picior de lemn

Când eram mai tinerel, circula un banc puţin mai neortodox cu un miliţian într-un autobuz.

Un miliţian călătorea şi el cu autobuzul, drumul denivelat, plin de gropi, la fiecare groapă, un cetăţean cam abţiguit spunea la fiecare groapă ” Băgami-aş… „ dar nu termina propoziţia. După câteva gropi şi .. repetarea expresiei, toată lumea aştepta să intervină miliţianul înainte ca beţivul să scoată porumbelul, dar acesta stătea imperturbabil pe scaun de parcă nu auzea. După încă câteva hopuri o doamnă mai în vârstă se adresează miliţianului:

– Domnule miliţian, ce faceţi nu interveniţi, dumneavoastră nu îl auziţi ce spune?

– Lăsaţi-l doamnăăăăăăăăăăăăăăă, răspunde miliţianul, abia aştept să spună p—ă să vedeţi ce pulan îi dau pe spinare!

Ce mi-a reamintit acest banc? Ultima postare a domnul Dogaru pe pagina SCMD. Domnul Dogaru, în pregătirea viitoarei Conferinţe a sindicatului, încearcă să arate celor ce îl vor întâmpina şi dacă au boaşe judeca, cât se zbate el pentru drepturile sindicaliştilor şi postează un răspuns primit de la MI. Domnul Dogaru ceruse MI să analizeze posibilitatea „unei colaborări cu jurişti şi experţi financiari ai SCMD, în vederea soluţionării eventualelor disfuncţii ce vor apare în procesul de aplicare a Legii nr. 241/2013.” Să nu îţi vină să mori? Exact ca şi în cazul miliţianului nostru, juriştii şi experţii financiari au stat merci bine pe scaune în timp ce Oprea şi ai lui prieteni „îşi băgau” mâna în legea 241 făcând din ea o bătaie de joc la adresa pensionarilor iar acum , după ce au comis-o, au sărit şi „miliţienii” lui Dogaru să analizeze posibilitatea unei colaborări pentru soluţionarea disfuncţionalităţii legii. Nu mă refer aici la poliţişrii din MI ci la „miliţienii” din SCMD.  DE CE NU AU LUAT DOMNII MĂSURI ÎNAINTE DE A FI APROBATĂ LEGEA? DE CE DOMNUL MILIŢIAN DOGARU, DE CE AŢI LĂSAT GUVERNUL SĂ NE ÎNJURE ŞI I-AŢI LĂSAT SĂ PROMULGE O LEGE CARE CREEAZĂ DISFUNCŢIONALITĂŢI, DE CE NU AŢI INTERVENIT ATUNCI PE LEGE? CA SĂ SĂRIŢI ACUM CU JURIŞTII SĂ ÎL DAŢI ÎN JUDECATĂ? Nu era mai bine dacă nu ne înjura şi îi puneaţi mâna la gură înainte de a se consuma fapta? Ceea ce faceţi acum este frecţie la picior de lemn şi culmea este că mai şi cereţi bani pentru ea. NU VĂ E RUŞINE DOMNULE MILIŢIAN DOGARU?

Iată însă ce spunea acelaşi domn Dogaru acum 10 luni, pe 26.12.2012 :

“Reafirmăm că avem în cei doi miniştri, de la Apărare şi de la Interne, persoane hotărâte să facă treaba, să elimine discriminarea, atât pe cea generală cât şi pe cea din interiorul sistemului, şi pe care ne putem baza.”

S-a bazat pe ei până au scos legea ale cărei disfuncţionalităţi vor acuma să le soluţioneze.

Pe 07.01.2013 domnul Dogaru fidel politicii şi intereselor proprii, în loc să sprijine cererile colegilor din MI pe care se lăuda că îi reprezintă, anunţă sindicaliştii că dacă vor să se alăture protestelor acestora, o pot face, dar ca persoane private, fără să amestece “sindicatul lui Dogaru” în problema lor intimă, că el déjà bătuse palma cu Oprea, Duşa şi Stroe. Cum a bătut-o s-a văzut din varianta de lege care a apărut şi pe care miliţianul Dogaru a sprijinit-o iar acum se face că o blamează. Iată cum se “ lupta” Dogaru cu guvernanţii pe vremea când aceştia pregăteau legea reparatorie:

“Reclamând nedreptăţile comise şi ilegalităţile făcute in disponibilizarea lor, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră, disponibilizaţi în anii 2011-2012, vor să picheteze Guvernul României pe data de 9 ianuarie 2013, începând cu orele 10.00 (adunarea se va face între orele 09.00 – 10.00, punctul de adunare fiind în apropiere de sediul BRD, lângă Piata Victoriei).

Întrucât avem în filialele SCMD numeroşi membri aparţinând acestor categorii socio-profesionale, suntem de acord ca aceştia să-şi susţină colegii, fără a arbora insemnele sindicatului.”

Înduioşătoare clemenţa domnului Dogaru care le-a dat voie oamenilor să îşi suţină colegii şi drepturile, dar fără să îl amestece pe el.

Iar acuma vrea să soluţioneze disfuncţiile. Frecţii.

Domnul Dogaru este un mare meşter. Genul acela de meşter care azi îţi face un scaun, dar îl face prost, acesta se descleiază, îi spui că nu e bine, dar el îţi spune să taci, că e mai bine decât deloc. După aia vine la tine şi îţi cere bani să repare scaunul.

De

16 comentarii la „Frecţii a la Dogaru”
 1. Candva, in preajma congresului PSD, se planificase un protest de amploare, momentul fiindu-ne propice, insa Pricina primise ordine clare de la Oprea s-o lase mai moale. Si eu si Macovei Remus am simtit tradarea, insa motivatia acesteia am inteles-o ulterior, dupa ce Pricina a ajuns vicepresedinte UNPR.
  Restrictionarea dnei C. Anghel in sustinerea amendamentelor a constituit o noua tradare, iar acum Dogaru&Co se da de ceasul mortii sa iasa din rahatul cauzat de semnarea idioata a contractelor de reprezentare avocatiala cu Galca si Barla!

 2. Dogaru acuma insista sa se inceapa alte procese ca sa aiba cu ce umple buzunarele avocatilor care se pare ca cer niste bani pe niste procese castigate, dar nu stiu cu cu cine probabil din procesele personale ale domnului Dogaru, sau cine stie ale cui, ca sunt cateva cu cantec despre care nu se spune nimi. Deschizand noi procese, Dogaru spera sa domoleasca cererile caselor de avocatura pe care nu mai are cu ce sa le pleteasca, ci mai are 3800 de cotizanţi şi nu mai are firfirei la tescherea.

 3. Observatii corecte!Dar ce le spunem colegilor care chiar au o problema?Sa se sdreseze cui?Are d-nul Neascu o alta varianta ,inafara schimbarii lui Dogaru?

 4. Domnule Stramb, vreti cumva sa insinuati ca in toata rezerva armatei nu se gaseste un ofiter cinstit, cu coloana vertebrala si care sa vrea cu adevarat sa faca ceva pentru sindicalisti? Ma uimiti. Sau vreti sa spuneti ca presedintii de filiale sunt atat de comozi incat le e lene si sa caute printre ei unul care sa merite si sa obtina votul celorlalti?
  Nu vreau sa spun mai multe, dar stiti bine ce s-ar mai putea spune. Deci pe care varianta mergeti domnule Stramb, sau daca aveti o a treia varianta, va rog sa o spuneti. Va astept.

 5. Hai sa vorbim!Solutia.A ta este mereu sa acuzi presedintii.Inteleg ca nici statutar si nici de vointa nu exista posibilitati!
  A cere desfiintarea ar fi o catastrofa si mai mare.Ce dracu sa faca si astia,sa se lege in lanturi de Cetatea Alba?
  Au ales o multime de vicepresedinti regionali-parca-.Ce au castigat si unii si altii?Nu fac decat sa execute sfaturi,sa-si trimita adeziunile mai ceva ca la al n-lea congres.
  Eu credeam in tagma asta a militarilor.Stii ce au facut dupa revenirea la nenorocitele alea de pensii din de.2010?Au plecat din sindicat.Cu cine sa lupti,sau mai bine zis alaturi de cine?Cred ca ceea ce ni se intampla este prea putin fata de ceea ce meritam,dupa modul de comportare.Eu am ramas chiar din convingere,nu am pierdut din pensie niciodata.
  Am pus sperante total aiurea.Daca ti-as spune afirmatia de la Satu Mare a ministrului privind sediile???

 6. Ghita, eu nu critic de dragul de a critica, eu critic ceea ce nu merge. Nu e vine mae ca am vazut ce ascunde Dogaru inca de acum 4 ani. Stiu ca acuma si si atunci multi au spus ca am cevapersonal cu el, dar nu am nimic cu el ci cu modul in care se ocupa de problemele sindicalistilor , de transformarea sindicatului in propria feuda. Nu intru in amanunte.
  Ma bucur ca recunosti ca nu exista vointa la sefii de filiala sa il schmbe si stii si tu de ce, cei mai multi au fost alesi de el, stii bine cum s-au format filialele, 90% din actualii presedinti de filiale au luat legatura cu el si i-au spus ca vor sa infiinteze filiala, sau au fost sunati si impinsi sa le infiinteze, cu sprijinul celor de la Bucuresti. Trecem si peste asta.
  Faptul ca oamenii au iesit d8n sindicat dupa aparitia L 241 nu trebuie sa mire pe nimeni, eu am spus asta de doi ani. Este explicabil din doua motive: si-au recuperat banii, ca in chestia aia cu onoarea si demnitatea nu a crezut nici Dogaru care tipa la televiziuni ca el vrea onoare(vrea si omul ce ii lipseste nu?)deci odata cu obținerea banilor, nu ii mai intereseaza ”amanuntele” care le vor lua cu doua maini ce au primit cu una. Deja la Craiova, un ofiter a primit o alta decizie in baza L263 dupa ce o primise pe cea in baza L241. Al doilea motiv pentru care nu stau in sindicat este chiar Dogaru. Deci nu ii invinui. La ora asta in sindicat mai stau cei care fac parte din Birourile Operative si pe la unele filiale inca 20-30 de nebuni ca tine si ca mine care chiar au crezut ca se poate face ceva frumos cu cei care se autointitulau elita societatii. Desfiintarea? Va urma este inevitabila, si se va face cu bataie pe ciolan. Daca insa si de data asta CNR va pastra aceeasi stare eu am de gand sa ma tin de promisiunea pe care i-am facut-o lui Pricina, pentru ca eu imi tin cuvantul.
  In orice caz, decat in halul asta, mai bine lipsa. Putem infiinta alte asociatii, sau adera la altele care se ocupa de lucruri serioase, nu de prostit oamenii.

 7. Sunt de acord cu cei care apreciază că recuperarea sumelor de care am fost privaţi în această perioadă (din 2011), recuperare pe care o încearcă Departamentul Juridic al SCMD, nu are bază legală şi, în consecinţă, nici sorţi reali de izbândă. Acesta este motivul pentru care, noi cei din Timişoara, am propus atacarea deciziei pe baza Legii 241/2013 în punctul ei slab, adică punctul C.
  În condiţiile în care s-ar putea să aşteptăm mult şi bine o nouă lege a pensiilor militare de stat, scopul demersului nostru este acela de a determina ridicarea cuantumului pensiei stabilite prin OuG nr. 1/2011 prin calcularea CORECTĂ a veniturilor, conform art.7 al.1 din acelaşi act normativ. S-ar creea astfel posibilitatea ca multor rezervişti să le crească pensiile în urma indexărilor tuturor pensiilor din sistemul public, ceea ce n-ar fi de ignorat, deoarece, ne place sau nu, existenţa trece prin buzunar, iar lupta oarbă pentru principii nu ţine de foame.
  Două sunt motivele pentru care putem ataca punctul C:
  1. Conţine cuantumul unei decizii de pensie contestată, deci în litigiu, prin urmare nu trebuia să fie introdus în decizia pe baza Legii 241/2013;
  2. Deoarece nu mai putem ataca cuantumul în sine, punctul B rezolvând problema, putem în schimb să arătăm că decizia de pensie emisă în baza OuG nr. 1/2011încalcă chiar…OuG nr. 1/2011!
  Astfel:
  a) Nu se respectă prevederile Anexei 1, deoarece în multe perioade din baza de calcul sunt prevăzute valori ale venitului („salariul” cum apare în decizie) mult inferioare minimului de grad şi funcţie pentru aceeaşi perioadă şi grad (şi arătăm care sunt aceste perioade);
  b) Nu se respectă prevederile Anexei 3, art. 8 al.1 pct. c, deoarece nu sunt luate în calcul toate primele/premiile care se regăsesc în adeverinţele de venit primite de la centrele militare (şi arătăm care sunt aceste prime/premii).
  Vreau să cred că în condiţiile în care , mai mult ca sigur, şi aceste contestaţii vor fi ignorate, orice judecător , indiferent de…(mă rog, nu mai spui!), deci orice judecător va constata faptul că rezervistul a fost prejudiciat de stat prin intermediul casei de pensii respective.
  Despre proces am înţeles că acţiunile în instanţă vor fi susţinute de juriştii SCMD, ceea ce zic eu că e foarte bine, după experienţele de până acum. Vom vedea !
  Problema însă este alta : dezinteresul rezerviştilor, şi nu atât pentru SCMD cât pentru propria lor situaţie materială. Mulţi au obosit după atâtea decizii şi contestaţii, după atâtea acţiuni în instanţă care în afară de mijloc de presiune asupra guvernanţilor (cee ce nu a fost rău), n-au rezolvat nimic concret. Alţii , mai tineri, spre lauda lor şi-au găsit căte un job şi cum până la vârsta de pensionare ca civili mai e, nu mai manifestă nicio atracţie faţă de fosta lor carieră militară şi implicaţiile acesteia (ceea ce nu mai e de lăudat).
  Chiar şi aşa, sunt destui rezervişti care poate ar continua să se lupte pentru drepturile lor, dar dacă s-ar putea să le facă altcineva contestaţia şi documentaţia necesară…
  Uzura morală a oamenilor nu este de neglijat, şi din acestă cauză, după ce mi-am consultat colegii din Timişoara , şi în general din Zona de Vest, am fost foarte reticent la organizarea unor acţiuni de stradă care se doreau MARI, dar care prin numărul redus de participanţi ne-ar fi ajutat ca funia pe spânzurat… Tot acesta este motivul pentru care am apreciat că mai departe războiul trebuie dus cu alte mijloace, adică cele ale politicii. Fac trimiterea, de exemplu, la Churchill, mare anticomunist care s-a aliat, de nevoie şi pe moment cu Stalin. Dacă cei mari o fac , noi, cei mici, de ce să nu ne facem frate cu cine trebuie…cel puţin până trecem puntea?! N-am inventat noi că scopul scuză mijloacele !
  Prin urmare, daţi-mi voie să afirm că în România noastră NIMIC nu se poate obţine fără sprijin politic, şi ca exemplu afirm că Legea 241/2013 (bună-rea dar extrem de necesară pentru unii) nu ar fi existat dacă nu ne-am fi bucurat de sprijinul unei Doamnne a politicii româneşti, care l-a convins pe premier să de OK-ul în Camera Deputaţilor !

 8. Domnule Aromanesei,
  Va dau dreptate in proportie de 90%. Am insa dubii ca vom rezolva ceva prin avocatii SCMD. Ce au castigat pana acuma? Imi puteti daun singur proces castigat de avocatii SCMD? Din cate stiu eu, si la Cluj, si la Valcea, si la Pitesti , au castigat grupuri de pensionari care au angajat cate un avocat, nu prin SCMD. Hai sa luam ultima recomandare a juristilor SCMD, chiar dumnevoastra admiteti ca nu se poate castiga pe motivatia expusa de ei si atunci cum puteti spune sa mergem pe mana lor? Si cam la fel se poate spune despre toti avocatii care au preluat la gramada cate 200 -800 de cazuri ale noastre de care si-au batut joc fie prin intocmirea unei argumentatii nepersonalizate, stas nesustinute cu documente , fie prin neprezentarea in instanta la termenele prevazute, fie prin neconsultare sau neinformare a clientului, fie prin indiferenta totala. Uitati cazul meu de exemplu, am avut ieri infatisare la proces, iar avocatul a venit dupa ce se strigase deja dosarul si nu depusese la dosar documentele pe care eu i le dadusem cu o saptamana inainte. Asta fac avocatii tocmiti la kilogram, mai ales daca nu te tii de ei. Al meu nici nu raspundea la telefon cand il sunam. Deci eu recomand oamenilor chiar daca platesc mai mult, sa fie atenti pe cine angajeaza, cine ia putin si la kilogram,vrea doar sa faca rost de bani, nu sa se zbata .

 9. Marine,
  Cand ai vrea ca rezervistii sa-l spanzure pe Dogaru? Inainte sau dupa CNR?
  La fel, ar trebui sa stabilesti luna si ziua cand SCMD ar trebui desfiintat, pentru ca, ai dreptate, o alta organizatie a rezervistilor ar putea face mult mai multe decat un amarat de sindicat!…
  Nu uita ca in noua organizatie sa-l cooptezi pe marele si neobositul luptator contra SCMD – onorabilul Col Marian Ilie.
  Eu, inca de pe acum, te aleg pe tine presedinte, ca garantie ca rezervistii vor fi bine reprezentati, in special pe forumurile de Internet!…
  Traiasca noua organizatie! Moarte SCMD-ului!…

 10. Nu te victimiza Dorele, nu te mai crede nimeni. La cati oameni ati adus sindicatul? Cate filiale mai au numarul legal de functionare? Sa traiti voi sanatosi, nu va vrea nimeni moartea sau raul. Nu la fel se poate spune despre voi, dar nu conteaza. Pregatiti-va, pot fi si lucruri mai rele decat moartea pe care nu v-a dorit-o nimeni, asa ca nu mai supralicita, nu incerca sa faci din mine calaul vostru. Voi v-ati pus streangul de gat singuri.

 11. Domnule Rinciog, ce cauti tu pe aici? Daca ai ceva de spus de ce nu spui pe blogul sindicatului? De ce nu se mai comenteaza pe blogul sindicatului si ati inchis si pagina de discutii? Vii aici si faci misto, dar daca ai ceva de spus, spune referitor la ceea ce spune Neacsu daca ai ceva argumente eventual. Daca nu, lasa gargara ca ne-am saturat de minciunile voastre. Ati huzurit destul pe banii nostri o sa dati seama.

 12. La o discutie fireasca depre o realitate chiar nu ar trebui sa intervenim cu rautate,d-le Ranciog.Sunt pareri.Nu va spanzura nimeni,nu va poate nici schimba.A va contrazice aparand o idee,vad ca este crima!!!Ce doriti de la noi pana la urma?Vreti doar maini ridicate?Ce vi se pare nefiresc sa ne punem intrebari si chiar sa barfim ,cata vreme e pe fata si nu anticamera partidului.Doriti sa ramanti singuri,se poate rezolva!Nu cred ca nu realizati ca presedintii din multa intelegere!!!tin oamenii in organizatie.
  Pastrati-va parerile pentru blogul personal,unde eu de exemplu nu ma amestec,din cauzele generate de d-vs.

 13. Domnilor,
  Ma adresez anonimului si domnului Strâmb, nu e nici o problemă că domnul Rinciog comenteaya aici, e deschis comentariilor civiliyate. În ultima instanta poate are si el nevoia sa mai contrazica pe cineva, de 4 ani nu a spus decat am inteles sa traiti, trebuie inteles.Dar daca o face sa o faca cu argumente, nu cu prostii din cele pe care le debiteaza de obicei in speranta ca va convinge pe cineva ca Neacsu e Bau Bau care vrea raul sindicatului. Paote a fost o vreme cand unii credeau in ceea ce spuneau cei din conducere dar timpurile alea au apus de mult. Un pic de realisam nu strica. Daca ai ceva de spus Dorele, spune, dar cu flos, argumentat, nu vrajeli de doi bani cum ca eu suunt vampir si beau sange de sindicalist. Esti ridicol,zau.

 14. Citi sindicalisti mai sunt in sindicat? Cred ca mai putini decit totalul rezervistilor. Firesc ar trebui sa ne canalizam energiile pentru revitalizarea Legii pensiilor militare. Dupa cum merg treburile se pare ca flacara sindicatului s-a transformat intr-o fumigena mai ales ca s-a dovedit ca USL-ul este o mare pacaleala cu doi ametiti in frunte.
  Lasati orice speranta si puneti mina pe ciomag si lovit ca de frica mortii, altfel nu se va intimpla nimic.

 15. Articol f. bun si ai dreptate . Scmd a ramas cu cativa membri si nu stiu ce sa mai faca sa promoveze alte procese in instanta doar, doar or mai „ciupi” ceva . Dogaru asta este sub orice critica. Nu a ajutat cu nimic rezervistii, numai le-a luat cotizatia si banii pentru avocati. Ar trebui dat el in judecata. Se pare ca este deja in vizorul curtii de conturi pentru sume de bani ( de ordinul zecilor de mii de euro) pe care le-a adunat dar nu le-a trecut in evidente. Pana la urma o sa sfarseasca rau ptr ca e lacom si total indiferent de problemele scmd.

 16. parerea mea;domnule ca s-au ales,ca i-am ales,ca eu am ajuns la concluzia ca in marea maj a organismelor de cond.de la local pina la national,sunt oameni neaveniti,unii veniti pe diverse filiere mai mult sau mai putin indirecte,ca unii au fost si unii chiar mai sunt membrii ai unor struct.de inf.contra-inf.contra spionaj,protectie,etc.si ca unii dintre nou n-am primit avizul ptr.a fi promovati sau am primit de prea multe ori avizul de-a merge la canal sau la centrul civic,a facut CA ORICE LUCRU INCEPUT PROST SA SE TERMINE SI MAI PROST,a facut ca mie personal sa-mi scada pensia in 2013 cu 3,76 la suta iar in 2014 cu5 la suta ,ce zici dle dogaru?mai vrei sa fiu platitor de cotizatie si sa particip la activ sindicala?ca matale si pricina sa va promovati diversele art.reportaje,interpretari pe pagina SCMD-ULUI?

Comentariile sunt închise.