închis câteva sute de spitale şi alte multe sute de şcoli.
După aceste imagini (care merită a fi păstrate) am tras o concluzie pertinentă, demnă de cineva care are totuşi liceul TEORETIC la bază: acest popor nu mai are vindecare!
De ce nu s-au dat acei oameni cu curul de asfalt, tot în acel loc, acum un an şi ceva când CCR a considerat normal să arunce la gunoi votul exprimat de opt milioane şi ceva de cetăţeni?
De ce nu a blestemat, cu vena umflată, acel domn în cămaşă albă în seara când Băsescu anunţa, cu privirea la fel de divergentă dar plină de satisfacţie, tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor?
De ce nu plângeau duduile cu acelaşi patos când se arăta la TV copiii de la Pata – Rât de lângă Cluj care-şi căutau mâncare prin gunoaiele oraşului?
De ce nu se tăvălea pe jos mulţimea asta când erau arătaţi, la acelasi TV, acei copii de 9 – 10 ani nevoiţi să meargă pe jos, în fiecare zi, câte 12 – 15 km până la şcoală sau atunci când şeful CNAS anunţa că nu alocă bani pentru citostatice? De ce nu au făcut asta când toată economia ţării a fost privatizată pe nimic?
Care este scara de priorităţi sau de valori ale acestui neam? Acelea legate doar de animalele lângă care au trăit strămoşii?
Foarte bine! Hai să ne pregătim de o manifestaţie de protest la Crevedia unde se eutanasiază zilnic (prin tăiere!) câteva mii de păsări „care au si ele un suflet”… vorba unei doamne care la prima vedere părea destul de rezonabilă.
Fiţi optimişti! Urmează Crăciunul când iarăşi vor fi alte mii şi mii de eutanasieri a porcilor (prin înjunghiere şi pârlire).
Şi tot aşa!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la NU NE MAI VINDECAM!

  1. Ionel

    Foarte corecta si de bun simt,analiza dvs. d-le Martin.
    E jenant sa te da-i in spectacol pentru cainii fara stapan,dar sa nu iti pese de semenul tau,de viitorul copiilor si nepotilor,de tara si neamul tau.Totul este spectacol,o lume nebuna.

  2. suciu nicu

    BRAVOOOOOOO TAVI! Frumos, elegant ,spiritual si uman in acelasi timp. Problema e ca pe noi „ifosele’ si actiunile asa -zisei „sotietati tivile” ne cam lasa reci pentru ca se trezeste doar pe „creitari”(sti tu ce sunt aia)

  3. Daniel Nicusor Karagea

    Sunt foarte de acord cu domnul Ionel ! E . . . jenant ! Mai ales cand avem si anumite mici probleme cu . . . ortografia .

  4. Daniel Nicusor Karagea

    Iar domnul „Martin” se numeste de fapt Marin . Nume neaos de pe la noi , domnu’ Ionel !

  5. Această idee cum că cei ce plâng de mila câinilor uciși în masă, doar pentru că există, trebuie blamați pentru că nu au copiii bani de mers la școală nu este deloc originală.

    Ea este, de fapt, o componentă a meniului de propagandă antinațională. Oricine vrea să dea cu vorba în poporul român, se duce la acest meniu și împrumută câte o temă, prin care să arate că România este patria unui popor dezbinat, fără valori și fără viitor, adică tocmai bună de muls de străini și, la rigoare, chiar pusă sub autoritatea străinilor, că românii nu sunt în stare să se guverneze singuri. Iar ce dovadă mai bună vreți că românii nu știu să se guverneze singuri decât asta, că nu știu să identifice și să dezbată o problemă de interes public, cum sunt cea a câinilor și cea a lipsei banilor pentru creșterea copiilor.

    Ce este oarecum original la această scriere este stilul, în sensul că, de cele mai multe ori, despre asemenea subiecte nu se vorbește la bășcălie. Doar cei ceva mai originali o fac.

    În contrapartidă, foarte comună este reacția unor cititori, de tipul bine le mai zice, domnle.

    În tot cazul, dacă acest articol nu ar fi fost scris, publicat și citit, nu ar fi fost nicio pagubă. Dar faptul că a fost publicat este o pagubă, pentru că face jocul nepretenilor românilor, din interiorul acestui public, se pare. Zic se pare pentru că habar nu am cine este autorul.

  6. suciu nicu

    Nu e Marin ci MARTIN OCTAVIAN . Nu e nici o „confuzie’ de nume cu cel pe care il vrei sa-l apostrofezi.

  7. octavian martin

    Domnule Hari Bucur Marcu
    Avand in vedere ca si eu habar nu am cine esti dumneata (desi ar fi trebuit fiind, se pare, la un moment dat, chiar colegi si ne-am „plimbat” pe aceleasi culoare … nu politica!) pot sa va spun doar atat: societatea civila din patria noastra este o bascalie. A trata acest subiect cu o consideratie consistenta mi se pare un sacrilegiu … mie imi place sa ma mai uit si peste gard, cica asta ajuta la evolutie!
    Daca in Romania nu se utiliza bascalia Caragiale ar fi avut, probabil, alte preocupari.
    In rest ma bucur de aprecierile dumitale si te rog sa nu te deranjezi pentru un amator.

  8. Hari,il cunosc personal pe autorulacestor randuri, are prietenia si respectul meu chiar daca pe subiectul asta parerile noastre au drumuri diferite, dar nu pot sa nu accept ca are si dreptate, pentru ca uite,unii -nu e vorba de cei ca tine- se revolta doar la comanda, sau atunci cand li se pare de bon ton,ameninta, blesteama, se dau cu curul de pamant cum spune Martin, si la propriu si la figurat, pentru a apărea la tv, dar tac din gura cand Barroso da ultimatumuri si traseaza sarcini privind referendumurile din Romania, Merkel ne sfatuieste sa ne exploatam aurul si gazele ca asa e ”bine” pentru Romania, Gitenstein da sfaturi cine sa fie procuror sef al Romaniei, se darama spitale, se lasa in paragina scoli. Asa vad eu articolul prietenului Martin. Faptul ca poate nu iubeste cainii, e o problema a lui personala si nu am sa il repudiez pentru asta. Nici maica-mea nu iubea si nu suporta animalele (cainii) in casa, pana sa il cunoasca pe Nerro iar acuma ma suna din cand in cand sa ma intrebe ce mai face sau sa i-l mai duc, ca ii e dor de el. Nu suntem toti la fel.

  9. Spectacolul facut de madam Paula Iacob si CVD a fost gretos ca si personajele.

  10. octavian martin

    Marine draga! Iti raspund pentru ca imi esti prieten si la fel vreau sa ramai! De unde trasasi tu concluzia ca mie nu-mi plac cainii? Imi plac foarte mult cu exceptia celor fara stapan, comunitari si maidanezi! Vreau sa merg la prietenul meu din Balta Alba fara ca acesta sa fie nevoit sa ma astepte la statia de metrou si sa ma conduca „in siguranta” la el acasa.
    „Lucrarea mea stiitifica”, daca citeai cu atentie, nu e despre caini, nici macar aia de pe strazi. Este despre gospodinele plictisite si lipsite de sarcini conjugale care si-au lasat „ghiuvetele” pline de vase si au mers in centru sa se tavaleasca pe jos, doar – doar le-o vedea si pe ele vecinele ce implicate sunt in conducerea societatii. Ideea de baza este ca le-as fi vrut (cu fundul de astfalt) si in alte momente mai „cruciale” pentru patrie si popor!

  11. Acum am înțeles. Deoarece domnul Octavian Martin este o persoană cunoscută, nu poate fi bănuit că face jocul antinaționalilor, cel puțin nu cu bună știință și voință. Bine!

    Am mai înțeles că de vină pentru lipsa de reacție a poporului român la subjugarea României de către străini, prin alți români agreați de ei, sunt gospodinele frustrate de lipsa de activitate conjugală. Bine și asta!

    Ce nu am înțeles este de ce trebuie să discutăm această vină, chiar și în bășcălie? Ce schimbă discuția asta în starea de fapt din România? Sau doar ne răcorim, așa, ca o înjurătură adresată celui care a trecut cu mașina prin balta de lângă trotuar și ne-a împroșcat cu noroi și apă, înjurătură adresată vârtos, dar după ce înjuratul s-a îndepărtat de mult și nu ne mai aude.

  12. Cât despre plimarea prin Balta Albă fără să ne trebuiască excortă pe care o cunosc câinii străzii, eu garantez că și după ce primarul general al Capitalei va rapota moartea în chinuri a 50.000 de câini, prin acel cartier tot se vor afla alți câini maidanezi, așa cum s-au aflat și după precedentele campanii de „eutanasiere”, de acum zece, cinci sau doi ani.

    Pentru că absolut toată lumea care gândește limpede și nu sub pata pusă pe creieri de frica de câini știe că uciderea în masă a câinilor nu rezolvă problema existenței lor pe străzi, din două motive: unul pentru că, în lipsa unei evidențe, nu știm câți câini sunt de ucis, iar celălalt pentru că dispariția câinilor ar echivala cu dispariția bugetului de milioane destinat „rezolvării” acestei probleme în fiecare an, ceea ce este inacceptabil din punctul de vedere al celor care beneficiază de acest buget și care nu sunt câinii, bineînțeles.

  13. Tavi, eu am inteles foarte bine -zic eu- mesajul tau vizavi de proteste,la fel ca si faptul ca nu iti plac cainii maidanezi. Imi cer scuze ca in exprimarea mea am spus cainii fara sa specific cei maidanezi. Bineinteles ca oricum nu ma deranjeaza opinia ta, am si spus sunt de acord cu ea in proportie de 80%, ar mai fi niste nuante de discutat, dar intre prieteni vechi si colegi de promotie astea nu intra in calcul. Deci stai linistit NEVER GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU, ca sa parafrazez clasici in viata, asa cum nici prietenia si respectul pentru Hari nu suporta modificari. Sunt singur ca amandoi sunteti capabili sa tolerati puncte de vedere usor nuantate.

  14. gen. 4stele Patton

    ..transferatii lu don Hari…el Afone vreo 200de javre ! Atunci poate si el sa spuna ca conteaza!!

  15. octavian martin

    Culmea paiului din ochi!!!
    Unu’ pe care il cheama Karagea se refera la altu’ numit Martin: „Nume neaos de pe la noi”.
    Sa mori tu!? Bine ca e al tau neaos!!
    Sau cum ar zice un prieten din Cluj … „Bine ca esti tu destept!”

  16. Alex Bucur

    În țara unde pușcăriașii, câinii și alte arătări au mai multe drepturi decât adevărații cetățeni, în țara unde minciuna, oportunismul, fariseimul, ventuzismul(a se citi pupincurismul) sunt cele mai mari virtuți, în țara unde trădarea este un element cotidian NU MERITĂ SĂ ÎȚI FACI PROBLEME!!! Este țara în care nu ai nici un moment de plictiseală, fiecare zi este ceva nou, diferit de celelalte; cu un cuvânt, o țară fantastică, superbă, dotată cu bogății nenumărate – pe care nu au reușit să le epuizeze romanii, ungurii, turcii, rușii, austriecii etc., dar se străduiesc foștii și actualii guvernanți (pe care i-am crezut, ba chiar i-am VOTAT, pentru bunăstarea noastră). La modul în care acționează acest popor, sigur o să reușească. De vină e gena noastră, de lași, nemernici, parșivi și pasivi. Ho!!!! Nu mă criticați! Cel care se simte perfect imaculat, supercorect, cu coloană, nepartinic poate spune ceva. Pentru ceilalți, zât!!!!!!! La mantinelă, poziția ghiocelului, ciocu mic și joc de glezne!!!! Hai pa!!!!!!!!!!!!!!!