Ponta lovește din nou, dar nici jandarmii nu se lasă

Categoria Actualitate, Opinii

harta explorărilor

În guvernul României a intrat Prigoana. Nu preadivorțatul, ci prea des folosita.După prigoana declanșată de uneltele guvernamentale împotriva Mănăstirii Putna căreia vrea să îi ia pământurile pentru a le pune la dispoziția ”prospecțiunilor” pentru gazele de șist, după prigoana declanșată împotriva postului Realitatea pentru prezentarea pe post și a altor opinii și puncte de vedere, contrare celor ”oficiale” vizavi de politica guvernamentală, guvernul României a declanșat prigoana la individ, adică la punct fix.

Toată lumea deja cunoaște punctul de vedere oficial al Institutului Geologic Român vizavi de exploatarea de la RMGC, declarația domnului Marincea șeful IGR vizavi de folosirea de către RMGC a unor date false în încercarea de a obține unele avize. Mai recent domnul Ștefan Marincea a atacat și declarațiile unui membru al ministerului Mediului Octavian Pătrașcu care a ”cozmetizat ” în fața comisiei parlamentare un raport al IGR în favoarea RMGC .

Ulterior sau și mai recent, domnul Marincea, acest Gică Contra ”inconștient” mai face și marea greșeală să se pronunțe într-un raport preliminar, de fapt nu el personal, ci institutul pe care îl conducea, privind cutremurele de la Izvoarele. Concluziile cuprinse în acel raport nu sunt o surpriză decât pentru cei care învățați să bage capul în nisip și limba în fundul puterii, adoptă foarte ușor poziția calului care bea apă. Doar aceștia s-au mirat și au privit cu indignare acest raport care spunea că lucrările de exploatare a petrolului și gazelor ale firmei OMV sunt una din, dacă nu principala cauză a cutremurelor. Nu este un secret pentru nici o persoană cu capul pe umeri că fracturarea hidraulică duce la apariția cutremurelor. Toată lumea științifică internațională știe acest lucru, o spune un specialist, dr. Gabriel Sava : “Exploatarea gazelor convenţionale sau neconvenţionale, cum ar fi gazele din sist, poate duce științific la astfel de cutremure locale, cu magnitudini scãzute și cu frecvențã ridicatã. Asta pentru cã în acest caz vorbim despre fluide introduse în sol la presiuni foarte mari care pot “deranja” faliile. Culmea este cã, din bunele practici ale exploatatorilor de zãcãminte neconventionale, se stie cã asemenea cutremure se produc intentionat, anterior începerii prospectiunilor. Motivul pentru care companiile recurg la aceastã metodã este pentru a se asigura cã nu se pierde lichid în sol prin miscãri ulterioare, dar si pentru a “stabiliza” zãcãmintele de gaze care urmeazã sã fie extrase odatã cu începerea procesului de exploatare …… În Oklahoma existã 18.500 de sonde pentru gaze din șist și sute de puțuri în care se reinjecteazã în sol o parte din lichidul de foraj. În apropierea acestor sonde, anul trecut, s-au produs 1.047 de seisme, fațã de media anualã obisnuitã, care era de 50.”

Doamna dr. Iren Adelina Moldovan, şefa Colectivului de Studii Teluricomagnetice declara la rândul său: “E adevărat că exploatarea gazelor de şist aduce cutremure. Am participat în vara aceasta la un simpozion la Viena, unde s-a explicat clar că există o legătură între exploatarea gazelor de şist şi intensificarea activităţii seismice din zonele respective. Injectarea tonelor de apă sub presiune produce o fracturare a straturilor subsolului, care nu poate fi controlată. De aceea, austriecii au ieşit în stradă şi nici n-au vrut să audă de exploatarea gazelor de şist, chiar dacă firma venită în România este austriacă.”

În raportul preliminar al IGR se spune:

”Dintre cauzele antropice se evidenţiază clar posibilele fenomene de tasare

difereţială a terenurilor, datorate exploatării de petrol şi gaze pe cele trei domuri ale

structurii petrolifere Independenţa pe care se află amplasate şi localităţile Izvoarele şi

Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe această structură cât şi actualele

sonde de extracţie amplasate spre est, în zona localităţilor Negrea şi Schela pot fi avute în

vedere cauze antropice de modificare a suprafeţei terenului. Acest fapt este posibil, având

în vedere fragilitatea nivelelor impermeabile ce separă nivele nisipoase cu petrol şi gaze.

O activitate de extracţie bazată şi pe sonde injecţie ar amplifica apariţia unor fenomene de

instabilitate în tot acest areal.”

Ce spune însă ministrul oamenilor de știință din România?Domnul ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, dă explicațiile politice ale fenomenului: „Sunt mișcări tectonice, nu se pune problema de altceva, nu se pune problema unor afectări sau existenței unui alt motiv al cutremurelor, exploatări petroliere și așa mai departe, este conceptual imposibil, tehnic imposibil”.

DECI DIN PUNCT DE VEDERE ȘTIINȚIFIC, EXPLOATĂRILE POT DUCE LA CUTREMURE, O SPUN SPECIALIȘTI DIN TOATĂ LUMEA, DAR DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC, ESTE ” TEHNIC IMPOSIBIL” PENTRU CĂ AȘA VREA PONTA ȘI MINIȘTRII LUI. Mâine o să se dea o ordonanță de urgență care să stabilească faptul că râurile nu mai curg de la munte la câmpie ci invers și astfel toată apa din Dunăre a ajuns în Galați și a provocat cutremure. Guvernul Ponta și miniștrii lui pot da orice lege, sunt de neoprit, nici legea atracției universale nu mai e în siguranță cu acești ”specialiști” din guvernul Ponta.

Dar culmea prostiei și a umilirii științei în fața politicului o dă raportul prezentat ieri de INFP de la care directorul științific domnul Radulian s-a făcut deja de râs de mai multe ori în intervențiile sale la televiziuni. Oameni buni, explicația pe care o dă acest institut care încearcă să susțină punctul de vedere ”oficial” este cu adevărat revoluționar pentru că ceea ce susține domnul Radulian schimbă legile fizicii sau cum spuneam în alt articol, schimbă raportul cauză-efect. În toată lumea cutremurele duc la șubrezirea și dărâmarea clădirilor. EI BINE, POATE FI AȘA ÎN TOATĂ LUMEA, ÎN GUVERNUL PONTA, SITUAȚIA STĂ EXACT INVERS PENTRU CĂ AȘA VREA PONTA . IATĂ CE SPUNE RAPORTUL CELUI MAI UMIL INSTITUT DE PSEUDOSPECIALIȘTI :

” Efectele constatate în cazul satului Izvoarele sunt neobişnuit de mari pentru cutremure de magnitudine până în 4. Ele sunt puse pe seama următorilor factori:

– efecte locale de amplificare a undelor seismice datorită condiţiilor solului din zona satului Izvoarele

– efecte de amplificare locală datorită topografiei din zona satului Izvoarele

– efecte macroseismice cumulate, prin acţiunea repetată a undelor seismic

– calitatea foarte precară a unor case”

Culmea este că acest raport în loc să spună care sunt cauzele declanșării cutremurelor, vorbește de fapt despre cauzele amplificării acestor efecte, ceea ce este cu totul altceva. Ei nu vorbesc despre sursa cutremurelor, ei de fapt vorbesc despre factorii care au dus la prelungirea efectelor cutremurelor.

Nu este culmea? NU VEDE NIMENI ACESTĂ ÎNCERCARE DE MANIPULARE ȘI DEZINFORMARE? NU VEDE NIMENI CĂ SEISMOLOGII PRACTIC NU AU FOST ÎN STARE SĂ SPUNĂ CE A DECLANȘAT CUTREMURELE ȘI VORBESC DOAR DESPRE EFECTE DAR NU DESPRE CAUZE? Același lucru îl fac și politicienii, în timp ce cei care pun punctul pe i sunt demiși pentru că ” le-a expirat avizul de securitate”. Nu este culmea? Un om, profesionist și vertical spune adevărul privind realitățile din contractele statului cu firmele spoliatoare, iar primul ministru ce spune? Păi o ia și el ca Băsescu cu domnul Chestor și îl arată cu degetul: ” „Ultimul lucru: o să-i rog pe cei doi miniștri, doamna Plumb și domnul Costoiu, care nu e prezent aici, să finalizați toate rapoartele științifice referitoare la fenomenele seismice din Galați, să aveți grijă la tot felul de indivizi exaltați care, ca să apară la televizor, vin cu tot felul de prostii și bagă panica în oameni. Ca sa contracarați, însă, exaltații, dornici de camere de luat vederi, trebuie să veniți cu studiile științifice, și o să vă rog, doamna ministru, înțeleg că sunteți spre finalizare, împreună cu domnul Costoiu, să informam publicul, să explicăm foarte clar ce s-a întâmplat”.

La indicațiile ”prețioase” ale partidului, cei vizați au luat măsurile:

– au decis demiterea domnului Marincea găsind ca și în cazul procurorilor ca motivație, un aviz ”expirat”. Dacă nu era acest aviz, ar fi inventat altceva, sau ar fi spus că i-a ieșit din garanție telefonul celular, sau nu mai are presiune pe ochiul 3 la aragaz. Și ca să ”contracareze argumentele ”exaltaților ” și ”eco-anarhiste”, se aduce ca argument CALITATEA FOARTE PRECARĂ A UNOR CASE.

Conform altor declarații, demiterea s-ar datora faptului că a dat informații privind rezultatele parțiale ale cercetărilor privind cutremurele de la Izvoarele, fapt ce ar fi provocat -spun servitorii guvernului Ponta-, panică în rândul populației. Care populație? De când interesează pe cineva din guvern ce se întâmplă cu cetățenii? Cine s-a panicat? Prospecțiuni SA,  Chevron, investitorii care au dat șpaga ca să obțină avize de explorare și exploatare sau cei care au primit șpaga și se vad trași la răspundere că ar fi posibil să nu mai meargă jucăria din cauza protestelor? Pe cine apără guvernul Ponta, cetățenii sau șpăgarii? Dar intervenția jandarmilor împotriva ”neo -anarhiștilor”nu creează panică domnule Ponta? Pe șefii jandarmeriei nu îi demiteți pentru cazul autobuzele sau pentru picioarele rupte acum un an jumătate? Dar guvernul dumneavoastră incompetent care se face de râs  prin privatizările ”marca Ponta” nu creează panică?

NEBUNIA NU MAI ARE LEAC ÎN ROMÂNIA, ABSURDUL A DEVENIT NORMAL, LEGILE FIZICII SE SCHIMBĂ PRIN OUG. În loc să vorbească despre cauză specialiștii vorbesc despre efecte, iar cei care vorbesc despre cauze sunt demiși.

Dacă s-ar face o hartă a locurilor unde se fac prospecțiuni și se comit abuzuri, unde autoritățile s-au vândut companiilor de prospecțiuni și celor de exploatare, ne-am îngrozi. Iată un alt loc despre care media încă nu a spus nimic.

”Reprezentanții companiei SC Prospecțiuni SA execută explorări în zona șisturilor Natura 2000 din Podișul Hârtibaciului, încălcând în mod repetat drepturile de proprietate ale localnicilor. În plus, executantul explorării a încălcat în mai multe cazuri obligația de păstra o distanță minimă față de monumentele istorice. Două exemple concrete: în cazul bisericii fortificate din Biertan, monument aflat pe lista UNESCO, bisericii fortificate din Valchid și în cazul catedralei armeano-catolice din Dumbrăveni.” http://hartibaciufaragazedesist.blogspot.ro/

Ce fac românii? Se uită la televizor. Probabil unii încă mai beau și sărbătoresc victoria României împotriva Estoniei, sau mai bine spus pe a Olandei împotriva Turciei, sau urmăresc cu atenție declarațiile lacrimogene ale familiei lui Salam. De când mă știu eu, de mic, românii au fost iubitori de salam, așa că să nu mire pe nimeni dacă vom vedea  grupuri de protestatari care vor cere mântuirea, eventual beatificarea lui Barabas Salam sau a recidivistului Tamaș în timp ce Marincea va fi crucificat.

Acum un an si jumătate Băsescu punea pariu că între un doctor și un ministru va pierde doctorul .Aștept să spună și Ponta pariu că între el și Marincea va pierde Marincea și poate atunci oamenii își vor aduce aminte că au mai schimbat un guvern care se credea atotputernic. Ce mai așteaptă românii ? Câți oameni verticali trebuie să fie demiși câte contracte oneroase trebuie să ne lase la sapă de lemn ca să ne trezim?

PS Conform declarațiilor fetei unei victime a intervențiilor jandarmilor la Pungești, unul din protestatari a fost lovit de jandarmi cu pumnul în burtă și împins în apă. Eu nu înțeleg ce atâta scandal? Eu nu cred că jandarmii l-au lovit degeaba”trebuie să fi spus el ceva”, nu știu, nu cred că l-au lovit ”nici în plex cu pumnul, nici în față cu pumnul”. Și apoi nici nu există dovezi, ceea ce se vede este doar când jandarmii îl scot pe omul acela din apă, de fapt nu cred că era vorba de un om acolo, era parcă un sac de cartofi, cred că a fost un trucaj, cer expertiza unor specialiști, poate celebrul cascador Sobi Ceh că are iesperență. Sacul acela de cartofi care ”se pretindea om” este un fost primar care cunoaște date privind afacerile actualului primar și ”nu ar deranja prea tare” dacă va face un atac de cord și se”retrage” pe cale naturală. Dacă președintele a scăpat de acuzații de ce nu ar scăpa și jandarmii, ce ei nu e egali?

Dacă un securist care a omorât un om este făcut scăpat de justiție, ei, jandarmii, moștenitorii nu numai a locațiilor și arhivei  dar și a obiceiurilor fostelor trupe de securitate, de ce ar păți ceva când rup picioare?

Câte spinări și picioare trebuie să mai fie frânte ca să oprim abuzul?

UPDATE: Un alt contestatar al proiectelor Ponta un alt oponent al minerituluiexploatărilor petroliere  prin metode criminale pus la pământ de pumnul lui Ponta: Deputatul Remus Cernea este învinuit de ANI de incompatibilitate, pentru că ar fi detinut simultan calitatea de deputat și cea de administrator la o societate. După Ștefan  Marincea, fostul șef al IGR căruia acuma i se caută bube în cap și i se face dosar penal pentru fapte despre care până acuma ”nu se știa nimic”, uite că este dat jos și alt contestatar al afecerilor dubioase ale regimului Ponta.  Românii comentează tragedia drogatului  Salam, cererea pușcăriașului  Becali privind pedeapsa primită pentru folosirea telefonului în pușcărie, sau cazul românului traficant condamnat la moarte. Nu m-ar mira dacă un eventual sondaj de opinie ar arăta faptul că românii ar semna o cerere de salvare a unuia din cei 3  și ar trata cu indiferență abuzurile guvernanților față de oameni nevinovați care se opun intențiilor criminale șpăgarilor. De la Barabas încoace nimic nu mai e nou.

 

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15809456-ministrul-costoiu-despre-cutremurele-din-galati-sunt-miscari-tectonice-nu-pune-problema-exploatarile-petroliere-fie-motiv-este-tehnic-imposibil.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15817364-directorului-institutului-geologic-romaniei-igr-stefan-marincea-fost-demis-prin-fax.htm

http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_15.10.2013.pdf

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/07/concluziile-specialistilor-privind-cutremurele-de-la-izvoarele-5361

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/03/adevarul-despre-cutremurele-din-izvoarele-de-ce-tac-televiziunile-5289

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Ponta lovește din nou, dar nici jandarmii nu se lasă

  1. fane

    Vad ca propagandistii de la Romania TV, sclavii lui Ponta au pus tunurile pe satenii din Pungesti.

    Toti „atotstiuitorii” ca apar prin studio la ei o dau ca acei sateni foarte saraci, cu tot judetul Vaslui, vor avea foarte mult de castigat din acele exploatari. Chiar asa? chiar asa peste noapte Vasluiul devine un judet cu oameni bogati? chiar acei amarati care traiesc din ajutoare sociale, vor deveni milionari dupa ce incep Chevron exploatarile? niste jigodii nenorocite in frunte cu seful lor Sebastian Ghita.

  2. Fane, cei de la Romania tv vor sa devina si ei foarte bogati.

  3. Cam asa vad si eu situatia 🙁 Am si scris.
    Cred ca pana la urma iar se umfla mamaliga. Sper!