Cometa ISON o altă posibilitate

Categoria Actualitate, Magazin, Stiinta

coada cometei

 

În sfârșit, au început să apară și la televiziuni știri privind cometa ISON. Evenimentul nu poate fi ignorat, politica struțului nu schimbă situația, nici nu rezolvă eventualele probleme. Vorbind despre eventualele probleme, am rămas dator cu dezvoltarea unei alte variante pe lângă cele expuse deja în ultimul articol,” Cometa ISON- a început numărătoarea inversă”.

Spuneam în articolul precedent că există șanse ca ISON să fie absorbită sau să se dezintegreze când va ajunge la periheliu, adică în punctul cel mai apropiat față de Soare, deci posibil să intre în sfera sa gravitațională. Nimeni la această oră nu poate să afirme cu certitudine ce se va întâmpla cu ISON nu numai pentru că de regulă cometele sunt imprevizibile, ci și pentru că nu se știe practic nimic cert despre ea, nici din ce e compusă, nici ce dimensiune are. Se presupune doar că este formată din gheață și gaze și când spunem gaze nu trebuie să avem în vedere numai ceea ce noi în general gândim când spunem gaze, ci tot ce se poate transforma sub formă gazoasă din punct de vedere chimic, iar unele gaze pot lua forma lichidă sau solidă în anumite condiții.

Neștiind din ce este formată cometa, consecințele trecerii ei prin apropierea Pământului sau intrarea sa în sfera gravitațională a Soarelui nu pot fi prezise, ci doar bănuite, calculate și eventual studiate, monitorizate pe măsură ce apar. La această oră nu putem decât să sperăm la cel mai optimist scenariu, dar nici unul nu este exclus.

În articolul precedent supuneam atenției varianta în care ISON s-ar descompune, dezintegra la intrarea în ”contact” cu Soarele sau mai bine spus sfera sa gravitațională. Ar fi posibil să fie absorbită, sau respinsă, distrusă, sau defragmentată. Mai spuneam acolo, că mai există un pericol din păcate cel mai probabil care ne poate lovi INDIFERENT CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ISON. Nu mă refer aici la ceea ce susțin unii, și anume că după ce va ajunge la periheliu, cometa se va îndrepta spre Pământ, chiar dacă unii spun că Nostradamus sau Apocalipsa dup Ioan ar vorbi despre asta. Eu vorbesc despre date concrete, evenimente care pot fi calculate și au probabilitate mare de a se desfășura.

În oricare din variante, ori că ISON se va dezintegra sau nu, indiferent că fragmente ale unei eventuale distrugeri ne vor atinge sau nu, conform calculelor, în februarie 2014 Pământul va trece prin coada cometei. Trecând peste faptul că din nou nu se știe ce conține această coadă, dacă este însoțită sau a adunat în ea pe unde a trecut fragmente solide mai mici sau mai mari, ceea ce este cert este că conține în ea forme necunoscute de ”viață”, laolaltă cu praful cosmic sau alte ”ingrediente”. Există riscul ca în această coadă să se afle viruși, bacterii purtătoare de boli și pandemii. Este o alarmă falsă o simplă teorie a conspirației, sau ipoteza se bazează pe ceva real?

Ziuanewz.ro se mulțumește de exemplu să spună că ” este vorba de o posibilă pandemie care să ducă la decesul unui număr foarte mare de oameni” amintind că printre măsurile luate de FEMA în SUA și structurile specializate în acțiuni împotriva dezastrelor,” s-ar fi cerut echipamente și instalații de urgență pentru 100.000 de persoane care vor lucra în interiorul unor celule medicale de criză, repartizate în 1.000 de tabere ce ar urma să adăpostească, fiecare, câte 100 de oameni pe tot teritoriul Statelor Unite. ”

Pe blogul Secretele lui Lovendal însă, un blog care tratează frecvent sau preponderent astfel de subiecte, se prezintă un material care face o plimbare prin trecut arătând că unele din cele mai mari pandemii ale istoriei s-au manifestat în preajma unor evenimente cosmice. Bineînțeles la cele mai vechi există date și informații privind natura fenomenelor cosmice, totul se bazează pe relatări sau scrieri care nu pot fi dovedite, nici nu se poate stabili natura evenimentelor dar ceva s-a întâmplat și ar putea să nu fie doar o coincidență. Măsurile care se spune că au fost luate în regiunea III FEMA ar confirma că cel puțin autoritățile americane au luat în calcul și această variantă.

Ia să vedem ce spune istoria pandemiilor?

1. Biblia spune : “10. Şi a trâmbiţat al treilea înger, şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie, şi a căzut peste izvoarele apelor. 11. Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare.” (Apocalipsa 8:10-11).”  Că a fost o stea sau un corp ceresc, care strălucea ca o stea așa cum va străluci și ISON și atingând pământul a infestat pământul este încă discutabil. Ceea ce este de reținut este că astfel de corpuri cerești provoacă nu numai distrugeri la contact direct, ci pot aduce din atmosfera extraterestră boli, viruși, bacterii necunoscute cu efecte necunoscute;

2. Dr. Chandra Wickramasinghe, astrolog, astronom, matematician englez originar din Sri Lanka, fost Profesor și Director la Buckingham Centre for Astrobiology al Universității din Buckingham,consideră că praful interstelar are o componentă organică și că originea marilor epidemii se află în spațiul extraterestru, că virușii a tot felul de boli ajung pe planeta noastră, fiind purtați de meteoriții și cometele din spațiul cosmic. Wickramasinghe este părintele teoriei panspermiei care spune că viața a fost adusă pe pământ din spațiu, teorie de altfel similară cu a Bibliei, care are însă un alt agent purtător al vieții, nu meteoriții și cometele, cum susține savantul. Mai mult, acesta a prezis o ”ploaie roșie” care va cădea pe pământ la sfârșitul lui 2013;

3. În susținerea acestor teze se dau câteva exemple:

• Gripa spaniolă care a lovit pământul în 1918-1920 și care a făcut între 50-100 milioane de victime, cea mai mare din istoria omenirii se presupune că ar fi de origine extraterestră, deoarece aria de răspândire a fost foarte mare, apărând și în zone care nu au avut nici o legătură cu apariția bolii, existând la vremea aceea slabe șanse ca cineva din Spania să ducă boala în Alaska de exemplu, singura explicație convenabilă fiind că virusul a venit din atmosferă. Astfel s-ar explica întinderea gripei pe o suprafață așa de mare, într-un timp atât de scurt.

• Wickramasinghe susține de asemenea că alte două epidemii din istoria omenirii epidemia din Atena şi ciuma lui Iustinian sunt de origine extraterestră. Ciuma lui Iustinian, a cuprins Imperiul Bizantin, inclusiv capitala Constantinopol, în anii 541-542 și savantul englez o leagă de faptul că în jurul anului 540 d.Hr. s-a semnalat prezenţa unor evenimente astronomice ciudate: Soarele apărea albastru, căldura sa era lipsită de intensitate şi aproape că nu mai lăsa nici o umbră pe Pământ.

• În 2003 savantul a susținut că SARS ( severe acute respiratory syndrom) este de asemenea de origine extraterestră, dar teoria sa nu a fost îmbrățișată de marea majoritate a savanților.

Adevărul este departe de a fi stabilit cu dovezi, deocamdată ne confruntăm cu teorii și opinii. Din păcate chiar dacă este posibil ca Pământul să mai fi trecut prin astfel de situații de-a lungul istoriei sale, fie nu există mărturii, fie cele care există sunt lipsite de date concrete datorită lipsei aparaturii de investigare la momentele respective. De aceea, fenomenul la care vom asista în lunile care urmează reprezintă o ocazie unică pentru omenire, de data asta având mijloace de a cerceta fenomenul științific. Conțin cozile cometelor substanțe organice sau/și viruși purtători de boli și pandemii? Poate acum vom afla, dar probabilitatea este mai mare decât aceea de a avea loc o ciocnire între Pământ și ISON. Oricum va fi ceva nou, dacă va apare ceva va dura până se va găsi sau prepara antidotul. Este posibil să fie victime este posibil să nu fie, ne confruntăm cu ceva nou, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne credem invincibili.Pământul va trece prin coada cometei în Februarie. Este posibil ca aceasta să conțină printre altele, viruși purtători de boli, dara este posibil să nu conțină, chiar dacă bam admite teoriile lui Wickramasinghe, nimic nu este cert, dar E  bine însă să fim informați, să cunoaștem variantele, eventualele fenomene, să nu reacționăm ca acum 2000 de ani închinându-ne la orice nu cunoșteam sau venea din cer.

Până una alta, să notăm că măsurile care se spune că au fost  luate de FEMA nu sunt pentru că vine apocalipsa, sunt măsuri care se iau în orice stat normal care știe că urmează un eveniment care nu se știe ce va aduce, dar ia în calcul toate variantele.

Surse:

http://www.lovendal.ro/wp52/un-secret-ascuns-omenirii-gripa-si-alte-epidemii-produse-de-absintos-steaua-mortii-din-biblie/

http://www.lovendal.ro/wp52/cometa-ison-cea-mai-stralucitoare-cometa-din-istorie-ne-poate-aduce-virusi-periculosi-si-epidemii-mortale-in-anul-2014-sa-fim-atenti/

http://en.wikipedia.org/wiki/Chandra_Wickramasinghe

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Cometa ISON o altă posibilitate

  1. MATEI 27 14

    SFANTUL ILIE TESVITEANUL A FOST RAPIT DE PE PAMANT SI VA REAPARE IN VREMURILE DIN URMA (INTR-UN CAR DE FOC )